tsak_lee Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 i) Το ποσό που διαθέτουμε: 650-700 ευρώ. ii) Tη χρήση του υπολογιστή (εάν πρόκειται για gaming pc, αναφέρετε τι είδους παιχνίδια παίζετε/θα παίξετε και δώστε από ένα παράδειγμα.) Όσων αφορά το gaming LOL, GTA V, Payday II, PUBG, Overwatch και ο,τι άλλο σχετικό προκύψει στο μέλλον. Όσον αφορά την σχολή θέλω να τρέχει οπωσδήποτε γρήγορα το virtual machine για Linux που χρησιμοποιώ για την σχολή(VMware), το AutoCAD και άλλα παρόμοια προγράμματα για την σχολή που θα προκύψουν στο μέλλον. Θέλω να ασχοληθώ και με Photoshop άρα να το σηκώνει και αυτό. Γενικά το PC θέλω να τρέχει και να bootάρει γρήγορα χωρίς καθυστερήσεις. iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: Αναφέρθηκαν παραπάνω. iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? (απαραίτητη η διευκρίνηση της οθόνης μας για κάθε είδος συστήματος και αναβάθμισης. Εάν δεν γνωρίζετε τον κωδικό μοντέλου, αναφέρετε τουλάχιστον μάρκα, ίντσες και ανάλυση.) Η οθόνη που θα χρησιμοποιηθεί προσωρινά είναι η Samsung SyncMaster B2230HD (22 inches, 1920x1080). Σκέφτομαι να πάρω καινούρια οπότε θέλω καμιά πρόταση. v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Ποντίκι υπάρχει. Πληκτρολόγιο σκέφτομαι για rgb. Ηχεία θα πάρω πιο μετά αλλά θέλω και εδώ πρόταση (καλό μπάσο, δυνατός καθαρός ήχος). vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι από ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά από διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση) Δεν έχω πρόβλημα με καμία από τις δύο επιλογές. Βόλος. vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί από τον ενδιαφερόμενο? Το σύστημα θα συναρμολογηθεί από τον ενδιαφερόμενο (όλη η γλύκα εκεί είναι). viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? Όχι. ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού και παίζει ρόλο και στην επιλογή κουτιού Μελλοντικά θα αναβαθμίσω. Δεν υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες. x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τι μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού, μητρικής και φυσικά κατάλληλης ψύκτρας Ναι, μεσαίο. xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού Όχι. xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα: Όχι. i) Το ποσό που διαθέτουμε: ii) Tη χρήση του υπολογιστή (εάν πρόκειται για gaming pc, αναφέρετε τι είδους παιχνίδια παίζετε/θα παίξετε και δώστε από ένα παράδειγμα.) iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? (απαραίτητη η διευκρίνηση της οθόνης μας για κάθε είδος συστήματος και αναβάθμισης. Εάν δεν γνωρίζετε τον κωδικό μοντέλου, αναφέρετε τουλάχιστον μάρκα, ίντσες και ανάλυση.) v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση) vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού και παίζει ρόλο και στην επιλογή κουτιού x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού, μητρικής και φυσικά κατάλληλης ψύκτρας xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα:
adtakhs Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Παραπάνω μπορείς να ανέβεις σε χρήμα ? Px. 1) O AMD R5 1600 είναι ένας 6 πύρηνος με 12 νήματα ξεκλείδωτος επεξεργαστής που δίνει τον μεγαλύτερο συντελεστή απόδοσης κόστους από κάθε άλλο CPU της αγοράς. Είναι δεδομένο πως θα βάλεις αυτόν από την στιγμή που θες πολυνηματική χρήση. 2) Θες 16gb ddr4 ram από 3000Mhz και επάνω. Εχω βάλει τις πιο φτηνές. Ιδανικά θα έπρεπε να βάλεις B-DIE SAMSUNG μνήμες αλλά το ποσό ανεβαίνει. 3) Για 1080P gaming , αλλά gaming όχι σαχλαμάρες σύστημα, θες τουλάχιστον μια GTX 1060 3GB DDR5 κάρτα, με ιδανικό σενάριο τις RX 580 8GB DDR5 και την GTX 1060 6GB DDR5 που είναι δυνατότερες. Ομως ξεφεύγουν σε χρήμα. 4) Θες έναν SSD από 240gb και επάνω. Ιδανικές περιπτώσεις θα ήταν οι M2 NVME SAMSUNG 960 EVO και ο SATA SAMSUNG 850 EVO αλλά έπρεπε να κόψω από κάπου οπότε σου έβαλα τον φτηνότερο sandisk. 5) Θες τουλάχιστον 1TB σκληρό δίσκο. Εχω βάλει τον φτηνότερο στις 7200 RPM. 6) Θες αξιποπιστο τροφοδοτικό από 500watt και επάνω. Το Seasonic είναι πολύ καλό και σε καλή τιμή. 7) Θες και ένα κουτί με καλό αερισμο΄. Το ποιο φτηνό που μπορεις να πεις πως είναι εντάξη, είναι το AEROCOOL . 8) Θες μια budget μητρική με πληρότητα σε SATA, USB, M2, σλοτ μνημών, με VRM που να μπορεί να κάνει μέσο O/C στον 1600. Η φτηνότερη τέτοια μητρική είναι η AB350M PRO4 της asrock. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Με αυτά βλέπεις το ποσό που έχεις φτάσει . Αν θες να μειώσεις το κόστος θα πρεπει να αντικαταστήσεις 1) Tον R5 1600 με τον R5 1400 ... πράγμα που εγώ προσωπικά ΔΕΝ θα έκανα ! 2) Να αντικαταστήσεις την GTX 1060 3GB με την GTX 1050TI 4GB DDR5 την φτηνότερη, αλλά και εκεί πέφτεις πολύ σε επιδόσεις ! 2
tsak_lee Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Το σύστημα που μου προτείνεις φαίνεται πολύ δυνατό, όμως δεν είμαι σε θέση αυτή την στιγμή να διαθέσω 200 - 250 ευρώ παραπάνω. Πιστεύεις καλύτερο είναι να συγκεντρώσω τα χρήματα κοντά στο πάσχα και να το πάρω τότε ή να ψάξω κάτι πιο κοντά στο budget που διαθέτω αυτή τη στιγμή;
adtakhs Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Το σύστημα που μου προτείνεις φαίνεται πολύ δυνατό, όμως δεν είμαι σε θέση αυτή την στιγμή να διαθέσω 200 - 250 ευρώ παραπάνω. Πιστεύεις καλύτερο είναι να συγκεντρώσω τα χρήματα κοντά στο πάσχα και να το πάρω τότε ή να ψάξω κάτι πιο κοντά στο budget που διαθέτω αυτή τη στιγμή; Κανέναν παλαιό σκληρό δεν έχεις να αφαιρέσεις τον Toshiba για να πέσει το κόστος? Τροφοδοτικό έχεις κάποιο επώνυμο από παλαιό PC ? Μπορείς επίσης να πάρεις 8GB DDR4 μνήμες και να προσθέσεις άλλα 8GB στο μέλλον. Δεν ειναι ανάγκη να υπάρχουν όλα από την αρχή. Το πακέτο CPU GPU SSD που σου πρότεινα είναι στα 604€ . Αν βάλεις μνήμες 80€ 8GB DDR4 3000Mhz http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=55264&cat=4&sub=395&pmanuf=undefined&sort=3&step=undefined -------------------------------------------------------------- πας στα 685€ ----------------------------------------------------------- Κουτί μπορείς να δεις και το Cougar spike (δεν υπάρχει πλέον) που κοστίζει κάπου 25€ και είναι καλό. οπότε πας στα 710€ άρα 712€ και μένει το τροφοδοτικό που ένα σχετικά καλό ξεκινά από 47€ , θα σου πω ποιο. http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=49741&cat=17&sub=165&pmanuf=undefined&sort=3&step=2 http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=52309&cat=17&sub=165&pmanuf=undefined&sort=3&step=undefined http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=43992&cat=17&sub=165&pmanuf=undefined&sort=3&step=1 Σκληρό και άλλα 8gb ddr4 βάζεις αργότερα.
tanasen01 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 217€ με τα μεταφορικά η gpu https://www.hellasphone.gr/index.php?route=product/product&product_id=43849875 74,5€ με τα μεταφορικά ένας SSHD http://www.quickshop.gr/ProductDetails.aspx?product=0602E9E8-B9F7-4BEB-B493-166F349CA79E και 469€ από you.gr το υπόλοιπο το παραλαμβάνεις από you Βόλου και γλυτώνεις μεταφορικά Σύνολο 760,5€ +keyboard https://www.skroutz.gr/s/7974786/Motospeed-K70.html
ilos Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Πάρε την σύνθεση του adtakhs βγάλε τον σκληρό (παίρνεις αργότερα), και είτε πήγαινε σε ένα dimmάκι 8GB και προσθέτεις άλλο ένα αργότερα, ή πήγαινε σε 2x4 GB kit κατευθείαν αν δεν έχεις πρό8εση για 16 GB (αν και με το VMWare θα τα χρειαστείς). Μη κάνεις αλλού εκπτώσεις γιατί τα χρήματα που θα γλιτώσεις είναι ελάχιστα μπροστά στο πόσο θα χάσεις σαν συνολική απόδοση. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα