Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Πάντως το να επέμβει ο/η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, μόνο κάθε μέρα δεν γίνεται. Διότι μιλάμε για ακύρωση απόφασης του Συμβουλίου Εφετών. Πράγμα που γίνεται μια στα τόσα χρόνια. Αυτό προσπαθώ να σου πω.

Αυτό όπως έχω καταλάβει το βασίζεις ότι για να επέμβει έχει κάποιο λόγο κι ότι το βασίζει πράγματι κάπου, άρα αποκλείεται να το κάνει για άλλο λόγο με κίνδυνο να "ξεφτυλιστεί".

Όταν η πρώην πρόεδρος του ΑΠ ήθελε να αυξήσει τα όρια συνταξιοδότησης των δικαστικών (για να μην χάσει τη θέση), φαντάζομαι ότι κάποιοι θα σκέφτηκαν ότι πράγματι έχει δίκιο κι ότι μπορεί να γίνει και κάτι ξέρει που θα το λέει, δεν γίνεται "ξεφτυλιστεί" έτσι. Ελά όμως που η άυξηση απαγορευόταν από το Σύνταγμα κι έφαγε την τάπα της ζωής της.

Άρα γιατί θεωρούμε ότι η εισαγγέλεας πράγματι το βασίζει κάπου? Λόγω της "σοβαρότητας" της υπόθεσης? Δεν την νοιάζει καν αν έχει πάρει "εντολή", όπως πήρε κι πρώην πρόεδρος...

Δεν πρόκειται καν να "δικαιολογηθεί" σε περίπτωση που αθωωθεί γιατί τον έτρεξε αδίκως ή γιατί γινόμαστε ρεζίλι για τα προφανή που γνωρίζει όλος ο υπόλοιπος κόσμος...

θα μπορούσαμε να το χειριστούμε εντός της .Ε.Ε έστω να τρώγαμε και ένα βαρύ πρόστιμο, και να είχαμε κάποια χρόνια επιτροπεία.

Αυτό υποθέτω ότι το βασίζεις στην ελπίδα της "αλληλεγγύης" στην ΕΕ κι όχι ότι πράγματι θα το έκαναν μόνοι τους χωρίς την συμβολή του ΔΝΤ.

• Απαντ. 131
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Μα αν ΄δεν γινόταν αυτές οι δηλώσεις και δεν έκλειναν οι αγορές  για μας, το έλλειμμα ήταν αποκλειστικά θέμα της Ε.Ε βάση των κανόνων του Μάαστριχ.Το πρόβλημα έγινε διεθνές όταν η κρίση ελλείμματος που (που ήταν αποκλειστικό θέμα της Ε.Ε) έγινε κρίση χρέους.

Το ένα με το άλλο δεν έπρεπε να έχει καμία σχέση, μάλιστα δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο κρίση ελλείμματος να μετατραπεί σε κρίση χρέους με  ταυτόχρονη διακοπή της πρόσβασης στις αγορές για ένα κράτος..Είναι τελείως δύο διαφορετικά πράγματα μην με κάνεις να το γράψω και τέταρτη φορά.Η κρίση ελλείμματος ήταν εσωτερική υπόθεση της Ε.Ε αλλά με δόλο(έτσι πιστεύω) το ανάγαμε σε διεθνές ζήτημα μετατρέποντας το σε κρίση χρέους με ότι αυτό έφερε στις πλάτες μας έπειτα.

• Like 1
Δημοσ.

Διαφωνούμε, τι να κάνουμε.

Αν κράτησες μόνο αυτό από το προηγούμενο post ,λυπάμαι αλλά δεν θεωρώ ότι συζητάς καλοπροαίρετα.Και αυτό γιατί όπως έχω εξηγήσει πολλάκις για να φτάσει να μετατραπεί μία κρίση ελλείμματος σε κρίση χρέους μόνο με δόλο η με απύθμενη  βλακεία επιτυγχάνεται.Δεν είναι δυνατόν να δίνεις επίδομα εκείνες τις ήμερες τις κρίσης και ενώ έχεις προειδοποιηθεί από τον κεντρικό τραπεζίτη για το έλλειμμα ήδη πριν τις εκλογές.Δεν είναι δυνατόν να μην έχεις δόλο όταν ενώ ανεβαίνουν τα spreads εσύ λες ότι η οικονομία της χώρας σου είναι σαν τον Τιτανικό.Δεν μπορεί όλα αυτά να έγινα αθώα και λόγο βλακείας χωρίς να υπάρχει σχέδιο.Και για να στηριχθεί ένα τέτοιο σχέδιο χρειάζεται και η παραποίηση των επίσημων στοιχειών δεν γίνεται αλλιώς

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Αν κράτησες μόνο αυτό από το προηγούμενο post ,λυπάμαι αλλά δεν θεωρώ ότι συζητάς καλοπροαίρετα.

Όχι, απλά quotαρα το συγκεκριμένο για να τονίσω ότι είναι απόψεις.

Δημοσ.

Αυτό όπως έχω καταλάβει το βασίζεις ότι για να επέμβει έχει κάποιο λόγο κι ότι το βασίζει πράγματι κάπου, άρα αποκλείεται να το κάνει για άλλο λόγο με κίνδυνο να "ξεφτυλιστεί".

Όταν η πρώην πρόεδρος του ΑΠ ήθελε να αυξήσει τα όρια συνταξιοδότησης των δικαστικών (για να μην χάσει τη θέση), φαντάζομαι ότι κάποιοι θα σκέφτηκαν ότι πράγματι έχει δίκιο κι ότι μπορεί να γίνει και κάτι ξέρει που θα το λέει, δεν γίνεται "ξεφτυλιστεί" έτσι. Ελά όμως που η άυξηση απαγορευόταν από το Σύνταγμα κι έφαγε την τάπα της ζωής της.

Άρα γιατί θεωρούμε ότι η εισαγγέλεας πράγματι το βασίζει κάπου? Λόγω της "σοβαρότητας" της υπόθεσης? Δεν την νοιάζει καν αν έχει πάρει "εντολή", όπως πήρε κι πρώην πρόεδρος...

Δεν πρόκειται καν να "δικαιολογηθεί" σε περίπτωση που αθωωθεί γιατί τον έτρεξε αδίκως ή γιατί γινόμαστε ρεζίλι για τα προφανή που γνωρίζει όλος ο υπόλοιπος κόσμος...

Αυτό υποθέτω ότι το βασίζεις στην ελπίδα της "αλληλεγγύης" στην ΕΕ κι όχι ότι πράγματι θα το έκαναν μόνοι τους χωρίς την συμβολή του ΔΝΤ.

Δεν πρόκειται να καταλήξουμε κάπου. Το μέλλον θα δείξει τα πάντα, αργά ή γρήγορα. Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο.

• Like 1
Δημοσ.

είμαι βαθύτατα δημοκράτης.Το μόνο καλό που έχουμε 43 χρόνια τώρα είναι η δημοκρατική σταθερότητα.

Εισαι βαθυτατα δημοκρατης, αλλα δεν γνωριζεις τι ειναι Δημοκρατια. Τραγικο.

"Δημοκρατικη σταθεροτητα" τι ειναι παλι αυτο ; Στην Ελλαδα ;

Ανοιξε κανενα βιβλιο περι Δημοκρατιας.

Δημοσ.

Εισαι βαθυτατα δημοκρατης, αλλα δεν γνωριζεις τι ειναι Δημοκρατια. Τραγικο.

"Δημοκρατικη σταθεροτητα" τι ειναι παλι αυτο ; Στην Ελλαδα ;

Ανοιξε κανενα βιβλιο περι Δημοκρατιας.

Δεν αναφέρομαι στην άμεση δημοκρατία αδερφέ, που καλώς η κακώς δεν εφαρμόζεται σήμερα πουθενά στον κόσμο.Αναφέρομαι στην κοινοβουλευτική δημοκρατία που είναι και το πιο σύνηθες σύστημα στην δύση, είτε προεδρευόμενη, όπως εδώ είτε προεδρική όπως στις Η.Π.Α, είτε Βασιλική όπως στο U.K.Όσο για την προτροπή να ανοίξω κανένα βιβλίο  δώσε την  σε κάποιον άλλον έχω ανοίξει και εντρυφήσει σε δεκάδες εξ αυτών ποικίλου ενδιαφέροντος.

Δημοσ.

Οχι, εννοουν οτι αυτο που ειναι τωρα η ΕΕ δεν εχει καμια σχεση με την Ευρωπη των Λαων.

Η ΕΕ των lobby και των 60.000 καλοπερασμενων στις Βρυξελλες. Η ΕΕ των νεο-φεουδαρχών.

Θυμήθηκα το συγκεκριμένο άρθο οπου ανέφεραν οτι 10,000 ανώτερη υπάλληλοι στις....Βρυξέλλες βγάζουν ποιο πολλά απο τον Prime Minister της Αγγλίας.

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/eu/10847979/10000-European-Union-officials-better-paid-than-David-Cameron.html

Επίσης κάμποσοι συνεχίζουν ακόμα να πληρώνονται αν και έχουν αφήσει τις δουλείς τους εδώ και 2 χρόνια.

https://www.youtube.com/watch?v=THZETNCt-Y0

Δημοσ.

Πριν 4-5 χρονια ειχα ενα προσωπικο site στον Host Gator (Αμερικανικη εταιρια φιλοξενιας, πριν τους αγορασει/καταστρεψει η EIG).

Ξαφνικα μου ειπαν οτι πρεπει να πληρωσω 23% ΦΠΑ. Οταν τους ρωτησα γιατι, μου ειπαν οτι ειναι Ευρωπαικη φορολογικη αποφαση και επειδη η πιστωτικη μου ειναι Ελληνικη, πρεπει απο εδω και περα να πληρωνω ΦΠΑ.

Το ΦΠΑ παει "ομαδικα" (δλδ χυμα, χωρις ποιος, ποτε κλπ) σε ενα "κουβα" ανα Ευρωπαικη χωρα.

Τρομερα πραγματα. Φοροι και τιποτα αλλο. Για να μην χανουν λεει οι Ευρωπαικες εταιριες φιλοξενιας (που εχουν τα ΜΑΥΡΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥΣ).

https://support.hostgator.com/articles/pre-sales-policies/payment-fees/european-union-value-added-tax-vat

Αυτό πρέπει να το ψάξεις λίγο γιατι δεν νομίζω οτι υπάρχει καμία συμφωνία μεταξύ Αμερικής και Ευρώπης ώστε να υπάρχει μηχανισμος είσπραξης του ΦΠΑ. Οπότε νομίζω αυτό το 23% θα πήγαινε στις τσέπες τους. Και επίσης ποιος θα εγγυούταν οτι ο ΦΠΑ θα έφτανε στην Ελλάδα;

Εγω απο ΗΠΑ έχω πάρει απο Online Stores απο Ευρώπη κάμποσες φορές πράγματα και σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να με χρεώσουν ΦΠΑ. Σε 1-2 περιπτώσεις τούς πήρα τηλέφωνο να κάνω την αγορά γιατί συμπεριλαμβαναν τον ΦΠΑ.

Και εδώ στις ΗΠΑ είναι γίνει κάτι παρόμοιο πριν καμιά 10αρία χρόνια διότι όλες οι αγορές μέσο Internet δεν έπρεπε να χρεώνουν ΦΠΑ δίοτι δεν υπήρχε μηχανισμός είσπραξης απο τις πωλητείες. Τώρα το καθεστός έχει στο ότι αν η Εταιρία έχει αποθήκες η γραφεία στο State που βρίσκεσαι θα πρέπει να καταβάλεται και ο ΦΠΑ κανονικά.

Δημοσ.

Δεν αναφέρομαι στην άμεση δημοκρατία αδερφέ, που καλώς η κακώς δεν εφαρμόζεται σήμερα πουθενά στον κόσμο.Αναφέρομαι στην κοινοβουλευτική δημοκρατία που είναι και το πιο σύνηθες σύστημα στην δύση, είτε προεδρευόμενη, όπως εδώ είτε προεδρική όπως στις Η.Π.Α, είτε Βασιλική όπως στο U.K.Όσο για την προτροπή να ανοίξω κανένα βιβλίο  δώσε την  σε κάποιον άλλον έχω ανοίξει και εντρυφήσει σε δεκάδες εξ αυτών ποικίλου ενδιαφέροντος.

Δεν υπαρχουν επιθετικοι προσδιορισμοι στην Δημοκρατια, φιλε μου.

Διαβασε, πριν γραψεις για ενα τοσο σημαντικο θεμα.

Αυτό πρέπει να το ψάξεις λίγο γιατι δεν νομίζω οτι υπάρχει καμία συμφωνία μεταξύ Αμερικής και Ευρώπης ώστε να υπάρχει μηχανισμος είσπραξης του ΦΠΑ. Οπότε νομίζω αυτό το 23% θα πήγαινε στις τσέπες τους. Και επίσης ποιος θα εγγυούταν οτι ο ΦΠΑ θα έφτανε στην Ελλάδα;

Εγω απο ΗΠΑ έχω πάρει απο Online Stores απο Ευρώπη κάμποσες φορές πράγματα και σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να με χρεώσουν ΦΠΑ. Σε 1-2 περιπτώσεις τούς πήρα τηλέφωνο να κάνω την αγορά γιατί συμπεριλαμβαναν τον ΦΠΑ.

Και εδώ στις ΗΠΑ είναι γίνει κάτι παρόμοιο πριν καμιά 10αρία χρόνια διότι όλες οι αγορές μέσο Internet δεν έπρεπε να χρεώνουν ΦΠΑ δίοτι δεν υπήρχε μηχανισμός είσπραξης απο τις πωλητείες. Τώρα το καθεστός έχει στο ότι αν η Εταιρία έχει αποθήκες η γραφεία στο State που βρίσκεσαι θα πρέπει να καταβάλεται και ο ΦΠΑ κανονικά.

Σαφως και υπαρχει.

https://www.sendowl.com/blog/new-eu-vat-rules-2015.html

https://thenextweb.com/dd/2015/01/01/need-know-2015-eu-vat-changes-implemented-tnw/#.tnw_OqRLJ0gS

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...