Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτά δεν αλλάζουν αυτό που έγραψα στο post #81. Το πως αξιοποιήθηκαν οι επιχορηγήσεις/κονδύλια και κυρίως δάνεια (που τα έκανε συντάξεις/μισθούς/επιδόματα/κτλπ) που έπαιρνε το κράτος ήταν αποκλειστικά δικιά μας ευθύνη.

Και σου λέω και πάλι όχι, ειδικά σαν κράτος για τις επιδοτήσεις στον αγροτικό τομέα που ξέρω καλά δεν μπορούσαμε να τις διοχετεύσουμε αλλού, αν δεν υπήρχαν οι ανάλογες επενδύσεις από τους αγρότες, τα λεφτά που δικαιούμασταν τα έπαιρνε άλλη χώρα, όπως γίνεται και με το Ε.Σ.Π.Α.Βέβαια όπως έγραψα παντού υπάρχει το περιθώριο της λαμογιά όπως π.χ το διπλοζύγισμα της παραγωγής αλλά για να ρισκάρει π.χ ο Εκκοκκιστής να κάνει κάτι τέτοιο θα το κάνει με έναν παραγωγό ο οποίος έχει 5.000 στρέμματα(Αμερικάνικη φάρμα δηλαδή) ώστε να αξίζει τον κόπο. Πόσους τέτοιους αγρότες έχουμε στην Ελλάδα ώστε να προκληθεί ζημιά;Επίσης  αυτό που δεν ξέρουν πολλοί τα δάνεια και οι επιδοτήσεις από την Ε.Ε δεν εγγραφόταν στον προϋπολογισμό(άρα και στο χρέος) αφού ήταν στο πλαίσιο σύγκλισης των χωρών του Νότου με τον πλούσιο Βιομηχανικό Βορά , (με αυτήν την συμφωνία μπήκαν στην Ε.Ο.Κ)  τα κράτη του Νότου άρα γιατί χτυπιόμαστε τόσο πολύ για το  ύψος των επιδοτήσεων που πήραμε;Μήπως μας αρέσει να αυτό τιμωρούμαστε;

• Like 2
  • Απαντ. 131
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

• Super Moderators
Δημοσ.

Αυτοί παραποίησαν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για να μπούμε στο τοκογλυφικό ΔΝΤ.

Καιρός να σταματήσω να postάρω.

Δημοσ.

Συμφωνω, αρκει να μην ονομαζουμε την ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ σαν ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ.

Ειναι τελειως διαφορετικα πραγματα. Το να κοψεις πχ συνταξεις και να βαλεις φορους δεν ειναι μεταρρυθμιση.

Μωρέ και εγώ υπερ του Αμερικάνικου συστήματος του ξοδέματος είμαι αλλά με ταυτόχρονη μηχανογράφηση παντού όπως έχουν όλες οι αγγλοσαξονικές χώρες.

Επίσης πρόωρες συντάξεις απο 20χρονους δεν υπάρχουν πουθενα στον κόσμο.

Υπάρχει και κόμμα στην Ελλάδα που έχει στο πρόγραμμά του με το που βγει κατάργηση αμέσως του ΕΝΦΙΑ μέσω της κατάργησης των πρόωρων συντάξεων που είναι το ίδιο ποσό.

Δημοσ.

Όταν το στρέμμα στην Ελλάδα αποδίδει 190 euro ενώ πχ σε Ισραήλ 1300 και σε Ολλανδία 1700 μπορούμε να πούμε ότι είμαστε πράγματι οργανωμένοι κι εκσυχρονισμένοι?

Ok δεν λέω να τους ξεπεράσουμε ή να τους πλησιάσουμε, αλλά τόσο μέγαλη διαφορά είναι τραγική...

http://flashnews.gr/post/303130/sto-stremma-o-ollandos-pairnei-1700-euro-o-israhlinos-1300-kai-o-ellhnas-190-euro

Σου απάντησα ότι η Ελλάδα με την Ολλανδία δεν έχει καμία σχέση τόσο για κλιματικούς λόγους(απίστευτα πιο εύφορη η γη της Ολλανδίας)  όσο και ιστορικούς και γεωπολιτικούς(έχουμε εχθρικό γείτονα).Το Ισραήλ οφείλω να ομολογήσω ότι σε αυτά που γράφω πιο πάνω είναι σε χειρότερη θέση από μας τόσο όσον αφορά την γη, τους εχθρικούς γείτονες και το κλίμα.Μόνο που το Ισραήλ έχει απεριόριστους πόρους σε χρήμα και την απόλυτη στήριξη, της μεγαλύτερης υπέρ δύναμης του πλανήτη, ουσιαστικά είναι η 53 πολιτεία των Η.Π.Α.

• Like 1
Δημοσ.

Χαίρομαι, τώρα ξεκίνα να σκέφτεσαι. Οι ίδιοι να σας τα παραδεχθούν, εσείς θα συνεχίζετε τον ύπνο του δικαίου. Θα ξυπνήσετε απότομα πολλοί σε τούτη τη χώρα, αλλά είναι ήδη αργά. 

• Super Moderators
Δημοσ.

Το Ισραήλ οφείλω να ομολογήσω ότι σε αυτά που γράφω πιο πάνω είναι σε χειρότερη θέση από μας τόσο όσον αφορά την γη, τους εχθρικούς γείτονες και το κλίμα.Μόνο που το Ισραήλ έχει απεριόριστους πόρους σε χρήμα και την απόλυτη στήριξη, της μεγαλύτερης υπέρ δύναμης του πλανήτη, ουσιαστικά είναι η 53 πολιτεία των Η.Π.Α.

Γι' αυτό είπα ότι δεν λέω να τους ξεπεράσουμε ή να τους φτάσουμε, αλλά η διαφορά ΔΕΝ θα έπρεπε να ήταν τόσο μεγάλη...

Χαίρομαι, τώρα ξεκίνα να σκέφτεσαι. Οι ίδιοι να σας τα παραδεχθούν, εσείς θα συνεχίζετε τον ύπνο του δικαίου. Θα ξυπνήσετε απότομα πολλοί σε τούτη τη χώρα, αλλά είναι ήδη αργά.

Ξεκινάω να σκέφτομαι ότι 1+1 = 5 πράγματι...

Δυιαδοσται!

Δημοσ.

Μωρέ και εγώ υπερ του Αμερικάνικου συστήματος του ξοδέματος είμαι αλλά με ταυτόχρονη μηχανογράφηση παντού όπως έχουν όλες οι αγγλοσαξονικές χώρες.

Επίσης πρόωρες συντάξεις απο 20χρονους δεν υπάρχουν πουθενα στον κόσμο.

Υπάρχει και κόμμα στην Ελλάδα που έχει στο πρόγραμμά του με το που βγει κατάργηση αμέσως του ΕΝΦΙΑ μέσω της κατάργησης των πρόωρων συντάξεων που είναι το ίδιο ποσό.

Δεν υπάρχει σύνταξη σε εικοσάχρονο εκτός και αποκτήσει αναπηρία από τον χώρο εργασίας του(π.χ να κόψει κάποιο χέρι) εκεί και με ένα μόνο ένσημο αν το πάθει την πρώτη μέρα της εργασίας του το ατύχημα παίρνει σύνταξη.Η δεύτερη περίπτωση να πάρει τόσο νωρίς σύνταξη είναι να έχει βαρύ νόσημα π.χ σκλήρυνση κατά πλάκας.Αν είναι ανήλικος παίρνει σύνταξη από την ασφάλεια του πατρός του, και όταν ενηλικιωθεί παίρνει από μόνος του.Αυτά τα ξέρω γιατί το έψαξα πρόσφατα για συγγενή δικό μου.

• Super Moderators
Δημοσ.

Δεν υπάρχει σύνταξη σε εικοσάχρονο

Μάλλον εννοεί τις ανύπαντρες θυγατέρες...

Δημοσ.

Γιατί ρε φίλε Thresh εδώ υπάρχει έρευνα σε εξέλιξη για τ θέμα από τις δικαστικές αρχές.Δεν είμαι βέβαιος ότι θα καταλήξει κάπου άλλα όπως έλεγαν και στο χωριό μου όπου υπάρχει καπνός.....Επίσης με αυτούς που θα μας σώσουν μετά από από αυτούς που ήδη μας έσωσαν πώς τους ξέφυγε τότε ο Χριστοφοράκος;Τρώμε πολύ κουτόχορτο σε αυτήν την χώρα τελικά( το τελευταίο δεν πάει για σένα).

• Like 1
Δημοσ.

Γι' αυτό είπα ότι δεν λέω να τους ξεπεράσουμε ή να τους φτάσουμε, αλλά η διαφορά ΔΕΝ θα έπρεπε να ήταν τόσο μεγάλη...

Ξεκινάω να σκέφτομαι ότι 1+1 = 5 πράγματι...

Δυιαδοσται!

Επειδή το συνεχίζεις, κάνοντας σχόλιο δημοτικού: Να σου θυμίσω πως ο κ. Γεωργίου (πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής), καταδικάστηκε από την Ελληνική Δικαιοσύνη σε 2 χρόνια φυλάκισης με τριετή αναστολή. Τουτέστιν: Όλα αυτά μπορεί να ακυρώσουν τα μνημόνια. Το έπιασες τώρα; Θα πέσουν στον λάκκο που μας έσκαβαν τόσα χρόνια. Αν πάλι δεν το έπιασες, δεν θα ήθελα να έχω την αντίληψή σου. 

• Super Moderators
Δημοσ.

Γιατί ρε φίλε Thresh εδώ υπάρχει έρευνα σε εξέλιξη για τ θέμα από τις δικαστικές αρχές.Δεν είμαι βέβαιος ότι θα καταλήξει κάπου άλλα όπως έλεγαν και στο χωριό μου όπου υπάρχει καπνός.....Επίσης με αυτούς που θα μας σώσουν μετά από από αυτούς που ήδη μας έσωσαν πώς τους ξέφυγε τότε ο Χριστοφοράκος;Τρώμε πολύ κουτόχορτο σε αυτήν την χώρα τελικά( το τελευταίο δεν πάει για σένα).

Γιατί υπάρχει ακόμα κόσμος που θέλει να βγάλει καθαρή την κυβέρνηση 2004-2009. Γουστάρουν ακόμα τον μύθο ότι δεν είχαμε 15 δις πρωτογενές έλλειμα. Λεφτόδεντρα υπάρχουν!

Να σου θυμίσω πως ο κ. Γεωργίου (πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής), καταδικάστηκε από την Ελληνική Δικαιοσύνη σε 2 χρόνια φυλάκισης με τριετή αναστολή. Τουτέστιν: Όλα αυτά μπορεί να ακυρώσουν τα μνημόνια. Το έπιασες τώρα; Θα πέσουν στον λάκκο που μας έσκαβαν τόσα χρόνια. Αν πάλι δεν το έπιασες, δεν θα ήθελα να έχω την αντίληψή σου.

Όταν μάθεις για ποια κατηγορία καταδικάστηκε τα ξαναλέμε...

Δημοσ.

Γιατί υπάρχει ακόμα κόσμος που θέλει να βγάλει καθαρή την κυβέρνηση 2004-2009. Γουστάρουν ακόμα τον μύθο ότι δεν είχαμε 15 δις πρωτογενές έλλειμα. Λεφτόδεντρα υπάρχουν!

Όταν μάθεις για ποια κατηγορία καταδικάστηκε τα ξαναλέμε...

Ξέρω πάρα πολύ καλά γιατί καταδικάστηκε ο εν λόγο κύριος. Εσύ γνωρίζεις για την έφεση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, για αναίρεση του απαλλακτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών για τον κ. Γεωργίου; Εάν το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αποφασίσει να τον στείλει σε νέα δίκη, για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης, τότε μιλάμε για ΒΟΜΒΑ. 

Διότι θα αφορά τις καταγγελίες για διόγκωση του ελλείμματος του 2009, με αποτέλεσμα να διευκολυνθεί η υπαγωγή της χώρας σε μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής / μνημόνια. 

Όπως φαίνεται είσαι αδιάβαστος. Οπότε πριν εκφράσεις άποψη, να έχεις πρωτίστως τη γνώση. Διότι εκτίθεσαι διαρκώς. Φιλικά. 

• Super Moderators
Δημοσ.

Ξέρω πάρα πολύ καλά γιατί καταδικάστηκε ο εν λόγο κύριος. Εσύ γνωρίζεις για την έφεση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, για αναίρεση το απαλλακτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών για τον κ. Γεωργίου; Εάν το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αποφασίσει να τον στείλει σε νέα δίκη, για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης, τότε μιλάμε για ΒΟΜΒΑ.

Αφού ξέρεις λοιπόν τότε θα ξέρεις κι ότι δεν ασχολήθηκε καν το δικαστήριο για το αν ήταν πραγματικά ή όχι τα στοιχεία αλλά για διαδικαστικά θέματα.

Το ότι μπορεί να τον ξαναστείλουν στα δικαστήρια δεν σημαίνει ότι θα αποδείξουν πως τα στοιχεία παραποιήθηκαν. Εσύ απλά θεωρείς ότι για να τον στέλνουν σημαίνει ότι πράγματι τα παραποίησε, μάλλον αγνοείς ότι ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας.

Δημοσ.

΄Ισα ίσα το ίδιο λέω και εγώ, ότι όλες οι κυβερνήσεις από το 79 και μετά ήταν λαμόγια, και με πακτωλούς χρημάτων που ερχόταν από την Ε.Ε διόριζαν έτρωγαν έπαιρναν υποβρύχια που γέρνουν έκλειναν κερδοφόρες βιομηχανίες σε (που έπαυαν φυσικά να είναι κερδοφόρες όταν έπρεπε στην ίδια την  αγορά της Ε.Ε να ανταγωνιστούν τις γερμανικές) κ.λ.π.Επειδή έχω και μία ηλικία αρκετά μεγάλη έχω την απορία το τι θα γινόταν αν δεν μπαίναμε ποτέ στην Ε.Ο.Κ Εργοστάσια για ηλεκτρικές συσκευές είχαμε εργοστάσια συναρμολόγησης αυτοκινήτων είχαμε φαρμακοβιομηχανίες είχαμε υψηλή αγροτική και ζωοτροφική παραγωγή,είχαμε τι μας έλλειπε δεν ξέρω και μας ώθησαν σε αυτήν την ένωση.Ρητορικό το ερώτημα φυσικά, η δική μου άποψη είναι ότι αυτοί που μας έβαλαν και αυτοί που μας κράτησαν εκεί το έκαναν για την δική τους μάσα και για κανέναν άλλο λόγο

Δημοσ.

Αφού ξέρεις λοιπόν τότε θα ξέρεις κι ότι δεν ασχολήθηκε καν το δικαστήριο για το αν ήταν πραγματικά ή όχι τα στοιχεία αλλά για διαδικαστικά θέματα.

Το ότι μπορεί να τον ξαναστείλουν στα δικαστήρια δεν σημαίνει ότι θα αποδείξουν πως τα στοιχεία παραποιήθηκαν. Εσύ απλά θεωρείς ότι για να τον στέλνουν σημαίνει ότι πράγματι τα παραποίησε, μάλλον αγνοείς ότι ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας.

Μένω στην απόφαση της Ανωτάτης Εισαγγελέως της χώρας (που για να άσκησε έφεση, μάλλον σοβαρούς λόγους θα έχει) και περιμένω, όπως πολλοί σκεπτόμενοι συμπολίτες μου, την κρίση της Ελληνικής Δικαιοσύνης, γι'αυτό το τόσο σοβαρό θέμα, που έδεσε για χρόνια την χώρα μου. Λυσσάξανε οι "εταίροι" τους τελευταίους μήνες που τον έχουν στον τοίχο οι αρχές. Δεν σου φαίνεται παράξενο; Μα τόσο ξενομανής είστε ρε παιδιά; Τι να πω. Φτάσανε στο σημείο να μη μας δώσουν τη "δόση" αν δεν σταματήσει η δίωξή του. Για γέλια. Κατά τα άλλα είναι δημοκράτες ... μάλλον νεοφασίστες θα έλεγα, με το μανδύα της δημοκρατίας και το τραγικό; Πως υπάρχουν Έλληνες που είναι μαζί τους και γουστάρουν. Καμία ελπίδα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...