marsele Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Καλησπερα, θα ήθελα να εγκαταστησω μια πριζα δικτυου στο δωματιο μου αλλα το προβλημα ειναι οτι το modem router ειναι στο χωλ του σπίτιου και η πριζα τηλεφώνου ειναι μία (λογω του οτι ειναι παλιας κατασκευής το σπιτι). Για να εγκαταστησω μια πριζα στο δωματιο και να συνδεσω το desktop θα χρειαστω καλώδιο utp cat 6 και δυο πριζακια δικτυου ethernet (ένα που θα μπει στο χωλ και θα συνδέεται το καλώδιο ethernet απο το modem router και το αλλο που θα μπει στο δωματιο για να παιρνει internet το desktop). Ειναι σωστο το σκεπτικο μου, υπαρχει αλλος τροπος;
newnick Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Αν δεν θέλεις να τραβάς καλώδιο μπορείς να δοκιμάσεις και τα powerline (προσοχή αν έχεις τριφασικό στο σπίτι θέλεις συγκεκριμένα μοντέλα)
marsele Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, απλά σκεφτόμουν την λύση του καλωδίου σαν πιο αξιόπιστη μιας και το καλώδιο τυγχάνει να το έχω. Τα powerline είναι αξιόπιστα και σε τι κόστος περίπου κυμαίνονται;;
isay Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Το καλώδιο ειναι πάντα η καλύτερη και πιο σταθερή μακροχρόνια λύση. Αν τα χέρια σου πιάνουν και βολευει να τρυπάς τοίχος και να βάζεις καλωδια, ναι κάνε το. Το powerline είναι λιγο χειρότερο απο σταθερότητα και αξιοπιστία αλλά εχει το πλεονέκτημα οτι δεν τρυπάς τόποτα και βάζεις το internet εκεί που θες. Το φθηνότερο ειναι απλό powerline κάπου στα 60 ευρω με πριζες passthrough ωστε να μη χάνεις και την πρίζα Ενδεικτικά http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-pa4010pkit-av600-powerline-adapter-with-ac-pass-through-starter-kit-p-PER.612535 αλλά αν το σκέφτεσαι αξίζει να πας στο πακέτο με wifi που κοντά στο desktop μπορείς να εχεις ΚΑΙ ενσυρματο αλλά και ασύρματο δικτυο (κινητά, tablet, κλπ). Ενδεικτικά http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-wpa4220kit-300mbps-av500-wifi-powerline-extender-starter-kit-p-PER.612575 http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-wpa4226kit-av500-powerline-universal-wifi-range-extender-2-pack-kit-p-PER.612719
BloodDonor89 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 για να μην ανοιγω νεο θεμα, δεν ειναι ακριβως το θεμα με αυτο που θελω να ρωτησω αλλα εχει να κανει με πριζα. Σκεφτομαι να αλλαξω πριζα τηλεφωνου λογο βαψιματος σπιτιου. Αν αλλαξω πριζα θα δω καμια διαφορα στον συγχρονισμο του ρουτερ? Σορρυ που ρωταω σ αυτο το θεμα!
marsele Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Καλημέρα σας, επανέρχομαι στο θέμα μιας και μελέτησα λίγο την κάτοψη του σπιτιού για να δω που θα μπουν οι πρίζες δικτύου.Στην κάτοψη που έχω επισυνάψει δείχνω που ακριβώς υπάρχει η πρίζα του ΟΤΕ, που είναι πάνω σε αυτήν συνδεδεμένα το τηλέφωνο και το modem-router, και που ακριβώς θέλω να τοποθετήσω τις πρίζες δικτύου (μία πρίζα σε κάθε δωμάτιο, σύνολο τέσσερις (4)).Θα ήθελα να με κατατοπίσετε σχετικά με την συνδεσμολογία και τα υλικά που θα χρειαστώ.(σίγουρα θα χρειαστώ καλώδιο utp,σκέφτομαι να βάλω cat 5e μιας και το έχω ήδη και να μην αγοράζω). Η συνδεσμολογία πως θα γίνει για να έχω ethernet σε κάθε πρίζα δικτύου, θα χρειαστώ και κάποιο switch και το καλώδιο utp από πού θα ξεκινήσει, από το κουτί του ΟΤΕ;
cger Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Καλημέρα σας, επανέρχομαι στο θέμα μιας και μελέτησα λίγο την κάτοψη του σπιτιού για να δω που θα μπουν οι πρίζες δικτύου.Στην κάτοψη που έχω επισυνάψει δείχνω που ακριβώς υπάρχει η πρίζα του ΟΤΕ, που είναι πάνω σε αυτήν συνδεδεμένα το τηλέφωνο και το modem-router, και που ακριβώς θέλω να τοποθετήσω τις πρίζες δικτύου (μία πρίζα σε κάθε δωμάτιο, σύνολο τέσσερις (4)).Θα ήθελα να με κατατοπίσετε σχετικά με την συνδεσμολογία και τα υλικά που θα χρειαστώ.(σίγουρα θα χρειαστώ καλώδιο utp,σκέφτομαι να βάλω cat 5e μιας και το έχω ήδη και να μην αγοράζω). Η συνδεσμολογία πως θα γίνει για να έχω ethernet σε κάθε πρίζα δικτύου, θα χρειαστώ και κάποιο switch και το καλώδιο utp από πού θα ξεκινήσει, από το κουτί του ΟΤΕ; Καλημέρα, Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να μαζέψεις όλα τα καλώδια δικτύου που θα τραβήξεις από τις πρίζες σε ένα κεντρικό σημείο (αν σε βολεύει στο χωλ) και να βάλεις εκεί ένα switch που θα έχει Uplink στο router. Επίσης μπορείς να τραβήξεις 2 καλώδια δικτύου (1 για δίκτυο και 1 για τηλέφωνο) και έτσι αλλάζεις και τα τηλεφωνικά καλώδια.
Mpiftekis Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Καλημέρα σας, . Η συνδεσμολογία πως θα γίνει για να έχω ethernet σε κάθε πρίζα δικτύου, θα χρειαστώ και κάποιο switch και το καλώδιο utp από πού θα ξεκινήσει, από το κουτί του ΟΤΕ; Θα σκάψεις/τρυπήσεις τους τοίχους ή θα περάσεις τα καλώδια από τις πόρτες;
marsele Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση απλά θα ήθελα να μου πεις εάν το σκεπτικό μου είναι σωστό στην πράξη: 1)Τραβάω καλώδιο από κουτί του ΟΤΕ και το πηγαίνω εξωτερικά στο σαλόνι του σπιτιού 2)Βάζω ένα πριζάκι RJ11 για να συνδέσω το modem-router και να έχω internet (Άρα μία θύρα LAN από modem router υπάρχει στο σαλόνι) 3)Τραβάω καλώδιο utp από το σαλόνι, τρεις ξεχωριστές γραμμές που θα καταλήγουν στις πρίζες δικτύου των δωματίων. (Οι γραμμές θα είναι κουμπωμένες επάνω στις υπόλοιπες τρεις θύρες LAN που απομένουν στο Modem-router και θα καταλήγουν σε κάθε δωμάτιο). Είναι σωστή αυτή η δομή;;; Το σκέφτομαι έτσι για να τραβήξω εξωτερικά τις γραμμές και να μην φαίνονται πολλά καλώδια μέσα στο σπίτι. Το Modem router που έχω είναι αυτό. *** Τα καλώδια θα περνούν από έξω προς τα μέσα, στα σημεία που θα μπουν οι πρίζες για να μην κάνει μεγάλη διαδρομή το καλώδιο εσωτερικά.
jkoukos Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 1. ΟΚ. 2. ΟΚ. 3. ΟΚ. Σου κάνει και το UTP που έχεις, αρκεί να είναι μονόκλωνο (solid) και όχι πολύκλωνο (stranded). Το πολύκλωνο χρησιμοποιείται για σύνδεση των συσκευών με την πρίζα ή απευθείας μεταξύ τους και καλό είναι να αποφεύγεται σε μεγάλα μήκη. Σε περίπτωση που στο μέλλον χρειαστεί να συνδέσεις ενσύρματα περισσότερες συσκευές, θα βάλεις ένα switch. Καλύτερα είναι να βάλεις από τώρα ένα switch Gigabit και πάνω του να γίνουν όλες οι συνδέσεις. Και αυτό διότι η επικοινωνία μεταξύ των συσκευών θα είναι 1000Mbps (εφόσον το υποστηρίζουν) ενώ από τον router μόνο 100Mbps.
marsele Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Λοιπόν, θα κοιτάξω να δω εαν το καλωδιο που εχω είναι μονόκλωνο αλλιώς σε τι τιμη κυμαίνεται η αγορά του και τι προτεινεις utp cat6 ή cat5e;;Απο που μπορω να προμηθευτω τα υλικα (πριζες εξωτερικεες ethernet,καλωδιο);Και κατι τελευταίο το καλώδιο που θα έρθει από το κουτί του ΟΤΕ δεν μας πειράζει να ειναι πολύκλωνο αφου ουτως ή αλλως τα 2 καλωδια(μπλε και μπλε-ασπρο) θα χρησιμοποιηθούν για να συνδεσω το μοντεμ μεσω της τηλεφωνικής γραμμής, ετσι δεν ειναι ή κανω λαθος;;;
marsele Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Επανέρχομαι στο θέμα γιατί έχω κάποιες απορίες και το ψάχνω λιγάκι μέχρι στιγμής.Έχω επισυνάψει μια φωτογραφία σχετικά με την διαδρομή που θα ακολουθούν τα καλώδια.Πιο αναλυτικά: Πράσινο καλώδιο:Θα ξεκινά από το κουτί του ΟΤΕ και θα περνά πάνω από την ταράτσα(να μην φαίνεται) και θα μπαίνει μέσα στο σαλόνι όπου θα καταλήγει σε ένα πριζάκι RJ11 για να συνδεθεί πάνω σε αυτό το modem-router. Μπλε καλώδια:Είναι αυτά που θα αναχωρούν από το σαλόνι (από ένα Switch) και θα καταλήγουν σε κάθε ένα από τα δωμάτια (στις πρίζες δικτύου). Τώρα λοιπόν έχω τις εξής απορίες-ερωτήσεις: Τα μπλε καλώδια, που θα ξεκινούν από το σαλόνι και θα καταλήγουν στις πρίζες δωματίων, θα τα συνδέσω απευθείας στο switch ή είναι καλύτερα για λόγους οργάνωσης καλωδίων να χρησιμοποιήσω ένα μικρό patch panel (ή 2 πρίζες εξωτερικές RJ45 2 θέσεων) και από εκεί έπειτα να τα συνδέσω στο switch; Για να έχω τηλέφωνο στις πρίζες των δωματίων (πρίζα διπλή RJ45 & RJ11) πρέπει να προσθέσω κι άλλο καλώδιο utp ή εάν χρησιμοποιήσω ένα με περισσότερα ζεύγη γίνεται; Εάν θέλω παραπάνω από μια πρίζα δικτύου σε κάθε δωμάτιο (π.χ. 2 σε κάθε δωμάτιο,σύνολο 6) θα πρέπει να χρησιμοποιήσω ξεχωριστό καλώδιο utp ή γίνεται να από το καλώδιο που θα έχω συνδέσει την μία πρίζα δικτύου να συνδέσω και την δεύτερη πρίζα (και με ποιον τρόπο); Μπορώ αντί για 3 καλώδια που θα φεύγουν από το σαλόνι να χρησιμοποιήσω 2 καλώδια; Δηλαδή, μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα καλώδιο με περισσότερα ζεύγη για να συνδέσω τις πρίζες των υπνοδωματίων 1 & 2 μαζί(να πάει το καλώδιο με τα πολλά ζεύγη και από την πρίζα του δωματίου 1 να τρυπήσω απευθείας τον τοίχο και να βγω στην άλλη μεριά του δωματίου 2 συνδέοντας την πρίζα δικτύου με τα ζεύγη που απομένουν) και ένα καλώδιο για το τρίτο δωμάτιο; Γίνεται; Τι καλώδιο να χρησιμοποιήσω για τις πρίζες δικτύου utp cat5e ή utp cat6;Μπορείτε να μου πείτε ποιο το κόστος αυτού ανά μέτρο;(ή ακόμα και να μου προτείνετε κάποια καταστήματα για αγορά) Το καλώδιο που θα έρχεται από το κουτί του ΟΤΕ πρέπει να είναι απαραιτήτως ίδιας κατηγορίας με το καλώδιο που θα χρησιμοποιηθεί για το Ethernet; Θα πρέπει το καλώδιο που θα περάσει πάνω από την ταράτσα να το περάσω μέσα σε σωλήνα για λόγους προστασίας; (μιλάμε πάντα για utp που προορίζεται για εξωτερική χρήση)
japetus Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Μη γεμίσεις το σπίτι καλώδια και αρχίσεις και τρυπάς τοίχους και γεμίζεις πρίζες.. Αυτά καλό να γίνονται και να προβλέπονται όταν χτίζεται το σπίτι.. Πλεον οι ταχύτητες του wifi είναι ικανοποιητικές για τις περισσότερες χρήσεις. Αν το θέλεις τόσο πολύ, τράβηξε ένα μόνο καλώδιο στο σημείο που θα το χρειάζεσαι περισσότερο (το desktop σου) και άσε τα άλλα δωμάτια να παίξουν με wifi.
rfc Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 To ιδανικο θα ηταν να τραβουσες καλωδιο και στο χωλ οπου θα εβαζες ενα ΑΡ και απο εκει θα επιανες παντου στο σπιτι καλα ασυρματα. Επειδη ειναι στη μεση, για αυτο στο λεω. Στα αλλα οκ που γραφεις.
marsele Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 To ιδανικο θα ηταν να τραβουσες καλωδιο και στο χωλ οπου θα εβαζες ενα ΑΡ και απο εκει θα επιανες παντου στο σπιτι καλα ασυρματα. Επειδη ειναι στη μεση, για αυτο στο λεω. Στα αλλα οκ που γραφεις. Υπάρχει ήδη πρίζα τηλεφώνου στο χωλ ούτως ή άλλως.... Απλά τις ερωτήσεις τις έκανα για να μην γεμίσω ακριβώς καλώδια παντού το σπίτι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα