men in black Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Αυτοι οι ΦΧ μετα απο τοσα χρονια ακομα αξεχαστοι ειναι.Αλλη μια επική διαμάχη σε εξέλιξη....
Undertaker25 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Έχω προσπαθήσει να αποφύγω τις προσωπικές αντιπαραθέσεις. Φίλε είσαι επικίνδυνα νυχτωμένος. Σε κανονικό forum τα παραπάνω θα είχαν διαγραφεί. Από bot όχι από admin. Ο admin θα σου έστελνε δικαστικό επιμελητή. Σε 4k είναι μεγαλύτερες δηλαδή? :-D Μην αναγάγεις τον δικό σου gaming μικρόκοσμο και τις δικές σου πενιχρές απαιτήσεις σε θεωρητικές προσεγγίσεις σχετικά με το τι είναι αρκετό και τι είναι αποδεκτό γενικά. Ένας fx πάνω σε msi m/b με όλα auto είναι απαράδεκτη gaming πλατφόρμα γενικά. Αν πληρώσεις 9/2017 για να την αποκτήσεις βρίσκεται ανάμεσα σε χρυσό βατόμουρο και darwin award. Ουδέποτε είπα ότι η 4κ ανάλυση χρειάζεται ισχυρότερο cpu. Μην προστρέχεις αμέσως σε strawman argument. Εννοούσα ότι το 4Κ gaming υλοποιείται σε ισχυρότερα συστήματα με ισχυρότερες κάρτες γραφικών, όχι με μια RX 460, υπό την οπτική του 4K=High End Gaming 1080=Medium to Low End. Εκτός και αν εσύ θεωρείς φυσιολογικό να έχεις Ryzen 1800X και κάρτα RX 460 για 1080 gaming ή FX-8350 και GTX 1080 για 4Κ. Είτε Ryzen 1800X έχεις, είτε FX-8350 έχεις, με μια 460 διαφορά ΔΕΝ θα δεις. Δεύτερον, απο που προκύπτει ότι εγώ έχω πενιχρές απαιτήσεις? Απλά το υποθέτεις και το παρουσιάζεις ως γεγονός. Το αν έχω παλιό σύστημα ή όχι και το αν βολεύομαι με 30fps ή όχι εξαρτάται από πληθώρα παραγόντων όπως το τι προτεραιότητες έχω στη ζωή μου και που προτιμώ να δαπανώ τα χρήματά μου. Φυσικά και θα προτιμούσα να παίζω ένα παιχνίδι σε 80 ή 120fps. Έγραψα ξεκάθαρα ότι τα παιχνίδια αυτή τη στιγμή ΔΕΝ έχουν ιδιαίτερες cpu απαιτήσεις και γι'αυτό το λόγο έφερα σαν παράδειγμα τον παλιό δικό μου cpu. Όχι επειδή με ικανοποιεί. Ο μέσος gamer είναι υπερ-καλυμμένος με ένα framerate της τάξεως των 60-70. Το ότι κάποιοι ζούνε στον δικό τους μικρόκοσμο και νομίζουν ότι gaming=>100fps σε Ultra και δίνουν 500 ευρώ για κάρτες γραφικών, δεν σημαίνει ότι αποτελεί και κανόνα ούτε την επικρατούσα άποψη. Και επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά, επειδή με την πρώτη δεν έγινε αντιληπτό, ότι το παιδί ΚΑΛΩΣ πήρε αυτό το σύστημα από τη στιγμή που ήθελε να εξοικονομήσει χρήματα κρατώντας τις παλιές μνήμες. Δεν είπα ότι έκανε την καλύτερη αγορά αλλά καλή αγορά βάσει συνθηκών. Mε τι ακριβώς διαφωνείς? Ότι δεν αρκεί ένας fx για cpu bound παιχνίδια. Δεν πρόκειται να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Έλεος με τους νοσταλγούς. Ότι βιντεάκι και να βρεις υπάρχουν άλλα τόσα και περισσότερα που κάνεις εμετό απ τα frame drops. Προσωπικά δεν παραθέτω ποτέ βιντεάκια μιας και υπάρχουν στο youtube διαθέσιμα βίντεο για να υποστηρίξει ο καθένας το οτιδήποτε, μέχρι και το ότι η Γη είναι επίπεδη Που κολλάνε τα frame drops? Σου είπα εγώ ότι είναι ο τέλειος cpu και η καλύτερη αγορά? Με τα βίντεο σου έδειξα ότι σε cpu-heavy τίτλους με Ultra settings ανταπεξέρχεται μια χαρά με smooth gameplay, όταν εσύ είπες ότι δεν τραβάει. Όλα τα άλλα για επίπεδες γαίες είναι να χαμε να λέγαμε. Αυτος ο undertaker οτι κ να δει θα σου ποσταρει ενα βιντεο του BF1..Θεος Mήπως γιατί το BF1 είναι ένας από τους πιο cpu-heavy τίτλους? Λέμε τώρα... Fulgore Γελάω πάντως με τον συμφορουμιτη που λέει ότι η κάρτα γραφικών κόβει τον επεξεργαστη και δεν αποδίδει παραπάνω. Σιγά το ''τερας''επιδοσεων....Τι να πουν και οι ryzen 7 δηλαδή Πριν γελάσεις την επόμενη φορά, έχε υπόψιν σου ότι όταν ένας CPU τρέχει έχει 50-60% usage και η GPU 99% αποφέροντας περίπου 80fps, προφανώς με μια δυνατότερη κάρτα το framerate θα ανέβαινε. Δεν θα απέδιδε παραπάνω ο επεξεργαστής. Απλά θα ανέβαινε κι άλλο το framerate χωρίς αυτός να κάνει bottleneck, χωρίς να εμποδίσει ένα μεγαλύτερο framerate. Το τέρας επιδόσεων και οι Ryzen που αναφέρεις είναι άσχετα απλά για δημιουργία εντυπώσεων. Ουδέποτε ισχυρίστηκα κάτι τέτοιο.
Whitefanged Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Ου μπλέξεις οι fxολάγνοι. Με προσβάλουν με το χειρότερο τρόπο, με πλακώνουν και στις αναφορές... Ο ts προφανώς χρειαζόταν format ! Για το ότι κατάφερε να παίξει αξιοπρεπώς το assasins creed syndicate unity black flag III revelations brotherhood IΙ θα ξαναγράψω ότι δεν είναι και κάνα κατόρθωμα. 2
Undertaker25 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 με πλακώνουν και στις αναφορές... Όχι εγώ. Είμαι αθώος. 1
Whitefanged Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Ουδέποτε είπα ότι η 4κ ανάλυση χρειάζεται ισχυρότερο cpu. Μην προστρέχεις αμέσως σε strawman argument. Εννοούσα ότι το 4Κ gaming υλοποιείται σε ισχυρότερα συστήματα με ισχυρότερες κάρτες γραφικών. Όχι με μια RX 460. Εκτός και αν εσύ θεωρείς φυσιολογικό να έχεις Ryzen 1800X και κάρτα RX 460 για 1080 gaming ή FX-8350 και GTX 1080 για 4Κ. Είτε Ryzen 1800X έχεις, είτε FX-8350 έχεις, με μια 460 διαφορά ΔΕΝ θα δεις. Δεύτερον, απο που προκύπτει ότι εγώ έχω πενιχρές απαιτήσεις? Απλά το υποθέτεις και το παρουσιάζεις ως γεγονός. Το αν έχω παλιό σύστημα ή όχι και το αν βολεύομαι με 30fps ή όχι εξαρτάται από πληθώρα παραγόντων όπως το τι προτεραιότητες έχω στη ζωή μου και που προτιμώ να δαπανώ τα χρήματά μου. Φυσικά και θα προτιμούσα να παίζω ένα παιχνίδι σε 80 ή 120fps. Έγραψα ξεκάθαρα ότι τα παιχνίδια αυτή τη στιγμή ΔΕΝ έχουν ιδιαίτερες cpu απαιτήσεις και γι'αυτό το λόγο έφερα σαν παράδειγμα τον παλιό δικό μου cpu. Όχι επειδή με ικανοποιεί. Ο μέσος gamer είναι υπερ-καλυμμένος με ένα framerate της τάξεως των 60-70. Το ότι κάποιοι ζούνε στον δικό τους μικρόκοσμο και νομίζουν ότι gaming=>100fps σε Ultra και δίνουν 500 ευρώ για κάρτες γραφικών, δεν σημαίνει ότι αποτελεί και κανόνα ούτε την επικρατούσα άποψη. Και επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά, επειδή με την πρώτη δεν έγινε αντιληπτό, ότι το παιδί ΚΑΛΩΣ πήρε αυτό το σύστημα από τη στιγμή που ήθελε να εξοικονομήσει χρήματα κρατώντας τις παλιές μνήμες. Που κολλάνε τα frame drops? Σου είπα εγώ ότι είναι ο τέλειος cpu και η καλύτερη αγορά? Με τα βίντεο σου έδειξα ότι σε cpu-heavy τίτλους με Ultra settings ανταπεξέρχεται μια χαρά με smooth gameplay, όταν εσύ είπες ότι δεν τραβάει. Όλα τα άλλα για επίπεδες γαίες είναι να χαμε να λέγαμε. Mήπως γιατί το BF1 είναι ένας από τους πιο cpu-heavy τίτλους? Λέμε τώρα... Πριν γελάσεις την επόμενη φορά, έχε υπόψιν σου ότι όταν ένας CPU τρέχει έχει 50-60% usage και η GPU 99% αποφέροντας περίπου 80fps, προφανώς με μια δυνατότερη κάρτα το framerate θα ανέβαινε. Δεν θα απέδιδε παραπάνω ο επεξεργαστής. Απλά θα ανέβαινε κι άλλο το framerate χωρίς αυτός να κάνει bottleneck, χωρίς να εμποδίσει ένα μεγαλύτερο framerate. Το τέρας επιδόσεων και οι Ryzen που αναφέρεις είναι άσχετα απλά για δημιουργία εντυπώσεων. Ουδέποτε ισχυρίστηκα κάτι τέτοιο. Αδερφέ είναι φριχτή αγορά. Κάκιστη. Λυπήσου αυτούς που θα διαβάσουν το νήμα. 60-70 fps σε παιχνίδια αξιώσεων δεν υπάρχουν με fx στοκ και μνήμες του πόλου Δεν απλά δεν. Όχι ξανά τα ίδια τόσα χρόνια. Πολλοί από έμας είχαμε fx, στα ταβάνια κιόλας, όχι να σέρνονται. Μου φαίνεται απίστευτο που λέμε τα ίδια και ίδια με κάποιον fxολάγνο κάθε 6 μήνες πάνω κάτω... Ακόμα δεν ξέρουμε πόσο τα πήρε. Τις μνήμες δεν θα τις πέταγε, θα τις πούλαγε. Χωρίς αυτά είναι ένα γενικό argument στον αέρα, το οποίο όμως καθοδηγείται από το γεγονός ότι ο 8350 αφρόντιστος είναι πολύ πολύ κακός για τις μέρες μας. Σκέψου ότι έχει τη συνολική ισχύ ενός i5-7400 7500 με το μισό single thread performance. Τώρα σκέψου πόσο κακή αγορά είναι αυτός ο i5 που το δυνατό του σημείο είναι το single thread performance. Δεν είναι δυνατόν να επιχειρηματολογούμε και να σεντονιαζόμαστε για αυτό. Σου κάνανε κλικ οι fx. Ξεπέρνα το 3
Undertaker25 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 60-70 fps σε παιχνίδια αξιώσεων δεν υπάρχουν με fx στοκ και μνήμες του πόλου Εξήγησα το λόγο που είπα ότι ήταν καλή αγορά. Δεν επεκτείνομαι άλλο σε αυτό. Το αν τρέχει ή όχι σε παιχνίδια αξιώσεων με 60-70 fps και στοκ χρονισμό, αποδεικνύεται στο βίντεο. BF1, 1080, Ultra Settings, στοκ χρονισμό, 55-68 fps. Εκτός και αν το βίντεο είναι μοντάζ...
ZELOMOTH Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Ρε συ Under μην επιμενεις.... Η αγορα αυτη ειναι καλη μονο και μονο αν τα πηρε μεταχειρ. με κανα 120αρι ευρω! Αν τα πηρε καινουργια (που στανταρ καινουργια τα πηρε γιατι αλλιως θα το ελεγε κατευθειαν) δεν αξιζει! Και πυρηνες μιζερους εχει και tdp αθλιο εχει και πρεπει να αναδειχτεις σε φυλακας των vrm! 3
Whitefanged Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 1)Εξήγησα το λόγο που είπα ότι ήταν καλή αγορά. Δεν επεκτείνομαι άλλο σε αυτό. 2)Το αν τρέχει ή όχι σε παιχνίδια αξιώσεων με 60-70 fps και στοκ χρονισμό, αποδεικνύεται στο βίντεο. BF1, 1080, Ultra Settings, στοκ χρονισμό, 55-68 fps. Εκτός και αν το βίντεο είναι μοντάζ... 1) Δεν ξέρουμε αδερφέ τι πλήρωσε ο άνθρωπος. Έχει γράψει πουθενά πόσο του κόστισε και δεν το βλέπω? Δηλαδή αν έδωσε 250 ευρώ για m/b και cpu είναι καλή αγορά? Αν έδωσε 150? Δεν μπορούμε να βαφτίσουμε την αγορά μέχρι να μάθουμε πόσο κόστισε. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι το hardware είναι sub-par. Αν το πήρε φτηνά... κρίμα.. αλλά όχι τόσο. Αν το ακριβοπλήρωσε... 2) Το βίντεο φυσικά και δεν είναι μοντάζ αλλά δεν αποδεικνύει τίποτα. Όπως υπάρχει αυτό το βίντεο υπάρχουν άλλα τόσα που δείχνουν κάτι άλλο. Το ότι έπαιξε στις συγκεκριμένες συνθήκες με 60 min (δεν το είδα καν σε πιστεύω) δεν σημαίνει ότι μπορεί να το κάνει αυτό γενικά. Δοκίμασε να αναζητήσεις βιντεο με 20 fps min στο multiplayer bf1 ή και σε άλλους τίτλους.. Υπάρχει πληθώρα από βίντεο που είτε δείχνουν τον fx να πετάει, είτε να σέρνεται είτε λίγο απ'όλα. Καλόπιστα σου λέω σαν ιδιοκτήτης αρκετών bulldozer/pildriver τσιπακίων ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν ικανοποιητικά όπου το single thread performance είναι ζήτημα. Εσύ την παλεύεις με τον phenom (δεν το λέω μειωτικά) και σου φαίνεται ο fx θηρίο. Δεν είναι. 1
deltagama Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Το μονο που ακομα δεν λυθηκε τελικα ειναι αν τα πηρε καινουργια ο ts η΄ μεταχειρ. Και καλο θα ηταν να απαντησει ωστε αν ηταν καινουργια να του πουμε τι θα μπορουσε να κανει για το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα με τα χρηματα αυτα. Και για να μπει στο νοημα ο ιδιος αλλα και για τους επομενους που θα διαβασουν το νημα αυτο.. Ετσι κι αλλιως η λαθος αγορα εγινε απλα για το γενικο καλο που λεμε... Καινούρια τα πήρα παιδιά.
Whitefanged Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Σε ποσα post θα μας κανεις τη χαρη να μας πεις και ποσο τα πηρες? Αν και για καινουρια υποψιαζομαι οτι το 250άρι το πατησες μπορει και παραπανω
Fulgore Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Επι του θεματος παντα το προβλημα λύθηκε. Για γενικη και αοριστη συζήτηση για τούς FX εναντιον intel υπαρχουν απειρία θέματα στο φορουμ ΔΕΝ χρειαζομαστε αλλο ενα.Οι γνωστοι ενδιαφερόμενοι μπορουν να ξεθάψουν καποιο απο αυτα και να βγαλουν τα εσώψυχα τους εκει. Όταν περάσει το tomb raider που είναι παιχνίδι 2ετιας κοντά και δει χαμηλά fps,να δεις εκεί πως θα δημιουργηθεί νέο πρόβλημα με χαμηλά fps.
deltagama Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Ρε παιδιά δεν ρώτησα αν ήταν καλή η αγορά μου ούτε ψάχνω για οικονομικούς συμβούλους, με συγχωρείτε πολύ.Με το προηγούμενο σύστημα που είχα παιχνίδια όπως το rotr και το black flag, δεν έπαιζαν καθόλου σε 1080p κολλούσαν εντελώς,Οπότε είπα να φτιάξω κάτι φτηνό να παίζω τα παιχνίδια που έχω αγορασμένα και πριν δεν μπορούσα και αν χρειάζονται και κάποια φίλτρα να κλείσουν δεν θα πεθάνω κιόλας. Είχα πρόβλημα χτες λόγω του ότι όταν πέρασα τα parts δεν είχα κάνει format με αποτέλεσμα το Assasin's creed το 2 να παίζει χειρότερα από ότι το παλιό σύστημα με 25fps και να κολλάει.Σήμερα μετά το format έχω όλα τα φίλτρα στο τέρμα και έχει ακατέβατα 60.Ένα θέμα είναι οι θερμοκρασία του fx σίγουρα θα πάω για after market ψύκτρα .Όταν με το καλό κατέβουν και τα άλλα παιχνίδια που είναι πιο βαριά θα ξανά γράψω εντυπώσεις.
benign Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Ρε παιδιά δεν ρώτησα αν ήταν καλή η αγορά μου ούτε ψάχνω για οικονομικούς συμβούλους, με συγχωρείτε πολύ.Με το προηγούμενο σύστημα που είχα παιχνίδια όπως το rotr και το black flag, δεν έπαιζαν καθόλου σε 1080p κολλούσαν εντελώς,Οπότε είπα να φτιάξω κάτι φτηνό να παίζω τα παιχνίδια που έχω αγορασμένα και πριν δεν μπορούσα και αν χρειάζονται και κάποια φίλτρα να κλείσουν δεν θα πεθάνω κιόλας. Είχα πρόβλημα χτες λόγω του ότι όταν πέρασα τα parts δεν είχα κάνει format με αποτέλεσμα το Assasin's creed το 2 να παίζει χειρότερα από ότι το παλιό σύστημα με 25fps και να κολλάει.Σήμερα μετά το format έχω όλα τα φίλτρα στο τέρμα και έχει ακατέβατα 60.Ένα θέμα είναι οι θερμοκρασία του fx σίγουρα θα πάω για after market ψύκτρα .Όταν με το καλό κατέβουν και τα άλλα παιχνίδια που είναι πιο βαριά θα ξανά γράψω εντυπώσεις. Εδω φιλε μου ειναι τεχνολογικο φορουμ,οχι φορουμ για οικονομικες συμβουλες.Κανεις δεν θελει να σου την πει. Μονος σου παραδεχτηκες οτι δεν ξερεις πολλα απο υπολογιστες,αλλα επειδη και αλλα ατομα διαφορων ηλικιων,(π.χ. εφηβοι με χαμηλο budget)διαβαζουν τα νηματα του ινσομνια με σκοπο την πληροφορηση,ωφειλουμε να σου πουμε οτι εκανες τεραστιο λαθος αν εδωσες χρηματα και αγορασες σαν καινουργια αυτα που αγορασες.Αν στο συμβουλεψε καποιος ,πρεπει να τον αρπαξεις στις μπουνιες γιατι ειναι παντελως ασχετος,τοσο απλα και σε πηρε στο λαιμο του. Επρεπε να πηγαινες σε Ryzen εφοσον διαθετεις χαμηλο budget αφου πρωτα πουλαγες τις ddr3. Τωρα για μετριο προς καλουτσικο gaming στις περισσοτερες περιπτωσεις με μια καλη καρτα γραφικων,οχι σαν αυτη που εχεις τωρα,νομιζω οτι θα εχει ανεκτες επιδοσεις.Θα ειχες πολυ καλυτερες αν ειχες ακριβη,καλη μητρικη,και οχι αυτη που σου πουλησαν,και εκανες overclocking τον επεξεργαστη σου. Αλλα ακομη και αν το καταφερνες,πως θα χαρακτηριζες εσυ την κινηση να αγορασει κανεις υλικο του 2011 με χρηματα που θα μπορουσε να παρει τεχνολογια του 2017? Χρειαζεται σεμνοτητα και ψυχολογικη υγεια να παραδεχτει καποιος οτι εκανε λαθος. Αλλη φορα να ρωτησεις εδω πριν κανεις κινηση. 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα