Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Whitefanged, 

Λάθος. Είπα 330 ευρώ διότι θεώρησα δεδομένο ότι θα πάμε πάλι σε 16GB και όχι 8, διότι θεώρησα ότι θα πάμε σε μια καλή μητρική των 80-90 ευρώ και όχι των 39 ευρώ, διότι θεώρησα λογικό ότι θα πάμε σε καλής ποιότητας ντιμάκια και όχι φτηνιάρικα άνευ ψύκτρας που θα ψήνονται.

Συμφωνούσα εξ' αρχής ότι το ΑΜ4 σύστημα των 200, είναι δυνατότερο απλά έχει μειονεκτήματα όπως λιγότερη αξιοπιστία σε βάθος χρόνου (λόγω φτηνού hardware) και ανεπάρκεια (πχ η α320 δεν έχει καν θύρα pci και μόλις μια pci-e).

Για το αν ανταποκρίνεται ο 8350 σε gaming, έγραψες τα εξής:

Πολύ γενικά και πολύ χοντρικά, αν έχεις απαιτήσεις από cpu-bound παιχνίδια δεν σε καλύπτει ήδη,

πόσο μάλλον σε βάθος 4ετίας.

60-70 fps σε παιχνίδια αξιώσεων δεν υπάρχουν με fx στοκ και μνήμες του πόλου

Δοκίμασε να αναζητήσεις βιντεο με 20 fps min στο multiplayer bf1 ή και σε άλλους τίτλους..

Τα παιχνίδια αξιώσεων ποια είναι για σένα? Εγώ ξέρω πως τα πιο cpu-heavy αυτή τη στιγμή είναι τα BF1, Wildlands, Witcher 3, Mafia 3 κα.α Δηλαδή επιδόσεις 62-80 σε Ultra στο Battlefield 1, 60 fps στο Mafia 3 Ultra και 45fps στο Wildlands Ultra είναι αρνητικές επιδόσεις για σένα? Για έναν μέσο gamer που αναζητά High Settings (και Ultra ανα περίπτωση) σε 1080, o 8350 ανταπεξέρχεται μια χαρά τη στιγμή που μιλάμε. Για μένα τα 60fps, όταν το 80% των οθονών είναι 60hz, είναι μια χαρά framerate για να χαρεί κάποιος ένα παιχνίδι. Αν κάνω λάθος, να μου φέρεις παραδείγματα cpu bound τίτλων και επιδόσεων σε High settings που ο 8350 δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα και σε 100% usage κλειδώνει την gpu σε 20-30 fps. Όχι "ψάξε βρες κάπου στον ωκεανό του ίντερνετ". Συγκεκριμένα. Τα framedrop είναι ένα θέμα αλλά όχι και απαγορευτικό.

Όσο για την καλή αγορά, αφού τρέχει όσα παιχνίδια θέλει ο φίλος θεωρείται ως τέτοια. Κακή αγορά θα ήταν αν δεν πήγαινε βήμα. Απλά η αγορά ΑΜ4 ήταν καλύτερη αγορά λόγω του ότι είναι σύγχρονος και πιο γρήγορος.

Για μένα ο 8350 είναι κακή επιλογή για άλλους λόγους όπως ότι πχ α) είναι "τοστιέρα" β) καταναλώνει πολύ ρεύμα γ) έχει σύντομη ημερομηνία λήξης, εν αντιθέσει με έναν Ryzen 3. Πριν μερικούς μήνες είχα συζητήσει σε ένα τοπικ αναβαθμίσεων για την αγορά του σε περίπτωση πτώσης της τιμής και αποθαρρύνθηκα με όσα άκουσα.  :unsure:

Αυτά.

ΥΓ. Πάω να απολαύσω τώρα το Wildlands με 30fps High 1080 στο υπεργαλαξιακό μου σύστημα. :P
  • Απαντ. 172
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πανε δυο μερες κ ακομα δινετε πονο.... :shock:

Ο ts θα τερματισει οτι game εχει,θα εχει αλλαξει συτημα κ θα λετε για τον fx ακομα xD

• Like 1
Δημοσ.

σε High settings που ο 8350 δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα και σε 100% usage κλειδώνει την gpu σε 20-30 fps. Όχι "ψάξε βρες κάπου στον ωκεανό του ίντερνετ". Συγκεκριμένα. Τα framedrop είναι ένα θέμα αλλά όχι και απαγορευτικό.

είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να γίνει μιας και οι μηχανές γραφικών δεν βλέπουν πάνω απο 4 πυρήνες η αν βλέπουν δεν τους αξιοποιούν σωστά.

Απο εκει και πέρα,στους νεους τίτλους επειδή δεν ειχε που δεν ειχε δύναμη πυρήνα ο fx όσο περνάει ο καιρός θα είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα(μάτια και FX έχω και βλέπω)

gta online με high settings επεξεργαστής 50% κάρτα 60-80% χρήση,ενίοτε 90+ όταν δεν υπάρχει κόσμος.Συμπέρασμα; ο επεξεργαστής ΔΕΝ μπορεί να ζμπρώξει την κάρτα για παραπάνω.

επίσης επειδή το έγραψες και πριν,αν ειναι να παίζουμε σε PC στα <50 καρέ πάμε και σε κονσόλα.Μην κοιτάς τα μέγιστα καρέ η τον μέσο όρο στα παιχνίδια,κοίταξε καλύτερα τι γίνεται οταν πραγματικά ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ επεξεργαστική ισχύς(σε Online κυρίως)

αν στο BF εκεί που είναι με 70 κάρε ολα ultra σκάσουν 10 ατομα και γίνουν 5-6 εκρήξεις και βουτήξεις στα 40 καρέ μάντεψε ποιος ψόφησε και ποιος όχι.

Δημοσ.

Φαίνεται από την κάρτα γραφικών αν μπορεί να δώσει άλλο ο cpu ή όχι. Αν τρέχει σε 60% η gpu όπως γράφεις, προφανώς δεν δίνει άλλο ο επεξεργαστής. Αν δεν κάνω λάθος δηλαδή...

επίσης επειδή το έγραψες και πριν,αν ειναι να παίζουμε σε PC στα <50 καρέ πάμε και σε κονσόλα.Μην κοιτάς τα μέγιστα καρέ η τον μέσο όρο στα παιχνίδια,κοίταξε καλύτερα τι γίνεται οταν πραγματικά ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ επεξεργαστική ισχύς(σε Online κυρίως)

αν στο BF εκεί που είναι με 70 κάρε ολα ultra σκάσουν 10 ατομα και γίνουν 5-6 εκρήξεις και βουτήξεις στα 40 καρέ μάντεψε ποιος ψόφησε και ποιος όχι.

Aδερφέ, στο φινάλε ότι δίνεις παίρνεις και συ. Θες με 100 ευρώ επεξεργαστή να έχεις επιδόσεις R7? Για ultra γραφικά μιλάς τώρα σε low end σύστημα. Εγώ σου λέω τι αποδίδει για τα λεφτά του. Δεν είπα ότι είναι κανένα τέρας.

Δημοσ.

Φαίνεται από την κάρτα γραφικών αν μπορεί να δώσει άλλο ο cpu ή όχι. Αν τρέχει σε 60% η gpu όπως γράφεις, προφανώς δεν δίνει άλλο ο επεξεργαστής. Αν δεν κάνω λάθος δηλαδή...

όσο και να θες,δεν δίνει άλλο ο επεξεργαστής δυστυχώς.

50% χρήση επεξεργαστή με 80% χρήση η κάρτα, και μιλάμε για το σύστημα της υπογραφής.

που να δεις τι γίνεται στο BF4 που έπαιζα παλιότερα,υπήρχαν μέρη που επεφτε στο 50% η χρήση της κάρτας και χωρίς να έχω πολλά φίλτρα πάνω.

και για να φύγουν οι απορίες, το σύστημα ειναι σταθερό 100% δεν έχω ανεβάσει μνήμες η κάτι άλλο τα υπόλοιπα ειναι στοκ/auto.

• Like 1
Δημοσ.

Λάθος. Είπα 330 ευρώ διότι θεώρησα δεδομένο ότι θα πάμε πάλι σε 16GB και όχι 8, διότι θεώρησα ότι θα πάμε σε μια καλή μητρική των 80-90 ευρώ και όχι των 39 ευρώ, διότι θεώρησα λογικό ότι θα πάμε σε καλής ποιότητας ντιμάκια και όχι φτηνιάρικα άνευ ψύκτρας που θα ψήνονται.

Κακώς το θεώρησες σαν δεδομένο. Το να πάρεις νεκρή πλατφόρμα για να μην κάνεις οικονομία σε κάποια

parts είναι τέρμα ηλίθιο. Ούτε 'καλή' ούτε δεν ξέρω τι άλλο. Δεν ψήνεται τίποτα. Το a320 έχει πρόβλημα μόνο

μέσα στο μυαλό σου και οι μνήμες χωρίς ψύκτρα το ίδιο. Είσαι επικύνδυνα άσχετος.

Συμφωνούσα εξ' αρχής ότι το ΑΜ4 σύστημα των 200, είναι δυνατότερο απλά έχει μειονεκτήματα όπως λιγότερη αξιοπιστία σε βάθος χρόνου (λόγω φτηνού hardware) και ανεπάρκεια (πχ η α320 δεν έχει καν θύρα pci και μόλις μια pci-e).

Η λιγότερη αξιοπιστία σε βάθος χρόνου από ένα a320 asrock είναι μια μπαρούφα της φαντασίας σου.

Δεν μπορώ να είμαι πιο κόσμιος δυστυχώς. pci...

o 8350 ανταπεξέρχεται μια χαρά τη στιγμή που μιλάμε.

Σε ευχαριστώ που με έκανες quote, δεν βρήκες κάπου να λέω ότι σέρνεται, πάλι καλά.

Το μια χαρά είναι τελείως υποκειμενικό. Τα ακατέβατα 60άρια δεν υπάρχουν για αυτό το cpu.

Αν κάνω λάθος, να μου φέρεις παραδείγματα cpu bound τίτλων και επιδόσεων σε High settings που ο 8350 δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα και σε 100% usage κλειδώνει την gpu σε 20-30 fps. Όχι "ψάξε βρες κάπου στον ωκεανό του ίντερνετ". Συγκεκριμένα. Τα framedrop είναι ένα θέμα αλλά όχι και απαγορευτικό.

Πόσο απαγορευτικό είναι θέμα χρήστη. Άλλουνου πονάνε τα ματάκια του κι άλλος το προσπερνάει.

Δεν θα μπω ποτέ στην αντιπαράθεση βιντεακίων. Ποτέ. Συγκεκριμένα πάντως δεν έχω αναφέρει

ποτέ ότι κλειδώνει την gpu στα 20fps. Αυτό πάλι προέρχεται από τη φαντασία σου. Αναφέρθηκα σε low fps.

1)Όσο για την καλή αγορά, αφού τρέχει όσα παιχνίδια θέλει ο φίλος θεωρείται ως τέτοια.

2) Κακή αγορά θα ήταν αν δεν πήγαινε βήμα. Απλά η αγορά ΑΜ4 ήταν καλύτερη αγορά λόγω του ότι είναι σύγχρονος και πιο γρήγορος.

Έχεις σοβαρά ζητήματα έκφρασης αδερφέ. Τα σκέφτεσαι αυτά που γράφεις ή σου φεύγουν στη τύχη?

Στα ίδια χρήματα όταν η μία επιλογή υπερτερεί της άλλης, η μία είναι κακή και η άλλη καλή.

Έτσι μου τα μάθανε στο δημοτικό. Η καλή, η καλύτερη, η προτιμότερη κλπ είναι ασόβαρη σοφιστεία σου

για να μη ρημαδογράψεις το προφανές. Καλό Κακό.

• Like 1
Δημοσ.

Αν η αντίληψή σου είναι επιπέδου δημοτικού, είναι αναμενόμενο τα πάντα τα διαχωρίζεις σε καλό/κακό. Τι να κάνουμε, στην ανθρώπινη γλώσσα υπάρχουν και τα παραθετικά των επιθέτων. Μιλάς λες και αγοράζεις πατάτες.

Το ποιος είναι άσχετος φαίνεται από τις κοτσάνες που λες ότι μια low end μητρική χωρίς oc δυνατότητα έχει ίδιες αντοχές με μια med μητρική που έχει. Το ποιος είναι άσχετος φαίνεται από το ότι θεωρείς dimm των 40 ευρώ δεν έχει διαφορές από ένα dimm των 70-80 ευρώ. Όχι είναι όλα ίδια. Όλα εξίσου γρήγορα, όλα ίδια timings, τα πάντα ίδια. Καμία διαφορά. Οι δικές μου σάπιες μνήμες πχ που σε online benchmark βρίσκονται στο 30% είναι εξίσου γρήγορες με άλλες των 1600 που έχουν καλύτερη βαθμολογία. Αλλά ξέχασα. Θα πετάξεις ένα άσχετος, αερολόγος, κτλ κτλ και καθάρισες.

Το pci και το δεύτερο pci-e φυσικά ναι, λεπτομέρεις. Κι αν αυτός αύριο μεθαύριο θέλει να κουμπώσει πάνω κάρτα ήχου ή tv tuner ή εξτρα usb slots ή δεύτερη gpu ή οτιδήποτε άλλο, στα τέτοια μας.

Για τον cpu, είπες ότι δεν τον καλύπτει ήδη και ότι δεν υπάρχουν 60-70 fps σε παιχνίδια αξιώσεων. Αλλά ξέχασα, δεν έγραψες τη λέξη σέρνεται. Αυτό σε πείραξε..

Δημοσ.

Το ποιος είναι άσχετος φαίνεται από τις κοτσάνες που λες ότι μια low end μητρική χωρίς oc δυνατότητα έχει ίδιες αντοχές με μια med μητρική που έχει.

Δεν έχει ίδιες αντοχές. Έχει πολύ καλύτερες. asrock a320 εναντίον msi 970. Άστα.

Για το oc τα ΄παμε. Στα 200 δεν γίνεται για κανένα από τα 2 setup.

Το ποιος είναι άσχετος φαίνεται από το ότι θεωρείς dimm των 40 ευρώ δεν έχει διαφορές από ένα dimm των 70-80 ευρώ. Όχι είναι όλα ίδια. Όλα εξίσου γρήγορα, όλα ίδια timings, τα πάντα ίδια. Καμία διαφορά. Οι δικές μου σάπιες μνήμες πχ που σε online benchmark βρίσκονται στο 30% είναι εξίσου γρήγορες με άλλες των 1600 που έχουν καλύτερη βαθμολογία.

Ίσα ίσα. Φυσικά και δεν είναι ίδιες. Είναι όμως τέρμα ηλίθιο να μη πάρεις την καινούρια πλατφόρμα

επειδή δεν βγαίνουν τα κουκιά για ταχύτερη μνήμη ή καλύτερο m/b. Δεν έχω γράψει πουθενά

ότι δεν υπάρχουν διαφορές από καλύτερη μνήμη και πληρέστερο m/b.

Γράφω και ξαναγράφω ότι είναι μπετόχαζο να σταθεί κανείς σε αυτές τις διαφορές και να

πάει μια πλατφόρμα πίσω.

Το pci και το δεύτερο pci-e φυσικά ναι, λεπτομέρεις. Κι αν αυτός αύριο μεθαύριο θέλει να κουμπώσει πάνω κάρτα ήχου ή tv tuner ή εξτρα usb slots ή δεύτερη gpu ή οτιδήποτε άλλο, στα τέτοια μας.

Καταλαβαίνεις γιατί σε λέω ασόβαρο? Έχεις γράψει ότι συμφωνείς με τη λύση του am4

ΑΛΛΑ έχεις κάτσει κι έχεις ψυρίσει τη μαϊμού μέχρι κι αν έχει pci (έλεος 2017) για tv tuner (έλεος 2017)

κι αν θα ζεσταίνεται η ram.

Για τον cpu, είπες ότι δεν τον καλύπτει ήδη και ότι δεν υπάρχουν 60-70 fps σε παιχνίδια αξιώσεων. Αλλά ξέχασα, δεν έγραψες τη λέξη σέρνεται. Αυτό σε πείραξε..

Επίσης δεν έγραψα ότι κλειδώνει τη gpu στα 20 fps.  :-)

Υποψιάζομαι ότι βρήκα ένα σημείο παρανόησης.

Όταν γράφεις 60-70, εννοείς avg 60-70 ή εννοείς 60min fps - 70max fps

Aν εννοείς το πρώτο συμφωνώ :-D. Μη σου πω ότι μπορεί να έχει και καλύτερα avg σε κάποια παιχνίδια.

Αν εννοείς τα δεύτερο δηλαδή min 60 fps, δηλαδή ακατέβατα 60άρια σε απαιτητικούς τίτλους... δεν...

εκτός κι αν ο 8350 που είχα δυο χρόνια ήταν χαλασμένος. min 60 παντού δεν είχε ποτέ.

Άμα είχε σιγά μην τον πούλαγα. Θα 'κανα τα λεφτά ταβέρνες.

• Like 1
Δημοσ.

Καταλαβαίνεις γιατί σε λέω ασόβαρο? Έχεις γράψει ότι συμφωνείς με τη λύση του am4

ΑΛΛΑ έχεις κάτσει κι έχεις ψυρίσει τη μαϊμού μέχρι κι αν έχει pci (έλεος 2017) για tv tuner (έλεος 2017)

κι αν θα ζεσταίνεται η ram.

Φυσικά διότι την έχω πατήσει πολλές φορές με τέτοιες επιλογές, όπως με μια ASROCK (την 785 αν θυμάμαι καλά) των 40-50 ευρώ για τον Athlon 64 3800+ 939 που είχα αγοράσει ως φθηνή αλλαγή της πρώτης αρχισάπιας MSI που αγόρασα στη ζωή μου και μου κάηκε και αυτή με την λήξη της εγγύησης. Γι' αυτό είμαι τόσο περίεργος, ΕΙΔΙΚΑ με την μητρική.

Και άντε το pci δεν το χρειάζεται. Ούτε δεύτερη pci-e?

Και δεν αναφέρθηκα σε αντοχές α320 με msi 370 αλλά α320 με μια ανώτερη ΑΜ4. Να πάρεις μητρική και να μην μπορείς να κάνεις oc κάποτε? Σου φαίνεται λογικό?

Όταν γράφεις 60-70, εννοείς avg 60-70 ή εννοείς 60min fps - 70max fps

Aν εννοείς το πρώτο συμφωνώ  :-D. Μη σου πω ότι μπορεί να έχει και καλύτερα avg σε κάποια παιχνίδια.

Αν εννοείς τα δεύτερο δηλαδή min 60 fps, δηλαδή ακατέβατα 60άρια σε απαιτητικούς τίτλους... δεν...

εκτός κι αν ο 8350 που είχα δυο χρόνια ήταν χαλασμένος. min 60 παντού δεν είχε ποτέ.

Άμα είχε σιγά μην τον πούλαγα. Θα 'κανα τα λεφτά ταβέρνες.

Όχι, εννοούσα μέσο όρο. Framedrop κάνει και στα βίντεο που σου έβαλα.

• Like 1
Δημοσ.

Φυσικά διότι την έχω πατήσει πολλές φορές με τέτοιες επιλογές, όπως με μια ASROCK (την 785 αν θυμάμαι καλά) των 40-50 ευρώ για τον Athlon 64 3800+ 939 που είχα αγοράσει ως φθηνή αλλαγή της πρώτης αρχισάπιας MSI που αγόρασα στη ζωή μου και μου κάηκε και αυτή με την λήξη της εγγύησης. Γι' αυτό είμαι τόσο περίεργος, ΕΙΔΙΚΑ με την μητρική.

Και άντε το pci δεν το χρειάζεται. Ούτε δεύτερη pci-e?

Και δεν αναφέρθηκα σε αντοχές α320 με msi 370 αλλά α320 με μια ανώτερη ΑΜ4. Να πάρεις μητρική και να μην μπορείς να κάνεις oc κάποτε? Σου φαίνεται λογικό?

Δίκιο έχεις. Οπωσδήποτε το a320 περιορίζει πολύ το σύστημα.

Δεν τσέκαρα πολύ καλά τις τιμές αλλά μου φαίνεται χρειάζoνται +30-40 για ένα αξιοπρεπές ab350.

Άμα δεν βγαίνουν τα κουκιά υποθέτω ότι είναι αναγκαίο κακό..

• Like 1
Δημοσ.

Αν ο ts ειχε τροφοδοτικο turbο-x θα χτυπιοσασταν τοσο πολυ για το οτι δεν αξιζει;

οχι βεβαια!! Μονο μια εξηγηση υπαρχει ζηλια ( γιατι κανατε κρητικη ;)

AMD FX-8350 Wraith cooler  μόνο159.90 €

Passmark cpu mark  8943

Αν δεν μπαινει Fx στην μητρικη σας μην τα βαζετε με τους  αλλους.

Απο το bios καντε desable τους μισους σας πυρηνες η κατεβαστε τον πολλαπλασιαστη στο μισο (του cpu).

Αφηστε το voltage οπου ειναι

μειωση επεξεργαστικης ισχυος 50%.

Ετσι θα δειτε τι ρολο παιζει ο cpu στα games η σε καποιο gpu benchmark test.

Δημοσ.

Κραζεστε μεταξυ σας οκ, τον TS που ειναι τόσο ευγενικός και καλοπροαίρετος τι τον βάζετε στο κυκεώνα σας; αργησε να απαντήσει και τον πηρατε απο τα μουτρα.

Φίλτατε ts μπραβo για την παιδεια σου. Η αγορα σου ηταν κακή, αλλα οχι η πρωτη ή η τελευταια στον πλανητη μας. Την επομενη φορα να μη διστασεις να ρωτησεις πριν αγορασεις ή ο,τι αλλο θελεις, δεν ειμαστε παντα τοσο επιθετικοι.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...