Panos_31 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Χαιρετώ την κοινότητα. Λοιπόν, παίζω συνήθως FPS παιχνίδια Overwatch και Call of Duty τόσο στο PC όσο και από το PS4. Οι official servers της εταιρίας που συνδέομαι βρίσκονται Βερολίνο και Δανία. Πριν κανένα μήνα έβαλα VDSL 50 του OTE. Όλα καλά λοιπόν τις πρώτες δύο εβδομάδες. Μένω Κρήτη και η καθυστέρηση στους servers ήταν σταθερά 67ms χωρίς lag spikes. Λέω καλά είμαστε. Σε σχέση με το 120ms που είχα πριν με το ADSL της WIND, ήταν η μέρα με τη νύχτα. Εδώ και 5 μέρες ωστόσο το latency έχει ανέβει στα 85ms και δεν λέει να κατέβει. Καμιά φορά για την ακρίβεια πάει για λίγο στα 67ms και μετά ξανά στα 85ms. Εννοείται ότι δεν υπάρχει κάποιο θέμα από την μεριά μου (fast path γραμμή, DMZ στο ρούτερ, παίζω με καλώδιο κλπ.) και φυσικά κανένας άλλος δεν χρησιμοποιεί τη γραμμή ούτε κλέβει ίντερνετ την ώρα που παίζω. Κάνοντας και ο ίδιος κάποια speedtests και traceroute παρατήρησα πράγματι πως το ping μου έχει πάει γύρω στα 80ms σε κάποιους γερμανικούς servers. Στην Αγγλία ωστόσο που και εκεί τσέκαρα, το ping είναι στα 65ms, όπως ήταν πάντα δηλαδή. Επίσης σε ελληνικούς servers ούτε εκεί έχει αλλάξει κάτι προς το χειρότερο. Έχει κανένας άλλος αντίστοιχο πρόβλημα με υψηλό latency τις τελευταίες μέρες με servers στο εξωτερικό?
sifounas1992 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Όχι φίλε εμένα παραμένει το ίδιο πάντως δεν είναι και τόσο υψηλό το ping Για στείλε διεύθυνση να κάνω traceroute
Panos_31 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Όχι φίλε εμένα παραμένει το ίδιο πάντως δεν είναι και τόσο υψηλό το ping Για στείλε διεύθυνση να κάνω traceroute 37.244.24.130 Overwatch Γερμανικό server Εμένα για παράδειγμα μου βγάζει αυτό στην καλύτερη περίπτωση, άλλα δεν είναι μόνιμα σταθερό πολλές φορές φτάνει μέχρι 75 και 80ms Επίσης εδώ που είναι Δανέζικο 81.171.53.5 Έκανα ακόμα και δύο speed test με Κοπεγχάγη και Βερολίνο, με ενδιαφέρει το ping βασικά, όχι down και up καθώς αυτά εξαρτώνται από τις χωρητικότητες δικτύου των παρόχων του εξωτερικού και κάθε στιγμή αλλάζουν. danaweb.dk είναι το host που διάλεξα και βγάζει αυτό το αποτέλεσμα: Τέλος Βερολίνο με host IPB βγάζει αυτό αυτή τη στιγμή 67ms, το οποίο παραδόξως είναι το σωστό που είχα μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ μέχρι το μεσημέρι σε όλους τους host ήταν 80+ Άμα μπορείς φίλε να τσεκάρεις όσα μπορείς από τα παραπάνω και να μου πεις θα βοηθούσε πολύ
sifounas1992 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 έκανα traceroute στο server το γερμανικό έχει 75 ms στον server της δανια από 75-80 .Αλλά δεν ειμαι σε fastpath path
timos71 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Τώρα τελευταία ακούω ότι ο ote βγαίνει προς Γερμανία μέσω core backbone και όχι απευθείας μέσω de-cix και πιθανόν να οφείλεται εκεί το πρόβλημα σου. Δεν ξέρω αν γίνεται για λόγους συντήρησης η επειδή έχει γεμίσει η σύνδεση με de-cix αλλά πιστεύω ότι είναι κάτι προσωρινό. Θα δούμε τις επόμενες μέρες. 1
Panos_31 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Τώρα τελευταία ακούω ότι ο ote βγαίνει προς Γερμανία μέσω core backbone και όχι απευθείας μέσω de-cix και πιθανόν να οφείλεται εκεί το πρόβλημα σου. Δεν ξέρω αν γίνεται για λόγους συντήρησης η επειδή έχει γεμίσει η σύνδεση με de-cix αλλά πιστεύω ότι είναι κάτι προσωρινό. Θα δούμε τις επόμενες μέρες. Ευχαριστώ πολύ παιδιά. Μάλλον είναι όπως τα λέει @timos71, το βρήκα και στο adslgr και το αναφέρουν και εκεί πως κάτι συμβαίνει τις τελευταίες μέρες με το latency. https://www.adslgr.com/forum/threads/14462/page176 Από ότι φαίνεται είναι μόνο σε γερμανικούς servers το πρόβλημα επειδή μάλλον άλλαξαν δρομολόγηση. Στο μεταξύ σήμερα έχει κατέβει λίγο το latency, αλλά ακόμα κάνει αρκετά lag spikes και φτάνει μέχρι και 85 μέσα στο παιχνίδι. Τουλάχιστον το παρήγορο είναι πως από ότι φαίνεται δεν φταίει κάτι με τη γραμμή μου και είναι γενικότερο το θέμα. Ελπίζω πάντως να το φτιάξουν σύντομα και να είναι πράγματι προσωρινό.
Damachi Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Σαβ/Κυριακη δεν συνδεοτανε καθολου σε DNS ΟΛΟΙ οι DNS ΚΑΤΩ - σημερα πρωι απο fastpath αυτο : Link Status Up Modulation Type ADSL_2plus Actual Rate(Up/Down) 897/12628 kbps Attainable Rate(Up/Down) 890/14632 kbps Noise Margin(Up/Down) 9.9/8.1 dB Line Attenuation(Up/Down) 7.3/13 dB Output Power(Up/Down) 12.4/18.4 dBm Data Path(Up/Down) Interleaved/Interleaved latency. 85+ Interleave Depth(Up/Down) 8/160 Interleave Delay(Up/Down) 3/8 ms INP(Up/Down) 1/2 symbols Profile N/A LinkEncap G.992.3_Annex_K_ATM CRC Errors(Up/Down) 0/31 FEC Errors(Up/Down) 0/30191 Τι ακριβως λες στο κ@λο 13888 τωρα ....
sifounas1992 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Ευχαριστώ πολύ παιδιά. Μάλλον είναι όπως τα λέει @timos71, το βρήκα και στο adslgr και το αναφέρουν και εκεί πως κάτι συμβαίνει τις τελευταίες μέρες με το latency. https://www.adslgr.com/forum/threads/14462/page176 Από ότι φαίνεται είναι μόνο σε γερμανικούς servers το πρόβλημα επειδή μάλλον άλλαξαν δρομολόγηση. Στο μεταξύ σήμερα έχει κατέβει λίγο το latency, αλλά ακόμα κάνει αρκετά lag spikes και φτάνει μέχρι και 85 μέσα στο παιχνίδι. Τουλάχιστον το παρήγορο είναι πως από ότι φαίνεται δεν φταίει κάτι με τη γραμμή μου και είναι γενικότερο το θέμα. Ελπίζω πάντως να το φτιάξουν σύντομα και να είναι πράγματι προσωρινό. ρε φιλε με 85 ms λαγκάρει?
Panos_31 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 ρε φιλε με 85 ms λαγκάρει? Η αλήθεια είναι φίλε ότι σε FPS παιχνίδια, ναι το καταλαβαίνεις και παίζει και μεγάλο ρόλο. Lag δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα βλέπεις την εικόνα να πηγαίνει καρέ καρέ, απλά με 85ms κάποιες φορές θα χάνεις gunfights ενώ έριξες πρώτος και ήσουν εύστοχος σε όλες τις βολές.Αν σκεφτείς ότι οι περισσότεροι παίκτες είναι από εκείνες τις χώρες και παίζουν με καθυστέρηση 15 και 30ms, τότε ναι το 85 φαίνεται πολύ, και το 67 που είχα και αυτό πολύ είναι αντικειμενικά, εξαρτάται βέβαια και από το παιχνίδι το lag compensation και άλλους παράγοντες. Πάντως όταν ένα όπλο στο CoD για παράδειγμα ρίχνει με 900rpm (rounds per minute) τότε σημαίνει πως ρίχνει μία σφαίρα κάθε 67ms, όταν ρίχνει με 1200rpm σημαίνει πως ρίχνει κάθε 50ms, επομένως καθυστερεί σημαντική πληροφορία.
petroudis Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Το δικό μου latency σύμφωνα με το ip που έδωσες με ΟΤΕ vdsl στην Καστοριά.
Panos_31 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Το δικό μου latency σύμφωνα με το ip που έδωσες με ΟΤΕ vdsl στην Καστοριά. Τέλεια είναι η δική σου! Βέβαια εγώ μένω και Κρήτη που είναι στην άλλη άκρη, οπότε δικαιολογημένα μου προσθέτει κάποια ms παραπάνω, αλλά μου κάνει και διαφορετική δρομολόγηση τελείως, με περνάει από τον κόμβο Αθήνας πρώτα και μετά με στέλνει κατευθείαν εξωτερικο μέσω OTEGlobe. Βασικά ανάμεσα στο 5ο και 6ο hop μου εμφανίζεται η μεγάλη διαφορά, οπότε σίγουρα κάτι παίζει με τα δίκτυα της OTEGlobe που βγαίνουν από Αθήνα προς τα έξω. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ο ΟΤ€ κάνει αναβαθμίσεις φουλ..... Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2020 από CharalampisCrete
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα