Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα,

Εχουμε στο πατρικο μου Nova 3-play τα τελευταια 2+ χρονια  μεχρι και περιπου 5-7 Νοεμβριου 2017(τελευταιος λογαριασμος πληρωμης μεχρι 7-10-2017)  συγκεκριμενα εχουμε :

- 24mbps γραμμη Forthnet

-Δωρεαν αστικα/υπεραστικα απ το σταθερο 

-Το απλο πακετο της Νοβα μαζι με τα HD καναλια + Novacinema 1 

Συνολο λογαριασμου 32.40 μαζι με φορους και τελη.

Α) Χθες ο πατερας μου (συνταξιουχος ) ειχε την εξης τηλεφωνικη προσφορα απ την Cosmote μαζι με OTE tv.

Αναλυτικα : 

-Full pack OTE tv  για 1 χρονο 

-24mbps γραμμη ΟΤΕ 

-Σταθερο τηλεφωνο με 30 λεπτα προς κινητα και δωρεαν αστικα/υπεραστικα

Συνολο 38.63  νομιζω μονο με ΦπΑ και οχι το ειδικο τελος του OTE tv (ας πουμε ομως για την συνεχεια οτι ειναι αυτο το ποσο)

Β) Παραλληλα ο πατερας μου εχει 2 αριθμους κοσμοτε συμβολαιο (δεν γνωριζω τι προσφορες εχει ηδη κανει στο παρελθον) με κοστος στα 27 Ευρω.

Ετσι επειδη  ειδαν οτι ειχε αυτους τους 2 αριθμους , στην προσφορα θα εχει επιπλεον  σε 1 απ αυτους τους 2 αριθμους 

-1GB mobile internet 

-Δωρεαν κληση προς το σταθερο και το αντιθετο 

-Επιπλεον  120 λεπτα προς ολους σε εναν 3ο αριθμο (Whats up ) /καθε μηνα για εναν χρονο

Η τιμη εδω παραμενει η ιδια (στα 27ε) απλα εχεις επιπλεον ΚΑΙ αυτα τα μπονους.

-Χθες 22/09 τον εκαναν 2 τηλεφωνα πρωινες ωρες(στον 1ο αριθμο της Β προσφορας) , για να του πουνε την προσφορα και πως θα γινει . 

Ομως επειδη δεν γνωριζει απ αυτα τα πραγματα και δεν θελει να μπλεκει με προσφορες κλπ κλπ, τους ειπε να ξαναπαρουν  τηλεφωνο που θα ειμαι και εγω σπιτι (αυτο εγινε στην 2η φορα που τον πηραν τηλεφωνο) οπως και εγινε.

-Χθες μεσημερι με χρονο κληση περιπου 45-50 λεπτα η τηλεφωνητρια να προσπαθει να μου δωσει ολες τις απαραιτητες πληροφοριες σχετικα με την προσφορα.Επιπλεον μου ειπε οτι υπαρχει κοστος φορητοτητας 31Ε  στον 1ο (2μηνο ) λογαριασμο που θα ερθει , παραλληλα επισημανε οτι το πεναλτυ (λογικα ειναι 1 μηνας) δεν ειμαι υποχρεωμενος να το πληρωσω τωρα αλλα μονο σε περιπτωση που επιστρεψω πισω στην forthnet ( Η λογικη της ,καθως και η προταση της ,εκτος απο ανηθικη ηταν και αντιεπαγγελματικη κατα την γνωμη μου ) .

Η σταση της εκεινη την ωρα εγινε λιγακι πιο "βαρια" καθως ηταν σχεδον 3μμ και επρεπε να σχολασει μαλλον και ενω γνωριζε οτι μιλαει μαζι μου  (Καποιες φορες με αποκαλουσε με το μικρο ονομα του πατερα μου και αλλες φορες με το δικο μου)  ελεγε οτι η προσφορα "φανηκε" πολυ καλη/σωστη στον πατερα μου και οτι ειναι πολυ καλυτερη απ αυτην που ειμαστε και γενικα υπηρχε μια πιεση απο πλευρα της.

Εγω στην συνεχεια ,δεχθηκα την προσφορα

Στο τελος ζητησε τα στοιχεια του πατερα μου και τα εδωσα για να προχωρησει η διαδικασια (ΑΦΜ , στοιχεια ταυτοτητας κλπ) . Επιπλεον ενημερωσε οτι Τεταρτη στις 27/9 θα περασει κουριερ για το συμβολαιο και οτι ο πατερας μου πρεπει να εχει φωτοτυπια ταυτοτητας  και υπογραφη (λογικα ενωπιον του κουριερ) .

-Σημερα το πρωι (10πμ) ξαναπηραν τηλεφωνο αλλα ο πατερας μου δεν προλαβε να το σηκωσει καθως χτυπησε μονο 2-3 φορες και το εκλεισαν.

-Δευτερα 25/9 θα με ξαναπαρει τηλεφωνο για μια αλλη προσφορα ασχετη με αυτην (δεν γνωριζω εαν θα μπορεσω να κανω εκει τις ερωτησεις που θελω)

-Τελικα την Τεταρτη κατα 99% ο πατερας μου δεν θα μπορεσει να βαλει υπογραφη στον κουριερ που θα ερθει για καποιο εκτακτο που ετυχε. 

Σ αυτο το σημειο , βρηκα μερικες πληροφοριες σχετικα με αυτες τις διαδικασιες (προσφορες -αντιπροσφορες εταιρειων) και εχω μερικες ερωτησεις για το τι μπορω να κανω . 

1. Γινεται να πω τον κουριερ να αφησει το συμβολαιο σπιτι και να το παμε εμεις στο υποκαταστημα κουριερ ή σε καποιο υποκαταστημα της εταιρειας?

2. Γινεται να το διαβασω εκεινη την ωρα  και σε περιπτωση που δω κατι εκτος απ τους ορους τους οποιους μιλησα στο τηλεφωνο χθες  ,να το αρνηθει ο πατερας μου και να μην βαλει υπογραφη? Εαν ναι , τι κυρωσεις θα υπαρχουν? (καθως ηδη ειπα ναι στην τηλεφωνικη προσφορα)

3. Γιατι πηραν τηλεφωνο σημερα  και το εκλεισαν σχεδον κατευθειαν ? Καπου διαβασα οτι εχεις μεχρι και 3 μερες πριν για ακυρωση αιτηση φορητοτητας πριν την ημερομηνια ( δεν γνωριζω ποια ειναι αυτη στην περιπτωση μου ) , τι ηθελαν να πετυχουν? Μαλλον σε περιπτωση αντιπροσφορας απ την forthnet να πουν οτι προλαβαμε και καναμε την φορητοτητα?

Στην 2η ερωτηση προφανως και θα διαβασω πρωτα το συμβολαιο πριν μπει η υπογραφη , αλλα θελω να μαθω εαν εχει την ιδια βαρυτητα το συμβολαιο με την ηχογραφημενη κληση (κατι που δεν νομιζω).Αυτο το λεω καθως διαβασα οτι  στο παρελθον , οι υπαλληλοι ελεγαν /εδειναν λαθος προσφορες και στα συμβολαια υπηρχαν αλλοι Οροι.

Επεξ/σία από glix
Δημοσ.

1. Μπορείς να το ζητήσεις, αλλά άγνωστο αν το δεχθεί. Σε κατάστημα δεν μπορίς να το πας, διότι απλά είναι άλλο κανάλι πώλησης. Προφανώς έχετε προσφορά από συνεργαζόμενη εταιρεία του ΟΤΕ.

2. Βεβαίως και έχετε το δικαίωμα πριν υπογράψετε να διαβάσετε το συμβόλαιο. Και όχι μόνο αυτό, αλλά μπορείτε και χωρίς το διαβάσετε να αρνηθείτε την προσφορά, οπότε θα το επιστρέψει πίσω.

3. Χωρίς υπογραφή του συμβολαίου, απαγορεύεται να ξεκινήσει η διαδικασία φορητότητας σε άλλον πάροχο. Φυσικά θα σας πάρουν τηλέφωνο και πρέπει να τους αναφέρετε τους όποιους λόγους άρνησης. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχετε υποχρέωση να προχωρήσετε σε αυτά που συμφωνήσατε τηλεφωνικώς.

Η τηλεφωνική αποδοχή μιας σύνδεσης έχει ισχύ μόνον αν μιλάμε σε ανανέωση συμβολαίου στον ίδιο πάροχο. Αν πρόκειται για φορητότητα σε άλλον, τότε είναι ένα απλό προσύμφωνο που πρέπει να επικυρωθεί με την ενυπόγραφη σύμβαση που αυτή έχει ισχύ.

Δημοσ.

Για να έρθει αντιπροσφορά από την Nova, πρέπει πρώτα να μάθει ότι ζήτησε φορητότητα και αυτό θα γίνει όταν υπογράψει και ο νέος πάροχος κάνει το σχετικό αίτημα φορητότητας.

Δημοσ.

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας.

Το προβλημα δεν ειναι εαν θα παω ή οχι ,αλλα εαν τελικα κανουν αυτα που ειπαμε στο τηλεφωνο. 
Την Δευτερα που θα ξαναμιλησω, θα κανω τις ερωτησεις μου και σ αυτην να δουμε τι θα μας πει . 

Σκεφτομαι επισης να παω και μια βολτα στην Forthnet να ρωτησω για τον 1 μηνα πεναλτυ ωστε να ξερω ακριβως το ποσο.

Περίμενε την αντιπροσφορά της nova τώρα - η οποία μπορεί να είναι εξαιρετική.  

Σε συζητηση που ειχα , μου ειπαν ακριβως αυτο . Το θεμα ειναι πως η Forthnet ισως να μην πιστεψει οτι εγιναν αυτα που εγιναν καθως δεν εχει στοιχεια για την προσφορα που δεχθηκα απ τον ΟΤΕ . 

Επιπλεον εδω να πω οτι ο μηνας με 38.63 επι 12 μηνες +31 ευρω και ενα πεναλτυ (της ταξης του 30Ε)  θα μου κοστιζει 43.7ε τον μηνα.

Για να έρθει αντιπροσφορά από την Nova, πρέπει πρώτα να μάθει ότι ζήτησε φορητότητα και αυτό θα γίνει όταν υπογράψει και ο νέος πάροχος κάνει το σχετικό αίτημα φορητότητας.

Δεν θα ηθελα να παω σε αυτο το κομματι , καθως σε περιπτωση αντιπροσφορας απ την Forthnet θα πρεπει να τρεχω με φαξ-εμαιλ-υπογραφες και χαρτι , μεσα σε πολυ μικρο διαστημα (εαν δεν κανω λαθος 3 μερες για την αιτηση ακυρωσης φορητοτητας πριν την ημερομηνια που θα μου δωσει ο ΟΤΕ ) 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Νομίζω ότι αν έχει γίνει τηλεφωνικά και με τη δική σου διαδικασία, είναι 14 ημέρες.

Μετά τις πρώτες 3 όμως, πας στον παροχο που ζήτησες αρχικά και μετά στο τελικό.

Έτσι μου είπαν εμένα.

Είμαι ΟΤΕ, ζήτησα να πάω forthnet, αλλαξα γνωμη μετά προσφορά ΟΤΕ, και η forthnet μου είπε ότι επειδή ακύρωσα μετά τις 3 μέρες, θα με πάρουν από ΟΤΕ στο δίκτυο τους, και θα με γυρισουν πισω ξανά .

Με αναλογική χρέωση για μερικές μέρες.

Εννοείται πως μου έκαναν αντιπροσφορα και πελαγωσα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...