Heatspreader Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Όταν λέμε ότι μας ενδιαφέρει το Oveclocking σαφώς εννοούμε σε κάτι καινούριο, σε κάτι που αξίζει. Σε κάτι που θα ανεβάσουμε ρολόγια για να πιάσουμε ότι μπορούμε από το Hardware που έχουμε. Όταν λοιπόν στήνουμε ένα νέο σύστημα, έστω και μεταχειρισμένο (λιγότερα λεφτά για κάτι παλιό ωστόσο που ίσως να αξίζει), τότε κοιτάμε αν θέλουμε να κάνουμε Oveclocking. Δεν ξεκινάμε με το ότι θέλουμε να κάνουμε Overclocking. Το Overclocking είναι ο δρόμος για λίγο καλύτερες επιδόσεις, όχι η ουσία. Αν έχεις μία AM3+ μητρική με ένα 4πύρινο ή 6πύρινο CPU, αγοράζεις έναν 8πύρινο και κάνεις αναβάθμιση. Ανεβάζεις και λίγο το ρολόι όσο σου επιτρέπει η μητρική σου και τέλος. Δεν πας να αγοράσεις μητρική για να πάρεις 700Mhz.Imho.
Whitefanged Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Μπήκα και στην ιστοσελίδα της Asrock για να το επιβεβαιώσω, κανένα πρόβλημα στο να παραγγείλω την ASUS ίδια τιμή είναι απλά δεν είναι για πάνω από 125W. Είναι . Λες να σου προτείνω μητρική με το τι γράφει ο κατασκευαστής στο site του? Έχει 7+1 εσύ με τις 1600άρες υπερκαλύπτεσαι απ το +1 και τα υπόλοιπα 7 περισσεύουν για τον 8320 @ 4.7 - 4.8 Άμα ο 8320 που θα πάρεις είναι τόσο μαμάτος που χτυπάει 5,0 μέχρι 1.42 και πάλι τον βαστάει η aura. Για 5.0 @1,45+v πιστεύω θα πνίξει την aura σα κουνέλι, αλλά το ίδιο και την extreme 6. Για 5.0 @1,45+v θες saber ή την extreme 9 ή crosshair. Δεν είναι κακή η asrock προς θεού, απλά γνώμη μου αν ξεπεράσεις το φράγμα των 100 είτε κοιτάς την aura λόγω καινούριων features, είναι m/b κυκλοφορίας 2016 αν δεν απατώμαι, είτε κοιτάς σε μτχ sabertooth r2.0 Επίσης ένας από τους βασικούς λόγους που επιμένω για asus είναι γιατί το bios είναι εύκολο και το κυριότερο οι περισσότεροι εμπεριστατωμένοι οδηγοί oc σε am3+ είναι με asus m/b. Τέλος νιώθω πιο άνετα να προτείνω κάτι που το ξέρω (είμαι και fanboης) από κάτι που δεν είμαι τόσο εξοικειωμένος. 2
ssd93 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Όταν το hobby σου είναι το o/c δεν ανεβάζεις το ρολόι για να αυξήσεις τις επιδόσεις σου, δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Για αυτό το λόγο είναι hobby. Πειράζεις πράγματα που μπορεί με ένα λάθος να χαλάσουν και να χάσεις τα λεφτά σου, δύσκολες καταστάσεις, όπου ρισκάρεις για την αδρεναλίνη της στιγμής, για το πείραμα. Αυτό που λες heatspreader είναι για τον μέσο χρήστη που θέλει ανέξοδη αύξηση επιδόσεων και το o/c είναι το μέσο για να το πετύχει, δεν είναι ο σκοπός.Heatspreader
Whitefanged Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Μ'αρέσει που το ζεις πριν καν ξεκινήσεις ελπίζω μόνο μη μας τρολάρεις μάστορα. Σοβαρά τώρα, πρέπει να πάρεις και psu. Δώσε ένα 50άρι και πάρε ένα της προκοπής. 1
ssd93 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Δεν τρολάρω φίλε μου αν είναι δυνατόν, θα ποστάρω και screenshots όταν γίνει η δουλειά. 1
ZELOMOTH Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Αντε καλη αδρεναλινη στα υψη και μ έναν καλο πυροσβεστηρα! 4
Damachi Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Μπόμπαααα η MSI εβαζε φωτιές στα οβερκλόκια. Στα 5.0 @1,45+ με εχει βγαλει η Sabertooth και η Gigabyte 990X χωρις δράματα αλλα δεν παω και γυρευοντας με σαπια vrm οπως στο video - και τα τροφοδοτικα δεν τα παιρνω απο TurboX Ενα thread used ΑΜ3 OC parts build με < 200€ θα εχει μεγαλη ανταποκριση . 1
ZELOMOTH Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Μπα δεν θα ηταν κι ο,τι καλυτερο.. Θα επρεπε η πυροσβεστικη να προσλαβει καποιον γνώστη με λογαριασμο στο ινσομνια ωστε να εχουν γρηγοροτερη αποκριση... Με το που θα λεει ο αλλος "τον ανεβαζω στα 4.8", να χτυπαει ο συναγερμος στον σταθμο και βουρ για σβησιμο! Θα μαθουν και οι πυροσβεστες το overclocking και θα το προσθεσουν στην λιστα με τα πιθανα τους περιστατικα! 1
ssd93 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2017 Λοιπόν παιδιά για του λόγου το αληθές και για να δείτε πως δεν είμαι μόνο λόγια, αν και καθυστερημένα ( λόγω οικονομικών δυσκολιών) σήμερα παρέλαβα την ASROCK xtreme που συζητούσαμε παραπάνω. Πρόσθεσα στην παραγγελία μου και ένα κουτί για καλύτερη ροή του αέρα. Το συντομότερο δυνατόν θα τα μοντάρω και θα αναφέρω αποτελέσματα. Edit----- Εύχομαι με το o/c να δω καμιά διαφορά στο CIVILIZATION μεταξύ των γύρων γιατί έχω φρικάρει, από τότε που διάβασα ότι φταίει ο αλγόριθμος και όχι οι CPUs.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα