Προς το περιεχόμενο

Canon 5753 - PGBK


giorgoskalo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα ομάδα, 

 

Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με το μαύρο μελάνι PGI-570 Black. Αυτό που συμβαίνει φαίνεται στην φωτογραφία. Αυτό που καταλαβαίνω από την φωτογραφία που ανεβάσα είναι ότι στο "δεξι" πέρασμα εκτυπώνει σωστά ενώ όταν συνεχίζει με το "αριστερό" τότε εκτυπώνει διπλότυπα. Να αναφέρω ότι χρησιμοποιώ επαναγεμιζομενα μελανια αλλά δεν αντιμετώπισα το συγκεκριμένο πρόβλημα ότα ξεκίνησα να τα χρησιμοποιω.

 

Έχω κάνει καθαρισμό κεφαλής εκτυπωτή αλλά το πρόβλημα δεν λύθηκε. Έπειτα έβγαλα την κεφαλή του εκτυπωτή και την καθάρισμα μόνος μου.

 

Όταν ρυθμίζω ο εκτυπωτής να εκτυπώνει μόνο με το Cli-571 Black τότε η σελίδα εκτυπώνεται άριστα. 

 

Αυτό που καταλαβαίνω από την φωτογραφία που ανεβάσα είναι ότι στο "δεξι" πέρασμα εκτυπώνει σωστά ενώ όταν συνεχίζει με το "αριστερό" τότε εκτυπώνει διπλότυπα. 

 

Έχετε να μου προτείνεται κάποια λύση. Για την ώρα η μόνη λύση είναι να εκτυπώνω με το Cli-571 Black. 

 

Σας ευχαριστώ.

post-370117-0-54733200-1506168870_thumb.jpg

Επεξ/σία από giorgoskalo
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορεί να έχει φύγει ελαφρώς ο οδηγός από την θέση του. Κάποια μικρομετατόπιση που στον ψεκασμό μελανιού δημιουργεί διπλό είδωλο. Δεν είναι κάτι που μπορεί να διορθωθεί αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, επειδή δεν είναι ορατό με γυμνό μάτι.

 

Φυσικά υπάρχει και η περίπτωση μερικού βουλώματος του ακροφυσίου στο συγκεκριμένο μελάνι. Είναι συχνό φαινόμενο σε canon με 5 μελάνια να βουλώνει πρώτα το μεγάλο μαύρο, λόγο του τύπου μελανιού. Όταν είναι πέραν επιδιόρθωσης και ξεβουλώματος, οι περισσότεροι απλά χρησιμοποιούν το φωτογραφικό μαύρο και συνεχίζουν κανονικά καταργώντας το μεγάλο μαύρο. Τα υπόλοιπα χρώματα "συγχωρούν" πιο αραιή χρήση. Το μεγάλο μαύρο, λόγο διαφορετικής πυκνότητας και τύπου θέλει συχνή χρήση. Γι΄αυτό και βουλώνει πρώτο. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, και επειδή δεν είναι εντελώς βουλωμένο, μπορεί με την συχνή χρήση να επανέλθει. Ή αν θες συνεχίζεις με το 571 σαν μαύρο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ενδιαφέον η ανάλυση σου. Με κατατόπισες πάρα πολυ. Θεωρώ πιθανά και τα δύο ενδεχόμενα. Έκανα δεύτερο καθαρισμό και τώρα βρίσκομαι στο στάδιο του στεγνώματος. Αύριο θα επανέλθω με τα αποτελέσματα. 

 

Αυτό που κατάλαβα από το πρόβλημα που υπάρχει είναι πως δε φταίει το δεύτερο πέρασμα και τα βγάζει διπλά. Το μαύρο μεγάλο μελάνι είναι διπλάσιο σε μέγεθος πάνω στην κεφαλή από τα υπόλοιπα, κι έτσι το πρόβλημα εντοπίζεται στο μισό ακροφύσιο. Αν δε δουλέψει ο καθαρισμός θα χρησιμοποιώ το 571 μαύρο. Υπάρχει διαφορά ποιότητας ή ταχύτητας ανάμεσα στα δύο μελάνια; 

Θα χάσω κάτι;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρακτικά δεν χάνεις κάτι. Ποιότητα θα έχεις πιο καλή μάλιστα, καθότι το μικρό μαύρο είναι για φωτογραφίες ενώ το μεγάλο για κείμενο.

Απλά επειδή είναι μικρότερο θα το αλλάζεις συχνότερα και θα φθαρεί συνολικά πιο γρήγορα η κεφαλή του εκτυπωτή. Αλλά και αυτό μην σε απασχολεί ιδιαίτερα μιας και στην πενταετία ή και λιγότερο στους φτηνούς canon σαν τον δικό σου καίει πλακέτα. Λιώσε τον και όσο σου πάει. ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μάλιστα, για αρχή θα κάνω πολλές εκτυπώσεις με το μεγάλο μαύρο να δω αν θα στρώσει. Υπάρχει τρόπος να καταργήσω τελείως το μεγάλο μαύρο και να χρησιμοποιεί το μικρό;

 

Αυτό που κάνω είναι να βάζω στις ρυθμίσεις την επιλογή για "photo printing" και "Α4". 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...