Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα.

Θα ηθελα να μου προτεινετε ενα gaming pc απο το καταστημα you καθως ανοιξε προσφατα στην περιοχη μου.

Ειχα ξαναγραψει στο Forum πριν λιγο καιρο ομως αλλαξαν τα δεδομενα αφου αυξησα λιγο το budget οπως επισης οτι θα το αγορασω απο το συγκεκριμενο καταστημα και θα ηθελα να ειναι η καλυτερη δυνατη επιλογη που θα με καλυψει τουλαχιστον για 3-5 χρονια.

Ποσο που διαθετω:700-730€

Χρηση:Gaming (fifa18,starcraft,GTA V,COD,Resident Evil VII,F1 2017 κτλ), Internet,Multitaking.

Οθονη:Εχω μια 23αρα LG Flatron W2234s (ρωτησα τον υπευθυνο του καταστηματος και μου ειπε οτι θα δουλεψει με μια συγχρονη gpu με την χρηση ενος μετατροπεα)

Αργοτερα θα γινει και η αγορα καινουριας οθονης.

O/S:Εχω Windows 7

Overclock:Περιστασιακο Overclock

Περιφερειακα:Εχω ενα πληκτρολογιο,ποντικι και ηχεια Creative Soundblaster 5.1 απο παλιο pc

Οπως αντιλαμβανεστε ολα τα λεφτα θα πεσουν στον πυργο.

Σκεφτομουν για:

CASE:CORSAIR Carbide Series Spec 01 Red led

PSU:AEROCOOL Kcas-600 80+ Bronze (600watt)

CPU:AMD Ryzen 5 1400 η Ryzen 5 1600

M/B:ASUS PRIME B350M-A

RAM:HYPER X Predator 8 gb ddr4 3000Mhz (θα γνει αγορα ενος ακομα dimm αργοτερα)

GPU:ASUS Nvidia GTX 1050 Expedition 2 GDDR5

HDD:Western Digital Blue 1TB

Περιμενω τις προτασεις σας....

Ευχαριστω.

Δημοσ.

Εγώ θα πήγαινα σε κάτι όπως το παρακάτω, με την προϋπόθεση ότι θα άλλαζα οθόνη το γρηγορότερο δυνατό.

Case:http://www.you.gr/CMSPages/GetProduct.aspx?productid=109550 + fan

PSU:http://www.you.gr/CMSPages/GetProduct.aspx?productid=126041

M/B:http://www.you.gr/CMSPages/GetProduct.aspx?productid=138657

CPU:http://www.you.gr/CMSPages/GetProduct.aspx?productid=142194

RAM:http://www.you.gr/CMSPages/GetProduct.aspx?productid=142824

GPU:http://www.you.gr/CMSPages/GetProduct.aspx?productid=127646

SSD:http://www.you.gr/CMSPages/GetProduct.aspx?productid=89094

HDD:http://www.you.gr/CMSPages/GetProduct.aspx?productid=130581

Σύνολο: ~720 ευρώ

Δυνατότερη κάρτα, καλύτερης ποιότητας τροφοδοτικό και SSD.

• Like 2
Δημοσ.

Καταρχην ευχαριστω για την προταση σου φιλε μου.

Πρωτα απ‘ολα θα ηθελα να θυσιασω τα λεφτα του ssd και αυτα να πανε ειτε στον επεξεργαστη η στην καρτα γραφικων.

Η συνθεση που εφτιαξα ηταν να παω σε amd ryzen 5 1400 (175€) με gpu 1060 (κοστιζει 250€ η φθηνοτερη) η amd ryzen 5 1600 (220€) με μια 1050 (150€) με την προυποθεση οτι στη δευτερη περιπτωση θα γινοταν αλλαγη της gpu αλλα σε βαθος 2 χρονων.

Στην συνθεση που εκανα παραπανω αν μπορεις πες την γνωμη σου για καθε κομματι τι δεν σου καθεται καλα γιατι νομιζω οτι πανω κατω στα λεφτα που διαθετω θα βγει.

Δημοσ.

Δυνατότερη κάρτα, καλύτερης ποιότητας τροφοδοτικό και SSD.

Στα έγραψε ήδη,η 1050 δεν αξίζει σε αυτά τα λεφτά,έχει και 2gb ram ffs,τι να κλάσει;με 30 παραπάνω παίρνεις μία που θα σε κάνει να ευχαριστηθείς το gaming Πολύ περισσότερο.Όπως και ο ssd.Όσο για το Psu,εμπιστεύσου κάποιον που τα ψάχνει καιρό και ξέρει κάτι παραπάνω,γι'αυτό ρώτησες άλλωστε εδώ.Ο 1200 θα έλεγα εγώ και όχι 1300 -αφού δεν κερδίζεις κάτι ιδιαίτερο με το 20άρι,αν κλοκάρεις τον 1200 στα 3,7-3,8- θα σε βγάλει άνετα λίγα χρόνια και όποτε θες τον δίνεις μισή τιμή πχ,και παίρνεις ryzen 2.

Δημοσ.

Για μένα εν έτη 2017 ο SSD είναι απαραίτητος έστω 120GB (για OS + 1 ή 2 παιχνίδια) μαζί και ένας HDD αν χωράει, ή στην εσχάτη των περιπτώσεων ένας SSHD (δεν έχει κάποιον το you.gr). Εγώ στην σύνθεσή σου βλέπω την 1050 σαν κάρτα και όχι την 1060 (3GB λογικά), γι' αυτό πρότεινα την 1050 Ti. Δεν νομίζω ο Ryzen 5 1600 με μια 1050 είναι καλός συνδυασμός για παιχνίδια (και ειδικά σε βάθος χρόνου 2 χρόνων για την κάρτα), έχεις καλό επεξεργαστή με μια αδύναμη κάρτα. Ο Ryzen 3 1300X (ή ο φθηνότερος 1200) με μια 1050 Ti είναι πιο ισορροπημένος συνδυασμός. Τροφοδοτικό σου ανέφερα γιατί να μην το προτιμήσεις, κουτί είναι προσωπική επιλογή.

• Like 1
Δημοσ.

@Cpttony εχεις δικιο παραλειψη μου που δεν εγραψα για την gtx 1060.

Την gtx 1060 θα την εβαζα μαζι με τον amd ryzen 5 1400 γιατι πιστευω οτι θα ηταν καλυτερη επιλογη (λογω μεγαλυτερου χρονισμου του cpu και περισσοτερης cache) απ‘ το να πηγαινα σε amd ryzen 3 1200 η 1300x χωρια οτι στον δευτερο δεν νομιζω να εχει mama ψυκτρα.

Η μητρικη που μου προτεινεις εχει κατι καλυτερο απο αυτην που ειχα σκοπο να βαλω?

Επισης θα αξιζε να βαλω σαν hdd τον western digitai black 500 gb και να δωσω 15€ παραπανω απο τον western digital blue 1TB σε θεμα επιδοσεων;

@Countass Δεν νομιζω να ειπα κατι το παραλογο στον cpttony και βεβαια θα παρω το τροφοδοτικο που μου προτεινει για το συστημα που θα φτιαξω εαν ειναι καλυτερο και επαρκες σε watt για αυτο που ειχα στην αρχικη μου συνθεση.

Σιγουρα ξερετε κατι παραπανω απο εμενα και θα σεβαστω οποιαδηποτε γνωμη/προταση διοτι ειμαι αρκετο χρονο ανενεργος στον χωρο των pc.

Δημοσ.

΄ίδια cache και χρονισμούς έχουν η διαφορά των 40 ευρώ είναι για το smt.(8 threads αντί 4).Ανάλογα τα παιχνίδια,ίσως να μην τα χρειαστείς σύντομα.

Δημοσ.

Αρα απ‘οτι καταλαβα μου λες να προτιμησω τον ryzen 3 1200 και να δωσω τα λεφτα που περισσευουν στην αγορα gtx 1060.

Σωστα?

Τα 450 watt θα ειναι επαρκη για ενα τετοιο συστημα η θα εχω θεμα αμα βαλω την gtx 1060?

Κατι ακομα ποια η διαφορα σε επιδοσεις των hdd (7200 rpm) με αυτη των ssd?

Δημοσ.

Εξαιρετική η σύνθεση που σου προτάθηκε.

Όσον αφορά στις ερωτήσεις που θέτεις, ακόμη και με την 1060 ένα ποιοτικό τροφοδοτικό όπως αυτό που σου πρότεινε ο cpttony θα είναι αρκετό. 

Η διαφορά ενός hdd με έναν ssd είναι στις ταχύτητες και είναι μεγάλη και απολύτως αντιληπτή. Και ναι-κατά την άποψή μου-, όπως γράφει ο cpttony εν έτει 2017 σε σύστημα των 700€ είναι άτοπο να μην υπάρχει ssd.

Δημοσ.

@Cpttony εχεις δικιο παραλειψη μου που δεν εγραψα για την gtx 1060.

1. Την gtx 1060 θα την εβαζα μαζι με τον amd ryzen 5 1400 γιατι πιστευω οτι θα ηταν καλυτερη επιλογη (λογω μεγαλυτερου χρονισμου του cpu και περισσοτερης cache) απ‘ το να πηγαινα σε amd ryzen 3 1200 η 1300x χωρια οτι στον δευτερο δεν νομιζω να εχει mama ψυκτρα.

2. Η μητρικη που μου προτεινεις εχει κατι καλυτερο απο αυτην που ειχα σκοπο να βαλω?

3. Επισης θα αξιζε να βαλω σαν hdd τον western digitai black 500 gb και να δωσω 15€ παραπανω απο τον western digital blue 1TB σε θεμα επιδοσεων;

1. Ναι, αυτό θα ήταν ένα καλό σενάριο αν έφταναν τα χρήματα, αλλά δεν νομίζω ότι αξίζει να κόψεις από SSD ας πούμε για τον επεξεργαστή. Τα περί cache, clocks κλπ που λες είναι άλλη ιστορία.

2. Υπάρχουν και καλύτερες επιλογές (σε παρόμοιες τιμές -- π.χ αυτή του countass στην υπογραφή του --)  αλλά το you.gr μας περιορίζει.

3. Δεν υπάρχει καμιά διαφορά στις επιδόσεις των Blue & Black.

4. Αρα απ‘οτι καταλαβα μου λες να προτιμησω τον ryzen 3 1200 και να δωσω τα λεφτα που περισσευουν στην αγορα gtx 1060.

Σωστα?

5. Τα 450 watt θα ειναι επαρκη για ενα τετοιο συστημα η θα εχω θεμα αμα βαλω την gtx 1060?

6. Κατι ακομα ποια η διαφορα σε επιδοσεις των hdd (7200 rpm) με αυτη των ssd?

4. Ναι, αυτό είναι επίσης ένας καλός συνδυασμός, αν και προσωπικά η 1060 3GB μου είναι λίγο meh, αλλά δεν υπάρχει και άλλη επιλογή..

5. Ναι, επαρκούν.

6. Ό,τι είπε ο jean παραπάνω.

Δημοσ.

μπορείς να πάρεις gtx1060 6g από άλλο κατάστημα και να τη βάλεις εσύ ή κάποιος γνωστός που ξέρει δεν είναι τίποτα.αλλιώς νομίζω καλύτερα να κρατήσεις το 100άρικο για όταν αλλάξεις στο μέλλον την 1050ti 4gb.

• Like 1
Δημοσ.

Θα ακολουθησω την συνθεση που εδωσε ο cpttony με τις εξης διαφοροποιησεις:

-AMD Ryzen 3 1200 (117€) αντι Ryzen 3 1300x (139€) γιατι δεν πιστευω να εχουν τρομερες διαφορες μεταξυ τους.

-Θα μπει μονο SSD και ο HDD μπορει να μπει αργοτερα αφου για αρχη με O/S και 2-3 παιχνιδια θα μου ειναι επαρκης.

Το συνολικο ποσο που βγαινει ειναι 680€ + 10-15€ η συναρμολογηση.

Ερωτηση 1: Υπαρχει εμφανης διαφορα στις επιδοσεις αν η μνημη τρεχει στα 3000mhz αντι 2666mhz που προτεινονται πιο πανω?

Ερωτηση 2:Καλυτερα δεν θα ηταν να επαιρνα την μητρικη (b350m-a) που εχω στην αρχικη μου συνθεση και εχει 4 dimm για τις μνημες αντι της b350m-k που εχει 2 dimm με 8€ παραπανω ωστε να εχω ανεση στην μελλοντικη αναβαθμιση της μνημης;

Η να παρω μια καλυτερη μητρικη δινοντας 20-30€ παραπανω?

Ερωτηση 3:Υπαρχει τιποτα αξιολογο στις amd gpu να δωσω και εκει 20-30€ παραπανω η αμα δεν αξιζει να δωσω λεφτα περισσοτερα για την μητρικη να δωσω συνολο 60€ περισσοτερα για καλυτερη gpu?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Δημοσ.

1.υπάρχουν φτηνές μνήμες στα 3000 προτίμησές τες,έχει διαφορά στους ryzen.

2.ναι καλύτερα να πάρεις με 4 slots,θα την έχεις για χρόνια ίσως χρειαστεί αργότερα περισσότερη μνήμη και τρέχα γύρευε να πουλήσεις τη μικρή μνήμη να πάρεις τη μεγάλη κλπ.OI 350 είναι για normal overclock,δε σου χρειάζεται καλύτερη,ειδικά για τον 1200,το μόνο που ίσως θα έπρεπε να σκέφτεσαι είναι την πιθανή μελλοντική αναβαθμιση σε περισσότερους πυρήνες,και δεν ξέρουμε πόσο καλά θα ανταποκριθεί μία τέτοια μητρική σε έναν μεγαλύτερο με πιθανότατα περισσότερα από 4ghz.Σίγουρα με μία 370 πάντως θα κάνεις καλύτερο overclock σε έναν ryzen 2.

3.VFM στις gpu είναι μία 1060 6gb.Αν χωράει πάρτην,αλλιώς 1050ti.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...