Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε randomcat λες ότι ξέρεις πολύ καλά την αγορά και δεν γνωρίζεις πόσο χρεώνει η Atcom και η κάθε Atcom; Η Atcom δεν ζητά "και 20 χιλιάρικα", ζητά και 100 και 200 και τα παίρνει γιατί δεν είναι όλα τα projects στήνω κάτι στο Joomla. Και δεν είναι ασυνήθιστο, δεκάδες εταιρίες εκεί έξω έχουν αντίστοιχη τιμολόγηση. Πως νομίζεις ότι πληρώνουν μισθούς, εφορία, ΙΚΑ κλπ; Με sites του διχίλιαρου στημένα στο Wordpress;

Μάλλον υπάρχει κάποιο πρόβλημα κατανόησης από μεριάς σου γιατί όταν λέω 10.000+ εννοώ και τις 40 και τις 50 (αυτό σημαίνει το +), και όταν λέω "και 20 χιλιάρικα" δεν εννοώ ότι σταματούν εκεί και δεν ζητούν παραπάνω. Και έπειτα, εσύ είπες ότι είσαι πελάτης της αλλά ούτε χοντρικά σε ποια τάξη ανήκουν οι τιμές της δεν μου λες - από που κι ως που θα κριθώ εγώ για το τι λέω για την Atcom;

Φυσικά και είναι ασυνήθιστη η περίπτωση της Atcom και εταιρειών με αντίστοιχη τιμολόγηση γιατί δεν αφορούν την πλειοψηφία των επιχειρήσεων που χρειάζονται e-shop οι οποίες θα σκεφτούν να δώσουν ακόμα και το 2χιλιαρο. Ακόμα και αρκετές επιχειρήσεις με μεγάλους τζίρους τσιγκουνεύονται να δώσουν 10K+. Οπότε δεν γίνεται να μιλάμε για μια αγορά βάσει των μεγαλοεργολάβων της.

Επιπλέον, μια εταιρειάρα δουλεύει αρκετά διαφορετικά - και ναι για να πληρώσει όλα αυτά που λες (μισθούς, εφορία, ΙΚΑ κ.λπ.). Αν πας σε έναν κοινό επαγγελματία του χώρου για να σου φτιάξει κάτι που χρειάζεται WordPress και BuddyPress θα είναι το σάιτ του διχίλιαρου, αλλά στην εταιρειάρα θα είναι του 20χίλιαρου γιατί θα είναι η δική τους χειροποίητη "WordPress" αλλά και επειδή πρέπει να πληρώσουν όλα αυτά που είπαμε. Και όταν μιλάμε για τέτοια επίπεδα τιμών δεν έχει νόημα η διαφοροποίηση "e-shop ή όχι".

Τελοσπάντων, δεν έχω σκοπό να κολλήσω πολύ σε αυτήν την μικροδιαφωνία. Άλλωστε, όπως σου είπα και πιο πριν, γενικά συμφωνώ με αυτά που λες.

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ο καθένας κρίνει με βάση τις εμπειρίες του. Για σένα τα 10+ χιλιάρικα για e-commerce είναι η εξαίρεση. Για μένα είναι ο κανόνας.

Δημοσ.

Εγώ που είμαι άσχετος... η atcom τι σκατά είναι (ακουστά την έχω και εγώ) και χρεώνει τέτοιες τιμές; Βρήκε το ελιξήριο της νεότητας ή έχει εξ ολοκλήρου custom λύσεις;

Γιατί για wordpress prestashop κτλ sites μου φαίνεται λίγο αηδία η τιμή εκτός και αν δουλεύουν μόνο με μεγαθύρια. :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή σε προηγούμενο θέμα ΣΙΧΑΘΗΚΕ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ την ποιότητα ορισμένων συνομιλητών του φορουμ και σταμάτησα να μπαίνω και άρα δεν ξέρω τί άλλο έχουν γράψει συγκεκριμένα ατομα για αυτά που έγραφα, ας μιλήσουμε με νούμερα για να τελειώνει λίγο το παραμύθι του "eshop με 100 ευρώ".

Φτιάξτο μόνος σου με 100 ευρώ, για 100 ευρώ ούτε τηλέφωνο δεν απαντιέται, όχι να στείλουμε και γραπτή προσφορά.

https://image.prntscr.com/image/MksMogknQPSrbw_0tWjCuQ.png

https://image.prntscr.com/image/WvqZkLkGQRucHS-YhDMLkg.png

Τα παραπάνω είναι πραγματικές προσφορές για eshop 2 γνωστων εταιριών. Δεν είναι η Atcom, αλλά εκεί παίζει και αυτή, μη με βάλετε να ψάξω προσφορά..

Προφανώς και μαγαζάκια τύπου "πουλάω κινητά παραεισαγωγής" με περιθώριο κέρδους 20 ευρώ ανά συσκευή, ε δεν θα πάνε σε τέτοιες λύσεις. Θα πάνε όμως σε τέτοιες: https://image.prntscr.com/image/2yoWeuqdSdWjiIZkC6_2nA.png

Προς τον ΟΡ, κατ'αρχάς καλή αρχή σου εύχομαι και καλό κουράγιο. Μην ακους κανέναν. Κάνε την προσπάθειά σου και δες τις δυνάμεις σου, σε 3-4 project όλα θα σου φαίνονται πολύ πιο εύκολα. Φιλική συμβουλή αν θες κάτι σχετικά απλό χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες, παίξε με Opencart ή WooCommerce (Wordpress). 

Οι παραπάνω τιμές δεν αναφέρονται βέβαια στις 2 αυτές πλατφόρμες, αλλά αυτές οι 2 είναι αρκετά δυνατές για entry level eshops, βάλε Wappalyzer στον Chrome να βλέπεις τί CMS χρησιμοποιεί το κάθε eshop να παίρνεις ιδέες για υλοποίηση.

Όταν με το καλό ασχοληθείς πραγματικά σοβαρά με αυτό, πήγαινε σιγά σιγά σε Magento που είναι και o market leader. 

100€ για το σεταπ. 100€ να τον μάθεις.

Σε μία οικονομική και εύκολη σε γενικές γραμμές πλατφόρμα τύπου Opencart, απάντησε μου τα εξής:

- Πόσο θα αγοράσει το template από themeforest?

- Πόσο θα αγοράσει το module για SEO (all in one seo, 55$)

- Πόσο θα αγοράσει το module για κάρτες από Webit (περίπου 75 ευρώ όποια τράπεζα και αν είναι)

- Πόσο θα αγοράσει το module για Google Marketing Tools & Facebook conversion tracking

- Πόσο θα αγοράσει το module για επιπλέον δυνατότητες αποστολής (αστο, οι default δεν κάνουν, θα το ήξερες αν δεν είχες παρατησει το eshop σου)

- Πόσο θα αγοράσει το module για επιπλέον δυνατότητες filtering

Αυτή τη στιγμή σου έχω βγάλει ήδη 250 ευρώ ΜΟΝΟ από τα πρόσθετα, χωρίς ΚΑΝ χρέωση προσωπικού χρόνου και χωρίς να έχω βάλει τα πιο ακριβα modules του Opencart Marketplace.

Δεν μιλάω για Magento, που τα πρόσθετα του στην έκδοση Μ2 ξεκινάνε από 200 ευρώ το ΕΝΑ.

Τράβα για ψάρεμα λοιπόν και μη μιλάς για κάτι που δεν έχεις την παραμικρή ιδέα.

Επεξ/σία από polaki
  • Like 2
Δημοσ.

Το point μου απο την αρχη ειναι πολυ απλο. Αυτο που κερδιζεις με τα πρωτα προτζεκτ, ειναι ανεκτιμητο. 

Να στο πω και σε προσωπικο επιπεδο, εφοσον λες οτι εχω παρατησει το ισοπ "μου". Καταρχην δεν ειναι δικο μου, και ναι το εφτιαξα τζαμπα. Ρε το σιχαμα, δεν πηρα ουτε ενα ευρω!

Αυτο που πηρα, ειναι γνωση. Πριν 5-6 μηνες ρωταγα τι πλατφορμα να επιλεξω, και απο αρχες του καλοκαιριου εχω ενα λειτουργικο ισοπ και δεν ειμαι επαγγελματιας. Ω και τωρα που τσεκαρα ειμαι στη 2ρη σελιδα της γκουγλε. Με την εμπειρια που ειχα με αυτο το προτζεκτ. Σου λεω ξεκαθαρα πως αν ακολουθησω αυτο τον τοεμα επαγγελματικα, τοτε θα ΠΛΗΡΩΝΑ για να παρω 2-3 ισοπ ακομα. Επειδη υπαρχει πολυ πραμα για να μαθω. Ιδικα στο τομεα του μαρκετινγκ.

Δημοσ.

και ναι το εφτιαξα τζαμπα. Ρε το σιχαμα, δεν πηρα ουτε ενα ευρω!

Βασικά, ναι. Προσωπικά αηδίασα.

Αυτο που πηρα, ειναι γνωση.

8KTtscB.jpg

Σου λεω ξεκαθαρα πως αν ακολουθησω αυτο τον τοεμα επαγγελματικα, τοτε θα ΠΛΗΡΩΝΑ για να παρω 2-3 ισοπ ακομα.

roizq.jpg

Δημοσ.

Με την εμπειρια που ειχα με αυτο το προτζεκτ. Σου λεω ξεκαθαρα πως αν ακολουθησω αυτο τον τοεμα επαγγελματικα, τοτε θα ΠΛΗΡΩΝΑ για να παρω 2-3 ισοπ ακομα. Επειδη υπαρχει πολυ πραμα για να μαθω. Ιδικα στο τομεα του μαρκετινγκ.

Δεν χρειάζεται να πληρώσεις κανέναν, ζήτα πρακτική από εταιρίες του χώρου αν είσαι άνεργος, ή φτιάξε ένα opencart για pet shop και παίξε με τα εξής:

- 15-20 προϊόντα όλα κι ολα

- επιλογές μεγέθους ρούχου για σκυλιά

- επιλογές χρώματος ρούχου για σκυλια, προφανώς άλλη τιμή το ένα άλλη το άλλο

- επιλογή συσκευασίας (2 κιλά, 10 κλπ)

- παίξε με προσφορές ΑΠΟ ΕΩΣ, και προσφορά φίξ ποσό σε ευρώ πχ -5€ ή ποσοστό % της τιμής

στις προσφορές βάζε label προσφορά, όχι στο image, layer από πάνω

- ταχυδρομικά παίξε άλλο κόστος ανα κιλό Αθήνα, άλλο υπόλοιπη στερεά ελλάδα, άλλο νησιά. 

- Προκαταβολή +5 ευρώ, σε συνδιασμό με το παραπάνω

- Δυνατότητα αποστολής με ΚΤΕΛ (ναι μου έχει τύχει) άλλο κόστος ανά κιλό, με περιορισμό τα 50 κιλά (δηλαδή 51 κιλά να μη σε αφήνει να στείλεις με ΚΤΕΛ).

- Δυνατότητα παραλλαβής με 0 κόστος από κατάστημα + έξτρα μπόνους δυσκολία να αφήνεις τον άλλο να επιλέξει το κατάστημα που θέλει να παραλάβει (έστω 2 καταστήματα)

Έχω και άλλα, αλλά δεν μου έρχονται.

Φτιάξε αυτά σε ένα Opencart που είναι μακράν η πιο απλή πλατφόρμα, και κάνε πληρωμή στον εαυτό σου μέσω Paypal, να δες αν όλα γίνανε σωστά, αν τα emails φεύγουν σωστά στους αγοραστές κλπ. 

Και όταν είσαι έτοιμος με ΟΛΑ αυτά, πάρε τηλέφωνο τη μητέρα σου και προσπάθησε να την εκπαιδεύεσεις να κάνει data entry και παραγγελιοληψία. 

Δεν απευθύνομαι προσωπικά σε σένα σε αυτό το κομμάτι, αλλά όποιος κράζει για τιμές κόστους eshop, μπορεί κάλλιστα να δοκιμάσει είτε να το φτιάξει μόνος του, είτε να του το φτιάξει ένας πρακτικάριος και από κει και πέρα ας κάνει ότι νομίζει. 

Όπως και να έχει, δεν καταλαβαίνω γιατί στην Ελλάδα πρέπει να ΚΡΑΖΟΥΜΕ αυτό που μας φαίνεται ακριβό, είτε είναι παροχή υπηρεσίας, είτε είναι το iPhone X. Δεν κρίνεις ότι είναι value for YOUR money? Αγνόησέ το και συνέχισε τη ζωή σου, ειδικά αν δεν είσαι του χώρου και άρα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ έχεις καμία άποψη για το πώς κοστολογεί ο άλλος τον χρόνο του.

Τις προάλλες πάλεβα να ξεβουλώσω το νεροχύτη που εδώ και ΜΗΝΕΣ με είχε ταλαιπωρήσει. Έκανα τα πάντα που (εγώ νόμιζα ότι) μπορούσαν να γίνουν, μέχρι που φωναξα υδραυλικό, είχε ένα σίρμα λίγο διαφορετικό απτο δικό μου, έκανε 4-5 κινήσεις μέσα έξω και ξεβούλωσε. Πλήρωσα 30 ευρώ, ΟΧΙ για τα κυριολεκτικά 3 λεπτά που έκατσε, αλλά επειδή ΗΞΕΡΕ ΠΩΣ να το ξεβουλώσει. 

Το αν λοιπόν εγώ έχω μάθει να στηνω ένα eshop σε 5 ώρες χωρίς το data entry, πάλι 1000 ευρώ θέλω να πληρωθώ, δεν θα κάτσω σαν τον μεροκαματιάρη να μετράω πόσες ώρες δούλεψα. Να μάθετε να εκτιμάτε το χρόνο σας, όχι τον πραγματικό που σας παίρνει να κάνετε κάτι, αλλά ΟΛΟΝ αυτόν τον χρόνο που σας πήρε από τη στιγμή που τελειώσατε το λύκειο μέχρι τη στιγμή που νιώθεις ότι "το'χεις". 

Αλλιώς μια ζωή στο μεροκάματο θα είστε με 23 πελάτες να σας πρήζουν το κεφάλι για 20€ που ΕΣΕΙΣ τους εκπαιδεύσατε να θεωρούν "καλά για μία αλλαγούλα" και είναι κρίμα γιατί η πληροφορική έχει ΠΟΛΛΑ λεφτά για όσους το κυνηγάνε, ειδικά αν το πάτε σε πιο custom λύσεις εφαρμογών κλπ.

• Like 3
Δημοσ.

Αν μιλάμε για custom δουλειές οι τιμές ανεβαινουν στα ύψη. Επίσης πληρώνεις σε μεγάλες εταιρείες το άμεσο support και δεν χρειάζεται να ψάχνεις τον programmer Μήτσο που μπορεί να λείπει για διακοπές.

Για wordpress οι τιμές είναι πιο χαμηλές εφόσον δεν έχεις εμπειρία, αλλά τα 100 ευρώ είναι αστεία τιμή για να μπεις στην διαδικασία.

Αν πελάτης αυτός μετά θα σε προτείνει σε φίλο του, θα αναγκάζεσαι μετά να χρεώσεις και εκεί γύρω στα 100 ευρώ, οπότε μόνος υποτιμάς τη δουλειά σου.

Αν χρεώσεις 100 ευρώ δεν θα χρεώνεις και το support ανάλογα; 1 ευρώ την ώρα;

Δημοσ.

Θα σου δώσω μια συμβουλή. Αν θες με ακούς

Έχω κατασκευάσει στην ζωή μου 4-5 sites για φίλους και γνωστούς . Έχω διαχειριστεί επιτυχώς και διαχειρίζομαι ακόμα 2 ιστοσελίδες ηλεκτρονικών καταστημάτων σε opencart.

Αλλά...

Όταν μου ζητήθηκε να φτιάξω eshop από κάποιον φίλο φίλου του είπα ότι με κατασκευή eshop από την αρχή δεν ασχολούμαι. Οι λόγοι είναι πάρα πολλοί.

Μπορώ να το στήσω άνετα , να περάσω τα προϊόντα αλλά ένα eshop απαιτεί χρόνο καθημερινά και τεχνογνωσία από την πλευρά του προγραμματιστή.

Υπάρχουν αμέτρητες παράμετροι σε ένα eshop οι οποίες απαιτούν όχι μόνο χρόνο και τεχνογνωσία αλλά και λεφτά γιατί κάποιες από αυτές δεν είναι δωρεάν στο βασικό πακέτο.

Το eshop δεν ειναι μια σελίδα επιχειρησης που χώνεις 3-4 δωρεάν Plugins Και αυτό ειναι όλο. Θα πρέπει ότι βάλεις πάνω και μιλάω από Plugin για μεταφορικά , για αποστολές , για βάρος και χρέωση αναλόγως, για τράπεζες , για οτιδήποτε , για το πως θα εμφανίζονται οι τιμές , αν θα εμφανίζονται με φπα, αν θα έχει αξιολογήσεις στο προϊόν , αν αν αν .Θα πρέπει το κάθε Plugin Να συνεργάζεται απόλυτα με το άλλο για να είσαι σίγουρος ότι δεν θα κρεμάσει.

Και δεν είναι μόνο το eshop. Μόνο του δεν πουλάει. Θες ικανοποιητικό Hosting , διαφήμιση , διαφήμιση, διαφήμιση και συνεχή έλεγχο ότι όλα πάνε καλά. Και φυσικά child theme για να κάνεις τις δοκιμές σου.

Τα λεφτά είναι σημαντικά στις μέρες μας. Αλλά σημαντικό είναι να ξέρεις τις δυνατότητες σου και να ξέρεις ότι πολλές φορές ο χρόνος που θα δεσμεύσεις από την ζωή σου για να κάνεις κάτι το οποίο δεν ξέρεις είναι δυσανάλογος του ποσού που θα πάρεις.

Για παράδειγμα αν μου ζητήσει πελάτης τώρα να του φτιάξω ένα πρόγραμμα custom σε python εγώ θα πρέπει να κάτσω να διαβάσω , να δοκιμάσω και να χάσω τουλάχιστον ένα μήνα και βάλε για να του ικανοποιήσω όλες τις παραμέτρους. Μπορεί όμως να πάει σε κάποιον που ξέρει ήδη και να του πει σε 2 ημέρες το έχεις έτοιμο

Για να μην παρεξηγηθούμε. Δεν στα λέω όλα αυτά για να σε αποτρέψω. Απλά για να ξέρεις τι έχεις να τραβήξεις. Καλό είναι να δοκιμάζουμε πράγματα. Μπορεί να το κάνεις με επιτυχία και σε ενα χρόνο να είσαι ένας άριστος επαγγελματίας που φτιαχνει eshop

Απλά θα πρέπει να φτιάξεις πλάνο σε συνεννόηση με τον πελάτη. Και ότι θες εδώ είμαστε 

• Like 1
Δημοσ.

Εγω θυμαμαι το πρωτο "εμπορικο " project που ειχα ασχοληθει το ειχα τιμολογισει σχεδον τζαμπα. Φοιτητης ήμουν τοτε οποτε ακομα και τα χ ευρω που ειχα παρει τοτε μου ειχαν φανει σαν μια περιουσια. Τωρα αν το κοστολογουσα το ιδιο project θα χρεωνα 10*χ . Βεβαια οταν καθησα και ειδα τον κωδικα που ειχα γραψει με πιασαενε τα γελια. Ενα μονο θας παω η βαση ηταν sqlite . και καθε απογευμα πριν την ληξη επρεπε να τραβηξουν back up o ενας χρηστης να δωσει με στικακι στον αλλον και να κανει update την δικια του Και μετα ο γινοταν και απο την αναποδη. 

Εκει που θελω να καταληξω είναι οτι εγω τοτε ουσιαστικα πληρωθηκα για να μαθω 5 πραγματα απο ενα τυπο εις γνωσην του. Αν εγω τοτε ζηταγα κανονικα τα ιδια λεφτα με εναν επαγγαλματια δεν υπηρχε περιπτωση να ειχα παρει την δουλεια. ΚΑι ο πελατης με τα λεφτα που εδωσε δεν υπηρχε περιπτωση να ειχε εστω και αυτο το αποτελεσμα απο καποιον επαγγελματια.

ΠΑντως ειδικα στο χωρο του web υκλοφορουν πολλοι παπατζιδες και η πλακα είναι οτι αρκετοι χρεωνουν στο θεο με την υποψια οτι ο πελατης θα ψαρωσει και θα τους παρει σοβαρα.  Και αρκετοι πελατες ψαρωνουν. 

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται να πληρώσεις κανέναν, ζήτα πρακτική από εταιρίες του χώρου αν είσαι άνεργος, ή φτιάξε ένα opencart για pet shop και παίξε με τα εξής:

- 15-20 προϊόντα όλα κι ολα

- επιλογές μεγέθους ρούχου για σκυλιά

- επιλογές χρώματος ρούχου για σκυλια, προφανώς άλλη τιμή το ένα άλλη το άλλο

- επιλογή συσκευασίας (2 κιλά, 10 κλπ)

- παίξε με προσφορές ΑΠΟ ΕΩΣ, και προσφορά φίξ ποσό σε ευρώ πχ -5€ ή ποσοστό % της τιμής

στις προσφορές βάζε label προσφορά, όχι στο image, layer από πάνω

- ταχυδρομικά παίξε άλλο κόστος ανα κιλό Αθήνα, άλλο υπόλοιπη στερεά ελλάδα, άλλο νησιά. 

- Προκαταβολή +5 ευρώ, σε συνδιασμό με το παραπάνω

- Δυνατότητα αποστολής με ΚΤΕΛ (ναι μου έχει τύχει) άλλο κόστος ανά κιλό, με περιορισμό τα 50 κιλά (δηλαδή 51 κιλά να μη σε αφήνει να στείλεις με ΚΤΕΛ).

- Δυνατότητα παραλλαβής με 0 κόστος από κατάστημα + έξτρα μπόνους δυσκολία να αφήνεις τον άλλο να επιλέξει το κατάστημα που θέλει να παραλάβει (έστω 2 καταστήματα)

Έχω και άλλα, αλλά δεν μου έρχονται.

Φτιάξε αυτά σε ένα Opencart που είναι μακράν η πιο απλή πλατφόρμα, και κάνε πληρωμή στον εαυτό σου μέσω Paypal, να δες αν όλα γίνανε σωστά, αν τα emails φεύγουν σωστά στους αγοραστές κλπ. 

Και όταν είσαι έτοιμος με ΟΛΑ αυτά, πάρε τηλέφωνο τη μητέρα σου και προσπάθησε να την εκπαιδεύεσεις να κάνει data entry και παραγγελιοληψία. 

Δεν απευθύνομαι προσωπικά σε σένα σε αυτό το κομμάτι, αλλά όποιος κράζει για τιμές κόστους eshop, μπορεί κάλλιστα να δοκιμάσει είτε να το φτιάξει μόνος του, είτε να του το φτιάξει ένας πρακτικάριος και από κει και πέρα ας κάνει ότι νομίζει. 

Όπως και να έχει, δεν καταλαβαίνω γιατί στην Ελλάδα πρέπει να ΚΡΑΖΟΥΜΕ αυτό που μας φαίνεται ακριβό, είτε είναι παροχή υπηρεσίας, είτε είναι το iPhone X. Δεν κρίνεις ότι είναι value for YOUR money? Αγνόησέ το και συνέχισε τη ζωή σου, ειδικά αν δεν είσαι του χώρου και άρα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ έχεις καμία άποψη για το πώς κοστολογεί ο άλλος τον χρόνο του.

Τις προάλλες πάλεβα να ξεβουλώσω το νεροχύτη που εδώ και ΜΗΝΕΣ με είχε ταλαιπωρήσει. Έκανα τα πάντα που (εγώ νόμιζα ότι) μπορούσαν να γίνουν, μέχρι που φωναξα υδραυλικό, είχε ένα σίρμα λίγο διαφορετικό απτο δικό μου, έκανε 4-5 κινήσεις μέσα έξω και ξεβούλωσε. Πλήρωσα 30 ευρώ, ΟΧΙ για τα κυριολεκτικά 3 λεπτά που έκατσε, αλλά επειδή ΗΞΕΡΕ ΠΩΣ να το ξεβουλώσει. 

Το αν λοιπόν εγώ έχω μάθει να στηνω ένα eshop σε 5 ώρες χωρίς το data entry, πάλι 1000 ευρώ θέλω να πληρωθώ, δεν θα κάτσω σαν τον μεροκαματιάρη να μετράω πόσες ώρες δούλεψα. Να μάθετε να εκτιμάτε το χρόνο σας, όχι τον πραγματικό που σας παίρνει να κάνετε κάτι, αλλά ΟΛΟΝ αυτόν τον χρόνο που σας πήρε από τη στιγμή που τελειώσατε το λύκειο μέχρι τη στιγμή που νιώθεις ότι "το'χεις". 

Αλλιώς μια ζωή στο μεροκάματο θα είστε με 23 πελάτες να σας πρήζουν το κεφάλι για 20€ που ΕΣΕΙΣ τους εκπαιδεύσατε να θεωρούν "καλά για μία αλλαγούλα" και είναι κρίμα γιατί η πληροφορική έχει ΠΟΛΛΑ λεφτά για όσους το κυνηγάνε, ειδικά αν το πάτε σε πιο custom λύσεις εφαρμογών κλπ.

Crowd psychology στο μεγαλειο της. Ρε παοκι μου, απαντας στις απαντησεις αλλων, δεν απαντας σε μενα! 

Εγω λεω πως στα πρωτα προτζεκτ καλο ειναι να μην κοιτας το χρημα, αλλα την εμπειρια με το cms, με τους πελατες, να εχεις να βαλεις κατι στο portofolio κλπ κλπ. Εσυ στα μπλε τι απαντας; "Οχι παπακι μου, δεν πρεπει να κανες πρακτικη, αλλα πρεπει να κανεις πρακτικη". Ε wtf ρε φιλε; Το να μου εγραφες οτι θα ηταν καλυτερα να κανεις πρακτικη σε μια εταιρεια παρα να αναλαβεις ενα προτζεκτ, να το καταλαβω. 

Στα ρωζ τι πας και γραφεις; στο #11 και #15 τι σκατα γραφω; Πουλας το προιον το οποιο ειναι αποτελεσμα απο την γνωση και εμπειρια που εχεις. Δεν πουλας ωρες, εγω μπορει να εχω κανει fork το opencart πχ και να του εχω φτιαξει δικο μου installer οπου παρινει logo, ονομα, τηλεφωνα, τραπεζικες gateaways κλπ και το fresh install να θλει μονο προιοντα και κατηγοριες. Δηλαδη 5 λεπτα και ετοιμο για προιοντα. Τι θα πουλησω εδω; Αααα εεε οοο 1/12 ωρες * 5ευρω; Οχι βεβαια, θα το πουλησω οσο πιανει και ας πιανει και 20κ. 

Τα ιδια πραματα λεμε, απλα απαντας σε αλλους... Αμα θες διαβασε παλι τα ποστ μου, δεν ειναι πολλα....

Δημοσ.

Crowd psychology στο μεγαλειο της. Ρε παοκι μου, απαντας στις απαντησεις αλλων, δεν απαντας σε μενα! 

Εγω λεω πως στα πρωτα προτζεκτ καλο ειναι να μην κοιτας το χρημα, αλλα την εμπειρια με το cms, με τους πελατες, να εχεις να βαλεις κατι στο portofolio κλπ κλπ. Εσυ στα μπλε τι απαντας; "Οχι παπακι μου, δεν πρεπει να κανες πρακτικη, αλλα πρεπει να κανεις πρακτικη". Ε wtf ρε φιλε; Το να μου εγραφες οτι θα ηταν καλυτερα να κανεις πρακτικη σε μια εταιρεια παρα να αναλαβεις ενα προτζεκτ, να το καταλαβω. 

Στα ρωζ τι πας και γραφεις; στο #11 και #15 τι σκατα γραφω; Πουλας το προιον το οποιο ειναι αποτελεσμα απο την γνωση και εμπειρια που εχεις. Δεν πουλας ωρες, εγω μπορει να εχω κανει fork το opencart πχ και να του εχω φτιαξει δικο μου installer οπου παρινει logo, ονομα, τηλεφωνα, τραπεζικες gateaways κλπ και το fresh install να θλει μονο προιοντα και κατηγοριες. Δηλαδη 5 λεπτα και ετοιμο για προιοντα. Τι θα πουλησω εδω; Αααα εεε οοο 1/12 ωρες * 5ευρω; Οχι βεβαια, θα το πουλησω οσο πιανει και ας πιανει και 20κ. 

Τα ιδια πραματα λεμε, απλα απαντας σε αλλους... Αμα θες διαβασε παλι τα ποστ μου, δεν ειναι πολλα....

Chill, τα ροζ γράφω ότι ΔΕΝ απευθύνονται σε σέναμ απαντάω στους άλλους.

Στο μπλε η ουσία είναι ότι δε συμφωνώ να παίζεις με τέτοιες τιμές για ΣΕΝΑ πρωτίστως, όχι για μένα, γιατί σου έδειξα και εμπειρικά τα κόστη οπότε θα μπεις μέσα, είναι δεδομένο. Πάρε ένα ποσό λίγο κάτω απο το μέσο όρο αφου σου ΕΚΑΤΣΕ, και κάτσε σκίσου να μάθεις αν σε ενδιαφέρει. Αν εσύ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ βγήκες γύρα και λες φτιάχνω eshop ενώ δεν έχεις ακουμπήσει ποτέ, είσαι παπατζής. Αλλά αν σου έκατσε και σε ενδιαφέρει να ασχοληθείς, δε βλεπω wtf να πρέπει να πληρωσεις και απτην τσέπη σου!!!

Και σου λεω ΑΝΤΙ να πληρώσεις πήγαινε κάνε πρακτική OR φτιάξε αυτό που σου είπα.

Εσύ λες ότι θα ΠΛΗΡΩΝΕΣ και από πάνω... Ε ωραία, έχω 1 projectάκι που θα ξεκινήσει λογικά στο τέλος του μήνα. 

Θες να στο δώσω να το βγάλεις τσαμπα? Deadline είναι τέλος του έτους, επειδή ο συγκεκριμένος φεύγει εξωτερικό για να κανονίσει το εμπόρευμα κλπ.

Αν το θες, αλλά να πληρώσεις εσύ ο ίδιος τα modules που εγώ θα σου πω ώστε να μη χάνεις χρόνο με αηδίες που δεν κάνουν τη δουλειά τους, πολύ ευχαρίστως να στο δώσω. Το template είναι ήδη αγορασμένο! 

Αλλιώς μη λέτε ότι σας κατέβει στο κεφάλι. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...