Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

randomcat, δεν ειμαι επιθιτικος και δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να εισαι εσυ.

http://www.insomnia.gr/topic/655670-κατασκευή-eshop-σε-cms/#entry55974450

Αυτο που συμβαινει στο νημα, ειναι να υπαρχουν δυο διαφορετικες αποψεις απο δυο τελειως διαφορετικες "σκεψεις/νοοτροπιες/whateva".

Για σενα και αλλους εδω, το value ειναι ο πελατης. Και προφανως θα γραψεις το "bigger is better".

Για μενα και αλλους εδω, το value ειναι η εμπειρια/γνωση. Και προφανως δινω σημασια στην αποκτηση της και οχι στα λεφτα.

just deal with it.

Μιλάμε για δουλειές και για χρήματα εδώ πέρα. Δεν ξέρω τι γνώσεις και όχι λεφτά λες εσύ.

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

randomcat μπορεί το ποσό που είπε το παπι να φαίνεται τραγικά χαμηλό αλλά συμφωνώ με τη λογική του. Μιλάμε για κάποιον που κάνει πρώτη φορά eshop, που το αποτέλεσμα και θα πάρει περισσότερο χρόνο και θα είναι σαφώς κατώτερης ποιότητας. Δε πληρώνει το χρόνο ο πελάτης το αποτέλεσμα πληρώνει. Κι εγώ ανέλαβα ένα e-shop κάποια στιγμή, δεν την πάλεψα και το παράτησα. Δεν είναι εύκολη δουλειά και δεν είναι καν σίγουρο πως θα το καταφέρει. Αν ρωτούσες εμένα για τιμή, θα έλεγα τουλάχιστον 500 ευρώ. Αλλά για έμπειρο developer. Ο αρχάριος πάντα αμείβεται λιγότερα. Δε πληρώνεις το χρόνο όπως ξαναείπα, πληρώνεις την εμπειρία και τις γνώσεις. Οπότε για πρώτο e-shop τα 200 ευρώ είναι φυσιολογική τιμή.

Δημοσ.

randomcat μπορεί το ποσό που είπε το παπι να φαίνεται τραγικά χαμηλό αλλά συμφωνώ με τη λογική του. Μιλάμε για κάποιον που κάνει πρώτη φορά eshop, που το αποτέλεσμα και θα πάρει περισσότερο χρόνο και θα είναι σαφώς κατώτερης ποιότητας. Δε πληρώνει το χρόνο ο πελάτης το αποτέλεσμα πληρώνει. Κι εγώ ανέλαβα ένα e-shop κάποια στιγμή, δεν την πάλεψα και το παράτησα. Δεν είναι εύκολη δουλειά και δεν είναι καν σίγουρο πως θα το καταφέρει. Αν ρωτούσες εμένα για τιμή, θα έλεγα τουλάχιστον 500 ευρώ. Αλλά για έμπειρο developer. Ο αρχάριος πάντα αμείβεται λιγότερα. Δε πληρώνεις το χρόνο όπως ξαναείπα, πληρώνεις την εμπειρία και τις γνώσεις. Οπότε για πρώτο e-shop τα 200 ευρώ είναι φυσιολογική τιμή.

Πραγματικά WTF! Παντού πληρώνεις το χρόνο! Πληρώνεις την εμπειρία και τις γνώσεις αλλά και το χρόνο.

Ότι λες ότι ο έμπειρος developer ξεκινά την τιμή του από τα 500, θεωρώ ότι είναι απλά γελοίο και δεν χωράει περαιτέρω σχολιασμό από εμένα.

Αφού εσύ και ο παπι δεν έχετε τελειώσει ούτε μια δουλειά για e-shop καλύτερα να μην συμβουλεύετε με σοβαρό ύφος τους νέους στο χώρο.

• Like 1
Δημοσ.

Ο αρχάριος τότε, καλά θα έκανε να φτιάξει δύο τρία eshop για πάρτη του, και μετά να πάρει δουλειές. 100 ευρώ, Πακιστανός developer παραπάνω χρεώνει.

• Like 1
Δημοσ.

randomcat ήταν το πρώτο e-shop που ανέλαβα, πουθενά δεν είπα πως ήταν το μόνο. Αλλά άμα είναι να είσαι τόσο εριστικός δεν έχει νόημα να συνεχίσω να σου απαντάω. Καλή σου μέρα.

Δημοσ.

Εγώ θα σου πω να ζητήσεις γραπτώς τι ακριβώς δυνατότητες θέλει να έχει το Eshop.
Τα αξιολογείς και αν μπορείς αναλαμβάνεις και ζητάς και μια νορμάλ τιμή πχ 500€.

Εάν δεν μπορείς και δεν έχει δουλέψει ποτέ κάποια πλατφόρμα καλύτερα να μην αναλάβεις γιατί ενδέχεται να σου ζητηθούν πράγματα που δεν θα γνωρίζεις ή θα τα έχεις κάνει λάθος.

Εάν θέλεις να αναλαμβάνεις τέτοιες δουλειές μάθε καλά μια 1-2 πλατφόρμες και δούλευε μόνο με αυτές πχ Joomla ή wordpress & Prestashop ή opencart κτλ

• Like 1
Δημοσ.

randomcat ήταν το πρώτο e-shop που ανέλαβα, πουθενά δεν είπα πως ήταν το μόνο. Αλλά άμα είναι να είσαι τόσο εριστικός δεν έχει νόημα να συνεχίσω να σου απαντάω. Καλή σου μέρα.

"Κι εγώ ανέλαβα ένα e-shop κάποια στιγμή, δεν την πάλεψα και το παράτησα." Και όποιος κατάλαβε κατάλαβε από αυτό που έγραψες. Αλλά εγώ στάθηκα περισσότερο στα υπόλοιπα που έγραψες και που τα σημείωσα με έντονα γράμματα. Και έτσι συμβαίνει με τις ασυναρτησίες - βγάζουν ανθρώπους από τα ρούχα τους και τους κάνουν εριστικούς. Άντε καλημέρα.

• Like 1
Δημοσ.

Αν ειναι τα 200€ καλη τιμη για eshop κατι κανεις λαθος..

• Like 1
Δημοσ.

Αν ειναι τα 200€ καλη τιμη για eshop κατι κανεις λαθος..

Έχεις πρόβλημα με το να διαβάζεις μου φαίνεται. Καλή τιμή για πρώτο eshop είπα. Εγώ το πρώτο μου eshop που ανέφερα το ανέλαβα για λιγότερα από 200. Κι επειδή δεν μου αρέσουν οι εξυπνάκηδες, ας το λήξουμε το θέμα εδώ.

Δημοσ.

Έχεις πρόβλημα με το να διαβάζεις μου φαίνεται. Καλή τιμή για πρώτο eshop είπα. Εγώ το πρώτο μου eshop που ανέφερα το ανέλαβα για λιγότερα από 200. Κι επειδή δεν μου αρέσουν οι εξυπνάκηδες, ας το λήξουμε το θέμα εδώ.

Για μενα εισαι ενας random guy για πιο λογο να στο παιξω εξυπνος; Αν ξευτιλιζεις τις οποιες γνωσεις εχεις για να φτιαξεις ενα eshop με 100€ ειναι δικαιωμα σου. Οχι ομως να το δικαιολογεις και να το προτεινεις και σε αλλους. Υποτιμας ετσι και τις γνωσεις των αλλων. Και φυσικα, ακομη και σαν πρωτη σου δουλεια ever να ειναι, τα 100€ δεν ειναι λιγα ειναι.. αστειο!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@TS:
Κάνε ένα πρόχειρο estimation, πόσο καιρό θα σου πάρει (για να το κάνεις αυτό θα χρειαστεί να κάνεις έρευνα για το τι πρέπει να κάνεις οπότε θα πάρεις μια πρώτη γεύση) και χρέωσε με βάση τις ώρες που θα χρειαστείς και το κατά πόσο αυτό που υπολογίζεις είναι μια λογική τιμή.

Ζήτα προκαταβολή για δύο λόγους, αρχικά για να ξεκινήσεις με μεγαλύτερη όρεξη, καθώς επίσης και για να πιεστείς όταν θα τα βρεις σκούρα (που θα τα βρεις) και να μην τα παρατήσεις.

Κράτα ακριβές log με το τι έκανες και πόσο σου πήρε για να το έχεις για reference στο επόμενο project.

Να θυμάσαι ότι το Α και το Ω είναι η ποιότητα της δουλειάς που παραδίδεις. Καλύτερα να μπεις μέσα και να δώσεις μια σωστή δουλειά, παρά να κάνεις αρπαχτή και να παραδώσεις τσαπατσοδουλειά. Θα το βρεις μπροστά σου έτσι και αλλιώς.

Αυτά, καλή τύχη και καλή αρχή!

Επεξ/σία από vadou
  • Like 2
Δημοσ.

@TS:

Κάνε ένα πρόχειρο estimation, πόσο καιρό θα σου πάρει (για να το κάνεις αυτό θα χρειαστεί να κάνεις έρευνα για το τι πρέπει να κάνεις οπότε θα πάρεις μια πρώτη γεύση) και χρέωσε με βάση τις ώρες που θα χρειαστείς και το κατά πόσο αυτό που υπολογίζεις είναι μια λογική τιμή.

Να προσθέσω ότι σε αυτά πρέπει να βάλει και ένα σωστό καπέλο ως ασφάλεια για το χρόνο του για ό,τι μπορεί να προκύψει και για την όποια υποστήριξη θα παρέχει. Για τις 100 ώρες που μπορεί να ξοδέψει στα τηλέφωνα (με πελάτη, με τη θεία του πελάτη, με Web Host, PayPal, τράπεζα κ.λπ.) πριν και μετά την κατασκευή του e-shop, για αναποδιές που μπορεί να προκύψουν εξ' αιτίας των προηγούμενων (π.χ. "δεν μπορώ να μπω στο PayPal μου!"), για την όποια επιπλέον εκπαίδευση του πελάτη κ.λπ. κ.λπ. κ.λπ.

Δημοσ.

100€ για το σεταπ. 100€ να τον μάθεις.

Σταμάτα να λες βλακείες γιατί θα κάψεις κόσμο. Τα είπαμε και σε άλλο thread κι επιμένεις. Τι σκατά security θα έχει ένα site που θα το φτιάξεις σε δύο ώρες;

Όσο για τους υπόλοιπους, αν σκοτώνετε τις τιμές θα έχετε πολύ σοβαρό πρόβλημα στη συνέχεια να δικαιολογήσετε υψηλότερες αμοιβές. Κάποιος που ξεκινά από 200 ευρώ δεν θα φτάσει στα 2.000 ούτε σε πέντε χρόνια. Αν είσαι αρχάριος και θεωρείς ότι δεν έχεις τις κατάλληλες γνώσεις μην παίρνεις την δουλειά. Το να τη χρεώνεις σε εξευτελιστικές τιμές δεν κάνει καλό ούτε σε εσένα, ούτε στην αγορά γενικότερα, ούτε καν στον πελάτη που θα θεωρήσει ότι ο επόμενος που θα του ζητήσει τα τριπλά είναι απλά παπατζής που πάει να κάνει αρπαχτή κι έτσι θα μείνει με ένα site της κακιάς ώρας και πιθανότατα τρύπιο από πεντακόσιες μεριές.

Να μάθετε να ζητάτε σοβαρά λεφτά. Είσαι αρχάριος; Ξεκίνα από 500. Αν η ώρα σου κοστίζει 10 ευρώ θα φας τουλάχιστον 50 ώρες για να στήσεις ένα e-shop. Δεν είναι ντροπή να ζητάς να αμοίβεσαι για την δουλειά σου. Εγώ δεν είδα κανέναν οδοντίατρο να λέει ότι επειδή είμαι καινούργιος στη δουλειά θα σου πάρω το 1/10 από ότι ένας έμπειρος. Το πολύ-πολύ να έχουν τιμές 50% κάτω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...