Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

H Philips πρόκειται να ανακοινώσει δύο νέες οθόνες, επαγγελματικών προδιαγραφών με τις ονομασίες 328P6AU και 328P6VU.

Από τις δύο οθόνες απουσιάζουν τεχνολογίες “adaptive sync” (όπως για παράδειγμα είναι οι AMD FreeSync και Nvidia G-Sync) ωστόσο ενσωματώνουν αρκετά άλλα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά. H 328P6AU που βασίζεται σε πάνελ τύπου IPS-ADS με διαγώνιο 31,5 ιντσών υποστηρίζει ανάλυση 2560 x 1440 pixel, φωτεινότητα 400nits και καλύπτει το 98% του εύρους του χρωματικού πρότυπου Adobe RGB και το 100% του sRGB. Το refresh rate είναι 60Hz.

Πιο ενδιαφέρον ωστόσο έχει η δεύτερη οθόνη που λανσάρει η εταιρεία με την ονομασία 328P6VU, που βασίζεται σε πάνελ IPS-AAS που υποστηρίζει ανάλυση 3840 x 2160 pixels με διαγώνιο 31,5 ιντσών επίσης. Η φωτεινότητα αγγίζει τα 600nits στη συγκεκριμένη περίπτωση, και υποστηρίζει το δεύτερο καλύτερο χαρακτηριστικό, μετά τις δυνατότητες των οθονών OLED, στον τομέα της αντίθεσης, το local dimming (αν και υπάρχουν μόνο 16 ζώνες στο συγκεκριμένο πάνελ, οι ζώνες adaptive brightness είναι αρκετές περισσότερες σε αριθμό από τα συνηθισμένα πάνελ). Δυστυχώς, όσον αφορά στην χρωματική της απόδοση, η Philips αναφέρει μόνο ότι καλύπτει το 95% του χρωματικού χώρου NTSC και τίποτα άλλο περισσότερο.

Από άποψη δυνατοτήτων συνδεσιμότητας, και οι δύο οθόνες διαθέτουν DisplayPort, HDMI, D-Sub καθώς και USB-C. Η οθόνη Philips 328P6AU αναμένεται να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο μήνα, με άγνωστη για την ώρα τιμή. Η Philips 328P6VU πρόκειται να κυκλοφορήσει το πρώτο τρίμηνο του 2018 με τιμή €529 με €549 στην Ευρώπη.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Link.png Site: TechPowerUp

• Super Moderators
Δημοσ.

Οι τιμές είναι εξαιρετικές για 32" 4Κ. Των ανταγωνιστών κάνουν 800+ (VA) και 900+(IPS).

• Like 6
  • Super Moderators
Δημοσ.

Ήδη με την 32" χρειάζεται λίγο scaling, με την 27" θα χάνει ακόμα περισσότερη επιφάνεια εργασίας λόγω του μεγαλύτερου scaling.

• Like 2
Δημοσ.

Το local dimming, έστω και αυτές οι 16 ζώνες που έχει, είναι εξαιρετικό χαρακτηριστικό. Ελπίζω να το βλέπουμε όλο και περισσότερο, με full grid και όχι ζώνες....

• Like 1
Δημοσ.

Philips...??? ????????????

Ακόμα θυμάμαι την πρώτη μου Philips IPS 20.1” για την οποία έσκασα 425€ και το άθλιο service που αντιμετώπισα όταν μόλις βγήκε από την εγγύηση χάλασε το power inverter, ούτε το εργοστάσιο στην Ολλανδία δεν είχε το ανταλακτικό...την κλαίω ακόμα κάθε φορά που την βλέπω στην αποθήκη μου...

• Like 1
Δημοσ.

Philips...??? ????????????

Ακόμα θυμάμαι την πρώτη μου Philips IPS 20.1” για την οποία έσκασα 425€ και το άθλιο service που αντιμετώπισα όταν μόλις βγήκε από την εγγύηση χάλασε το power inverter, ούτε το εργοστάσιο στην Ολλανδία δεν είχε το ανταλακτικό...την κλαίω ακόμα κάθε φορά που την βλέπω στην αποθήκη μου...

Αρα οι philips οθονες ειναι μαπα;

• Like 1
Δημοσ.

Δεν είπα κάτι τέτοιο, είπα ότι το customer service είναι για τα μπάζα και σε θέμα ανταλλακτικών είναι χάλια...

Π.χ πριν καμπόσο καιρό πήρα τηλέφωνο την Logitech επειδή μου χάλασαν κάτι ηχεία z5500 εκτός εγγύησης και ζητούσα που θα βρω να πληρώσω το pod που χάλασε...το αποτέλεσμα ήταν να μου σταλούν καινούργια ηχεία(εκτός εγγύησης)....

ΣΙΓΟΥΡΑ ΞΑΝΑΨΩΝΙΖΕΙΣ Logitech...

Αυτό είπα...

Προς αποφυγή εκπλήξεων...

• Like 3
Δημοσ.

Αρα οι philips οθονες ειναι μαπα;

η philips εταιρία είναι μάπα και αν σου χαλάσει όπως είπε ο φίλος αισθάνεσαι κορόιδο που αγόρασες από αυτούς

• Like 1
Δημοσ.

Οι Philips πάντος έχουν αρκετές δεκαετίες ιστορία στα ηλεκτρονικά και είχαν κάποια σκυλιά μηχανήματα που θυμάμαι όπως Video και DVD ενώ μέχρι πρόσφατα όσον αφορά Οθόνες/Τηλεοράσεις είχαν Ποιοτικότερη κατασκευή σε ορισμένα μοντέλα απο τις περισσότερες γνωστές ανταγωνιστικές φίρμες.

Για το Service δεν γνωρίζω γιατί δεν μου έχει τύχει κάποιο θέμα,άλλα για να το λέει ο φίλος σε αυτό που του συνέβη με την οθόνη,έτσι θα είναι.

Σίγουρα πλέον δεν έχουν το απόθεμα kαι δεν είναι πλέον τόσο στο προσκήνιο όπως ορισμένες άλλες μεγάλες εταιρίες,πιστεύω πως έπεσε και στήν περίπτωση με το συγκεκριμένο μοντέλο.

Κάποια δυστυχώς καταργούνται γρήγορα ιδιαίτερα όταν είναι μεταβατική η τεχνολογία και δοκιμάζουν πράματα με αναλύσεις panel κλπ μετά όταν πουληθούν και έχει σταματήσει η κυκλοφορία σε αρκετά μοντέλα,είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρεθούν ανταλακτικά.

Δημοσ.

Ναι κατά ένα ποσοστό οι Philips είναι μάπα... ο λόγος απλός Εγγύηση, 3 φορές την χρειάστηκα και τις 3 Δεν έγινε τίποτα.

Και η Samsung το ίδιο... καμένα pixel η κολλημένα η light bleed σε μεγάλο βαθμό η coil whine θα πρέπει να υποστηρίζονται....

Με την LG στην Ελλάδα έχω καλύτερες εμπειρίες.

Μιλάω μόνο για το κομμάτι σέρβις γιατί από ποιότητα οθόνης έχει να κάνει το μοντέλο.

Δημοσ.

Οι χρωματικές αντιθέσεις είναι προηγμένες όπως κυρίως και οι αναλύσεις της οθόνης οπότε για το κομμάτι των gamers είναι ότι καλύτερο...

Δημοσ.

Η πρωτη μου επιπεδη tv ηταν Philips οταν οι κορεατες ηταν ετσι και ετσι τοτε, μιλαω για το 2007, 32' με το ambilght. Την εχω ακομα, ομως αργοτερα πηρα και Samsung και LG και Sony και Sharp. διαφορες ιντσες και οχι απο τις φτηνες. Αποτελεσμα? H Philips αν και δεν ειναι led τις γονατιζει. Η Sony ειναι αυτη που μου αρεσει μετα, Η Samsung κλασσικα πουσαρισμενη, εντυπωσιαζει αλλα ειναι αφυσικη. Για επαγγελματικο μονιτορ συνηστω Benq εχω 32' BL 4κ. με συσκευη καλιμπραρισματος οι φωτογραφιες "πετανε" και δουλεια με γραφικα ανετη και ξεκουραστα, 110% sRGB, 70κατι το ADOBE αλλα ειναι αρκετο μονο αν τυπωνει κανεις,για gaming top. Να πω οτι μετα απο τοσα χρονια ειναι "σκυλος" η Philips, εχω πεταξει 2 Samsung λογω panel.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...