LiberisGloft Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Μολις παρηγγειλα το TP-Link Archer C20 v4 για να το χρησιμοποιησω μαζι με το Speedport Entry 2i ως router σκεπτομενος "ποσο δυσκολο μπορει να ειναι θα τα καταφερω", αλλα απ' οτι φαινεται δυσκολευομε να βρω σωστες οδηγιες για το τι πρεπει να κανω. Οποτε εχω τις εξης ερωτησεις: Μπορω να χρησιμοποιησω το Speedport Entry 2i ως modem και το TP-Link Archer C20 v4 ως router; Εαν ναι τοτε τι ακριβως πρεπει να αλλαξω; Γιατι εχω την εντυπωση οτι το pdf με τις οδηγειες του Speedport Entry 2i ειναι outdated. Στην χειροτερη περιπτωση δεν θα παω να το παραλαβω απο την ACS.
timos71 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Ναι. Στη χειρότερη περίπτωση απλά βάζεις το tp-link με ένα Ethernet στο speedport και παίζεις με διπλό Nat χωρίς να κάνεις τίποτα επιπλέον. Αλλά οι προτιμώμενες λύσεις είναι αυτές οι 2: http://bbb-solutions.blogspot.gr/2015/11/speedport-entry-2i-modem.html?m=1 . Αν έχεις voip ακολουθείς τη 2η λύση αλλιώς τη πρώτη. 2
LiberisGloft Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Ευχαριστω φιλε για την απαντηση δεν γνωριζα για την υπαρξη του συγκεκριμένου guide, μου εσωσες αρκετο χρονο. 1
Zerg13 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Για να βαλεις το speedport 2i σε bridge mode, και να λειτουργει σαν modem, δεν χρειαζεται να κανεις οσα λεει. Απλα το συνδεεις στην port 1 με ethernet(που εκει καταληγουν switch και το ρουτερ) και του βαζεις τηλεφωνικη γραμμη. Out of the box. Το λεω γιατι το εχω κανει. Δεν μπηκα στα menu μεσα ουτε μια φορα. Γιατι καποιος να κανει οσα γραφει ο οδηγος τι κερδιζει; http://www.insomnia.gr/topic/590230-speedport-entry-2i-σε-bridge-mode/?p=55989007 Επεξ/σία 1 Οκτωβρίου 2017 από Zerg13
timos71 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2017 Για να βαλεις το speedport 2i σε bridge mode, και να λειτουργει σαν modem, δεν χρειαζεται να κανεις οσα λεει. Απλα το συνδεεις στην port 1 με ethernet(που εκει καταληγουν switch και το ρουτερ) και του βαζεις τηλεφωνικη γραμμη. Out of the box. Το λεω γιατι το εχω κανει. Δεν μπηκα στα menu μεσα ουτε μια φορα. Γιατι καποιος να κανει οσα γραφει ο οδηγος τι κερδιζει; http://www.insomnia.gr/topic/590230-speedport-entry-2i-σε-bridge-mode/?p=55989007 Το πρόβλημα είναι ότι με αυτό το τρόπο δεν κάνει τη διαχείριση το ρούτερ σου αλλά το speedport. Επίσης έχεις διπλό νατ που μπορεί να σου δημιουργήσει πρόβλημα σε κάποιες εφαρμογές που μπορεί να θέλουν να βγουν στο ιντερνέτ (π.χ κάμερες, Skype , online games κτλ). Ουσιαστικά τώρα την τελική διαχείριση της γραμμής την κάνει το speedport με ότι αρνητικό αυτό συνεπάγεται. Η καλύτερη λύση είναι το bridge mode η για όποιον δεν μπορεί λόγω της τηλεφωνίας μπορεί να χρησιμοποιήσει το passthrough mode.
Cuore_Sportivo Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2017 Καλησπέρα,Θυμάμαι ότι ο οδηγός δούλευε άψογα για την μέχρι πρότινος ADSL σύνδεσή μου, ωστόσο με το upgrade σε VDSL υπάρχει πρόβλημα, καθώς δεν συγχρονίζει.Στον οδηγό αναφέρεται ότι για τη VDSL θα πρέπει να βάλουμε στο Internet >> WAN >> DSL Connection >> Create New Connection:: DSL Transfer Mode: ATMVPI/VCI: 8/35 Ωστόσο υπάρχουν κι άλλες ρυθμίσεις που θα πρέπει να συμπληρωθούν. Υπάρχει κάποιος πλήρης οδηγός για VDSL;
jkoukos Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2017 Για να βαλεις το speedport 2i σε bridge mode, και να λειτουργει σαν modem, δεν χρειαζεται να κανεις οσα λεει. Απλα το συνδεεις στην port 1 με ethernet(που εκει καταληγουν switch και το ρουτερ) και του βαζεις τηλεφωνικη γραμμη. Out of the box. Το λεω γιατι το εχω κανει. Δεν μπηκα στα menu μεσα ουτε μια φορα. Γιατι καποιος να κανει οσα γραφει ο οδηγος τι κερδιζει; http://www.insomnia.gr/topic/590230-speedport-entry-2i-σε-bridge-mode/?p=55989007 Αυτό που αναφέρεις ΔΕΝ είναι bridge mode, αλλά δουλεύει κανονικά ως modem/router και μάλιστα έχεις 2πλό ΝΑΤ. DSL Transfer Mode: ATM VPI/VCI: 8/35 DSL Transfer Mode: PTM VLAN ID: 835 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα