geioannou Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Σπασμενη οθονη σε HP mini 210-3025sa. Μονοδρομος το να κανω μονος την αλλαγη οθονης.... Ειναι η δευτερη φορα που σπαει η οθονη στο μικρο το οποιο ειναι πολυ εξηπηρετικο οταν θελω να παω καπου για δουλεια κλπ. την πρωτη φορα πο ειχα δουλεια κλπ και προ αυξησης ΦΠΑ ειχα δωσει 80€ και ειχα αντικαταστησει την οθονη αλλα και το εξωτερικο της )ειχε κατι γρατζουνιες κλπ. Τωρα το κοστος επισκευης ειναι στα 120 +ΦΠΑ. Πραγμα απαγορευτικο απο καθε πλευρα. το HP mini 210-3025SA ειναι αυτο στο e-bay η στο amazon βρισκω οθονες με μαχ 50€ αλλα δεν εχω ιδεα εαν ειναι αυτα τα parts που χρειαζονται και δεν εχω κανει ποτε τετοιο εγχείρημα και αυτο ειναι που με κανει να ειμαι πολυ δυστακτικος. Οχι μονο η αγορα του απαραιτητου part αλλα οπως ειδα και στο youtube, το να το ξεβιδωσεις και να φτασεις σε σημειο να ατικαταστησεις την οθονη ειναι αρκετα πολυπλοκο. δεν λεω, πιανουν τα χερια μου και το εχω κανει 2-3 φορες σε κινητα αλλα στο κινητο δεν χρειαζεται να "φτασεις" τοσο βαθια. αν εχει κανεις εμπειρια να βοηθησει δινοντας καποια συμβουλη και σε σχεση με την αγορα της οθονης η οτι αλλο, θα με βοηθουσε πολυ. Ευχαριστω πολυ
crashnburn Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 χθες ειχα το ιδιο προβλημα με παλιο netbook (hp compaq mini 110c) που μου χαρισανε καταρχας δεν αξιζει με την καμια να δωσεις λεφτα για αυτο το μηχανακι οταν μπορεις να βρεις μεταχειρισμενο πληρως λειτουργικο στα λεφτα που κανει η κινεζοοθονη αντικαταστασης αλλα κ να μην εβρισκες ειναι τοσο ψοφια που παλι δεν αξιζει να επενδυσεις λεφτα πανω τους ακομα κ αν πεις το χρειαζομαι κ θελω να το φτιαξω πρωτον δεν ξερεις αν το part που θα αγορασεις θα ειναι το σωστο ,αν θα ειναι οκ χωρις προβληματα κ αποδεκτη εικονα κ αν θα χρεωθεις εξτρα κ κανα τελωνειο, περα απο ολα αυτα δεν ξερεις τι ζημια μπορει να του κανεις ανοιγοντας το για να το φτιαξεις γιατι θα πρεπει να το λυσεις ολο καινουργια κ αρκετα καλυτερα ξεκινανε απο 179 https://www.skroutz.gr/c/25/laptop/f/342273/11-6.html ps εγω το ανοιξα το καθαρισα ,εβγαλα την οθονη με την ελπιδα να παιξει με καμια εξωτερικη οθονη αλλα μετα δεν μπορουσα καν να μπω bios σε εξωτερικη οθονη με κανενα τροπο κ καμια πατεντα κ μαλιστα το εψαξα αρκετα ,bios επρεπε να μπω για να του περασω lubuntu γιατι τα windows του ηταν απιστευτα πηδ$%$^$^ του πηρα την μνημη κ τον σκληρο κ το πεταξα
geioannou Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 ναι καταλαβαινω απολυτα τι λες, αλλα ! αρχικα το δικο μ ου μικρο ειναι αρκετα καλυτερο απο αυτο που σου χαρισαν. Τι σημαινει αυτο. Αυτο σημαινει οτι με εναν SSD που καποια στιγμη περασε απο τα χερια μου και τον εβαλα σε αυτοπηγαινε πολυ καλυτερα απο οτι στην "μαμα" κατασταση και αυτο με εκανε να εχω ενα καλο μηχανακι για να πηγαινω να στεινω κανα δικτυακι κλπ. Μου επεζε ταινιες (οχι HD) και το επερνα μαζι μου σε καθε ταξιδι αναψυχης χωρις να θελω κατι αλλο. επισης οταν μιλαγα για αγορα οθονης μιλουσα απο ευρωπη οπου δεν υπαρχει φοβος τελωνειου. με τα παραπανω δεδομενα σκεφτηκα οτι αμα το φτιαξω με 50€ μαξ, τοτε ειναι καλο για εμενα για την δουλεια που το θελω.
sil_unique Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 βλέπω καλά η οθόνη είναι flush glass? [τζάμι μπροστά από το lcd] αν ναι τότε ανοίγει βγάζοντας το πίσω καπάκι πρέπει να βγάλεις μια φώτό το πίσω μέρος του lcd προτού παραγγείλεις καινούριο γιατί υπάρχουν 2 διαφορετικά [ανάλογα που βρίσκεται το βύσμα] ακόμα καλο θα είναι να ξεκολλήσεις το lcd από το μπροστά τζάμι πρώτα να δεις πως θα πάει η δουλειά
crashnburn Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 αν οντως μπορεις να βρεις οθονη στα 50€ κ ξερεις οτι η οθονη που θα παρεις θα ταιριαζει κ θα ειναι αποδεκτη ως αποδοση κ το ανοιξεις κ την περασεις χωρις παρατραγουδα οκ ναι ισως κ να αξιζει αν το μηχανακι σε ικανοποιει εγω ακομα κ με αυτα τα δεδομενα πολυ αμφιβαλω οτι αξιζει να δωσεις λεφτα σε τετοιο μηχανημα ειδικα αν δεις τιμες μεταχειρισμενων αλλα κ φτηνων καινουργιων
geioannou Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 βλέπω καλά η οθόνη είναι flush glass? [τζάμι μπροστά από το lcd] αν ναι τότε ανοίγει βγάζοντας το πίσω καπάκι πρέπει να βγάλεις μια φώτό το πίσω μέρος του lcd προτού παραγγείλεις καινούριο γιατί υπάρχουν 2 διαφορετικά [ανάλογα που βρίσκεται το βύσμα] ακόμα καλο θα είναι να ξεκολλήσεις το lcd από το μπροστά τζάμι πρώτα να δεις πως θα πάει η δουλειά ναι ειναι οπως το λες. αλλα απο οτι εχω δει στο ινετ πρεπει να ανοιξεις ολο το λαπτοπ για να φτασεις σε σημειο που θα παρεις την οθονη στο χερι οπου θα ξεκουμποσεις το πισω καπακι.... και αυτα ειναι που το θεωρω καπως δυσκολο αν οντως μπορεις να βρεις οθονη στα 50€ κ ξερεις οτι η οθονη που θα παρεις θα ταιριαζει κ θα ειναι αποδεκτη ως αποδοση κ το ανοιξεις κ την περασεις χωρις παρατραγουδα οκ ναι ισως κ να αξιζει αν το μηχανακι σε ικανοποιει εγω ακομα κ με αυτα τα δεδομενα πολυ αμφιβαλω οτι αξιζει να δωσεις λεφτα σε τετοιο μηχανημα ειδικα αν δεις τιμες μεταχειρισμενων αλλα κ φτηνων καινουργιων αυτη ειναι η σκεψη μου. τα 50€ για εμενα αξιζουν χωρις κουβεντα. μονο που αυτη η διαδικασια περναει μονο απο εμενα και την δικη μου προσπαθεια, πραγμα που οπως ειναι λογικο δεν μπορω να δωσω εγγυηση οτι ολα θα πανε καλα. αμα δηλαδη ενα μαγαζι μου ελεγε για τα 50€ δεν θα το σκεφτομουν ουτε στιγμη. τωρα για φτηνο καινουριο μονος σου το ειπες. ξεκινανε απο 180€. δεν τα εχω δυστυχως, ουτε με την λογικη της επενδυσης.....
crashnburn Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 αν πιανουν τα χερια σου δεν ειναι δυσκολο να το ανοιξεις ολο ,το προβλημα ειναι οτι δεν ξερεις τι ζημια μπορει να γινει ειδικα στο κομματι που θα λυσεις την οθονη κ στα λεω αυτα εχοντας κανει βιδες κ συναρμολογωντας ξανα το νετμπουκ χθες μεσα σε μιαμιση ωρα εννοειται οτι θα δεις βιντεο αποσυναρμολογησης του συγκεκριμενου μετα ετσι ακριβως οπως το ειπες αν ενα αξιοπιστο μαγαζι (γιατι αμα σου κανουν ζημια η η οθονη ειναι κινεζικη της πλακας κ αρχισουν να σου λενε μλκες μετα δεν λεει) σου ελεγε με 50 στο φτιαχνω κ αφου λες οτι εμενα μου κανει την δουλεια μου ,οκ δεν το συζηταγαμε με το να κανεις την δουλεια μονος σου ομως με ολα τα αν που παιζουν κ ειναι πολλα εγω δεν θα το ρισκαρα ,πιστευω δεν αξιζει καν τον κοπο edit μεταχειρισμενο απο amazon στα 79+μεταφορικα οποτε ισως μπορεις να βρεις καποιο τετοιο απο ελλαδα σε περιπου τετοια τιμη που να ειναι οκ ,σιγουρα μα πολυ σιγουρα δεν αξιζει να ρισκαρεις 50€ + κοπο για αμφιβολο αποτελεσμα https://www.amazon.co.uk/gp/offer-listing/B005G2FRI2/ref=dp_olp_used?ie=UTF8&condition=used
geioannou Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 και η βλακεια ειναι οτι το ινετ βγαζει πολλα παρεμφερει μοντελα αλλα οχι το δικο μου. βγαζει γενικα πολλα που ανοικουν στην σειρα 210, αλλα οχι το δικο μου οπου εχει καποιες διαφορες στο πληκτρολογιο κλπ. δεν ξερω παρα μεσα τι γινεται αλλα ειναι και αυτος αλλος ενας λογος που με προβληματιζει
crashnburn Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 λυστο ,βγαλε την οθονη κ καντο mediacenter με libreelec με την προυποθεση οτι θα μπορεις να μπεις bios στην εξωτερικη οθονη αν δεν, παιρνεις σκληρο κ μνημη κ το βαφεις μπλε αν χρειαζεσαι τετοιο μηχανακι οπωσδηποτε ψαξε μεταχειρισμενο netbook απο ελλαδα παραλαβη χερι με χερι για να το τσεκαρεις οτι δουλευει καπου εκει στα 70€ εγω αυτο θα εκανα
geioannou Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 ελα ρε συ, δεν εχει τοσο φτηνα !!! και το λεω αυτο γιατ, τι να δωσω 50€ να το φτιαξω και με ρισκο, τι να δωσω 70€ και να εχω και το δικο μου ως δευτερο για οποιαδηποτε αλλη χρη η για ανταλακτικα !!!
crashnburn Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 http://www.xe.gr/computers/netbook,35176.html ελα ρε συ, δεν εχει τοσο φτηνα !!! και το λεω αυτο γιατ, τι να δωσω 50€ να το φτιαξω και με ρισκο, τι να δωσω 70€ και να εχω και το δικο μου ως δευτερο για οποιαδηποτε αλλη χρη η για ανταλακτικα !!! αυτο προσπαθω να σου εξηγησω τοση ωρα ,δεν αξιζει η επισκευη του δικου σου
geioannou Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 βρε το εχω καταλαβει. αλλα μονο αν ειχε ενα ιδιο 70€ μεταχειρισμενο.... θα το κοιταξω αμα παω σπιτι..... η αμα βρω καμια μικρη οθονη να το βαλω μεσα στο rack που εχω και σιγα σιγα να κοιταξω να παρω αλλο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα