Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, warewolf είπε

............................. και είναι διαφορετικός από τον σκόρο ρούχων.

Οπως διαβαζω εδω στη wiki, μόνο οι ανηλικες νυχτοπεταλουδες(προνυμφες) ειναι σκοροι ρουχων.

Επεξ/σία από rus
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, rus είπε

Οπως διαβαζω εδω στη wiki, μόνο οι ανηλικες νυχτοπεταλουδες(προνυμφες) ειναι σκοροι ρουχων.

Ο σκόρος ρούχων μπορεί να είναι πεταλούδα ή ένα σκαθάρι. Οι πεταλούδες συνήθως επηρεάζουν τα ρούχα τα βαμβακερά, τα μάλλινα ή μετάξια. Τις γούνες και χαλιά συνήθως τις προσβάλουν σκαθάρια, αλλά μπορεί να τα προσβάλουν και πεταλούδες.

Καμιά φορά, η λέξη σκόρος χρησιμοποιείται για την πολυπληθή τάξη των Λεπιδόπτερων, κάποια από αυτά όμως είναι πεταλούδες (που σε αντίθεση με τους σκόρους είναι ημερόβιες)

Η κουβέντα πιο πάνω αφορούσε το πρόβλημα με τα σκαθάρια αλεύρων/σιτηρών ή και σκαθάρια καπνού, (γενικότερα έντομα αποθηκών) όπου εισβάλουν στα ντουλάπια της κουζίνας και τρώνε σχεδόν τα πάντα από εκεί μέσα.

Spoiler

Ενδεικτικά κάποιο από τα παρακάτω μπορεί να τα βρούμε στην κουζίνα και πιθανώς από τις φωτογραφίες που ανέβηκαν πιο πριν, μάλλον το σκαθάρι ήταν ή του καπνού (τέρμα δεξιά στην πρώτη σειρά) ή το πιο πιθανό το σκαθάρι φαγητού/αλευριού (τέρμα δεξιά στη δεύτερη σειρά)entoma-apothikon-1.jpg

Σε περιπτώσεις όπου στο σπίτι δεν υπάρχουν ζώα ή μικρά παιδιά να κινδυνεύουν, με το να πετάξεις (οπωσδήποτε) όλα τα αποθηκευμένα τρόφιμα (ανοιγμένα ή σφραγισμένα) και ύστερα να ψεκάσεις σε διάφορα σημεία της κουζίνας ακόμα και με ένα κατσαριδοκτόνο επαναλαμβανόμενα για μερικές μέρες (και σε σημεία που κρύβονται) το πρόβλημα λύνεται.

Αλλιώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν πιο εξειδικευμένες λύσεις, αναλόγως της έκτασης του προβλήματος και ίσως χρειαστεί βοήθεια από επαγγελματίες απεντόμωσης.

Όλες τις παραπάνω πληροφορίες τις αλιεύω από διάφορα sites εταιριών απεντομώσεων και από το ίντερνετ γενικότερα. Δεν έχω σχέση, ούτε είμαι ειδικός του θέματος.

Δεν θα μπορούσα κιόλας, μόνο και μόνο που τα βλέπω σε φωτός και μιλάω για αυτά αηδιάζω. 🤮

Τώρα έρχονται και οι ζέστες και θα αρχίσουμε την κουβέντα ξανά για το κατεξοχήν αγαπημένο μας σιχαμένο είδος, τις κατσαρίδες. 😄

Επεξ/σία από warewolf
Δημοσ.
21 ώρες πριν, warewolf είπε

Ο σκόρος ρούχων μπορεί να είναι πεταλούδα ή ένα σκαθάρι. Οι πεταλούδες συνήθως επηρεάζουν τα ρούχα τα βαμβακερά, τα μάλλινα ή μετάξια. Τις γούνες και χαλιά συνήθως τις προσβάλουν σκαθάρια, αλλά μπορεί να τα προσβάλουν και πεταλούδες.

Καμιά φορά, η λέξη σκόρος χρησιμοποιείται για την πολυπληθή τάξη των Λεπιδόπτερων, κάποια από αυτά όμως είναι πεταλούδες (που σε αντίθεση με τους σκόρους είναι ημερόβιες)

Η κουβέντα πιο πάνω αφορούσε το πρόβλημα με τα σκαθάρια αλεύρων/σιτηρών ή και σκαθάρια καπνού, (γενικότερα έντομα αποθηκών) όπου εισβάλουν στα ντουλάπια της κουζίνας και τρώνε σχεδόν τα πάντα από εκεί μέσα.

Συμφωνοι, εγω απλα διαπιστωσα οτι η γνωστη μας πεταλουδα της νυχτας δεν αποτελει σκορο, παρα μονο οταν ειναι στο σταδιο πριν την ενηλικιωση.

21 ώρες πριν, warewolf είπε

Δεν θα μπορούσα κιόλας, μόνο και μόνο που τα βλέπω σε φωτός και μιλάω για αυτά αηδιάζω. 🤮

Δε λες παλι καλα που αυτα ειναι ορατα, υπαρχουν και τα ακαρεα στο στρωμα με τα οποια κοιμομαστε παρεα καθημερινα.

akarea4.jpg

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Η μητέρα μου βρήκε στο πλαι του στρώματος της το παρακάτω έντομο (2 βασικά). Αλλο δεν έχει δει. Μάλιστα χθες/προχθές αισθάνθηκε κάποια φαγούρα.
Οσο και αν της είπα για καθαρές φωτό, δε μου έδωσε πιο καθαρές. Η δευτερη το δείχνει στη σωστή κλίμακα. Εχετε κάποια ιδέα τι μπορεί να ειναι;
Ευχαριστώ

viber_image_2023-06-03_10-21-23-114.jpg

viber_image_2023-06-03_10-21-23-312.jpg

• 1 μήνα μετά...
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Έχω το ίδιο θέμα κ εγώ από το καλοκαίρι....χθες κατά τύχη ανακάλυψα ότι έκαναν πάρτυ σε ένα μπουκαλάκι πιπέρι καγιέν (ευτυχώς είχα πααααρα πολύ καιρό να το χρησιμοποιήσω) και επειδή δεν ήταν κλειστό καλά, μάλλον έβγαιναν από εκεί.

Ψάχνοντας βρήκα ότι λέγονται cigarette ή drugstore beetles.
https://www.bovary.gr/health-diary/16966/o-logos-gia-ton-opoio-vriskeis-entoma-sta-vaza-me-ta-mpaharika-pos-tha-ta

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Σε φρεσκοανακαινισμενο σπιτι, βρισκω αυτα:

1704877195207.jpg.06d0e8a77817164533e51161b2a215aa.jpg1704877195198.jpg.c676bef0fd63ec56c339f62f81b2c3e5.jpg

Τα βρίσκω συνήθως σε ενα τοιχο που δεν εχει κατι για να πεις οτι καναν φωλια κτλ. Το σπιτι οπως ειπα γκρεμιστηκε ολο μεσα πριν 2 μηνες, οποτε δεν υπαρχει κατι σαπιο κτλ. Μου φαινεται οτι ισως ερχονται απο τα ξυλα της κουζινας.

Υπαρχει περιπτωση να ηταν στις μελαμινες που εφερε ο ξυλουργος;

Το μικρο χοροπηδουσε οταν πηγαινα κοντα το χερι, αλλα σε γενικες γραμμες δε κινουνται γρηγορα.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Βρηκα τελικα οτι ειναι ξυλο ψειρα.

Το θεμα ειναι οτι σπανια βρισκονται μεσα σε σπιτι, οποτε δε βρηκα και ευκολα τροπους αντιμετωπισης.

Ριχνω τακτικα Teza ,βρισκω αρκετα ψοφια, αλλα βγαινουν συνεχεια.

Που μπορω να ρωτησω για να μου δωσουν κατι αποτελεσματικο; Σε φυτωριο;

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω φρικάρει. Τι είναι αυτό; Είχα δει άλλη μια φορά πριν 5 μήνες. Αυτό ήταν μικρο.. εδώ είναι με ζουμ για να φανεί . Το άλλο ηταν πιο μεγάλο παλι διαφανιζε..

IMG_0310.jpeg

Επεξ/σία από Evaki23

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...