Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 11 μήνες μετά...
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τελικα βρηκαμε λυση στο εντομο αυτο?
Εμενα πιο πολυ μου μοιαζει με σκαθαρι του καπνου. 
http://www.alfaeco.gr/βιβλιοθήκη/έντομα-αποθηκών/

Δεν μπορω να τα τελειωσω με τιποτα... Απο την Αθηνα που εκαναν εμφανιση πριν 3 χρονια, με ακολουθησαν και στο Βελγιο το τελευταιο 6 μηνο :Ρ

Δημοσ.
Στις ‎23‎/‎9‎/‎2017 στις 3:08 ΠΜ, tazos87 είπε

Καλημέρα / καλησπέρα.

Εχω βρει αυτο το μικρό έντομο τελευταίο καιρό είτε στη κουζίνα (κυρίως σε ντουλάπι αλλά νομιζω και κατω στο πάτωμα) είτε στο δωμάτιο μου (στο γραφείο).

Τι είναι;
Σκέφτομαι μήπως τρώει ξύλο,αλλά δεν βρίσκω τι έντομο μπορεί να είναι...
(μάλλον δεν είναι σαράκι / τερμίτης)
Εχει μέγεθος σουσαμιού!

post-291706-0-72377000-1506125198_thumb.jpg

post-291706-0-77877900-1506125231_thumb.jpg

Είναι ισόποδο. Η φωτογραφία δεν είναι καλή αλλά είναι κάποιο από τα Armadillidium.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 3/9/2020 στις 6:04 ΜΜ, tz3s είπε

Τελικα βρηκαμε λυση στο εντομο αυτο?
Εμενα πιο πολυ μου μοιαζει με σκαθαρι του καπνου. 
http://www.alfaeco.gr/βιβλιοθήκη/έντομα-αποθηκών/

Δεν μπορω να τα τελειωσω με τιποτα... Απο την Αθηνα που εκαναν εμφανιση πριν 3 χρονια, με ακολουθησαν και στο Βελγιο το τελευταιο 6 μηνο :Ρ

Και εγώ στην Αθήνα έχω πρόβλημα με αυτά. Παλιότερα είχα μεγάλο πρόβλημα, τώρα πλέον που και που τα βλέπω να περπατάν στη κουρτίνα του δωματίου.

• 11 μήνες μετά...
Δημοσ.

Φτάσαμε 2021 κι ακόμα μας απασχολεί αυτό το έντομα... Παιδια βρήκαμε λύση; το βρίσκω παντού και το σπίτι είναι πενα... Ντουλάπια, πάγκους, γραφείο.... Ακόμα κ στο ψυγείο βρέθηκε ένα και τα πάντα είναι καθαρά. Σκέφτομαι να αλλάξω σπίτι. 🤔

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εγώ πλέον δεν βλέπω, μπορεί από τότε να είδα 2-3 φορές.. 

Θα βρεθεί κοντά σε ντουλάπι με τρόφιμα (κι ας μην έχουν ανοιχτεί), ίσως επειδή τα ντουλάπια είναι κλειστά και δεν αερίζονται συχνά; 

@Siaki2802τσεκ

Σε ντουλάπια με τρόφιμα, ακόμα και συσκευασμένα, ένας έλεγχος για τρυπουλα πχ, αερισμός στα ντουλάπια ανά διαστήματα και αν υπάρχει υγρασία στο σπίτι, αν δεν υπάρχει Αφυγραντήρας, τότε ίσως βοηθήσουν κάτι φακελάκια που πουλάνε και σε σούπερ μάρκετ κατά της υγρασίας αν τοποθετηθούν κοντά σε σημεία που βρίσκεται το συγκεκριμένο... 

Πιστεύω κάτι από τα παραπάνω θα δουλέψει! 

• 3 εβδομάδες αργότερα...
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.
Στις 23/9/2017 στις 3:08 ΠΜ, tazos87 είπε

Καλημέρα / καλησπέρα.

Εχω βρει αυτο το μικρό έντομο τελευταίο καιρό είτε στη κουζίνα (κυρίως σε ντουλάπι αλλά νομιζω και κατω στο πάτωμα) είτε στο δωμάτιο μου (στο γραφείο).

Τι είναι;
Σκέφτομαι μήπως τρώει ξύλο,αλλά δεν βρίσκω τι έντομο μπορεί να είναι...
(μάλλον δεν είναι σαράκι / τερμίτης)
Εχει μέγεθος σουσαμιού!

post-291706-0-72377000-1506125198_thumb.jpg

post-291706-0-77877900-1506125231_thumb.jpg

Καλησπέρα σας! Βρήκατε τι έντομο είναι αυτό και πως το απομακρύνεις από το σπίτι?έχουμε γεμίσει ! Κάθε μέρα βρισκουμαι καμιά δεκαριά δίπλα σε παράθυρα -μπαλκονοπορτες . Έχω δοκιμάσει τεζα , διάλυμα ξυδιού με σόδα , αλλά τίποτα 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Freeele είπε

Καλησπέρα σας! Βρήκατε τι έντομο είναι αυτό και πως το απομακρύνεις από το σπίτι?έχουμε γεμίσει ! Κάθε μέρα βρισκουμαι καμιά δεκαριά δίπλα σε παράθυρα -μπαλκονοπορτες . Έχω δοκιμάσει τεζα , διάλυμα ξυδιού με σόδα , αλλά τίποτα 

Πρέπει να είναι είτε το πρώτο, είτε το δεύτερο από το παρακάτω link. Εικάζω πως είναι το δεύτερο Stegobium paniceum (σκαθάρι αλεύρων).

https://www.entomat.gr/parasita/entoma-apothikon

Το θηλυκό γεννά 50-100 αυγά μεμονωμένα στα τρόφιμα και η προ-νυµφική περίοδος διαρκεί 4-5 μήνες ενώ η ολοκλήρωση του κύκλου ζωής είναι 7 μήνες. Η προνύμφη είναι παμφάγος. Τρέφεται με ένα ευρύ φάσμα τροφίμων όπως αποξηραμένα βότανα, ξηρούς καρπούς, σιτηρά, μπαχαρικά, κόκκους καφέ, μπισκότα, σοκολάτα, μακαρόνια,  ψωμί,  κλπ.

Ελέγξτε αν υπάρχουν σκαθάρια στα ντουλάπια τροφίμων (και μέσα στις συσκευασίες) στην κουζίνα. Αν ναι πρέπει όλα να πεταχτούν, ακόμα και οι σφραγισμένες, μιας και μπορούν και τις τρυπάνε και μπαίνουν μέσα για να φάνε ή να εκκολάψουν τα αυγά τους.

Μιας και έχουν φτερά, μπορούν να πετάξουν και σε άλλα σημεία του σπιτιού. Αν στο σπίτι υπάρχουν παιδιά ή κατοικίδια, μιας και η εξολόθρευσή τους είναι δύσκολη, καλό είναι να κληθούν επαγγελματίες απεντόμωσης.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, warewolf είπε

Πρέπει να είναι είτε το πρώτο, είτε το δεύτερο από το παρακάτω link. Εικάζω πως είναι το δεύτερο Stegobium paniceum (σκαθάρι αλεύρων).

https://www.entomat.gr/parasita/entoma-apothikon

το τριτο δεξια δεν ειναι πεταλουδα της νυχτας?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, rus είπε

το τριτο δεξια δεν ειναι πεταλουδα της νυχτας?

1. Όσον αφορά την απάντησή μου για την ερώτηση που έγινε, όταν απάντησα πως είναι ή το πρώτο ή το δεύτερο (μάλλον το δεύτερο) εννοούσα τις αμέσως παρακάτω φωτογραφίες όπου απεικονίζονται μόνα τους και όχι η πρώτη φωτό που απεικονίζει 3 είδη μαζί δίπλα δίπλα. (για να μην γίνει μπέρδεμα)

2. Το τρίτο δεξιά της πρώτης φωτό που ρωτάς, είναι η Πλοδία η στικτή, ή  indianmeal moth Plodia interpunctella, ή κοινώς ο Ινδικός σκόρος αλευριού/σιτηρών και είναι διαφορετικός από τον σκόρο ρούχων.

Επεξ/σία από warewolf
Δημοσ.

Πετα οτι σιτηρα, μπαχαρικα γλυκα και οπου αλλου τα βρεις μεσα στα ντουλαπια και κανε μια καλη γενικη...
Μονο οταν πεταξαμε οτι πιθανο καθαρισαμε.

Δημοσ.

αν εχεις οσπρια,ρυζια,σακουλες χυμα τσαγια κτλ θα γεμισεις σε χρονο ρεκορ με σκαθαρακια.Τα σακουλια κατα πασα πιθανοτητα ακομα και κλειστα εχουν αυγα απο εντομα τα οποια σε βαθος χρονου θα γεμισουν τα ντουλαπια σου.Με τα μιγακια καθε ειδους επειδη και εγω ειχα το θεμα το ελησα με αντικουνουπικο σε μια μπριζα 24 ωρες.Εχουν μειωθει τα ακυρα ζουζουνια που πετουσαν στην κουζινα κατα 80-90%.

Τα οσπρια και ρυζι μου εκαναν την μεγαλυτερη ζημια οτι πακετο ειχα ακομα και πριν την ληξη ηταν γεματο με ζουζουνια.Οποτε πλεον παιρνω μονο οταν ειναι να μαγειρεψω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...