tazos87 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Καλημέρα / καλησπέρα.Εχω βρει αυτο το μικρό έντομο τελευταίο καιρό είτε στη κουζίνα (κυρίως σε ντουλάπι αλλά νομιζω και κατω στο πάτωμα) είτε στο δωμάτιο μου (στο γραφείο).Τι είναι;Σκέφτομαι μήπως τρώει ξύλο,αλλά δεν βρίσκω τι έντομο μπορεί να είναι...(μάλλον δεν είναι σαράκι / τερμίτης)Εχει μέγεθος σουσαμιού! 1
L-Griever Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Αχα δεν θυμάμαι πως λέγονται αλλά αυτά εμφανίζονται κυρίως όταν υπάρχουν χαλασμένα τρόφιμα κτλ. Είναι αυτά τα έντομα που καμιά φορά πέφτουν πάνω σου και σε τσιμπάνε. 1
papoys1 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Ψείρες σιτηρών είναι μία συνηθισμένη ονομασία. Μπορεί να βγουν σε π.χ. αλεύρι , σιτάρι , σιμιγδάλι , νιφάδες βρώμης κ.λ.π. ανοιχτά τρόφιμα που μπορούμε να ξεχάσουμε στο ντουλάπι μας. Μπορεί επίσης να βγούν και σε κλειστές συσκευασίας π.χ. αλεύρι κ.λ.π. αν περάσει κατά πολύ η ημερομηνία λήξης ή η συντήρησή τους δεν είναι σε κατάλληλο μέρος (κλειστό και ξηρό). Για αυτό προσοχή.Έλεγχος κάθε τόσο στα ντουλάπια μήπως υπάρχουν τέτοια ξεχασμένα τρόφιμα. Μπορεί να τα δούμε πάλι επίσης τόσο μικρά αλλά σε σχήμα πεταλουδίτσας. Πιθανόν αυτά να είναι άλλη ράτσα. 2
agamoi-thytai Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Ψάξε σε κάποιο ντουλάπι, ίσως βρεις χαλασμένα φασόλια η κάτι άλλο που έχει μέσα τέτοια ζωύφια.
panos0100 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Αυτά αν δεν κάνω λάθος πετάνε κιόλας, είχα ένα τέτοιο πέρυσι το καλοκαίρι είχε μπει από την πόρτα και όλη νύχτα το κυνηγούσα, δεν κατέβαινε από το ταβάνι επάνω, το δέρμα τους είναι σκληρό και έτσι δεν ψοφάνε εύκολα, το αν τσιμπάνε δεν ξέρω, άλλα εμένα ηταν ποιο μεγάλο αναγκαστικά λοιπόν πέταξα το μαξιλάρι στο ταβάνι με δύναμη ευτυχώς στόχευσα καλά και με δύναμη, και δεν πέτυχα το πολύφωτο, δεν τα μπορώ καθόλου αυτά τα έντομα καλά για τις κατσαρίδες δεν το συζητάω καν απλά ακριβώς κάτω απο το μπαλκόνι έχουμε καδο για σκουπίδια 1
papoys1 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Σκαθάρι αλεύρων. https://www.google.gr/search?sa=X&rlz=1C1XBRQ_enGR738GR738&biw=1680&bih=940&q=%CE%A3%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%AC%CF%81%CE%B9+%CF%84%CF%89%CE%BD+%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CF%8D%CF%81%CF%89%CE%BD&stick=H4sIAAAAAAAAAONgFuLUz9U3sEgxM0lW4gIxTZIrjStMtHSyk630kzLzc_LTK_Xzi9IT8zKLc-OTcxKLizPTMpMTSzLz86yKM1NSyxMriwG3RX2lRwAAAA&npsic=0&ved=0ahUKEwjK2M-rrrvWAhVlEJoKHb3rCjMQ-BYINQ
kokkigodynia Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Καλημέρα / καλησπέρα. Εχω βρει αυτο το μικρό έντομο τελευταίο καιρό είτε στη κουζίνα (κυρίως σε ντουλάπι αλλά νομιζω και κατω στο πάτωμα) είτε στο δωμάτιο μου (στο γραφείο). Τι είναι; Σκέφτομαι μήπως τρώει ξύλο,αλλά δεν βρίσκω τι έντομο μπορεί να είναι Γενικά, η βία δεν ειναι λύση 8
Pokemon640 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Τυχερέ, εσύ έχεις και το Shiny form https://bulbapedia.bulbagarden.net/wiki/Charjabug_(Pok%C3%A9mon) 3
tazos87 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Ευχαριστώ πολύ όλους! Είναι πολύ μικρό πάντως, λίγο πιο μικρό από ένα σουσάμι. Μου κάνει εντύπωση πως βρέθηκε στο γραφείο μου! Δεν έχω δει να πετάει αλλά περπατάει γρήγορα ???? Αρα με απολύμανση.....
papoys1 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Μήπως στο συρτάρι έχεις τίποτε ξεχασμένους ξηρούς καρπούς γιατί έκοψες το ουίσκι. Τουλάχιστον κέρασε μας το μπουκάλι να μην ξεθυμάνει και αυτό.
tazos87 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Αφού το εβαλαν και στα βασικά αγαθά το ουίσκι ????! Σε ένα συγκεκριμένο ντουλαπι που βρηκα 1-2 φορές ενα δεν είχε τρόφιμα... Βέβαια μου είπε η μανα μου ότι της είχε πέσει αλεύρι πίσω από ένα ντουλάπι κάποια στιγμή και ενώ το μαζεψε, έμεινε ίσως σε σημείο που δεν μπορουσε να κάνει κάτι.. Θα φύγουν ντουλάπια κλπ γιατί είναι παλιά η κουζίνα οπότε έχει να πέσει δουλειά...!
Pokemon640 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 καλό κουράγιο, είχα αλλάξει και εγώ ολόκληρη τη κουζίνα
panos0100 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 Κάθε καλοκαίρι τα ίδια, δεν ξέρω αν έρχεται από την ταράτσα ή από τον κάδο σκουπιδιών κάτω από το σπίτι μου, είναι πολύ ύπουλο και κρύβεται παντού πετάει γρήγορα και νομίζω τσιμπάει καλά άλλα δεν ξέρω τι ακριβώς είναι, το δέρμα του είναι σκληρό και πρέπει να το χτυπήσεις αρκετές φορές για να ψοφήσει τελείως
ΛεναΛενα Δημοσ. 22 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2019 3 ώρες πριν, panos0100 είπε Κάθε καλοκαίρι τα ίδια, δεν ξέρω αν έρχεται από την ταράτσα ή από τον κάδο σκουπιδιών κάτω από το σπίτι μου, είναι πολύ ύπουλο και κρύβεται παντού πετάει γρήγορα και νομίζω τσιμπάει καλά άλλα δεν ξέρω τι ακριβώς είναι, το δέρμα του είναι σκληρό και πρέπει να το χτυπήσεις αρκετές φορές για να ψοφήσει τελείως Ειναι σφηκουλα που παρασιτει σε κατσαριδες μαλλον Evania appendigaster...ακινδυνη για μας.... 1
panos0100 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2019 57 λεπτά πριν, ΛεναΛενα είπε Ειναι σφηκουλα που παρασιτει σε κατσαριδες μαλλον Evania appendigaster...ακινδυνη για μας.... Ουσιαστικά είναι κατσαρίδα με φτερά; το θέμα είναι ότι άμα μπει μέσα κρύβεται δεν μπορείς να το πιάσεις, άλλα άμα δεν τσιμπάει εντάξει, σίγουρα δεν τσιμπάει έτσι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα