DimVavas Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παίδες.. Ετοιμάζω ένα PC build τώρα στα κοντά, έχω παραγγείλει τα parts και σχεδόν ήρθαν όλα. Aυτό είναι το build μου: https://pcpartpicker.com/list/DdFZNN Για προστασία είπα να πάρω κι ένα UPS. Συγκεκριμένα: https://www.skroutz.gr/s/6234268/Bitmore-U850LCD.html Έχει δύο σούκο, και έτσι σκέφτηκα να συνδέσω πάνω οθόνη και PC. H oθόνη καίει μόνο 23W. Όμως: το τροφοδοτικό μου είναι 630Watts με απόδοση 80+ Bronze. Μετά πρόσεξα ότι το UPS σηκώνει μέχρι 480Watts! Την πάτησα έτσι; Πάντως το σύστημα μου αποκλείεται να καίει 600+ Watts, αλλά φοβάμαι επειδή το τροφοδοτικό είναι 630 (δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αυτό καθεαυτό). Στο PCPartPicker λέει ότι το σύστημα μου καίει estimated 240Watts αλλά δεν ξέρω, ισχυεί; Υπάρχουν και οι απώλειες, και ίσως ζοριστεί παραπάνω να ανέβουν τα watts; Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2017 από DimVavas
Sheogorath Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Αν καίει 240 πχ θα ζητάει κάπου 290 από την πρίζα. Αλλά 30 η οθονη, είσαι στα 320, πολύ χαμηλότερα από τα 480. Τσάμπα πήρες 600 τροφοδοτικό όμως. 2
DimVavas Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Σας ευχαριστώ και τους δύο για τη βοήθεια.
isay Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Σε τετοιες περιπτωσεις ειναι καλό να αγοράσουμε/δανειστουμε ενα μετρητή κατανάλωσης ρευματος που μας δειχνει πόση πραγματικά ισχύ τραβά το μηχάνημα. Το τροφοδοτικο που εχεις μπορει να δώσει μεχρι την ονομαστική του ισχύ, αλλά αν τα εξαρτήματα που εχει ο υπολογιστής σου ειναι χαμηλής κατανάλωσης πάντα θα ζητά πολύ λιγοτερα απο το τροφοδοτικό. Αν τώρα το εχεις τουμπανάκι και κάνει κάποια διακοπή την ώρα που παιζεις κάποιο βαρβάτο παιχνίδι, αν εχεις ξεπερασει τα 480watt, το ups απλά θα κλείσει (θα σβήσουν τα πάντα) ή στη χειροτερη θα καει η ασφάλεια του. Ουσιαστική απαντηση. Αγορασε/δανεισου/βρες ενα μετρητη τασης και κανε δοκιμες υποδιαφορες καταστάσεις. Αν ειναι κάτω απο 400-450 εισαι καλα.
DimVavas Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Σε τετοιες περιπτωσεις ειναι καλό να αγοράσουμε/δανειστουμε ενα μετρητή κατανάλωσης ρευματος που μας δειχνει πόση πραγματικά ισχύ τραβά το μηχάνημα. Το τροφοδοτικο που εχεις μπορει να δώσει μεχρι την ονομαστική του ισχύ, αλλά αν τα εξαρτήματα που εχει ο υπολογιστής σου ειναι χαμηλής κατανάλωσης πάντα θα ζητά πολύ λιγοτερα απο το τροφοδοτικό. Αν τώρα το εχεις τουμπανάκι και κάνει κάποια διακοπή την ώρα που παιζεις κάποιο βαρβάτο παιχνίδι, αν εχεις ξεπερασει τα 480watt, το ups απλά θα κλείσει (θα σβήσουν τα πάντα) ή στη χειροτερη θα καει η ασφάλεια του. Ουσιαστική απαντηση. Αγορασε/δανεισου/βρες ενα μετρητη τασης και κανε δοκιμες υποδιαφορες καταστάσεις. Αν ειναι κάτω απο 400-450 εισαι καλα. Κατατοπιστικότατος. Σ' ευχαριστώ πολύ. Θα το δοκιμάσω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα