Merijohn Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 καλησπέρα. βλέπω πολλούς που βάζουν αγγελίες πώλησης των καρτών τους να γράφουν από κάτω ότι τις έχουν αγοράσει είτε κατευθείαν από την ίδια την EVGA είτε από το γερμανικό amazon και είναι και πολλοί μάλιστα αυτοί που αγοράζουν από το γερμανικό amazon. μπορεί να με ενημερώσει κάποιος πως κινούνται οι τιμές με τα μεταφορικά, φόροι, τρόποι πληρωμής και τέτοια; γιατί αν αξίζει και υπάρχει μια σωστή διαφορά στις τιμές να αρχίσω να κοιτάω από έξω να πάρω κάποια κάρτα που θέλω γιατί η αλήθεια είναι ότι οι τιμές εδώ στην Ελλάδα είναι πολύ κακές. ευχαριστώ.
Whitefanged Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Έξτρα φόροι για αγορά από Ευρωπαϊκό amazon ή το Ευρωπαϊκό μαγαζί της evga δεν υπάρχουν. Το πολύ πολύ να μην υπολογίζει σωστά το φπα μέχρι να του βάλεις τη χώρα προορισμού, σε κάθε περίπτωση πριν χρεωθείς γνωρίζεις το τελικό ποσό. Τα μεταφορικά συνήθως είναι στα 20 ευρώ πάνω κάτω, για αποστολή σε μια-δυο βδομάδες. Για priority/express αποστολές μπορεί να αγγίξουν και τα 60! ευρώ, για αποστολή βέβαια σε 2-4 εργάσιμες. Το amazon δεν σε χρεώνει την ώρα που οριστικοποιείς τη συναλλαγή, αλλά όταν κάνει την αποστολή. Το Ευρωπαϊκό μαγαζί της Evga γενικά είναι ακριβό. Με εξαίρεση κάποιες περιπτώσεις, μπορείς να βρεις το ίδιο προϊόν σε άλλους Ευρωπαίους λιανέμπορους φτηνότερα. Στα ''mainstream'', ευρείας κυκλοφορίας μοντέλα δεν θα βρεις σημαντικές διαφορές στην τιμή. Ενδεχομένως μαζί με τα μτφ να σου βγαίνει και κάτιτις παραπάνω η αγορά απ'έξω (Ευρώπη). Διαφορές σημαντικές συναντάς στις πιο εξεζητημένες εκδόσεις, όπου εδώ τις βαράνε. πχ τις waterforce, xtreme, hybrid, ftw3, kingpin, golden sample, strix oc, poseidon κλπ κλπ Δηλαδή στις πιο high end εκδόσεις του κάθε μοντέλου (1080ti,1070,1060 6gb κλπ) (συνήθως) θα συνατήσεις οικονομική διαφορά. Προσωπικά προτιμάω να αγοράσω κάρτα απ'έξω (amazon, caseking.de, eu.evga) απ'ότι εδώ, ακόμα κι αν βγαίνει πιο ακριβά. Δεν εμπιστεύομαι το aftersales των εγχώριων μεταπωλητών καθόλου, θεωρώ ότι είναι πολύ hit or miss, σίγουρα υπάρχουν κάποιοι ικανοποιημένοι, υπάρχουν όμως και πολλοί δυσαρεστημένοι. Εμένα μέχρι στιγμής το amazon δεν με έχει δυσαρεστήσει ποτέ όποτε χρειάστηκα το customer support κι αναφέρομαι σε πανάκριβο hardware, όχι μπιχλιμπίδια του 50αρικου. 3
slk200gr Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Παμε σωστα 1) κοστος αμαζον γθα ελλαδα 7,5 ε +2,5 ε ανα κιλο παραδοση εως 8 μερες ,απο εμπειρια 2) εξπρές 12+4 ε παραδοση σσυνηθος 2 με 3 μερες 4) επισττοφη συνήθως εντος 1 μηνα για οποιονδηπιτε λογο ( πχ δεν σου αρεσε ) αναλαμβανει και τα εξοδα επιστροφής μεχρι καποιο ποσό 4) δεν ξερω κανέναν δυσαρεστημένος πελατη τιυ αναζον
Merijohn Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Έξτρα φόροι για αγορά από Ευρωπαϊκό amazon ή το Ευρωπαϊκό μαγαζί της evga δεν υπάρχουν. Το πολύ πολύ να μην υπολογίζει σωστά το φπα μέχρι να του βάλεις τη χώρα προορισμού, σε κάθε περίπτωση πριν χρεωθείς γνωρίζεις το τελικό ποσό. Τα μεταφορικά συνήθως είναι στα 20 ευρώ πάνω κάτω, για αποστολή σε μια-δυο βδομάδες. Για priority/express αποστολές μπορεί να αγγίξουν και τα 60! ευρώ, για αποστολή βέβαια σε 2-4 εργάσιμες. Το amazon δεν σε χρεώνει την ώρα που οριστικοποιείς τη συναλλαγή, αλλά όταν κάνει την αποστολή. Το Ευρωπαϊκό μαγαζί της Evga γενικά είναι ακριβό. Με εξαίρεση κάποιες περιπτώσεις, μπορείς να βρεις το ίδιο προϊόν σε άλλους Ευρωπαίους λιανέμπορους φτηνότερα. Στα ''mainstream'', ευρείας κυκλοφορίας μοντέλα δεν θα βρεις σημαντικές διαφορές στην τιμή. Ενδεχομένως μαζί με τα μτφ να σου βγαίνει και κάτιτις παραπάνω η αγορά απ'έξω (Ευρώπη). Διαφορές σημαντικές συναντάς στις πιο εξεζητημένες εκδόσεις, όπου εδώ τις βαράνε. πχ τις waterforce, xtreme, hybrid, ftw3, kingpin, golden sample, strix oc, poseidon κλπ κλπ Δηλαδή στις πιο high end εκδόσεις του κάθε μοντέλου (1080ti,1070,1060 6gb κλπ) (συνήθως) θα συνατήσεις οικονομική διαφορά. Προσωπικά προτιμάω να αγοράσω κάρτα απ'έξω (amazon, caseking.de, eu.evga) απ'ότι εδώ, ακόμα κι αν βγαίνει πιο ακριβά. Δεν εμπιστεύομαι το aftersales των εγχώριων μεταπωλητών καθόλου, θεωρώ ότι είναι πολύ hit or miss, σίγουρα υπάρχουν κάποιοι ικανοποιημένοι, υπάρχουν όμως και πολλοί δυσαρεστημένοι. Εμένα μέχρι στιγμής το amazon δεν με έχει δυσαρεστήσει ποτέ όποτε χρειάστηκα το customer support κι αναφέρομαι σε πανάκριβο hardware, όχι μπιχλιμπίδια του 50αρικου. εντάξει μπορώ να πω ότι η απάντηση σου ήταν ότι πρέπει. σε ευχαριστώ. αυτό το caseking.de δεν το είχα ξανά ακούσει. να τσεκάρω και εκεί δηλαδή αν είναι για τίποτα. Παμε σωστα 1) κοστος αμαζον γθα ελλαδα 7,5 ε +2,5 ε ανα κιλο παραδοση εως 8 μερες ,απο εμπειρια 2) εξπρές 12+4 ε παραδοση σσυνηθος 2 με 3 μερες 4) επισττοφη συνήθως εντος 1 μηνα για οποιονδηπιτε λογο ( πχ δεν σου αρεσε ) αναλαμβανει και τα εξοδα επιστροφής μεχρι καποιο ποσό 4) δεν ξερω κανέναν δυσαρεστημένος πελατη τιυ αναζον για το γερμανικό amazon μιλάς ή για το παγκόσμειο;
Zaknafein Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Για το αγγλικό μπορώ να σου πω εγώ, είναι απλά άψογοι σε εξυπηρέτηση. Δεν έχουν τιμές ευκαιρίας, νορμάλ θα τις έλεγα, αλλά μετά από πρόσφατες περιπέτειες και το πως με αντιμετώπισαν, θα τους προτιμήσω και σε μελλοντικές αγορές. 2
devil-ji Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Δοκιμασε να φτασεις στο τελευταιο σταδιο πριν πατησεις το κουμπι για την αγορα και θα δεις ακριβως το κοστος. Δεν υπαρχει κατι επιπλεον απο γερμανικο amazon.
Whitefanged Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 1)εντάξει μπορώ να πω ότι η απάντηση σου ήταν ότι πρέπει. σε ευχαριστώ. αυτό το caseking.de δεν το είχα ξανά ακούσει. να τσεκάρω και εκεί δηλαδή αν είναι για τίποτα. 2)για το γερμανικό amazon μιλάς ή για το παγκόσμειο; 1)Να 'σαι καλά φίλε. Το caseking έχει πολύ καλή διαθεσιμότητα από high end εκδόσεις, αποδεκτές τιμές, κάποιες φορές βγάζει και καμιά προσφορά που δεν φαίνεται στο geizhals.de και πρέπει να μπεις μέσα για να τη δεις. 2)Το amazon.com είναι το αμερικάνικο, ότι αγοράσεις από εκεί περνάει τελωνείο. Αναλαμβάνει τη διαδικασία εκτελωνισμού, με το ανάλογο κόστος φυσικά, υπάρχουν όμως αναφορές από συμφορουμίτες για προβλήματα με το τελωνείο και γενικά τη συναλλαγή. Δεν συστήνεται για (ακριβές) αγορές. Για βιβλία ή ψιλολοϊδια συνήθως δεν υπάρχει πρόβλημα. Εσύ κοιτάς τα ευρωπαϊκά amazon για αγορές χωρίς τελωνείο. .de, .co.uk, .it, .fr, .es, υπάρχουν κι άλλα, δυστυχώς όχι gr... 1
slk200gr Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 εντάξει μπορώ να πω ότι η απάντηση σου ήταν ότι πρέπει. σε ευχαριστώ. αυτό το caseking.de δεν το είχα ξανά ακούσει. να τσεκάρω και εκεί δηλαδή αν είναι για τίποτα. για το γερμανικό amazon μιλάς ή για το παγκόσμειο; Για το γερμανικκ ως προς το κοστος αποστολης στα υπολοιπα ολα τα αμαζον ιδια ειναι 1) 2)Το amazon.com είναι το αμερικάνικο, ότι αγοράσεις από εκεί περνάει τελωνείο. Αναλαμβάνει τη διαδικασία εκτελωνισμού, με το ανάλογο κόστος φυσικά, υπάρχουν όμως αναφορές από συμφορουμίτες για προβλήματα με το τελωνείο και γενικά τη συναλλαγή. Δεν συστήνεται για (ακριβές) αγορές. Για βιβλία ή ψιλολοϊδια συνήθως δεν υπάρχει πρόβλημα. Εσύ κοιτάς τα ευρωπαϊκά amazon για αγορές χωρίς τελωνείο. .de, .co.uk, .it, .fr, .es, υπάρχουν κι άλλα, δυστυχώς όχι gr... Εχει αλαξει εδω και πολλα χρονια,πληρωνεις στο αμαζον το φπα κατα την αγορα 24% και ερχετε στην πορτα σου,δεν περναει τελωνείο
~Palpatin~ Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Για το γερμανικκ ως προς το κοστος αποστολης στα υπολοιπα ολα τα αμαζον ιδια ειναι Εχει αλαξει εδω και πολλα χρονια,πληρωνεις στο αμαζον το φπα κατα την αγορα 24% και ερχετε στην πορτα σου,δεν περναει τελωνείο Μιας και αναφερθηκε πριν απο τον White αλλα εσυ μαλλον δεν πιστευεις οριστε η περιπετεια μου πριν 2 χρονια με το Ελληνικο τελωνειο. Μου σταλθηκε ΔΩΡΟ ΑΠΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ και αφου σταματησε στο τελωνειο στελνω το εξης: "Hello again Mr. Pineau i got a message about the package from the greek custom and they want me to pay 115 euro, under these circumstances i have to send the package back. I am sending this email to inform you of the situation. Thanks again" Το αστειο ειναι οτι το προιον ειχε αξια πωλησης στο Σκρουτζ 56€. Και λαμβανω την απαντηση: "What is the reason for them to ask for money? I’ve arranged for the package so that the customs or the courrier can invoice the sender for custom costs. You should not have anything to pay." Και στο τελος μετα απο σχεδον 20 μερες κατεληξε να μην πληρωσω τιποτα και να εχω το δωρακι στα χερια μου. Αυτα ειναι τα Ελληνικα τελωνεια, υπαρχουν δυστηχως και αλλα παρομοια περιστατικα. 2
slk200gr Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Μιας και αναφερθηκε πριν απο τον White αλλα εσυ μαλλον δεν πιστευεις οριστε η περιπετεια μου πριν 2 χρονια με το Ελληνικο τελωνειο. Μου σταλθηκε ΔΩΡΟ ΑΠΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ και αφου σταματησε στο τελωνειο στελνω το εξης: "Hello again Mr. Pineau i got a message about the package from the greek custom and they want me to pay 115 euro, under these circumstances i have to send the package back. I am sending this email to inform you of the situation. Thanks again" Το αστειο ειναι οτι το προιον ειχε αξια πωλησης στο Σκρουτζ 56€. Και λαμβανω την απαντηση: "What is the reason for them to ask for money?[/size] I’ve arranged for the package so that the customs or the courrier can invoice the sender for custom costs. You should not have anything to pay." Και στο τελος μετα απο σχεδον 20 μερες κατεληξε να μην πληρωσω τιποτα και να εχω το δωρακι στα χερια μου. Αυτα ειναι τα Ελληνικα τελωνεια, υπαρχουν δυστηχως και αλλα παρομοια περιστατικα. Αλλο δωρακι και αλλο αγορα απο αμαζον αμερικης πληρωνοντας το φπα ,εχω αγορασει πολλα πραγματα με αυτον τον τροπο ,ειναι 100% σιγουρο ,οσο για τα ελληνικα τελωνεία ναι ειναι για τον φρουτσο,ου μπλεξειςΑυτο εννοώ
jgeorgiou Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 όταν το αμερικάνικο άμαζον προσθέτει στην τιμή import-fee αντίστοιχο του ελληνικού φπα και μπορεί να εισαχθεί κανονικά χωρίς τελωνείο. 1
Whitefanged Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Εχει αλαξει εδω και πολλα χρονια,πληρωνεις στο αμαζον το φπα κατα την αγορα 24% και ερχετε στην πορτα σου,δεν περναει τελωνείο Με τα handling costs που προκαταβάλεις (αν θες) στο amazon δεν σημαίνει ότι δεν περνάει τελωνείο. Φυσικά και περνάει, απλά το amazon αναλαμβάνει τη διαδικασία, ότι ακριβώς γράφω πρωτύτερα δηλαδή. Το δείχνεις άλλωστε και με την εικόνα που ανέβασες *import fees* Υπάρχουν αναφορές από συμφορουμίτες ότι είχαν προβλήματα στη διαδικασία εκτελωνισμού. Εγώ δεν είχα ποτέ θέμα, αλλά οι αγορές μου είναι μικρές από το αμερικάνικο. Εδώ το συζητάγαμε πρόσφατα και μερικοί φίλοι ανέφεραν προβληματα στη διαδικασία. http://www.insomnia.gr/topic/651264-%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B5-%CE%B8%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD/page-4 Φυσικά και μπορεί να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα στη συναλλαγή, αλλά καλό είναι να αναφέρονται κι οι αναποδιές.
UsualSuspect__ Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 RX 580 Limited edition από caseking.de τον Μάιο στα 300 ευρώ. (μαζί με τα μεταφορικά που ήταν 20 ευρώ αν θυμάμαι καλά) Στην Ελλάδα είχε 400+ Εννοείται πως αξίζει. 1
slk200gr Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Με τα handling costs που προκαταβάλεις (αν θες) στο amazon δεν σημαίνει ότι δεν περνάει τελωνείο. Φυσικά και περνάει, απλά το amazon αναλαμβάνει τη διαδικασία, ότι ακριβώς γράφω πρωτύτερα δηλαδή. Το δείχνεις άλλωστε και με την εικόνα που ανέβασες *import fees* Υπάρχουν αναφορές από συμφορουμίτες ότι είχαν προβλήματα στη διαδικασία εκτελωνισμού. Εγώ δεν είχα ποτέ θέμα, αλλά οι αγορές μου είναι μικρές από το αμερικάνικο. Εδώ το συζητάγαμε πρόσφατα και μερικοί φίλοι ανέφεραν προβληματα στη διαδικασία. http://www.insomnia.gr/topic/651264-ποτε-θα-πεσουν-οι-τιμες-στις-καρτες-γραφικών/page-4 Φυσικά και μπορεί να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα στη συναλλαγή, αλλά καλό είναι να αναφέρονται κι οι αναποδιές. στο link που εδωσες δεν διαβασα οτι καποιος που αγορασε απο αμαζον αμερικης και πληρωσε το φπα ειχε προβλημα,η μικροτερη αγορα μου ηταν 160 ε η μεγαλυτερη 1680 εσυνολο 19 αγορες απο εκει και ολα ηλεκτρονικα,ποτε δεν ειχα πρόβλημα ,αν καποιος ειχε ας το γραψει, θεωρω οτι ειναι αδυνατον να πληρωσε καποιος τελωνειο περα το φπα
Whitefanged Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 στο link που εδωσες δεν διαβασα οτι καποιος που αγορασε απο αμαζον αμερικης και πληρωσε το φπα ειχε προβλημα,η μικροτερη αγορα μου ηταν 160 ε η μεγαλυτερη 1680 εσυνολο 19 αγορες απο εκει και ολα ηλεκτρονικα,ποτε δεν ειχα πρόβλημα ,αν καποιος ειχε ας το γραψει, θεωρω οτι ειναι αδυνατον να πληρωσε καποιος τελωνειο περα το φπα Να σε βοηθήσω, post #62 του link που έδωσα. Έχει και πιο κάτω βααριέμαι να τα ξαναδιαβάζω...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα