Tony10 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Καλησπερα , θελω να κανω μια αγορα απο αγγλικο αμαζον και στο check out μου βγαζει (τιμες χωρις φπα αν εχει σημασια..) 1589 ευρω αν πατησω αγορα με euro και αμα πατησω σε GBP 1347 που συμφωνα με το google ειναι 1526 ευρω.Τι συμφερει να κανω (να μετατρεψω μονος μου τα λεφτα στην καρτα απο καποια τραπεζα εδω πχ ή κατι τετοιο) ? Εχω προπληρωμενη mastercard απο πειραιως.Ευχαριστω
sistah Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Παντα συμφερει να κανεις την μετατροπη συναλλαγματος απο την τραπεζα παρα απο το amazon/paypal που εχουν τα δικα τους fee.Ενημερωτικα, προσοχη για οσους εχουν Eurobank, χρεωνει την μετατροπη σε αντιθεση με τις αλλες τραπεζες.
Tony10 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δηλαδη απλα παω στην τραπεζα και τους λεω θελω να φορτωσω την καρτα με 1347 λιρες πχ ? επισης συμφωνα με το σαιτ τους http://www.piraeusbank.gr/el/idiwtes/epitokia-deltia-timon/imerisio-deltio-timon-synallagmatos-trapezogrammation βλεπω την τιμη αγορας σε συναλλαγμα δηλαδη το 0,9000? ( 1347/0,9 = 1496 ευρω)
makfil Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Καλησπερα , θελω να κανω μια αγορα απο αγγλικο αμαζον και στο check out μου βγαζει (τιμες χωρις φπα αν εχει σημασια..) 1589 ευρω αν πατησω αγορα με euro και αμα πατησω σε GBP 1347 που συμφωνα με το google ειναι 1526 ευρω.Τι συμφερει να κανω (να μετατρεψω μονος μου τα λεφτα στην καρτα απο καποια τραπεζα εδω πχ ή κατι τετοιο) ? Εχω προπληρωμενη mastercard απο πειραιως.Ευχαριστω Κατ' αρχάς, η αγγλική αμαζόνα έχει και ελληνικό ΑΦΜ και στην ολοκλήρωση της παραγγελίας θα εμφανίσει τον ελληνικό ΦΠΑ. Όπως είπε και ο συμφορουμίτης, συμφέρει να πληρώνουμε σε £ και η μετατροπή σε € να γίνεται από την τράπεζα, με την ισοτιμία της MasterCard επειδή εκείνη της αμαζόνας είναι χειρότερη και σε ποσά όπως η δική σου αγορά, η διαφορά είναι σημαντική. Επομένως, στα χρήματα που θα βάλεις στην prepaid πρέπει να συνυπολογίσεις αφενός τον ελληνικό ΦΠΑ αφετέρου το ποσό σε € που αντιστοιχεί στις 1347£ με βάση την ισοτιμία της MasterCard που θα βρεις εδώ προσθέτοντας και ένα μικρό επιπλέον ποσό για ασφάλεια.
Tony10 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Ευχαριστω για την απαντηση , απλα να προσθεσω οτι εκανα VAT number registration και οταν παταω για να προχωρησω στα βηματα της παραγγελιας μου αφαιρει τον ΦΠΑ και στην τελικη σελιδα λεει order total = 1347GBP (VAT = 0GBP ) ενω πριν που εκανα το ιδιο χωρις vat reg number στο account μου εδειχνε κανονικα order total με ΦΠΑ.Τωρα τους εστειλα και μειλ για να μαι σιγουρος και περιμενω να δω τι θα μου απαντησουν.
Tony10 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Απαντηση : We appreciate your patience in reaching us. The exact amount to be paid is the final amount shown at the check out.Yes on business accounts if they are vat registered you will get a vat exclusion and so confirms your check out page και τους ειπα οτι ειμαι απο Ελλαδα και αμα το oder total ειναι το τελικο ποσο, αμα ενδιαφερεται καποιος απλα :ρ
IKARIWTHS Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Να κάνω και γω μια ερώτηση σχετική με το θέμα ,όταν γίνεται η μετατροπή νομίσματος από την τράπεζα,απλά βλέπει τις τρέχουσες τιμές και κάνει τη μετατροπή;η βλέπει την τιμή αγοράς ευρώ και τη τιμή πώλησης λίρας και κάνει έτσι τη μετατροπή; Ρωτάω γιατί στη δεύτερη περίπτωση η χασουρα είναι μεγάλη
koystado Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 χρησιμοποιεί την τιμή όταν γίνεται η χρέωση απλώς τώρα τελευταία χρεώνουν και κάτι έξτρα για την μετατροπή έχω δει ανάλογα το ποσό (για τράπεζα Πειραιώς μιλάω που χρησιμοποιώ τα τελευταία 10 χρόνια)
DownUNDERground Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Νομίζω ότι το αν συμφέρει να κάνει την μετατροπή η τράπεζα είναι συζητήσιμο πλέον. Έχω στο καλάθι προϊόν αξίας 109.64 λιρών. Με πληρωμή σε ευρώ μέσω Amazon μου βγαίνει 133,74€ τελική με exchange rate 1 GBP = 1.2197874001 EUR. To Exchange rate guarantee fee που περιλαμβάνεται στο ποσό είναι EUR 2,62. Στην ιστοσελίδα της Alpha Bank, αν κοιτάω καλά, βλέπω σημερινό exchange rate για visa στα 1.222110 € η λίρα. https://alphabank.cambrist.eu/gr Ή αλλιώς από εδώ: https://www.alpha.gr/el/idiotes/support-center/nomokanonistiko-plaisio/deltio-timon-sunallagmatos με την ισοτιμία ευρώ προς λίρα στα 0,83765 συν 2,37% για τα έξοδα της visa από το πρώτο λινκ που παραθέτω. Τελικό ποσό λοιπόν με τη μετατροπή της τράπεζας 134€, δηλαδή ελάχιστα ακριβότερα.
tinapo Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 Να αναφέρω και την δικιά μου εμπειρία από μια συναλλαγή που έκανα τελευταία (μέσα Ιανουαρίου '22) Το προϊόν σε λίρες είχε αξία 51,58 και ο μετατροπέας του Amazon πρότεινε χρέωση 62,99€. Εγώ από συνήθεια επέλεξα πληρωμή σε λίρες. Το αποτέλεσμα ήταν να χρεωθώ 64,07€ για την αγορά και επιπλέον 1,6€ για την μετατροπή από την τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Συνολικά 2,68€ παραπάνω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα