Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα...

i) Το ποσό που διαθέτουμε: 700-750

ii) Tη χρήση του υπολογιστή ίντενετ, μουσική, ταινίες, από gaming σταθερά football manager

iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: όχι

iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? υπάρχει philips 244e fhd

v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? όχι

vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? visionstudio

vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? θα συναρμολογηθεί στο κατάστημα

viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? όχι

ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? όχι

x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) όχι

xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? όχι

xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα: hdd 1TB

Μετά από διάβασμα κυρίως εδώ μέσα έχω καταλήξει στο παρακάτω σύστημα

Case Phanteks Eclipse P400 Tempered Glass http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=55347&cat=1

PSU  EVGA 650 B3 http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=56933&cat=17

Motherboard PRIME B350-PLUS http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=54996&cat=3

CPU Ryzen 5 1600 http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=55186&cat=2

RAM G.Skill Aegis 8GB DDR4-3000MHz http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=55264&cat=4

SSD  Samsung 850 Evo 250GB http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=42592&cat=6

GPU EVGA GeForce GT 1030 2GB http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=56580&cat=5

Πως το βλέπετε; Η κύρια αμφιβολία μου είναι για το τροφοδοτικό, μιας και διάβασα πάρα πολλές προτάσεις και μπερδεύτηκα κάπως...

Δημοσ.

Μια χαρά η σύνθεση, το τροφοδοτικό λίγο overkill, και ένα 500-550ρι θα έκανε μια χαρά τη δουλειά, αλλά δεν πειράζει, δεν πάει χαμένο.

Για κάρτα τώρα, σε GT 1030 θα κοιτούσα κάποια με fanάκι, όπως η Asus ή η Gigabyte.

Δημοσ.

Για οσα ζητας ιδανικος με το παραπανω ειναι ο r3 1200. Η διαφορα λοιπον του επεξεργαστη μαζι με τη διαφορα φθηνοτερου τροφοδοτικου και ενδεχομενως πωλησης της τωρινης οθονης, σου εξασφαλιζει ενα πιο ξεκουραστο νεοτερο monitor και καλυτερη καρτα γραφικων πχ 560-1050

Δημοσ.

Παιδια με δουλευετε τωρα ετσι? Ποιος προτεινε του παιδιου να σκασει 95 ευρω σε κουτι που ουσιαστικα δεν προσφερει τιποτα στο ολο συστημα και 70 ευρω στην καρτα γραφικων που ειναι απ τα σημαντικοτερα εξαρτηματα στις μερες μας κι οχι μονο για gaming.

Overkill ειναι το κουτι , το τροφοδοτικο και οι ραμ. 

Θα σου προτεινα να κοψεις ενα 30-40αρι απο τουλαχιστον απο το κουτι και να παρεις ενα αλλο εξισου ομορφο. Να πας σε μια ραμ με χαμηλοτερη ταχυτητα πχ 2133 Mhz και να γλυτωσεις ενα 10αρι και απο τροφοδοσια να παρεις ενα ποιοτικο 550αρι γλυτωνοντας αλλα 20 ευρω. Οσα χρηματα καταφερεις και κοψεις επενδυσε τα σε μια καρτα γραφικων και θα με θυμηθεις σε 1 χρονο απο τωρα.

Δημοσ.

Γιατί όχι σε κουτί; Είναι πανέμορφο, κάθε μέρα αυτό θα βλέπει. Προσωπικές επιλογές είναι αυτά. Βρες εσύ ένα άλλο με 30-40€ όπως λες με την ίδια ποιότητα κατασκευής.

Για RAM χρειάζονται υψηλές συχνότητες, αν δεν ξέρετε μην μιλάτε, για όνομα δηλαδή!

Παιχνίδια παίζει μόνο football manager, σιγά την κάρτα που θα χρειαστεί! Άντε να βάλει μια 1050ti το πολύ πολύ (70€ πάνω από την GT 1030).

Δημοσ.

Παιδια με δουλευετε τωρα ετσι? Ποιος προτεινε του παιδιου να σκασει 95 ευρω σε κουτι που ουσιαστικα δεν προσφερει τιποτα στο ολο συστημα και 70 ευρω στην καρτα γραφικων που ειναι απ τα σημαντικοτερα εξαρτηματα στις μερες μας κι οχι μονο για gaming.

Θα σου προτεινα να κοψεις ενα 30-40αρι απο τουλαχιστον απο το κουτι και να παρεις ενα αλλο εξισου ομορφο. Να πας σε μια ραμ με χαμηλοτερη ταχυτητα πχ 2133 Mhz και να γλυτωσεις ενα 10αρι και απο τροφοδοσια να παρεις ενα ποιοτικο 550αρι γλυτωνοντας αλλα 20 ευρω. Οσα χρηματα καταφερεις και κοψεις επενδυσε τα σε μια καρτα γραφικων και θα με θυμηθεις σε 1 χρονο απο τωρα.

Το κουτι το τροφοδοτικο και το μονιτορ ειναι κυρια κομματια που αλλαζεις σπανιοτερα εκτος του εμφανισιακου. Οι ryzen δεν ειναι sky-kaby που με 2133 ειτε 3000 ram εχεις πανω κατω τα ιδια χρειαζονται υψηλες συχνοτητες. Κανε λοιπον την προταση σου χωρις τα φιλοσοφικα.
Δημοσ.

Να την κανει την ποιοτητα κατασκευης απο διαστημικο ανθρακονιμα τι σε ενα οικιακο pc? Προκειται να το χτυπαει η να το ριχνει απο υψος? Δηλαδη μου λες οχι εσυ κι εγω αλλα ενας απλος καθημερινος χρηστης με pc για σερφαρισμα και λιγο gaming θα καταλαβει διαφορα αναμεσα σε 2133 και 3000? 

Γιατι τι ειπα εγω ? Αυτα τα 70 που λες προσπαθω να του δειξω απο που μπορει να τα κοψει.

Το συστημα μου κοστιζει 900 ευρω περιπου και εχω κουτι των 40 ευρω . Το μονο κακο απειροελαχιστο κακο ειναι ο ηχος γιατι κατα τα αλλα ειναι πανεμορφο. Το ψυγειο απο 5 μετρα παρακατω ακουγεται περισσοτερο.

Δημοσ.

Να την κανει την ποιοτητα κατασκευης απο διαστημικο ανθρακονιμα τι σε ενα οικιακο pc? Προκειται να το χτυπαει η να το ριχνει απο υψος? Δηλαδη μου λες οχι εσυ κι εγω αλλα ενας απλος καθημερινος χρηστης με pc για σερφαρισμα και λιγο gaming θα καταλαβει διαφορα αναμεσα σε 2133 και 3000? 

Γιατι τι ειπα εγω ? Αυτα τα 70 που λες προσπαθω να του δειξω απο που μπορει να τα κοψει.

Το συστημα μου κοστιζει 900 ευρω περιπου και εχω κουτι των 40 ευρω . Το μονο κακο απειροελαχιστο κακο ειναι ο ηχος γιατι κατα τα αλλα ειναι πανεμορφο. Το ψυγειο απο 5 μετρα παρακατω ακουγεται περισσοτερο.

Αλλη μια. Κανε την προταση σου χωρις να επιμενεις. Ολα οσα λες ειναι σεβαστα αλλα ως εκει.

Δημοσ.

Η επιλογή του κουτιού έγινε καθαρά για λόγους αισθητικής και "ακουστικής".

Για τροφοδοτικό αρχικά είχα δει αυτό αλλά η διαφορά τους είναι μόνο 5 ευρώ, για αυτό σκέφτομαι το 650. Αν υπάρχει πρόταση για άλλο τροφοδοτικό μπορώ να την ακούσω.

Όσον αφορά τον επεξεργαστή, η επιλογή έγινε με την προοπτική να μου κρατήσει σε βάθος χρόνου και όχι γιατί χρειάζομαι την επεξεργαστική ισχύ που διαθέτει, άμεσα.

Για την κάρτα γραφικών με μια μικρή υπέρβαση θα μπορούσα να πάω από την 1030 στην 1050, απλά δεν είμαι σίγουρος ότι την χρειάζομαι.

Αν το χάνω κάπου, βοηθήστε........

Δημοσ.

Για κάποιον ειναι σημαντικό το κουτί για κάποιον αδιάφορο, όπως επίσης και το τι είμαι όμορφο και τι όχι.

Αλλά ρε συ ο τρόπος που κάνεις την παρατήρηση είναι προκλητικός χωρίς να υπάρχει λόγος.

Δημοσ.

Μα δεν μιλησα προκλητικα σε κανεναν. Απλα δεν μπορω να καταλαβω πως οταν προτεινουμε σε καποιον να επενδυσει τα χρηματα του σε ενα συστημα του λεμε να δωσει σε ενα μη λειτουργικο κομματι περισσοτερα χρηματα απ'οτι σε ενα οχι μονο λειτουργικο αλλα και σημαντικο.Ας μην ξεχναμε οτι κατα πασα πιθανοτητα θα βρεθει πισω απο κανα γραφειο να σκονιζεται για το υπολοιπο της ζωης του.

Η αισθητικη ειναι προσωπικη υποθεση του καθ'ενος κι οσον αφορα την ακουστικη ναι εχει διαφορα αλλα ενας απλος καθημερινος χρηστης δεν θα καταλαβει μεγαλη διαφορα αν οι ψυχτρες του τρεχουν σωστα. 

Επισης  φιλε μου να εχεις στο μυαλο σου οτι το θεμα οταν φτιαχνουμε νεα συστηματα δεν ειναι μονο το τι θελουμε τωρα αλλα και το τι μπορει να θελουμε σε 1 χρονο απο τωρα. Μπορει να θελεις να τρεξεις ενα Photoshop , να κανεις ενα Video Edit, να παιξεις ενα διαφορετικο game. Στην τελικη και τιποτα να μην την κανεις καλυτερα ενα δυνατοτερο παρα "ομορφοτερο" μηχανημα. 

Το κακο με το Vision Studio ειναι οτι παρ'ολο που εχει της παναγιας τα ματια και σε πολυ καλες τιμες ειναι πολυ δυσκολο να βρεις αυτο που θελεις στο σαιτ τους.

Δημοσ.

Η επιλογή του κουτιού έγινε καθαρά για λόγους αισθητικής και "ακουστικής".

Για τροφοδοτικό αρχικά είχα δει αυτό αλλά η διαφορά τους είναι μόνο 5 ευρώ, για αυτό σκέφτομαι το 650. Αν υπάρχει πρόταση για άλλο τροφοδοτικό μπορώ να την ακούσω.

Όσον αφορά τον επεξεργαστή, η επιλογή έγινε με την προοπτική να μου κρατήσει σε βάθος χρόνου και όχι γιατί χρειάζομαι την επεξεργαστική ισχύ που διαθέτει, άμεσα.

Για την κάρτα γραφικών με μια μικρή υπέρβαση θα μπορούσα να πάω από την 1030 στην 1050, απλά δεν είμαι σίγουρος ότι την χρειάζομαι.

Αν το χάνω κάπου, βοηθήστε........

Το κουτι ειναι υποκειμενικο και εφοσον σου αρεσει και θα το βλεπεις καθε μερα οπως ειπε και ο lambis καλα κανεις και το παιρνεις χωρις να δινεις λογαριασμο. Σε βαθος χρονου θα σου κρατησει και ο 1200 αλλα εφοσον ζαχαρωνεις εξαρχης τον 1600 ok go for it. Και οι δυο ειναι overkill για τη χρηση που κανεις. Αυτα που σου προτεινα ειναι πιο ισορροπημενα θαρρω μαζι με ενα πιο ξεκουραστο μονιτορ. Αργοτερα μπορει να παιξεις και κανενα πιο απαιτητικο παιχνιδι. Για την ιστορια οτι εχεις επιλεξει θελει ενα διακοσοπενηνταρι watt τροφοδοτικο. Με 450-500w λοιπον εισαι υπερπληρης.

Μα δεν μιλησα προκλητικα σε κανεναν. Απλα δεν μπορω να καταλαβω πως οταν προτεινουμε σε καποιον να επενδυσει τα χρηματα του σε ενα συστημα του λεμε να δωσει σε ενα μη λειτουργικο κομματι περισσοτερα χρηματα απ'οτι σε ενα οχι μονο λειτουργικο αλλα και σημαντικο.Ας μην ξεχναμε οτι κατα πασα πιθανοτητα θα βρεθει πισω απο κανα γραφειο να σκονιζεται για το υπολοιπο της ζωης του.

Η αισθητικη ειναι προσωπικη υποθεση του καθ'ενος κι οσον αφορα την ακουστικη ναι εχει διαφορα αλλα ενας απλος καθημερινος χρηστης δεν θα καταλαβει μεγαλη διαφορα αν οι ψυχτρες του τρεχουν σωστα.

Επισης φιλε μου να εχεις στο μυαλο σου οτι το θεμα οταν φτιαχνουμε νεα συστηματα δεν ειναι μονο το τι θελουμε τωρα αλλα και το τι μπορει να θελουμε σε 1 χρονο απο τωρα. Μπορει να θελεις να τρεξεις ενα Photoshop , να κανεις ενα Video Edit, να παιξεις ενα διαφορετικο game. Στην τελικη και τιποτα να μην την κανεις καλυτερα ενα δυνατοτερο παρα "ομορφοτερο" μηχανημα. Το κακο με το Vision Studio ειναι οτι παρ'ολο που εχει της παναγιας τα ματια και σε πολυ καλες τιμες ειναι πολυ δυσκολο να βρεις αυτο που θελεις στο σαιτ τους.

Αν θελει να τρεξει προγραμματα στο μελλον θα βαλει αλλα 8gb ram και για παιχνιδια θα πουλησει την καρτουλα του να βαλει μια αλλη. Ο,τι κανει ολος ο ντουνιας δλδ. Αν θελεις βοηθεια με το vision για να βρεις κατι στειλε μου pm. Το εχω ψαξει διεξοδικα και ειναι το μοναδικο μαγαζι στον κοσμο με το ακριβοτερο τροφοδοτικο http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=52490&cat=17&sub=165&pmanuf=0&sort=undefined&step=3

:) Φιλικα!

Δημοσ.

Το να το είδε και να του άρεσε, δεν παίζει, ε; 

• Like 2
Δημοσ.

Τι απο το οτι το παιδι δεν θελει να κανει μελλοντικες αλλαγες στο Hardware δεν καταλαβαινεις δηλαδη;Και την καρτα αυτη προφαμως και δεν θα την αγορασει κανεις μεταχειρισμενη...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...