Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά!

Λοιπόν εγώ μόλις πέρασα ΑΠΘ και θέλω να πάρω καινούργιο σύστημα.

Εκτός από skroutz.gr και amazon.de που υποτίθεται είναι τα πιο φτηνά, υπάρχει κάποιο άλλο site που ίσως γνωρίζεται που τα βγάζει πιο φτηνά; Δεν με πειράζει και να περιμένω 1-2 μήνες.

Συγκεκριμένα:

• ryzen 5 1600
  • μια b350 τώρα δεν με πολυενδιαφερουν τα χαρακτηριστικα αρκεί να κάνει την δουλειά της, δηλαδή να έχει καλό ήχο και τουλάχιστον 2 slots για ram τα άλλα νομίζω μου είναι περιττά
  • gtx 1070-1080 δεν ξέρω ακόμα ποια από τις δυο (η ακόμα και να περιμένω για την gtx 1070ti δεν έχω θέμα) γιατί βλέπω 1070 με 450 και 1080 με 525 εντάξει νομίζω για 75 αξίζει να πας σε 1080
  • 16gb ram ddr4 2666hz και πάνω
  • για τροφοδοτικο ελεγα 650-750 bronze το πιο φτηνο που εχει :P
  • 2tb σκληρο και 250gb ssd
  • nzxt 340 το απλό

Και κάτι ακόμα, άμα πάω σε gtx 1080 θα λέγατε ότι θα χαραμιστεί σε 144hz monitor; Γιατί είδα ότι τα πάει καλύτερα σε 1440p πάρα 144hz (ρωτάω για να αποφασίσω και τι μόνιτορ να πάρω: 144hz 1080p ή 1440p 60hz) .

Τέλος, αύριο θα πάω να κάνω συμβόλαιο για ίντερνετ. Επειδή όλα πάνω κάτω ίδια τιμή έχουν, έλεγα να βάλω ΟΤΕ μιας που όλοι λένε ότι είναι πιο γρήγορος από όλους τους άλλους παρόχους. Μένω κέντρο λίγο πιο πάνω από Αριστοτέλους. Υπάρχει κάποια καλύτερη επιλογή που μου διαφεύγει;

Δημοσ.

Δε μας είπες budget και χρήση του συστήματος αν και ψιλιάζομαι gaming.

Α επίσης πρόσεχε στο τροφοδικό, μην κοιτάς μόνο αν είναι bronze, silver κλπ, ούτε μόνο τα watt. Να κοιτάς και τη μάρκα και μάλιστα bronze από bronze στα ίδια watt μπορεί να έχει τεράστιες διαφορές.

Δημοσ.

Σε 1200-1300 οριακά θα χωρέσει μια GTX 1060, εκτός και αν δε συμπεριλαμβάνεις το monitor σε αυτά τα λεφτά, οπότε ίσως μπει μια GTX 1070.

EDIT: Φυσικά και περιμένω να μας πεις αν συμπεριλαμβάνεται το monitor μέσα ή όχι, ώστε να σου κάνουμε σύνθεση  με συγκεκριμένα κομμάτια  :)

Δημοσ.

Το τροφοδοτικό δεν είναι και ότι καλύτερο. Επίσης μιας και που θα τα πάρεις από Θεσσαλονίκη, καλό είναι να δεις καταστήματα όπως you.gr και VisionStudio που είναι κοντά σου (με εξαίρεση την κάρτα γραφικών όπου η διαφορά στην τιμή μπορεί να είναι μεγάλη από κατάστημα σε κατάστημα).

Προτεινόμενη σύνθεση από εμένα:

Case: NZXT Source 340 ~77€
PSU: EVGA 650 B3 ~76€
CPU: Ryzen 1600 ~209€
M/B: Asus Prime B350 Plus ~92€ ή ASRock B350 Pro4 ~96€ για το συνδιασμό μαύρο-άσπρο (ή Asus X370 Pro ~147€)

RAM: Αυτές ήταν αρκετά φτηνές b-die στα 174€ πριν 1-2 μέρες αλλά για κάποιο λόγο ανέβηκαν στα 190€ τώρα, ίσως ξαναπέσουν.
SSD: Samsung 850 Evo 250GB ~99€ you.gr
HDD: Seagate Barracuda 2TB ~68€ VisionStudio

Σύνολο: ~800€

Οπότε με τα υπόλοιπα 400-500€ παίρνεις μια GPU της αρεσκείας σου.

Και προσοχή, μην κόψεις χρήματα από monitor για να πάρεις καλύτερη gpu, στο monitor αξίζει να πας σε 1440p 27" αν έχεις τη δυνατότητα, αλλιώς οι GTX 1070/1080 είναι άχρηστες.

144Hz θα πρότεινα μόνο αν παίζεις τέρμα competitve games.

• Like 1
Δημοσ.

θα μπορουσες μηπως  να μου πεις τι το κακο ειχε η motherboard, η ραμ και το τροφοδοτικο που επελεξα? :P γιατι εδω παμε 50 ευρω πανω

Επισης Link.png Site: αυτες γιατι ειναι τοσο φτηνες? ram ειναι σιγα

Δημοσ.

Όσον αφορά στις RAM, οι ryzen αποδίδουν καλύτερα με ram όσο το δυνατόν πιο υψηλά χρονισμένες. Επίσης μέχρι τώρα οι μόνες RAM που πατάνε χωρίς κανένα πρόβλημα στα 3200+ MHz είναι αυτές που είναι φτιαγμένες με samsung b-die chips, μπορείς να δεις μια λίστα εδώ. Φυσικά μπορείς να πας και σε άλλες, αλλά να ξέρεις με κάρτες όπως η 1080 η διαφορά είναι παραπάνω από αισθητή στα games. Μπορείς να πας στο thread του AM4 και θα δεις διάφορα συγκριτικά από τον Spartan. Επίσης έχει κανάλι στο youtube, Clukos αν θυμάμαι καλά λέγεται, και μπορείς να δεις κι εκεί διαφορές.

Οι RAM που έβαλες είναι κατόπιν παραγγελίας από μαγαζί στην Κρήτη.

Από τη μητρική που έβαλες λείπουν πολλά πράματα, όπως usb 3.1.

EDIT: και τώρα βλέπω ότι λείπουν και από την ASRock που πρότεινα εγώ :P Αν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτές, καλώς...

• Like 2
Δημοσ.

overwatch, battlefield, titanfall, skyrim, fallout, osu, dark souls, csgo, διαφορα indie

αν θελω να παω σε 144hz gaming τοτε ποια καρτα θα ηταν καλυτερη?

επισης λογικα ολα με παραγγελια θα τα παρω, οχι αναγκαια ολα απο καταστημα σε θεσσαλονικη

και αποτι ειδα τουλαχιστον μεχρι πριν 2-3 μηνες μετα απο τα 3000hz δεν εβλεπες και τοση διαφορα :P

ποια οθονη θα προτεινατε για 1440p? (να μην παθω καρδιακο οταν την δω πλιζ <3 )

Δημοσ.

Στο thread των οθονών θα σε κατατοπίσουν καλύτερα για οθόνη. Φρόντισε να γράψεις ένα budget, τα παιχνίδια που θα παίξεις και την κάρτα που θα πάρεις για να τους βοηθήσεις.

Μάλλιασε η γλώσσα μου σήμερα με αυτό το thread των οθονών, κανείς δεν το βλέπει; :P

Δημοσ.

Ότι αυτές που έβαλα εγώ είναι b-die, ενώ οι δικές σου Hynix ή Samsung d-die. Αν διάβαζες τη λίστα που παρέθεσα θα καταλάβαινες καλύτερα.

Φυσικά και δεν αξίζουν στα 190€ τη διαφορά, αν όμως πέσουν πάλι στα 175€ max αυτές οι κάποιες αντίστοιχες, τα αξίζουν.

Δημοσ.

την διαβασα την λιστα αλλα εκτος απο το τι ειναι η καθε μια δεν ελεγε ποια ειναι η διαφορα και ποια ειναι καλυτερη κλπ

επισης τελικα για θεσσαλονικη κεντρο κοντα κασσανδρου καλα ειμαι με οτε? 

και δεν υπαρχει καμια σελιδα πιο φτηνη απο το skroutz ή amazon.de ετσι?

Δημοσ.

Μπορείς να δεις τα amazon.fr ή και amazon.co.uk, αλλά μεγάλες διαφορές από skroutz εγώ δεν έχω βρει, ώστε να αξίζει.

Από Ελλάδα ξεκάθαρα skroytz.

Όποιο πάροχο και να διαλέξεις το ίδιο θα είναι, από την ίδια γραμμή θα σου φέρουν internet. Η διαφορά είναι στην περιοχή όπου θα μείνεις, πόσα μέτρα απέχεις από το κουτί του ΟΤΕ κλπ. Για μικρότερο ping θα πάρεις τηλέφωνο στην υποστήριξη του παρόχου και θα ζητήσεις fast path στη γραμμή σου. Επίσης τη διαφορά μεταξύ καλού και κακού internet την κάνει και το router.

Αν σκοπεύεις να πας σε 24άρα γραμμή, η forthnet έχει ένα πρόγραμμα με 150€ προπληρωμή για όλο το χρόνο, φυσικά χωρίς απεριόριστα σε τηλέφωνο. Από το σταθερό ότι καλείς, πληρώνεις. Αλλά για φοιτητές δεν αξίζουν τα απεριόριστα σε σταθερό, αφού θα παίρνεις φοιτιτικά πακέτα στο κινητό με τουλάχιστον 1000 λεπτά το μήνα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...