Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους...

Ο υπολογιστής μου μετρά τρία χρόνια ζωής, αλλά από την ώρα τής αγοράς του οι ανάγκες έχουν μεταβληθεί σε μεγάλο βαθμό. Κατ' αρχάς τα χαρακτηριστικά του είναι AMD A6 6400, ram 8g, motherboard F2A88XM-D3H, συμβατικός δίσκος 1Τ WD, τροφοδοτικό 550 και δύο οθόνες παλιές των 18 ιντσών. Δεν υπάρχει ανεξάρτητη κάρτα γραφικών και το λειτουργικό είναι win 10.

Οι εργασίες που σήμερα πια εκτελούνται σε καθημερινή βάση και οδηγούν πολλές φορές σε κολλήματα και καθυστερήσεις είναι: Υπολογιστής ανοικτός από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ, πάνω από 20 καρτέλες ανοικτές ταυτόχρονα στον browser, ανοικτό συνέχεια το word και γράψιμο κειμένων, συντήρηση τριών sites στο wordpress, μέτρια επεξεργασία φωτογραφιών, αλλά ανάγκες αποθήκευσης για χιλιάδες φωτογραφίες, κατά διαστήματα συνομιλία στο skype και ανάγκη για ταυτόχρονη λειτουργία τριών οθονών. Καθόλου παιχνίδια.

Η ερώτηση είναι: Υπάρχει κάποια πιθανότητα να πλησιάσω την πολύ γρήγορη εκτέλεση όλων αυτών των εργασιών με κάποια αναβάθμιση ή είναι πολύ καλύτερη η αγορά νέου πύργου (και τρίτης μεγάλης οθόνης); 

Το πρόβλημα είναι ότι το αρχικό budget είναι μάλλον ανεπαρκές για αγορά (500 περίπου ευρώ χωρίς την αγορά οθόνης) - εάν η αναβάθμιση δεν αξίζει, πόσο θα κόστιζε ένα νέο σύστημα  που θα έμενε επίκαιρο για τα επόμενα τρία περίπου χρόνια;

Ευχαριστώ πολύ για την κάθε απάντηση...

Επεξ/σία από sirtari
Δημοσ.

SSD δεν έχει το pc ε; Βάλε ένα και πέρνα εκεί το λειτουργικό και τα προγράμματα. 

120gb https://www.skroutz.gr/comparelists/88?compare=8981227%2C10144395%2C6374160%2C9172814%2C8148781

καλύτερα όμως να πας σε 250gb https://www.skroutz.gr/comparelists/88?compare=5895583%2C9537199%2C9983945%2C6374255

Αν και μετά τον ssd δεν είσαι καλυμμένος τότε μιλάμε για αλλαγή επεξεργαστή αλλά σε κάποιο φθηνό μεταχειρισμένο  (A10-7800)

και ενδεχομένως επέκταση μνήμης στα 16gb.

• Like 1
Δημοσ.

Σ' ευχαριστώ πολύ, ήσουν σαφέστατος, νομίζω κι εγώ ότι κάπου εκεί είναι τα όρια τής αναβάθμισης, μετά αρχίζει να γνέφει για αγορά νέου πύργου...

Ευχαριστώ και πάλι...

Δημοσ.

RAM εγώ δεν πιστεύω ότι αξίζει να επενδύσεις σε DDR3. Ούτε και νέο cpu πιστεύω ότι αξίζει να πάρεις. Έναν SSD όμως τον αξίζει, όπως είπε και ο προλαλήσας, και μπορείς μετά να τον βάλεις στο νέο σύστημα.

Για νέο σύστημα, μιας που μιλάς για multitasking, θα κοιτάξεις σε ΑΜ4, ένα Ryzen 1600 (205€), μια μητρική (80-100€), 16GB RAM (150€) και μια GT 1030 (75€). Φυσικά και έναν SSD. Τροφοδοτικό, κουτί, hdd θα κρατήσεις τα υπάρχοντα και θα πουλήσεις τα υπόλοιπα. Αν το καλοσκεφτείς, γύρω στα 500€ αν συμπεριλάβεις την πώληση των παλιών κομματιών (χωρίς να συμπεριλάβεις οθόνη).

EDIT: Η GT 1030 δεν υποστηρίζει 3 monitors, οπότε κοιτάς σε RX 560 2GB γύρω στα 125€.

Σίγουρα μπορείς να πέσεις και σε Ryzen 1200-Ryzen 1400, αλλά ο 1600 είναι αρκετά περισσότερο futureproof.

• Like 1
Δημοσ.
Οι εργασίες που σήμερα πια εκτελούνται σε καθημερινή βάση και οδηγούν πολλές φορές σε κολλήματα και καθυστερήσεις είναι: Υπολογιστής ανοικτός από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ, πάνω από 20 καρτέλες ανοικτές ταυτόχρονα στον browser, ανοικτό συνέχεια το word και γράψιμο κειμένων, συντήρηση τριών sites στο wordpress, μέτρια επεξεργασία φωτογραφιών, αλλά ανάγκες αποθήκευσης για χιλιάδες φωτογραφίες, κατά διαστήματα συνομιλία στο skype και ανάγκη για ταυτόχρονη λειτουργία τριών οθονών.

Όλα αυτά ΜΕ RAM ΚΑΙ ΜΟΝΟ , δεν θα βελτιώνονταν ;;;

Προσωπικά έχω δει σύστημα του 2016 με 8gb ram να χρειάζεται 20 λεπτά για να αντιγράψει σε φλασάκι αρχεία 30gb

και τα ιδια αρχεία να αντιγράφονται στον σκληρό σε 5 λεπτά , σε σύστημα του 2009 που έχει όμως 12gb ram .

Για το συγκεκριμένο σύστημα το πρώτο που θα κοίταγα , είναι η ram .

Από την αλλη τα προγράμματα που αναφέρεις , απαιτήσεις σε cpu έχουν μάλλον αστείες.

Δημοσ.

Για να σού πώ την αλήθεια, η πρώτη μου σκέψη ήταν σίγουρα η ram και μάλιστα σκέφθηκα να ξεκινήσω από εκεί και να προχωρήσω βλέποντας και κάνοντας. Μάλιστα επειδή η μητρική έχει μόνο δύο θέσεις, τις παλιές μνήμες θα τις έβαζα σε άλλον υπολογιστή που χρησιμοποιώ (με τέσσερις θέσεις) και έτσι δεν θα πήγαιναν χαμένες. Από την άλλη όπου και να ρώτησα όλοι προτείνουν ssd το λιγότερο...

Δημοσ.

Με τον ssd θα έχει γρηγορότερο boot και φόρτωμα προγραμμάτων . Τα οποία δεν είναι και ... τόσο μεγάλα. Δεν μπορώ να φανταστώ τι διαφορά έχει το άνοιγμα word μεταξύ hdd και ssd .

• Like 1
Δημοσ.

Το ιδανικό για να δεις ουσιαστική διαφορά είναι νέος επεξεργαστής με 4πυρηνες.

Αλλά εκεί ανεβαίνει πολύ το χρήμα που πρέπει να δώσεις όποτε το αφήνουμε και πάμε με αυτά που έχουμε αφού σε εξυπηρετούν όπως είναι.

Για εμένα μην πειράξεις την ram. 8gb είναι αρκετά. Το πρόβλημα είναι στον σκληρό δίσκο. Άμα αρχίζει τα κολλήματα να ξέρεις ότι ή φορματ θέλει ή αντικατάσταση.

Πιο πιθανόν να θέλεις καινούργιο σκληρό γιατί μετά από 3 χρόνια εντατικής χρήσης επέρχεται φυσική φθορά, αρχιΖει τα κολλήματα και σε ανύποπτο χρόνο παύει να λειτουργεί. Το έχω πάθει Γιαφτο στο λέω. Κάνε backup ΑΜΕΣΑ.

Αγόρασε 2 σκληρούς. Έναν ssd και έναν απλό hdd. Στον πρώτο θα έχεις windows & προγράμματα και στον άλλο τα αρχεία. Θα δεις διαφορά σίγουρα.

Ακόμα και άμα δεν δεις διαφορά μεγάλη, τουλάχιστον θα εχεισ Το κεφάλι σου ήσυχο και τους σκληρούς θα τους έχεις για τα επόμενα χρόνια ακομα και εάν θα πάρεις καινούργιο σύστημα αργοτερα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...