Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δεν σε υποχρεώνει κανενας, ουτε καποιος νομος να εχεις την ιδια υπογραφη.

πριν απο 3 χρονια περιπου σε καταστημα της Πειραιως πηγα να αλλαξω την καρτα αναληψεων. η υπογραφη που εβαλα ηταν οτι να ¨ναι, καμια σχεση με την ηλεκτρονικη που ειχα βαλει στο παρελθον. η υπαλληλος τσινησε στην αρχη οτι δεν ειναι ιδιες κλπ, κλπ και δεν μπορουσε να μου εκδωσει νεα καρτα.

την προτεινα να μου δείξει τον νομο ή καποια εγκυκλιο. σιγη ιχθυος. 

αφου μωρι μαλακο η ταυτοτητα εχει νουμερο και βαση αυτου γινονται ολες οι συναλλαγες και οι πιστοποιησεις.

οι υπογραφες ηταν για τα χρονια των παπουδων μας. τωρα πλεον ειμαστε μονο συνδυασμοι αριθμων.

• Like 1
Δημοσ.

Η μονογραφή τι αξία έχει; Μετράει αντί υπογραφής;

θεωρητκά η μονογραφή είναι μόνο αρχικά ενώ η υπογραφή όλο το όνομα; αν ναι μάλλον όλοι μονογραφές βάζουν ακόμη κι αν ζητείται υπογραφή

Δημοσ.

Τη μονογραφή χρησιμοποιούν συνήθως προϊστάμενοι Υπηρεσιών ή μεγάλων γραφείων που μονογράφουν   πολλά

έγγραφα για να μην καθυστερούν ,δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο ότι έλαβαν γνώση των εγγράφων.

Βέβαια σε οποιοδήποτε νέο έγγραφο θα βάλουν κανονικά την υπογραφή τους και σε τυχόν

σχέδιο αυτού του εγγράφου που μένει στο φάκελλο πολλές φορές αντί υπογραφής βάζουν

μονογραφή. :)

Βάζω κι εγώ αρκετές φορές, γενικά ψιλομπερδεμένη κατάσταση τη βρίσκω!

πριν απο 3 χρονια περιπου σε καταστημα της Πειραιως πηγα να αλλαξω την καρτα αναληψεων. η υπογραφη που εβαλα ηταν οτι να ¨ναι, καμια σχεση με την ηλεκτρονικη που ειχα βαλει στο παρελθον. η υπαλληλος τσινησε στην αρχη οτι δεν ειναι ιδιες κλπ, κλπ και δεν μπορουσε να μου εκδωσει νεα καρτα.

αφου μωρι μαλακο η ταυτοτητα εχει νουμερο και βαση αυτου γινονται ολες οι συναλλαγες και οι πιστοποιησεις.

οι υπογραφες ηταν για τα χρονια των παπουδων μας. τωρα πλεον ειμαστε μονο συνδυασμοι αριθμων.

Θα μπορούσε όμως να μην είναι δικιά σου η ταυτότητα, ίσως γι'αυτό το κάνουν. Γενικά όμως ούτε εγώ βρίσκω την υπογραφή κάτι πολύ αξιόπιστο.

θεωρητκά η μονογραφή είναι μόνο αρχικά ενώ η υπογραφή όλο το όνομα; αν ναι μάλλον όλοι μονογραφές βάζουν ακόμη κι αν ζητείται υπογραφή

Σαν πιο σύντομη υπογραφή την έχω εγώ, δεν ξέρω τυπικά πως ορίζεται.

• Like 1
Δημοσ.

Το ξαναείπαμε η υπογραφή προστατεύει εν μέρει τον ίδιο που τη χρησιμοποιεί και όχι την Τράπεζα.

Σου έκλεψαν π.χ. σήμερα την ταυτότητα και το βιβλιάριο καταθέσεων της τράπεζας και το πήρες είδηση 

αύριο ενώ εν τω μεταξύ ο άλλος πήγε στην τράπεζα έβαλε μία ότι νάναι και σήκωσε χρήματα,γιατί εσύ

την ταυτότητα την έβγαλες όταν ήσουν παιδί δεν την ανανέωσες εδώ και 25 χρόνια και ως εκ τούτου δεν

μπορείς να ισχυριστείς ότι δεν έκαναν έλεγχο προσώπου.

Εκεί θα μπορείς να κυνηγήσεις την Τράπεζα γιατί δεν έκανε έλεγχο υπογραφής και έδωσε τα χρήματα.

Μπορεί και πάλι να μη βγάλεις πολλά πράγματα αλλά θα έχεις κάπου να πατήσεις.

Τώρα αν κάθε φορά που συναλάσεσαι με την Τράπεζα βάζεις διαφορετική υπογραφή δεν μπορείς να 

τους πεις τίποτε.

Για αυτό είπαμε.Η όσο το δυνατόν ομοιόμορφη κάθε φορά υπογραφή προστατεύει εμάς και κανέναν

άλλο.

Όσοι χρησιμοποιούν διαφορετική από τη συνηθισμένη τους υπογραφή κάτι θέλουν να κρύψουν,φοβούνται

και πιθανόν θέλουν μελλοντικά να ισχυριστούν ότι δεν είναι δική τους.

Τίποτε και κανένας άλλος λόγος δεν υπάρχει διαφορετικής υπογραφής.

• Like 1
Δημοσ.

Και εγώ εκεί έχω καταλήξει πως η υπογραφή και το γνήσιο της υπογραφής είναι απλά άχρηστα, απαρχαιωμένα και αναχρονιστικά κόλπα που προσφέρουν 0 προστασία και απλά λειτουργούν σαν placebo ασφάλειας και "σοβαρότητας" για μια διαδικασία... για να καθυστερήσουν μια διαδικασία*

Για παράδειγμα συμβόλαια κινητής/σταθερής κτλ θα μπορούσαν να γίνουν πολύ πιο γρήγορα αν δεν σε αναγκάζανε να σου έρθει κούριερ να υπογράψεις κάτι και ανταυτού απλά να πατήσεις "αποδέχομαι" στην online αίτηση σου απο το σπίτι σου...

Το γνήσιο είναι και αυτό πανεύκολο να πλαστογραφηθεί όσο και η υπογραφή.. όρεξη να έχει κάποιος να το κάνει και αν την έχει δεν είναι τίποτα..

Νάχαμε να λέγαμε δηλαδή και να καθυστερούμε με δίχως λόγο γραφειοκρατίες... απο εδώ και πέρα θα κάνω σπιτάκια και πεταλουδίτσες αντι υπογραφής όπου μου ζητηθεί :P

Επίσης δείτε και αυτό λίγο: https://www.youtube.com/watch?v=yDOtENyOxyA

Δημοσ.

Χωρις να ξερω, πιστευω οτι θεωρείται αυτο που εχεις στην ταυτοτητα σου

καμια σχέση, οτι θέλεις βάζεις.

αλιμονο αν ακομη και σημερα η υπογραφή αποτελει βασικο στοιχειο ταυτοποιησης ενος ατομου, κατάλοιπο περασμένων αιώνων ειναι με περισσοτερο διακοσμητικό χαρακτήρα στην σημερινή εποχή.

DZ-Photographer, on 22 Sept 2017 - 6:51 PM, said:snapback.png

Έτυχε σε γνωστό πριν μερικά χρονιά σε τράπεζα που ήθελε να κλείσει λογαριασμό και να σηκώσει ένα πόσο με επιταγή να μην τον αφήνουν επειδή λέει η υπογραφή δεν ταιριάζει.. έγινε ένας ωραίος χαμός και τελικά δέχτηκε η διευθύντρια και του έκανε την χάρη όπως είπε.επε

Διευθύντρια απο τα Λιντλ

Δημοσ.

καμια σχέση, οτι θέλεις βάζεις.

αλιμονο αν ακομη και σημερα η υπογραφή αποτελει βασικο στοιχειο ταυτοποιησης ενος ατομου, κατάλοιπο περασμένων αιώνων ειναι με περισσοτερο διακοσμητικό χαρακτήρα στην σημερινή εποχή.

DZ-Photographer, on 22 Sept 2017 - 6:51 PM, said:snapback.png

Διευθύντρια απο τα Λιντλ

Οι τράπεζες κρατάνε δείγμα από την υπογραφή του κάθε πελάτη και συγκρίνουν, άρα έχει ισχύ ακόμα.

Δημοσ.

Οι τράπεζες κρατάνε δείγμα από την υπογραφή του κάθε πελάτη και συγκρίνουν, άρα έχει ισχύ ακόμα.

Αυτό δεν γίενται με καμία παναγία...

1) δεν έχουν το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό για κάτι τέτοιο..

Και αν μιλάμε για ψηφιακά δεν έχουν τον απαραίτητο υλικό εξοπλισμό για κάτι τέτοιο θέλει server clusters με state of art neural networks.

2) Δεν υπάρχει τρόπος να συγκρίνεις υπογραφές έτσι και αλλιώς όλοι τις κάνουμε διαφορετικά ανάλογα την ημέρα ώρα και το στυλό.. :P

Απλά είναι μια παράδοση που μας χωλαίνει χωρίς κανέναν απολύτως λόγω.. και ειδικά στην ελλάδα ειναι και τεράστιο bottleneck αυτή η φάρσα που ότι και να κάνεις θα πρέπει να πάς κάπου (και να χαθεί χρόνος και χρήμα) ή να σου στείλουν κάτι (και να χαθεί χρόνος και χρήμα) για να υπογράψεις προκειμένου να κάνεις απλά πράματα όπως το να βάλεις triple play στο double play πρόγραμμα σου ας πούμε...

• Like 1
Δημοσ.

Από το 2007 έχω δώσει δείγμα της υπογραφής μου σε τράπεζα και μάλιστα κάποτε αντιμετώπισα ζήτημα, μιας και υπέγραψα όπως να 'ναι και δεν πιστοποιήθηκε η υπογραφή μου. Επίσης, υπάρχει ειδικότητα, γραφολόγος, όπου ζητείται η συνδρομή του σε θέματα που αφορούν πλαστογραφίες εγγράφων, υπεξαιρέσεις κλπ.

Πώς βγάζεις έτσι συμπεράσματα, επικαλώντας και τα Θεία, καλό θα ήταν να μας εξηγήσεις.

Δημοσ.

Μια παρόμοια ερώτηση για τις υπογραφές. Αν χρησιμοποιείς χρόνια μια υπογραφή και θες να την αλλάξεις γιατί φαίνεται απλή και μπορεί να πλαστογραφηθεί. Αυτό μπορεί να γίνει;

Δημοσ.

Παπαριες.Και αν σπασεις το χερι σου η παθεις παρκινσον?

Λες και ειμαστε στο 1900.

Βιομετρικα στοιχεια 

• Like 1
Δημοσ.

Και αν μιλάμε για ψηφιακά δεν έχουν τον απαραίτητο υλικό εξοπλισμό για κάτι τέτοιο θέλει server clusters με state of art neural networks.

2) Δεν υπάρχει τρόπος να συγκρίνεις υπογραφές έτσι και αλλιώς όλοι τις κάνουμε διαφορετικά ανάλογα την ημέρα ώρα και το στυλό.. :P

Απλά είναι μια παράδοση που μας χωλαίνει χωρίς κανέναν απολύτως λόγω.. και ειδικά στην ελλάδα ειναι και τεράστιο bottleneck αυτή η φάρσα που ότι και να κάνεις θα πρέπει να πάς κάπου (και να χαθεί χρόνος και χρήμα) ή να σου στείλουν κάτι (και να χαθεί χρόνος και χρήμα) για να υπογράψεις προκειμένου να κάνεις απλά πράματα όπως το να βάλεις triple play στο double play πρόγραμμα σου ας πούμε...

Τί neural networks και skynet μας λες; Εμφανίζει στην οθόνη του υπαλλήλου ταυτότητα και υπογραφή. Αν μοιάζει στα δίνει.

• Like 2
Δημοσ.

Είχα ασχοληθεί 1-2 ώρες πριν πάω να βγάλω ταυτότητα αλλά την τελειοποίησα στον στρατό όταν ήμουν στον εφοδιασμό... για να περνάει η ώρα.

Δημοσ.

Παπαριες.Και αν σπασεις το χερι σου η παθεις παρκινσον?

Λες και ειμαστε στο 1900.

Βιομετρικα στοιχεια 

Γίνεται αυτό που γράφει ο Silverage. Συγκρίνουν αν μοιάζει η υπογραφή σου με αυτή που έχουν αποθηκευμένη (ένα σκανάρισμα είναι, όχι τίποτα φοβερό). Σίγουρα δεν είναι 100% αξιόπιστο αλλά κάτι είναι. Αν σπάσεις το χέρι σου δεν ξέρω τι προβλέπεται.

Το άλλο θέμα σε αυτό που λέει ο manjaro για τα συμβόλαια πχ είναι αν υπογράψεις αλλιώς σε ένα συμβόλαιο μπορείς μετά να αρνηθείς να πληρώσεις ότι καλά δεν είναι δικιά σου η υπογραφή; Ειδικά ο κούριερ δε πιστεύω ότι συγκρίνει με την ταυτότητα. Πως διασφαλίζονται από κάτι τέτοιο;

Μια παρόμοια ερώτηση για τις υπογραφές. Αν χρησιμοποιείς χρόνια μια υπογραφή και θες να την αλλάξεις γιατί φαίνεται απλή και μπορεί να πλαστογραφηθεί. Αυτό μπορεί να γίνει;

Το ρώτησα κι εγώ αυτό αλλά δεν απάντησε κάποιος. Αν πρέπει να το δηλώσεις κάπου δηλαδή ή να βγάλεις καινούργια ταυτότητα.

Δημοσ.

Παιδιά όταν δεν ξέρετε κάτι ή δεν είστε 100% σίγουροι για κάτι μην είστε και τόσο απόλυτοι στα λεγόμενα σας. Αφήστε και μια πιθανότητα να μην είναι έτσι.

Οι τράπεζες κράταγαν και κρατάνε ακόμα δείγμα της υπογραφής του πελάτη. Για να μην είμαι και εγώ απολύτως θα σας πω αυτά που ξέρω σίγουρα.

Στην Εθνική είχα ανοίξει κάποτε (πριν το 2000) έναν λογαριασμό σε επαρχιακή πόλη (έτυχε να είμαι με δουλειά για κάτι μήνες. Κάθε φορά που ήθελα να κάνω καμιά λίγο σοβαρή ανάληψη έπρεπε να περιμένω να τους πάρουν τηλέφωνο και το κατάστημα που είχα ανοίξει το λογαριασμό να τους στείλει δείγμα της υπογραφής μου με fax. Τελικά αναγκάστηκα να κλείσω αυτό το λογαριασμό και να ανοίξω έναν άλλο σε καταστήματα διπλά στο σπίτι μου. Από τότε οπότε ήθελαν να δουν δείγμα της υπογραφής το είχαν μέσα στο κατάστημα.

Επίσης στην Alpha σίγουρα κρατάνε δείγμα της υπογραφής και τη συγκρίνουν οπότε θέλουν. Στην αρχή, για πολλά χρόνια την είχαν σκαναρισμένη ενώ πριν 2-3 χρόνια μου ζήτησαν να την βάλω σε digitizer.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...