Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν μιλάω για το γνήσιο της υπογραφής που πιστοποιείς αν η υπογραφή ανήκει όντως στο άτομο που την χρησιμοποιεί

Αλλά αν υπάρχουν όρια/πρότυπα για το τι είναι μια νόμιμη υπογραφή στην ελλάδα.

Για να σας δώσω να καταλάβετε τι εννοώ θα πάρω μια ακραία περίπτωση... μπορώ ας πούμε να σχεδιάσω μια χαμογελαστή φατσούλα και να το χρησιμοποιώ αυτό για υπογραφή πχ στις επιταγές μου; ή να κάνω απλά μερικές γωνίες κτλ;

Υπάρχει κάποιος περιορισμός; μπορώ να γράφω νούμερα ας πούμε; κτλ .

• Like 2
  • Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σίγουρα δεν υπάρχει περιορισμός,αρκεί να μην είναι μία τελεία ή ένα κόμμα.

Πολλές Υπηρεσίες δέχονται και ένα σταυρό που βάζουν αρκετοί αγράμματοι ιδίως ROMA.Ενδεχομένως όμως να

προκύψει πρόβλημα κάποια στιγμή για αυτόν που βάζει μία τέτοια υπογραφή ώστε να αποδείξει ότι είναι ή ΔΕΝ

ΕΊΝΑΙ αυτός που έβαλε την υπογραφή.

Η όσο το δυνατόν δυσκολότερη υπογραφή κάποιου νομίζω ότι περισσότερο προστατεύει τον ίδιο ώστε αν 

προκύψει κάποιο πρόβλημα να μπορεί να αποδείξει με γραφολόγο ότι δεν είναι δική του.

Βεβαίως μπορεί κάποιος να αλλάξει υπογραφή αλλά και πάλι ο ίδιος θα βρεθεί μπλεγμένος γιατί θα πρέπει 

να ενημερώσει τράπεζες,Εφορία λοιπές αρχές και πιθανώς θα πρέπει να προβεί και στην έκδοση νέας

ταυτότητας ώστε να αποδεικνύει ότι η νέα υπογραφή είναι δική του. π.χ. μπορεί να πάει σε τράπεζα να 

υπογράψει με τη νέα υπογραφή και ο υπάλληλος να αρνηθεί να τον εξυπηρετήσει γιατί δεν ταιριάζει με δείγμα

που τηρεί πάντα η τράπεζα όταν ανοίγουμε ένα λογαριασμό.

• Like 2
Δημοσ.

στα 14 που πηγα να βγαλω ταυτοτητα, στο ΑΤ μου ειπαν απλα να βαλω το ονοματεπωνυμο μου ως υπογραφη επειδη τους ειπα πως δεν ειχα

βασει αυτου, μαλλον οτιδηποτε και να γραψεις μπορει να θεωρηθει υπογραφη

Δημοσ.

Εγώ να ρωτήσω πόσοι είναι εκείνοι που έχουν αφιερώσει τόσο χρόνο ώστε να μάθουν να κάνουν μία πολύ συγκεκριμένη και δύσκολη υπογραφή, και να την κάνουν κάθε φορά ίδια;

Και πόσο ίδια μπορούν να την κάνουν κάθε φορά, όταν σε κάποιες περιπτώσεις υπογράφεις στα όρθια ενώ βιάζεσαι, σε ό,τι να 'ναι χαρτί με ό,τι να 'ναι στυλό, ή/και σε μηχανάκια όπως π.χ. της UPS που υπογράφεις με γραφίδα, ή ακόμα και με κλειδιά αυτοκινήτου (!);

Ρωτάω από απλή περιέργεια.

Προσωπικά, ποτέ δεν έκατσα να ασχοληθώ με την υπογραφή μου, ούτε να έχω μία «απλή» και μία «καλή» όπως κάνουν άλλοι.

Και στις διάφορες δουλειές που έχω κάνει, η υπογραφή δε λέει σχεδόν τίποτα, μην πω απολύτως τίποτα. Ίσα ίσα που πολλοί θέλουν να τους υπογράφεις μόνο με το όνομά σου ολογράφως, την υπογραφή την έχουν χεσμένη, αφού οι περισσότεροι κάνουν μια παπαριά ότι και καλά υπέγραψαν, και άντε μετά βγάλε άκρη.

Τι γραφολόγοι πράσσειν άλογα;

• Like 1
Δημοσ.

Έτυχε σε γνωστό πριν μερικά χρονιά σε τράπεζα που ήθελε να κλείσει λογαριασμό και να σηκώσει ένα πόσο με επιταγή να μην τον αφήνουν επειδή λέει η υπογραφή δεν ταιριάζει.. έγινε ένας ωραίος χαμός και τελικά δέχτηκε η διευθύντρια και του έκανε την χάρη όπως είπε.

Δημοσ.

Ναι, αν ήθελε να τον ανοίξει και να καταθέσει αυτό το ποσό, αναρωτιέμαι αν θα γινόταν κάτι.

Δηλαδή εντάξει, μιλάμε για γελοιότητες.

Δημοσ.

Έτυχε σε γνωστό πριν μερικά χρονιά σε τράπεζα που ήθελε να κλείσει λογαριασμό και να σηκώσει ένα πόσο με επιταγή να μην τον αφήνουν επειδή λέει η υπογραφή δεν ταιριάζει.. έγινε ένας ωραίος χαμός και τελικά δέχτηκε η διευθύντρια και του έκανε την χάρη όπως είπε.

Οι τράπεζες διατηρούν στα κιτάπια τους δείγμα της ψηφιακής υπογραφής του κατόχου του λογαριασμού και σε κάθε συναλλαγή πρέπει να πιάσει ένα Α ποσοστό ακρίβειας για να γίνει δεκτή η συναλλαγή.

Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι πως αυτό είναι για την προστασία του πελάτη, αλλά σε αυτή την χώρα ποινικοποιούμε τα πάντα. Ως πελάτης, δεν δέχομαι την "εξυπηρέτηση" της διευθύντριας γιατί σημαίνει πως μπορεί αύριο-μεθαύριο να χάσω/κλέψουν την ταυτότητά μου και με ανάλογη πίεση να σηκώσει ο επιτήδειος ότι έχω και δεν έχω. Θα αποδειχθεί βέβαια η αλήθεια, αλλά μέχρι τότε;

Δημοσ.

Εγώ να ρωτήσω πόσοι είναι εκείνοι που έχουν αφιερώσει τόσο χρόνο ώστε να μάθουν να κάνουν μία πολύ συγκεκριμένη και δύσκολη υπογραφή, και να την κάνουν κάθε φορά ίδια;

Και πόσο ίδια μπορούν να την κάνουν κάθε φορά, όταν σε κάποιες περιπτώσεις υπογράφεις στα όρθια ενώ βιάζεσαι, σε ό,τι να 'ναι χαρτί με ό,τι να 'ναι στυλό, ή/και σε μηχανάκια όπως π.χ. της UPS που υπογράφεις με γραφίδα, ή ακόμα και με κλειδιά αυτοκινήτου (!);

Ρωτάω από απλή περιέργεια.

Προσωπικά, ποτέ δεν έκατσα να ασχοληθώ με την υπογραφή μου, ούτε να έχω μία «απλή» και μία «καλή» όπως κάνουν άλλοι.

Και στις διάφορες δουλειές που έχω κάνει, η υπογραφή δε λέει σχεδόν τίποτα, μην πω απολύτως τίποτα. Ίσα ίσα που πολλοί θέλουν να τους υπογράφεις μόνο με το όνομά σου ολογράφως, την υπογραφή την έχουν χεσμένη, αφού οι περισσότεροι κάνουν μια παπαριά ότι και καλά υπέγραψαν, και άντε μετά βγάλε άκρη.

Τι γραφολόγοι πράσσειν άλογα;

Δεν γίνεται να την κάνεις ακριβώς ίδια όσο και να εξασκηθείς! Γενικά το έχω κι εγώ απορία πως έχει τόση αξία και είναι αποδεικτικό κάτι που κάνουμε κάθε φορά διαφορετικό ή που μπορούμε να κάνουμε επίτηδες διαφορετικό.

Η μονογραφή τι αξία έχει; Μετράει αντί υπογραφής;

• Like 1
Δημοσ.

Τη μονογραφή χρησιμοποιούν συνήθως προϊστάμενοι Υπηρεσιών ή μεγάλων γραφείων που μονογράφουν   πολλά

έγγραφα για να μην καθυστερούν ,δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο ότι έλαβαν γνώση των εγγράφων.

Βέβαια σε οποιοδήποτε νέο έγγραφο θα βάλουν κανονικά την υπογραφή τους και σε τυχόν

σχέδιο αυτού του εγγράφου που μένει στο φάκελλο πολλές φορές αντί υπογραφής βάζουν

μονογραφή. :)

• Like 2
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...