Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Δυστυχώς αυτές τις ημέρες η παλιά οθόνη του PC παρέδωσε το πνεύμα της κι έτσι αναγκαστικά θα αγοράσω καινούρια η οποία θα έχει και TV. Δεδομένου ότι οι περισσότερες που έχω βάλει στο μάτι έχουν σύνδεση μόνο με HDMI και η μητρική μου έχει μόνο VGA, τι καλώδιο πρέπει να αγοράσω ώστε να μεταφέρω από τον υπολογιστή όχι μόνο την εικόνα αλλά και τον ήχο του υπολογιστή στην οθόνη (δεδομένου ότι ως τηλεόραση έχει και ενσωματωμένα ηχεία). Αν βάλω ένα απλό καλώδιο HDMI σε VGA θα μεταφέρει μόνο εικόνα.

Ίσως (δεν ξέρω αν υπάρχει) θα ήταν καλό να υπήρχε ένας adaptor που να συνδέεις vga πάνω στη μητρική καθώς επίσης και ένα καλώδιο ήχου από την κάρτα ήχου της μητρικής πάνω στον adaptor και αυτά τα δύο να τα βγάζει σε hdmi που θα τα συνδέεις στην οθόνη.

Ας θεωρηθεί δεδομένο ότι οτι το καλώδιο VGA από τον υπολογιστή μέχρι την οθόνη (που είναι λίγο μακρυά)  το έχω ήδη οπότε δε θα ήθελα να το αλλάξω. Είναι το καλώδιο που έβαζα στην παλιά οθόνη. Συνεπώς ο adaptor θέλω να δέχεται αρσενικό VGA (δηλαδή να έχει πάνω θυλυκό VGA) καθώς επίσης και ήχο (με απλό καλώδιο που θα αγοράσω) άρα να είναι κοντά στην οθόνη και όχι κοντά στον υπολογιστή. Μετά να τα μετατρέπει σε HDMI (μάλλον αρσενικό) το οποίο θα το βάζω στο (θυλυκό υποθέτω) HDMI της νέας οθόνης.

Ελπίζω να σας έδωσα να καταλάβετε τι ακριβώς χρειάζομαι...

Μένει η βοήθειά σας και τα φώτα σας!!

Αλέξανδρος

Δημοσ.

Δώσε στοιχεία τι motherboard έχεις και τι οθόνη θες να πάρεις

Έχω την Gigabyte G41T και η οθόνη που θέλω να αγοράσω είναι κάποια εκ των LG 22MT49DF ή 24MT49DF ή Samsung LT24E310EW που νομίζω ότι πάνω κάτω έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά (και δυστυχώς όχι VGA).

Θα εκτιμούσα αν μου στέλνατε πληροφορίες για αγορά του προϊόντος στην Ελλάδα (για να μην καθυστερήσει να έρθει μια και έχω μείνει χωρίς οθόνη) και να είναι σχετικά οικονομικό διότι Πλαίσιο και Public έχουν πανάκριβα τα αντίστοιχα ήδη.

Αλέξανδρος

Δημοσ.

Αμα δεν ειναι active (να παιρνει ρευμα) ξεχνα το το απο πανω..

Πες τι μητρικη εχεις τουλαχιστον αν εχει pci-e να παρεις μια καρτουλα καινουργια με κανα 30ρι η΄ και μεταχειρ. απο δω μεσα με κανα 15-20ρι να κανεις την δουλεια σου...

ΥΓ. Οκ ειπες τι εχεις..

ΥΓ2.

Η΄αγοραζεις καρτα γραφικων και το βαζεις στην tv σου με hdmi  η΄ παιρνεις μια πιο απλη οθονη σκετη οχι tv κτλ και κανεις την δουλεια σου με vga

Δημοσ.

Αμα δεν ειναι active (να παιρνει ρευμα) ξεχνα το το απο πανω..

Πες τι μητρικη εχεις τουλαχιστον αν εχει pci-e να παρεις μια καρτουλα καινουργια με κανα 30ρι η΄ και μεταχειρ. απο δω μεσα με κανα 15-20ρι να κανεις την δουλεια σου...

ΥΓ. Οκ ειπες τι εχεις..

ΥΓ2.

Η΄αγοραζεις καρτα γραφικων και το βαζεις στην tv σου με hdmi  η΄ παιρνεις μια πιο απλη οθονη σκετη οχι tv κτλ και κανεις την δουλεια σου με vga

Ωραία! Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Για παράδειγμα η παρακάτω είναι ΟΚ? https://www.msi.com/Graphics-card/GT-710-1GD3H-LP.html#hero-overview

Αλέξανδρος

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Δυστυχώς αυτές τις ημέρες η παλιά οθόνη του PC παρέδωσε το πνεύμα της κι έτσι αναγκαστικά θα αγοράσω καινούρια η οποία θα έχει και TV. Δεδομένου ότι οι περισσότερες που έχω βάλει στο μάτι έχουν σύνδεση μόνο με HDMI και η μητρική μου έχει μόνο VGA, τι καλώδιο πρέπει να αγοράσω ώστε να μεταφέρω από τον υπολογιστή όχι μόνο την εικόνα αλλά και τον ήχο του υπολογιστή στην οθόνη (δεδομένου ότι ως τηλεόραση έχει και ενσωματωμένα ηχεία). Αν βάλω ένα απλό καλώδιο HDMI σε VGA θα μεταφέρει μόνο εικόνα.

Ίσως (δεν ξέρω αν υπάρχει) θα ήταν καλό να υπήρχε ένας adaptor που να συνδέεις vga πάνω στη μητρική καθώς επίσης και ένα καλώδιο ήχου από την κάρτα ήχου της μητρικής πάνω στον adaptor και αυτά τα δύο να τα βγάζει σε hdmi που θα τα συνδέεις στην οθόνη.

Ας θεωρηθεί δεδομένο ότι οτι το καλώδιο VGA από τον υπολογιστή μέχρι την οθόνη (που είναι λίγο μακρυά)  το έχω ήδη οπότε δε θα ήθελα να το αλλάξω. Είναι το καλώδιο που έβαζα στην παλιά οθόνη. Συνεπώς ο adaptor θέλω να δέχεται αρσενικό VGA (δηλαδή να έχει πάνω θυλυκό VGA) καθώς επίσης και ήχο (με απλό καλώδιο που θα αγοράσω) άρα να είναι κοντά στην οθόνη και όχι κοντά στον υπολογιστή. Μετά να τα μετατρέπει σε HDMI (μάλλον αρσενικό) το οποίο θα το βάζω στο (θυλυκό υποθέτω) HDMI της νέας οθόνης.

Ελπίζω να σας έδωσα να καταλάβετε τι ακριβώς χρειάζομαι...

Μένει η βοήθειά σας και τα φώτα σας!!

Αλέξανδρος

Παρε μια φθηνη καρτα γραφικων καλυτερα με 25-30 ευρω

Δημοσ.

Εαν ντε και καλα θες και TV τοτε θα πρεπει να παρεις καρτα γραφικων.

Αλλιως εαν ειναι να κανεις τη δουλεια σου ετσι,παρε μια απλη οθονη.

Δημοσ.

Ωραία! Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Για παράδειγμα η παρακάτω είναι ΟΚ? https://www.msi.com/Graphics-card/GT-710-1GD3H-LP.html#hero-overview

Αλέξανδρος

Ναι μια χαρα ειναι. Τι τροφοδοτικο εχεις?Οχι οτι καιει τιποτα η καρτουλα αλλα λεμε τωρα...

Και μην ξεχασεις και καλωδιο hdmi..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...