Επισκέπτης Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 WD My Cloud. Δίσκος 1 μηνα και τον εριξα κατα λαθος επανω στο γραφείο με το καλώδιο της οθόνης μου. Επεσε στα πλάγια δηλαδή, οχι απο ύψος. Ολα φαινεται να λειτουργούν κανονικά, όμως θα ήθελα να τσεκάρω την ακεραιότητα των δεδομένων μου. Υπάρχει κάποιο δωρεάν εργαλείο; Ευχαριστώ.
LambisElef Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Εάν λειτουργεί, λειτουργεί. Να αλλοιώθηκαν τα δεδομένα σου δεν υπάρχει περίπτωση. 1
georgioskchasiotis Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 WD My Cloud. Δίσκος 1 μηνα και τον εριξα κατα λαθος επανω στο γραφείο με το καλώδιο της οθόνης μου. Επεσε στα πλάγια δηλαδή, οχι απο ύψος. Ολα φαινεται να λειτουργούν κανονικά, όμως θα ήθελα να τσεκάρω την ακεραιότητα των δεδομένων μου. Υπάρχει κάποιο δωρεάν εργαλείο; Ευχαριστώ. Υποθέτω έχεις win7 και ότι μπουτάρεις με αυτό τον δίσκο Πατώντας στο έναρξη (το στρογγυλό κουμπί αριστερά κάτω) ανοίγει ένα μικρό παράθυρο. εκεί γράψε chkdsk /f και πάτα enter ... θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο που του κάνει έλεγχο αρχείων στον δίσκο και θα διoρθώσει ότι βρεί. Εάν δεν είναι αυτός ο δίσκος που έχεις τα windows τότε θέλει και άλλες παραμέτρους αυτή η εντολή, Δες κι αυτό το βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=V7fAoskwUcM
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Υποθέτω έχεις win7 και ότι μπουτάρεις με αυτό τον δίσκο Πατώντας στο έναρξη (το στρογγυλό κουμπί αριστερά κάτω) ανοίγει ένα μικρό παράθυρο. εκεί γράψε chkdsk /f και πάτα enter ... θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο που του κάνει έλεγχο αρχείων στον δίσκο και θα διoρθώσει ότι βρεί. Εάν δεν είναι αυτός ο δίσκος που έχεις τα windows τότε θέλει και άλλες παραμέτρους αυτή η εντολή, Δες κι αυτό το βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=V7fAoskwUcM To checkdisk σαν εντολή το γνωρίζω, απλα επίσης γνωρίζω πως "διαγράφει" αρχεία (την εχω πατήσει ετσι με εναν άλλο φορητο) και ανακαλυψα πως τα μεταφέρει σε εναν κρυφο φάκελο. Μηπως μου δημιουργήσει προβλημα ομως; edit: είναι NAS, δε δεχεται chkdsk Εάν λειτουργεί, λειτουργεί. Να αλλοιώθηκαν τα δεδομένα σου δεν υπάρχει περίπτωση. Corrupted files δε παίζουν μετά απο πτώση;
LambisElef Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Όχι, εκτός αν ήταν συνδεδεμένος στο ρεύμα εκείνη τη στιγμή και έγραφες κάποιο αρχείο. Οπότε εκείνο το αρχείο μπορεί να έγινε corrupted. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Όχι, εκτός αν ήταν συνδεδεμένος στο ρεύμα εκείνη τη στιγμή και έγραφες κάποιο αρχείο. Οπότε εκείνο το αρχείο μπορεί να έγινε corrupted. Μακάρι να ειναι έτσι οπως το λες. Πάντως, τελευταία φορά που μου επεσε δίσκος που τον ειχα σε docking station, μετά απο ένα διαστημα σχετικά σύντομο, νέκρωσε. Πρέπει να βρω αντικαταστάτη γρήγορα, αν και εχω ήδη ολα τα αρχεία backup, μιση ωρα πριν γινει η πτώση. Σε ευχαριστώ πολυ, ηρεμισα λιγο.
LambisElef Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Ένας δίσκος μπορεί να πεθάνει ακόμα και σε ανύποπτες στιγμές. Γι' αυτό φωνάζουμε για back up Κι εκείνος που είπες ότι νέκρωσε πάντως, ίσως η πτώση είχε να κάνει κάτι με αυτό, αλλά και να έψαχνες τα αρχεία για corrupted όπως λες δε θα κέρδιζες τίποτα. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να παρακολουθείς μια στο τόσο την κατάσταση της υγείας του δίσκου για bad sectors, ώστε αν τα δεις να αυξάνονται γρήγορα να προϊδεαστείς. Πάντως υπάρχουν δίσκοι που ζουν με 500+ bad sectors κανονικά και άλλοι που με 0 πεθαίνουν. Έτσι είναι αυτά.
georgioskchasiotis Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Μακάρι να ειναι έτσι οπως το λες. Πάντως, τελευταία φορά που μου επεσε δίσκος που τον ειχα σε docking station, μετά απο ένα διαστημα σχετικά σύντομο, νέκρωσε. Πρέπει να βρω αντικαταστάτη γρήγορα, αν και εχω ήδη ολα τα αρχεία backup, μιση ωρα πριν γινει η πτώση. Σε ευχαριστώ πολυ, ηρεμισα λιγο. Εάν τόχεις να σου πέφτουν κάθε τόσο.. τότε πάρε δίσκο SSD.. αφάνταστα πιό γρήγορος και αξιόπιστος... δεν έχει πρόβλημα με κουνήματα ή πτώσεις !! Αλλά όχι για να κάνεις σβήσε-γράφε όλη την ώρα και για πολλά χρόνια να γίνεται το ίδιο !! Επίσης το καλύτερο backup πρόγραμμα, για να χρησιμοποιείς, είναι το Acronis.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα