Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενδιαφέρομαι να στήσω ένα καινούριο μηχανάκι.

Θα ήθελα να μην πιάνει πολύ χώρο και να έχει χαμηλή κατανάλωση αφού λόγω torrent δεν κλείνει ποτέ.

Αυτή την στιγμή έχω ένα netbook που παίζει αυτό το ρόλο με κατανάλωση ~10watt/ώρα κατά μέσο όρο. Το πρόβλημα όμως είναι ότι είναι πολύ αργό (Ν270) και δεν μπορείς να περιηγηθείς στο internet χωρίς να σου σπάσουν τα νεύρα, οπότε ψάχνω για κάτι καινούριο.

Έχω ήδη 2χ4gb sodim ddr3 και γενικά προσανατολίζομαι σε μια υλοποιήση με j3455. 
Για παράδειγμα: https://www.e-gate.gr/530832/asrock-j3455b-itx

Σε πρώτη φάση θα μπεί ένα μηχανικός σκληρός δίσκος που έχω 500gb και αργότερα κανένας ssd.

Ποσό που διαθέτουμε : 100€
Χρήση υπολογιστή : περιήγηση στο internet, κατέβασμα torrent και θέαση ταινιών .mkv 1080p.
Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: κανένα
Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη: υπάρχει οθόνη
Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι: υπάρχουν
Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος): Αθήνα
Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα: από διαφορετικά
Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο: θα το στήσω εγώ
Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο: υπάρχουν windows 10

Θα χρειαστώ:
μητρική

επεξεργαστή

τροφοδοτικό (χαμηλής ισχύος)

Κουτί έχω ήδη ένα μικρό αλλά σκέφτομαι να φτιάξω ένα από ξύλο για να ταιριάζει με τα έπιπλα.

Τα ερωτήματα μου είναι δύο:

1ον είναι αρκετά δυνατός ο j3455 για τις δουλειές που τον θέλω;

2ον να φτάσει τα επίπεδα κατανάλωσης του netbook δεν το νομίζω αλλά πόσο χαμηλά μπορεί να πάει;

Ευχαριστώ πολύ

Υ.Γ. Με ενδιαφέρει κυρίως η κατανάλωση ρεύματος και το σερφάρισμα, τώρα αν δεν μπορεί να παίξει τις ταινίες έχω και άλλο μηχάνημα για να τις δώ. Μήπως με έναν G4400 θα ήταν καλύτερα τα πράγματα;

Δημοσ.

Αυτο το συστηματακι που σκεφτεσαι προοριζεται ακριβως για την χρηση που το θες.Με τις μνημες που διαθετεις ειναι κομπλε.Μην σου πω θα εκπλαγεις απο το ποσο αξιοπρεπες θα ειναι.Καταναλωση 10watt ειναι επισης και φυσικα αθορυβο.Προχωρας αφοβα.Ειναι κλασεις ανωτερο απο τον n270.

• Like 1
Δημοσ.

Για μικρό τροφοδοτικό;

Αυτο το συστηματακι που σκεφτεσαι προοριζεται ακριβως για την χρηση που το θες.Με τις μνημες που διαθετεις ειναι κομπλε.Μην σου πω θα εκπλαγεις απο το ποσο αξιοπρεπες θα ειναι.Καταναλωση 10watt ειναι επισης και φυσικα αθορυβο.Προχωρας αφοβα.Ειναι κλασεις ανωτερο απο τον n270.

Το έχεις χρησιμοποιήσει; Απλώς σκέφτομαι μήπως αξίζει η λίγο παραπάνω κατανάλωση και χρήματα για έναν G4400.

Δημοσ.

Έχω δοκιμάσει αυτό http://www.asrock.com/mb/Intel/Q1900M/ που θεωρητικά είναι χειρότερο και για απλά πραγματάκια ήταν αξιοπρεπέστατο με 4gb ram.Έχει περάσει από τα χέρια μου(και τώρα είναι πεταμένο σε κάποιο ντουλάπι netbook με n270-που με οτιδήποτε λογισμικό και με αναβάθμιση στα 2gb δεν μπορούσε να κάνει τίποτα.)Σύγκριση μεταξυ των δύο δεν μπορεί να υπάρξει.Προφανώς σετ με g4400 θα ταν καλύτερο αλλά θα χάσεις σε χρήμα,κατανάλωση και την δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις τις μνήμες σου.Το είχα δουλέψει σε κουτί με ενσωματωμένο τροφοδοτικό οπότε δεν έχω γνώμη.  

Δημοσ.

Μια εναλλακτική ήταν και το j1900 αλλά είδα ότι είναι τουλάχιστον δύο ετών οπότε λέω να πάω στο πιο καινούριο...

Αυτό που δεν ξέρω αν μπορεί να διαχειριστεί περίπου 10 σελίδες (το πολύ 20) σε chrome και ταινία, το j1900 τα έκανε αυτά; Το είχες δοκιμάσει με matroskes (.mkv); Μήπως και αντικαταστήσει τον κανονικό pc μου με FX6300.

Σε απόκριση λες να τη βλέπω τη διαφορά, έχεις μέτρο σύγκρισης; 

Τροφοδοτικό σκεφτόμουν για pico αλλά δεν τους έχω εμπιστοσύνη ως προς την ποιότητα του ρεύματος τους σε σχέση με ένα κανονικό τροφοδοτικό και επιπλέον σε κάποιες μετρήσεις δεν έφτασαν καν το 85% απόδοση (άσχετα αν αναφέρουν 95% όλα). Οπότε για 5-10% διαφορά σε απόδοση καλύτερα σε συμβατικό γνωστής μάρκας 80bronze των 35-45€.

Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις, αλλά δεν έχω εμπειρία από τα καινούρια atomάκια ή μάλλον για τους αντικαταστάτες τους...

Δημοσ.

Κοιτα τοτε το χα στησει ελαφρως μπακαλικα με ddr3 μνημες που περισσευαν ενω προτεινονται ddr3l χωρις να δωσω βαση σε τροφοδοτικο αφου προοριζοταν για θειο μου που το ανοιγε κανα δυο ωρες την εβδομαδα.Αυτο που ειχα δοκιμασει ηταν youtube με 6-7 σελιδες ταυτοχρονα(δεν υπηρχε περιπτωση να χρησιμοποιησει κατι περισσοτερο για να δοκιμασω κατι εξτρα) και ηταν κομπλε.Οπως επισης για ταινιες.Νομιζω οτι για τροφοδοτικο θα πρεπει να δωσεις βαση μιας που θα ναι μονιμα ανοιχτο,αν και απο την αλλη 15watt pc θα ναι..:P Στα + οτι ηταν αθορυβο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...