george991 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Πωπω βρήκα θέμα να ζωντανέψω τώρα!! Σύμφωνα πάντα με τη γνώμη μου, γενικά σαν hacker εννοείται αυτός, που όπως ανέφεραν παραπάνω, μπορεί με τα εργαλεία που διαθέτει να επιλύσει ένα πρόβλημα χρησιμοποιώντας μη συμβατικούς τρόπους και συνήθως χρησιμοποιώντας τα εργαλεία με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που έχουν κατασκευαστεί να δουλεύουν. Π.χ. ο θείος του isay δεν είναι hacker που κάνει αυτά τα οποία ξέρει να κάνει με τα εργαλεία που έχει για να κάνει ακριβώς αυτό, αλλά είναι προγραμματιστής. Hacker θα ήταν αν στα ηλεκτρονικά έπαιρνε ένα δορυφορικό πιάτο και το χρησιμοποιούσε για να στείλει σήματα ικανά να σπάσουν τη τζαμαρία της απέναντι πολυκατοικίας. Δηλαδή θα χρησιμοποιούσε τα εργαλεία του με αντισυμβατικό τρόπο, χωρίς όμως να πρόκειται πάντα για κακόβουλες ενέργειες. Το γεγονός αυτό, όμως, προυποθέτει πολύ καλή γνώση των εργαλείων που έχει στη διάθεσή του! Τώρα στην πληροφορική πρέπει να κάνουμε ένα βασικό διαχωρισμό, που παραδόξως δεν είδα να αναφέρεται καθόλου μέχρι στιγμής. Ο διαχωρισμός αυτός αφορά τους hackers από τα script kiddies. Σαν script kiddies αναφέρονται τα άτομα που δεν έχουν ιδέα από προγραμματισμό και απλά επαναχρησιμοποιούν εργαλεία που είναι φτιαγμένα από άλλους, χωρίς να ξέρουν τον ακριβή τρόπο λειτουργίας τους. Αυτά τα άτομα δεν είναι σε καμιά περίπτωση hackers και αντιμετωπίζονται αρνητικά και απαξιωτικά από αυτούς. Επομένως, σύμφωνα με τη γνώμη μου ο πραγματικός hacker είναι άρτιος προγραμματιστής! Με την έννοια ότι ξέρει να χειρίζεται πολύ καλά 5-6 γλώσσες υψηλού επιπέδου + assembly για reverse engineering. Εννοείται πως χρησιμοποιεί και αυτός έτοιμα προγράμματα όπως και τα script kiddies, γιατί όπως ακριβώς και στον προγραμματισμό δεν είναι ανάγκη να ανακαλύπτουμε συνέχεια τον τροχό για να επιλύσουμε ήδη λυμένα προβλήματα, αλλά είναι και σε θέση να γράψει τον δικό του κώδικα, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του, όταν δεν υπάρχει έτοιμη λύση. Αυτό κάνει και ο Elliot στο Mr Robot, που όποτε έχουμε δει οθόνη τρέχει κάποιο έτοιμο script στο terminal, αλλά είναι και σε θέση να γράψει τον δικό του κώδικα που θα υπερφορτώσει τα ups της Ecorp. Επίσης, υπάρχει και ο άτυπος κανόνας που λέει ότι δεν είσαι hacker μέχρι κάποιος άλλος hacker να σε αποκαλέσει hacker!
becoming_I Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Πωπω βρήκα θέμα να ζωντανέψω τώρα!! From beyond the grave Επομένως, σύμφωνα με τη γνώμη μου ο πραγματικός hacker είναι άρτιος προγραμματιστής! Με την έννοια ότι ξέρει να χειρίζεται πολύ καλά 5-6 γλώσσες υψηλού επιπέδου + assembly για reverse engineering. Μάλλον δεν έχεις ακουστά τον Kevin Mitnick Αυτό κάνει και ο Elliot στο Mr Robot, που όποτε έχουμε δει οθόνη τρέχει κάποιο έτοιμο script στο terminal, αλλά είναι και σε θέση να γράψει τον δικό του κώδικα που θα υπερφορτώσει τα ups της Ecorp. Η σειρά αυτή έκανε περισσότερο κακό από ότι καλό στην αντίληψη του κόσμου για τους "hackers". Επίσης, υπάρχει και ο άτυπος κανόνας που λέει ότι δεν είσαι hacker μέχρι κάποιος άλλος hacker να σε αποκαλέσει hacker! Το ίδιο ισχύει και για τους τραγουδιστές
george991 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Μάλλον δεν έχεις ακουστά τον Kevin Mitnick Από ποιό σημείο ακριβώς προκύπτει ότι δεν ήξερε προγραμματισμό?? Ίσα ίσα ο Mitnick είναι ο ορισμός του hacker όπως τον διατύπωσα.
becoming_I Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Από ποιό σημείο ακριβώς προκύπτει ότι δεν ήξερε προγραμματισμό?? Ίσα ίσα ο Mitnick είναι ο ορισμός του hacker όπως τον διατύπωσα. Με τη βασική διαφορά ότι γνωστός έγινε λόγω του social engineering που είναι η Αχίλλειος πτέρνα όλων. Με απλά λόγια ανθρώπινος παράγοντας. Αν θες δες και αυτή του τη συνέντευξη που χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι δεν ήταν τα coding skills αλλά τα social skills αυτά που έκαναν τη διαφορά. Για μένα hacker είναι αυτός που κάνει ένα hack σαν και αυτό που κάνανε στη Sony ή στη Yahoo! και όχι πιτσιρίκια που είδαν 2 επεισόδια Mr.Robot, έβαλαν Kali και έκλεψαν το wifi του γείτονα.
george991 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Με τη βασική διαφορά ότι γνωστός έγινε λόγω του social engineering που είναι η Αχίλλειος πτέρνα όλων. Με απλά λόγια ανθρώπινος παράγοντας. Αν θες δες και αυτή του τη συνέντευξη που χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι δεν ήταν τα coding skills αλλά τα social skills αυτά που έκαναν τη διαφορά. Για μένα hacker είναι αυτός που κάνει ένα hack σαν και αυτό που κάνανε στη Sony ή στη Yahoo! και όχι πιτσιρίκια που είδαν 2 επεισόδια Mr.Robot, έβαλαν Kali και έκλεψαν το wifi του γείτονα. Ωραία τώρα δηλαδή τι ισχυρίζεσαι? Ότι hacker σε κάνει από μόνο του το social engineering? Εγώ λέω ότι αυτό είναι το extra mile που σου διευκολύνει πολύ τη ζωή και ναι είναι ένα skill που πρέπει να έχει ένας hacker. Αλλά δεν είναι το μοναδικό προαπαιτούμενο. Αλλιώς όλοι που ασχολούνται με τον κλάδο του μαρκετινγκ θα λέγονταν hackers. Στην ουσία αυτό κάνουν, με τον ένα ή άλλο τρόπο εξαπατούν τον κόσμο. Άρα είναι hackers? Ο Mitnick σε πληροφορώ πως ήταν πολύ καλός προγραμματιστής με πολύ βαθιά γνώση τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Τώρα για την τελευταία παράγραφο μου αρέσει που διαφωνείς συμφωνόντας! Λες και εγώ είπα κάτι διαφορετικό όταν έλεγα για τον διαχωρισμό hacker από script kiddies.
becoming_I Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Ωραία τώρα δηλαδή τι ισχυρίζεσαι? Ότι hacker σε κάνει από μόνο του το social engineering? Ισχυρίζομαι ότι μόνο με γλώσσες προγραμματισμού δε γίνεσαι hacker. Να απαντάς επί του συνόλου και όχι απομονώνοντας προτάσεις. Ο Mitnick σε πληροφορώ πως ήταν πολύ καλός προγραμματιστής με πολύ βαθιά γνώση τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Φυσικά και είναι ο άνθρωπος. Είναι σαν να συζητάμε για ιατρική και να λέμε αν ξέρουμε ή όχι ανατομία. Γιατρός είναι και ο χειρούργος αλλά και o δερματολόγος. Τώρα για την τελευταία παράγραφο μου αρέσει που διαφωνείς συμφωνόντας! Λες και εγώ είπα κάτι διαφορετικό όταν έλεγα για τον διαχωρισμό hacker από script kiddies. Απλά είπα τι είναι για μένα hacker. Αν εσύ το είδες σαν διαφωνία... Ερώτηση κρίσεως : H Fsociety είναι hackers ή script kiddies; (BTW προσοχή με τα spoilers δεν έχω ξεκινήσει 3η σεζόν)
george991 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Ερώτηση κρίσεως : H Fsociety είναι hackers ή script kiddies; (BTW προσοχή με τα spoilers δεν έχω ξεκινήσει 3η σεζόν) Είναι hackers
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα