Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι σχεση υπαρχει αναμεσα στον προγραμματσμο και το hacking ; ; ;

Ο hacker ειναι ενας αριστος προγραμματιστης η το αντιστροφο ; ; ;

Ο προγραμματιστης δουλευει σε γραφικα περιβαλλοντα ενω ο hacker με linux σε black terminal ; ; ;

Τι σχεση με την πραγματικοτητα εχουν οι ταινιες me hacker ; ; ;

Δημοσ.

Όλα αυτά είναι ανάλογα φίλε μου..
O προγραμματισμός και το "hacking" συνδέονται άμεσα αλλά επίσης είναι χιλιόμετρα μακριά σαν "κόσμοι".
Άν έχεις κάποιες πιο συγκεκριμένες ερωτήσεις μπορώ να σου δώσω βιβλία/άρθρα τα οποία θα σε "διαφωτίσουν" κάπως.

Ο hacker δεν είναι απαραίτητα κακόβουλος, δεν είναι απαραίτητα άριστος προγραμματιστής.. (Αλλά θα μπορούσε.)
Σε γενικές γραμμές είναι ένας άνθρωπος που θα ξεπεράσει όποιο πρόβλημα τύχει προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του. (Όποιος και αν είναι αυτός, ασχέτος αν έχει σχέση με "κοινούς υπολογιστές" ή οχι.)

Δημοσ.

Τι σχεση υπαρχει αναμεσα στον προγραμματσμο και το hacking ; ; ;

Πολλοί άνθρωποι που ξέρουν το ένα σε μεγάλο βαθμό ξέρουν και για το άλλο (συνήθως όχι στον ίδιο βαθμό). Άμα δώσεις στον κιθαρίστα ένα πιάνο θα μπορεί να σου παίξει κατευθείαν παραπάνω από ντο ρε μι.

Ο hacker ειναι ενας αριστος προγραμματιστης η το αντιστροφο ; ; ;

Δεν είναι απαραίτητο και σχεδόν πάντα όχι.

Ο προγραμματιστης δουλευει σε γραφικα περιβαλλοντα ενω ο hacker με linux σε black terminal ; ; ;

Μη κάνεις τέτοιες ερωτήσεις, μας βλέπει κόσμος.

Όση έχουν με την πραγματικότητα και οι ταινίες με τον 007.

• Like 3
Δημοσ.

Όλα αυτά είναι ανάλογα φίλε μου..

O προγραμματισμός και το "hacking" συνδέονται άμεσα αλλά επίσης είναι χιλιόμετρα μακριά σαν "κόσμοι".

Άν έχεις κάποιες πιο συγκεκριμένες ερωτήσεις μπορώ να σου δώσω βιβλία/άρθρα τα οποία θα σε "διαφωτίσουν" κάπως.

Ο hacker δεν είναι απαραίτητα κακόβουλος, δεν είναι απαραίτητα άριστος προγραμματιστής.. (Αλλά θα μπορούσε.)

Σε γενικές γραμμές είναι ένας άνθρωπος που θα ξεπεράσει όποιο πρόβλημα τύχει προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του. (Όποιος και αν είναι αυτός, ασχέτος αν έχει σχέση με "κοινούς υπολογιστές" ή οχι.)

Αληθευει το cmd και terminal scripting για τον hacker οπως και η καλη γνωση δικτυων ;;;

Επισης η χρηση c c++ assembly dissassemblers κλπ

Δημοσ.

Τα εχεις μπλέξει στο μυαλό σου, μάλλον επειδή βλέπεις αναλογες ταίνιες. 

Θα στα πω διαφορετικά γιατί οι απαντησεις που ελαβες δε βλέπω να σε βοήθησαν (αν και οι απαντησεις ήταν μια χαρα).

Ο θείος μου ξέρει να χτίζει, να σοβατίζει, να βάφει, να κολλά σίδερα, να στήνει ηλεκτρολογικά. Είναι μάστορας που το αντίστοιχο στο χώρο της τεχνολογίας θα τον έλεγες hacker. Δεν ξέρει όμως να χειριστεί ξύλο (λείανση, λούστρο, διορθώσεις, κλπ) αλλά ακομα και ετσι ειναι μάστορας, δηλαδη αντιστοιχος hacker. 

Σαν μάστορας λοιπον εχει μια σειρά απο εργαλεία και μηχανήματα που κάνει τη δουλειά του. Βασικό ειναι να βλέπει το προβλημα και με τα εργαλεια που εχει (ή φτιαχνει) να κάνει αυτό που θελει/συμφερει/αξιζει/κλπ

Το ιδιο ειναι και ο hacker. ΕΧΕΙ γνώσεις/εμπειρία, οχι απαραίτητα σε ολα τα πεδία και με βάση την εργαλειοθήκη του, βρίσκει τρόπους ή φτιαχνει εργαλεία να αντιμετωπίσει μια προκληση. Δηλαδη ο hacker ΔΕΝ τα ξερει όλα, αυτα που ξέρει θελει να τα ξερει καλα και ο τρόπος σκέψης ειναι πως θα κάνει αυτό που θελει.

Οι ερωτήσεις λοιπον που κάνεις ειναι του τύπου αν ο μάστορας πρεπει να ξερει ηλεκτρολογικά, αν πρεπει να εχει ηλεκτροκόλληση, αν πρεπει να ξέρει απο ξυλουργικα. Αν ο μάστορας/hacker ειναι μονο για συντήρηση και βαφή, οχι δε χρειάζεται να εχει ηλεκτροκόλληση, ουτε να ξέρει απο ηλεκτρολογικά. 

Το terminal scripting ειναι ενας τρόπος ΟΧΙ το μοναδικό εργαλείο. Αν θελω πχ να κάνω ενα ping ή ένα nslookup, σιγα μην ανοιγω ολοκληρο προγραμμα για ping/nslookup. Μεσω terminal. Αυτό ΔΕΝ με κάνει hacker, αλλά θα αρχιζα να σκεφτόμουν σαν hacker ΑΝ ήξερα πολλους τρόπους να κάνω τη δουλεια μου

• Like 1
Δημοσ.

Η κυριολεκτική μετάφραση της λέξης hack είναι "αδέξιο κόψιμο". Στη πληροφορική μπορείς να βρεις τη λέξη με δύο τρόπους:

1. Όταν προσπαθείς να... λύσεις ένα πρόβλημα με αδέξιο η αντιδεοντολογικό τρόπο, μπορεί να ακούσεις "that's a hack" και έχει αρνητική σημασία.

2. Οι χακερς είναι αυτοί που στηρίζονται να εντοπίσουν μια "αδεξιοτητα" για να "κόψουν" την εξωτερική επιφάνεια και να αποκτήσουν πρόσβαση μέσα.

Εσένα σε νοιάζει μάλλον το 2.

Η κυρία διαφορά του χάκερ με το προγραμματιστή είναι οτι

το ένα δηλώνει επαγγελματικό και επιστημονικό πεδίο, το άλλο σκοπό.

Ο χάκερ μπορεί να μην έχει ιδέα απ την επιστήμη, και με 2-3 κολπάκια που του έδειξαν να ψάχνει να βρει απροστάτευτο λογισμικό για να τα χρησιμοποιήσει, μπορεί όμως και να είναι και κάποιος ειδήμων στη πληροφορική. Σημασία έχει πως οτι κι αν ξέρει, το κάνει με σκοπό να βρει ευπαθειες σε συστήματα που έφτιαξαν άλλοι

Προγραμματιστής είναι ένας άνθρωπος που εχει ειδικευτει σε αυτό το τομέα της επιστήμης της πληροφορικής. Ο σκοπός του μπορεί να είναι οποιοσδήποτε. Να φτιάξει κάτι νέο, να συντηρήσει κάτι παλιό, και ακόμα και να ψάξει και ο ίδιος για ευπαθειες σε ένα σύστημα.

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως ο χάκερ με την σημασία που έχεις εσύ στο μυαλό σου(φάση Mr robot), είναι κυρίως εξοικειωμένος με τα δίκτυα. Διάσημος hacker έχει πει πως η μεγαλύτερη "μαγκιά" είναι να χακάρεις τους ανθρώπους. Δεν είναι ανάγκη να βάλεις ένα αλγόριθμο για να βρεις τον κωδικό κάποιου (δεν υπάρχει για σύνθετους κωδικούς που να το κάνει σε αποδεκτό χρόνο) hack the person. Κάνε ένα κόλπο ώστε να τον οδηγήσεις να σου δώσει στοιχεία που να στον δώσουν.

Βέβαια όλα αυτά όμορφα και ωραία, όμως ο κίνδυνος είναι στη γωνία. Όσο καλά και να κρυφτείς, δεν είναι δύσκολο να σε βρούν αν πας να κάνεις κάτι που ξεπερνάει τα όρια. Γενικά ένα καλό υπόβαθρο σε δίκτυα σου δίνει μεγάλο προβάδισμα. Μπορείς να το κάνεις και δουλειά, όπου σε πληρώνει κάποιος για να βρεις που πάσχει ένα σύστημα και να εμποδίσει άλλους να μπουν μέσα.

• Like 2
Δημοσ.

Πάντως ο χάκερ με την σημασία που έχεις εσύ στο μυαλό σου(φάση Mr robot), είναι κυρίως εξοικειωμένος με τα δίκτυα. 

Αυτή η σειρά έχει αυξήσει τα downloads του kali linux κατά 100000% :D

Μη κάνεις τέτοιες ερωτήσεις, μας βλέπει κόσμος.

Όση έχουν με την πραγματικότητα και οι ταινίες με τον 007.

Νομίζω ότι ανέδειξες με τον καλύτερο τρόπο το πως βλέπουν οι περισσότεροι τους hacker.

• Like 3
Δημοσ.

Τι εννοουμε ψαχνουν τρυπες και κενα για να μπουν ;;;

Υπαρχουν κενα και τρυπες ; ; ; 

Ξερω οτι ο ιδιος επιτρεπεις την εισοδο ενος hacker cracker στο συστημα σου, αν δεν του ανοιξεις την πορτα δεν μπαινει

Δημοσ.

Ξερω οτι ο ιδιος επιτρεπεις την εισοδο ενος hacker cracker στο συστημα σου, αν δεν του ανοιξεις την πορτα δεν μπαινει

Δηλαδή εγώ επιτρέπω στο hacker να μπει στο pc μου; Μάλιστα!!! Κάτι μάθαμε και σήμερα.

Να υποθέσω ότι εσύ δεν επιτρέπεις σε κανέναν να μπει στο σύστημα σου. Επίσης υποθέτω ότι η sony επέτρεψε να τη χακάρουν και να χάσει μερικά εκκατομύρια δολλάρια.

Έχεις μπερδέψει σοβαρά κάποια πράγματα. Θες να μάθεις για το hacking αλλά δεν ξέρεις τι εννοούμε όταν λέμε κενά/τρύπες ασφαλείας. Για να μπορείς να καταλάβεις τις απαντήσεις (που εκτιμώ ότι τα παιδία που απαντήσανε σε καλύψανε και με το παραπάνω) πρέπει να γνωρίζεις μερικούς βασικούς όρους.

Σα να πηγαίνεις να ρίξεις πλάκα μπετό στην οικοδομή και να μην ξέρεις τι είναι ο δονητής (δεν είναι αυτό που νομίζετε :D)

A και by the way hackers != crackers έτσι πληροφοριακά.

• Like 2
Δημοσ.

Τα λες πολυ καλα 

Τα εχω μπερδεμενα και δεν ξερω βασικους ορους

Δεν ξερω φυσικα αν επιτρεπεται σε καποιον ασχετο  οπως εγω να κανει ερωτησεις ;;;

Δημοσ.

Μιλάμε για κενά ασφαλείας.

Άμα έχεις δει το star wars ep4, το death star είχε ενα σημαντικό κενό ασφαλείας, το οποίο επέτρεψε και στον luke να το καταστρέψει...

Οι τρύπες και τα κενά συνήθως είναι περιπτώσεις όπου το σύστημα είναι ευάλωτο με κάποιο συγκεκριμένο τρόπο επειδή έγινε μια παραβλεψη κατά το σχεδιασμό της ασφάλειας του.

Δημοσ.

Τα λες πολυ καλα 

Δεν ξερω φυσικα αν επιτρεπεται σε καποιον ασχετο  οπως εγω να κανει ερωτησεις ;;;

Εννοείται οτι επιτρέπεται και επιβαλεται να κάνουμε ερωτήσεις (και εγω θεωρώ άσχετο τον εαυτό μου σε απειρα πραγματα), αλλά πολύ περισσότερο επιβάλλεται να διαβάζουμε προσεκτικά τις απαντήσεις, αν κάτι δεν το καταλαβαίνουμε να το ψάχνουμε (thanks god for internet) και αν δεν βγαλουμε άκρη ζητάμε πάλι πιο στοχευμένη βοήθεια.

Με δυο λογια. 

Οι σωστές ερωτήσεις φέρνουν πάντα καλύτερες απαντήσεις.

Οι επαναλαμβανόμενες ιδιες (ή παρεμφερείς ερωτήσεις) θα φέρουν κάποιες νεότερες απαντήσεις αλλά στο τέλος ... ησυχία. 

Δημοσ.

Τα λες πολυ καλα 

Φίλε μου αν θέλεις να ασχοληθείς και να μάθεις θα σου πρότεινα αντί να κάνεις ερωτήσεις εδώ να διαβάσεις κάποιο από αυτά διότι η ύλη είναι πολύ μεγάλη και είναι ουσιαστικά αδύνατον κάποιος να σε βοηθήσει μέσω του forum.

• Gray Hat Hacking: The Ethical Hacker's Handbook (2004)
  • Hacking: The Art of Exploitation (2003)

Θέλουν αρκετό χρόνο, υπομονή και δίψα για μάθηση.

Ψάξε για τις εκδόσεις που σου έγραψα παραπάνω. (Είναι οι πρώτες)

• Like 1
Δημοσ.

Για τη σχέση του ενός με το άλλο, ενθυμούμαι να αναφέρω πως πριν 17 χρόνια περίπου χρησιμοποίησα τεχνικές cracking επιτυχημένα χωρίς να γνωρίζω προγραμματισμό (ΟΚ, φανταζόμουν - κατανοούσα κάποια πράγματα αλλά δεν είχα προσπαθήσει να προγραμματίσω τίποτα ακόμα).

Όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε, αυτός που θέλει να κάνει κάτι συνήθως στοχεύει σε ειδικές γνώσεις ακριβώς για το σκοπό του και δεν είναι απαραίτητο να είναι πολύ καλός γενικά. Δηλαδή, ένας hacker/cracker αρκεί να εκπαιδευτεί να κάνει κάποια συγκεκριμένα πράγματα χωρίς τούμπαλιν να έχει την ιδιότητα του γαμάτου προγραμματιστή/γνώστη δικτύων κτλ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...