Zaytsev Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Έχει η γυναίκα μου ένα Intel X58 1366 με i7 920 και 3x2GB μνήμη. Για τη δουλειά που το θέλει, surfing, fb, καμιά ταινία και κανά adventure παιχνίδι, είναι υπέρ αρκετό. Έχει όμως δύο θέματα... 1. κάποιες φορές δυσκολεύεται όταν έχει αρκετά παράθυρα ανοικτά, λόγω μνήμης 2. Τρώει συχνά πυκνά BSoD, γιατί οι drivers είναι παλιοί και με τους native των Win10 δεν έχει όλες τις λειτουργίες (πχ RAID controller). Ψάχνω αρχικά να της βρω μνήμη, αλλά οι τιμές των DDR3 είναι εξωφρενικές. Βρίσκω Registered ECC για server στα 40€ (2x8GB), αλλά απλές για desktop (επώνυμες) ξεκινάνε στα 120-130€ ακόμα και μεταχειρισμένες. Αξίζει να της πάρω ένα νέο σετάκι, cpu/mobo/mem να κάνει τη δουλειά της και να το σπρώξω αυτό, όσο πιάσει, ή θα πάει πολύ παραπάνω; Ρωτάω γιατί δεν έχω ασχοληθεί με low-mid range συστήματα και πως παίζουν με τα 10ρια.
x_vagos_x Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Δεν ξέρω αν σε συμφέρει και πόσο πιάνει το παλιό της σύστημα, αλλά ένας Intel G4560 με 8gb ram και έναν ssd, προσωπικά μου φτάνει ακόμη και για ελαφρύ Photoshop. Χωρίς ίχνος σκαλώματος ακόμη και Chrome με 15 extensions, και με 30 tabs ανοιχτά, με έως και 5 από αυτά πάντα φορτωμένα ταυτόχρονα (κάνοντας switch απ' το ένα στο άλλο δεν χρειαζεται να τα φορτώσει ξανά). 1
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Αν η μητρική σου παίρνει ECC Registered (να βεβαιωθείς γι αυτό πρώτα) πουλάς αυτά που έχεις και παίρνεις 3 (είναι 3-channel) τεσσάρια με περίπου τα ίδια λεφτά. Και όσο κρατήσει κράτησε.
mindtrapper Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Αν είναι η DX58SO παίρνει κανονικά ECC αν βάλεις Xeon. 6 core/12 thread Xeon: http://www.ebay.de/itm/Intel-Xeon-X-5660-2-8-GHz-3-5-GHz-Turbo-6-Kern-12MB-Cache-CPU-Prozessor-/152608565248?epid=115253109&hash=item23882de800:g:kM4AAOSw6YtZWLPV ή και http://www.ebay.de/itm/Intel-Xeon-X5670-Six-Core-CPU-6x-2-93-GHz-12-MB-Cache-6-40GT-s-S-1366-/152608569141?epid=115243482&hash=item23882df735:g:-JAAAOSwceNZWLVz. Οι Intel μητρικές δεν είναι και πολύ καλές για overlocking αλλά ένα βασικό BCLK overclock θα μπορέσεις να το κάνεις και να πας εύκολα κάπου γύρω από τα 4ghz. Στο X58 chipset το BCLK overclock δεν επηρεάζει PCI κτλ. Βάλε και 3x4gb ram σε triple channel και είσαι ΟΚ.
UsualSuspect__ Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Σπρώξε μωρέ αυτό που έχει ήδη και πάρτης ένα νεο σαν αυτό που είπε ο Βαγγέλης πάνω. Θα μείνει για χρόνια με την χρήση που κάνει η γυναίκα σου. 4
life is music Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Έχει η γυναίκα μου ένα Intel X58 1366 με i7 920 και 3x2GB μνήμη. Για τη δουλειά που το θέλει, surfing, fb, καμιά ταινία και κανά adventure παιχνίδι, είναι υπέρ αρκετό. Έχει όμως δύο θέματα... 1. κάποιες φορές δυσκολεύεται όταν έχει αρκετά παράθυρα ανοικτά, λόγω μνήμης 2. Τρώει συχνά πυκνά BSoD, γιατί οι drivers είναι παλιοί και με τους native των Win10 δεν έχει όλες τις λειτουργίες (πχ RAID controller). Ψάχνω αρχικά να της βρω μνήμη, αλλά οι τιμές των DDR3 είναι εξωφρενικές. Βρίσκω Registered ECC για server στα 40€ (2x8GB), αλλά απλές για desktop (επώνυμες) ξεκινάνε στα 120-130€ ακόμα και μεταχειρισμένες. Αξίζει να της πάρω ένα νέο σετάκι, cpu/mobo/mem να κάνει τη δουλειά της και να το σπρώξω αυτό, όσο πιάσει, ή θα πάει πολύ παραπάνω; Ρωτάω γιατί δεν έχω ασχοληθεί με low-mid range συστήματα και πως παίζουν με τα 10ρια. και με μια μητρικη h81 parea με μια 8αρα ραμ και εναν i3 4170 πιστευω θα κάνατε δουλεια !
LambisElef Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 και με μια μητρικη h81 parea με μια 8αρα ραμ και εναν i3 4170 πιστευω θα κάνατε δουλεια ! Από όλο το θέμα, αυτός εκεί, επιμένει να πάει σε παλιάς γενιάς σύστημα... Δεν υπάρχεις λέμε. 3
Whitefanged Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Από όλο το θέμα, αυτός εκεί, επιμένει να πάει σε παλιάς γενιάς σύστημα... Δεν υπάρχεις λέμε. Τα πουλάει... Τρολιά και προμότα κι όποιον ψαρέψει. Κάνει και την καVλάντα του. 3
Zaytsev Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Τα πουλάει... Τρολιά και προμότα κι όποιον ψαρέψει. Κάνει και την καVλάντα του. Άμα πουλάει, να αγοράσομεν. Τα μεταφορικά δικά του (είμαι εξωτερικό ) Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Σκέφτομαι καινούριο σύστημα, όχι επειδή χρειάζεται, αλλά επειδή αυτό πλέον δεν υποστηρίζεται. Ως γυναίκα κι ας είναι τεχνικός στο επάγγελμα, δεν το έχει με το backup (εκτός από το τηλέφωνό της). Για αυτόν το λόγο, της έχω στήσει ένα Raid1, ώστε αν σκάσει δίσκος, να έχουμε λίγο χρόνο να τα μαζέψουμε. Το πρόβλημα λοιπόν είναι, πως το Intel Rapid Storage Manager, που ελέγχει τον controller και ειδοποιεί για τυχόν θέματα, δε δουλεύει. Η τελευταία έκδοση, πετάει BSoD μετά την εγκατάσταση και δε μπαίνει καθόλου στα W10 Η τελευταία που υποστηρίζει επίσημα τον controller της, ICH10R, είναι συμβατή με W7 και ενώ εγκαθίσταται στα W10, πετάει κι αυτή BSoD, 1 φορά την ημέρα. Αν το βγάλω τελείως, δουλεύει τέλεια (δεν υπάρχει hw θέμα δηλαδή) Από την άλλη, άλλο τα 16GB (δεν με ενδιαφέρει 3-Channel, ας δουλέψει dual) με 140€ κι άλλο να δώσω 400-500€ για σύστημα με την ελπίδα να σπρώξω το παλιό με κανά 150άρι. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα