Alex-V Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Σε ενα λαπτοπ με mint 17 xfce μου βγαζει το εξης μηνυμα για τον xorg. Τι κανουμε?
becoming_I Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Πάτα ctrl+F2 και δώσε στην κονσόλα sudo Xorg -configure sudo cp ~/xorg.conf.new /etc/X11/xorg.conf startx
Alex-V Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Τα κανω και μετα το startx μου βγαζει errors
becoming_I Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Τα κανω και μετα το startx μου βγαζει errors Μπορείς να παραθέσεις τα errors;
Alex-V Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 "Server terminated with error (1) "unable to connect tp X server" και κατι αλλα που ειναι ενα κατεβατο... Προσπαθησα να κανω reinstall τον xorg με sudo apt-get install --reinstall xserver-xorg αλλα μου βγαζει αποτυχια ανακτησης Αποτι καταλαβα εχουν διαλυθει τα repos. Ουτε apt-get update δεν μου κανει. Οπα. Εβγαλα μια ακρη. Επρεπε να συνδεθω με καλωδιο. Κανει update τωρα. Θα δοκιμασω να ξαναπερασω τον xorg και θα σας πω.
becoming_I Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Αποτι καταλαβα εχουν διαλυθει τα repos. Ουτε apt-get update δεν μου κανει. sudo rm /var/lib/dpkg/lock sudo dpkg --configure -a sudo apt-get update Αν ολοκληρωθεί επιτυχώς το update sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg 1
Alex-V Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Το κανα. Τιποτα. Εκανα και την εντολη που εγραψες για τον xorg. Ξαναπατησα το sudo apt-get install --reinstall xserver-xorg και μου λεει οτι το libegl1-mesa εξαρταται απο το libgbm1
becoming_I Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Το κανα. Τιποτα. Εκανα και την εντολη που εγραψες για τον xorg. Ξαναπατησα το sudo apt-get install --reinstall xserver-xorg και μου λεει οτι το libegl1-mesa εξαρταται απο το libgbm1 sudo apt-get install -f και αν δε φτιαχτεί δώσε το output του sudo apt-cache policy libgbm1 και αν όλα αποτύχουν βρήκα αυτό εδώ για linux mint 17.1 (βασικά απεγκαθιστά πλήρως το xorg και το βάζει από PPA) εσύ απλά βγάλε το xorg και ξαναεγκατέστησε το.
Alex-V Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Τιποτα. Τα νευρα μου. Εκανε καποιες εγκαταστασεις αλλα παλι αυτο το μηνυμα βγαζει Για κατσε να κανω αυτα που ανεφερες τωρα.
becoming_I Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Τιποτα. Τα νευρα μου. Εκανε καποιες εγκαταστασεις αλλα παλι αυτο το μηνυμα βγαζει Δοκίμασε sudo apt-get remove --purge xserver-xorg sudo apt-get install xserver-xorg sudo nvidia-xconfig # Αν έχεις nvidia κάρτα startx Αλλιώς sudo mv /etc/X11/xorg.conf.failsafe /etc/X11/xorg.conf startx EDIT: Βασικά πάτα το <YES> στο πρώτο σου post για να κάνει diagnose να δούμε τι λέει
dancer_69 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Δεν νομίζω ότι είναι καλή λύση η επανεγκατάσταση από τη στιγμή που δεν έχει διερευνηθεί το πρόβλημα που μπορεί να μην έχει σχέση με corrupted install του xorg. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερα προβλήματα και σπάσιμο του συστήματος, ενώ δεν υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι θα λύσει κάτι(αφού δεν έχει διερευνηθεί το τι προκαλεί το πρόβλημα).
becoming_I Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Το θέμα είναι ότι γίνονται conflict κάποια dependecies (εξαρτήσεις) και αυτό από μόνο του είναι πρόβλημα. Ας δούμε πρωτίστως τι θα δείξει το diagnose.
Alex-V Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Θα γελασεις, αλλα δε μπορω να βγαλω screenshot. Η μιση οθονη ειναι σπασμενη με αποτελεσμα να το συνδεω σε εξωτερικη οθονη που για καποιο λογο αυτη τη στιγμη δεν με βαζει ουτε με fn-f3 ουτε με fn-f5. Κατσε να δοκιμασω αυτα που ποσταρες Δεν ειναι δικο μου το λαπτοπ παρεπιπτοντως.
becoming_I Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερα προβλήματα και σπάσιμο του συστήματος, ενώ δεν υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι θα λύσει κάτι(αφού δεν έχει διερευνηθεί το τι προκαλεί το πρόβλημα). Σπασμένο σύστημα == δεν ξεκινά == δεν σε βγάζει ούτε στο τερματικό.
Alex-V Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Δεν καταφερα τιποτα. Με το που βαζω την πρωτη εντολη για να αφαιρεσω τον xorg μου λεει οτι ο xorg δεν ειναι εγκατεστημενος και οταν παω να τον κανω install μου ξαναβγαζει το μηνυμα για τον libegl1-mesa
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα