Προς το περιεχόμενο

[Monitor] LG 29UM59-P 199€ @public

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εμφανισιακά είναι ίδια με την UM68 η συγκεκριμένη.

Έχω την UM68, υποψιάζομαι πως είναι το ίδιο panel, και ενώ θεωρώ πως είναι super για δουλειά, δεν μπορώ να πω πως με τρελαίνει για gaming γιατί έχει πολύ bleed στις άκρες. Σε όλα τα σκοτεινά games θα το παρατηρείτε συνέχεια.

Δημοσ.

το σκεφτομαι

εχω την dell u2311h....

αξιζει λετε?

με χαλαει κυριως η ποιοτητα κατασκευης της LG και η σαπια βαση

Δημοσ.

το σκεφτομαι

εχω την dell u2311h....

αξιζει λετε?

με χαλαει κυριως η ποιοτητα κατασκευης της LG και η σαπια βαση

Έχει βελτιωθεί η ποιότητα κατασκευής της LG τα τελευταία χρόνια. Βέβαια την Dell δεν την φθάνει ακόμα σε αυτόν τον τομέα. Πάντως για dual monitor setup με την οθόνη σου θα είναι μια χαρά (αν σκοπεύεις να την κρατήσεις).

Δημοσ.

Για να αποφασισει καποιος, επειδη οι ιντσες ειναι παραπλανιτικες (λογω του οτι εκφραζουν διαγωνιο και οχι εμβαδον και μια UW εχει υπερβολικη αυξηση στη διαγωνιο χωρις να συνεπαγεται πραγματικο χωρο(εμβαδον) ) ας σκεφτει το εξης :

Η 29αρα UW ειναι μια μια 23αρα 1080p με εξτρα 320 pixels δεξια και 320 αριστερα.

Η 34αρα UW ειναι μια μια 27αρα 1080p/1440p με εξτρα 320/440 pixels δεξια και 320/440 αριστερα.

Συνεπως οποιος εχει κατω απο 23αρα , η 29αρα ειναι αναβαθμιση απο καθε αποψη ακομα και σε περιπτωσεις που δεν υποστηριζεται 21:9 περιεχομενο.

Αν εχεις 23αρα, τοτε εισαι στα ιδια και οπου υποστηριζεται UW επωφελεισαι απο αυτο.

Αν εχεις πανω απο 23 τοτε μαλλον θα ξενερωσεις με την 29αρα γιατι θα χασεις μεγεθος στον καθετο αξονα και θα σου φαινεται περιεργο/υποβαθμιση συχνα.

Δυστυχως επειδη με βαση τις τιμες της τελευταιας 10ετιας το sweet spot ηταν οι 23αρες και 24αρες 1080p, για να πεις οτι θα παρεις το "wow factor" της Ultrawide, πρεπει να πας σε 34αρα... Μακαρι να υπηρχε και καμια ενδιαμεση λυση, 32αρα πχ, μπορει να αρκουσε και να ηταν πιο προσιτη.

• Like 4
Δημοσ.

Δυστυχως επειδη με βαση τις τιμες της τελευταιας 10ετιας το sweet spot ηταν οι 23αρες και 24αρες 1080p, για να πεις οτι θα παρεις το "wow factor" της Ultrawide, πρεπει να πας σε 34αρα... Μακαρι να υπηρχε και καμια ενδιαμεση λυση, 32αρα πχ, μπορει να αρκουσε και να ηταν πιο προσιτη.

O λόγος που οι περισσότερες ultrawide είναι 29 και 34 είναι για να ταιριάξουν με το ppi που έχουμε συνηθίσει οι περισσότεροι. Δηλαδή 91-95 για τους 1080p χρήστες (σε 23/24 ίντσες) και 108 για τους 1440p χρήστες (σε 27" ίντσες).

Δημοσ.

Μαπα ειναι η γενικα το λες;

Η 25αρα ειναι μαπα σιγουρα την ειδα απο κοντα... Για την 29αρα δεν ξερω γιατι δεν υπαρχει κανενα καταστημα που να την εχουν να την δεις... Με υπολογισμους που εκανα στα μετρα κτλ ομως μου φαινεται στα ορια του ανεπαρκους... Πχ 34αρες ultra wide ειναι ονειρο και πιστευω αυτο το μεγεθος ειναι που αξιζει,γι αυτο και καομα ειναι πανακριβο

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Γνωρίζει κάποιος τη διαφορά των μοντέλων με "P" στο τέλος από τα αντίστοιχα χωρίς P.

Παρέλαβα την οθόνη πριν λίγο και ενώ όλα τα αυτοκόλλητα εξωτερικά του κουτιού την αναφέρουν ως P, στο κουτί επάνω γράφει 29UM59

Δημοσ.

Όλα είναι θέμα κόστους και γούστου. Πέρυσι ήμουν ανάμεσα σε 24άρι 144hz ή Ultra wide με budget κάτω από 300e. Είχα δουλέψει σε 144hz asus και άλλα monitor αλλά δεν με συγκίνησαν τρελά, σαν να βλέπω ταινία στην 1000hz LG. Πριν είχα ένα ταπεινό παλαιό 22" non full hd samsung. Λόγω του ότι δεν υπάρχει κάποιο standart που θα μείνει, δεν επένδυσα παραπάνω λεφτά και είπα χωρίς δεύτερη σκέψη να τσιμπήσω ένα αδερφάκι της μοντέλο πέρυσι και αν μετανιώσω το κρατάω σαν δεύτερο, διότι μου αρέσει να δοκιμάζω πράγματα που έχουν boost-άρει την ψυχαγωγία / αισθήσεις εδώ και κάτι δεκαετίες.(κάρτες ήχου, dolby, wide field of view κτλ.) 

Όχι μόνο δε το μετάνιωσα, δεν φαντάστηκα ότι θα το γούσταρα τόσο πολύ. Αν εξαιρέσω τις γωνίες που τις παρατηρώ μόνο όταν boot-άρει το pc, και την βάση που είναι prefix (βάλτε κουτί ή book ή αν έχετε μπράτσο), δεν πάω πίσω σε αναλογία, ούτε σε ανάλυση. Τους πρώτους μήνες έδωσα edit σε ini files σε αρκετά παλαιότερα games και ανέβασα στα 75hz . Ότι παιχνίδι υπάρχει φέτος υποστηρίζει ανάλυση και αναλογία by default. Οι ταινίες και τα games, Overwatch, World of tanks, PUBG, Rainbow Six Siege, Civ, Xcom, Day of infamy, BF1, NBA 2K17 κτλ. είναι σκέτη απόλαυση σε συνδυασμό με ένα Surround δίνουν άλλη εμπειρία. 

Browsing αρκετά tabs, δουλειά άνετα σε Excel μπόλικες στήλες, αρκετά παράθυρα κτλ κτλ αναβαθμίζεις την παραγωγικότητά . Δουλεύοντας με δύο monitor αρκετά χρόνια ομολογώ ότι το κόψιμο στην μέση ήταν κάτι το οποίο συχαινόμουν ανελέητα και δε μπόρεσα ποτέ να χωνέψω μαζί με το στρίψιμο κεφαλιού.

Αγόρασα και μία δεύτερη για την δικιά μου στα bday της επειδή δουλεύει μπόλικα 3d applications, σχέδιο κτλ  (πριν είχε 24 FHD).Επέμενε να μην της πάρω αλλά once tasted είναι ένα από τα πράγματα που και να την απατήσω και να χωρίσουμε, δε πρόκειται να σπάσει.  

Εάν έχετε FHD και είστε οριακά στα fps των games ίσως χρειαστεί να ρίξετε λίγο τα γραφικά σε νέα games.  

Μέσα στα επόμενα 2 χρόνια θα έχουμε γενικότερα entry level monitor με g/free sync, 4K, Extra hz κτλ σε πιο προσιτές τιμές, ίσως και κανένα κορεάτικο outsider. Το 34"άρι παραείναι μεγάλο για office use / gaming απόσταση less than a metter. Με το 29" βλέπεις ταινίες άνετα από 3.5 μέτρα .  

Εάν κάποιος την αγόρασε και μετάνιωσε, αγγελία -20e από τιμή αγοράς και φεύγει σε μια ημέρα. 

Παρακολουθώ 1 χρόνο και δεν έχει μείνει καμία απούλητη, κυριολεκτώ. 

Υ.Γ Υπάρχει και ένα αρκετά καλό Arm

• Like 3
Δημοσ.

Μέχρι τώρα, διάφορα στα 75Hz δεν έχω αντιληφθεί σε σχέση με τα 60 που είχα ως τώρα.

Δεν έχω δοκιμάσει πολλά πράγματα βέβαια ακόμη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...