bromiaris Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Κάνεις κάτι πολύ απλό… Φουλάρεις το ρεζερβουάρ … κάνεις τουλάχιστον 100km και ξανά φουλάρεις… αυτό είναι το πραγματικό καύσιμο που έκαψες. Εγώ σε γενικές γραμμές το εμπιστεύομαι… λέω σε λίγο χρονικό διάστημα να αλλάξω και να πάω στο νέο Yaris diesel Γενικά όταν είσαι σταμάτα – ξεκίνα η κατανάλωση είναι στα ύψη.. Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2017 από bromiaris
Γιάννης Platano Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Το trip computer το εμπιστεύεστε;γιατι μπορει να εκαψα 7 λιτρα αλλα το κομπιουτερ ελεγε 5,9.μηπως παιζει ρολο η βενζινη για το αν ειναι νοθευμένη; Σε ολα μου τα αυτοκινητα το trip computer ελεγε λιγοτερη απο την πραγματικη καταναλωση Κάνεις κάτι πολύ απλό… Φουλάρεις το ρεζερβουάρ … κάνεις τουλάχιστον 100κμ και ξανά φουλάρεις… αυτό είναι το πραγματικό καύσιμο που έκαψες. Εγώ σε γενικές γραμμές το εμπιστεύομαι… λέω σε λίγο χρονικό διάστημα να αλλάξω και να πάω στο νέο Yaris diesel Γενικά όταν είσαι σταμάτα – ξεκίνα η κατανάλωση είναι στα ύψη.. Καλυτερα να κανει πιο πολλα χλμ για να ειναι πιο αξιοπιστη η μετριση .
bromiaris Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Απλά αν κάνει 100km τότε θα είναι άμεσο το αποτέλεσμα για το πόσα λίτρα έκαψε στα 100km… Εγώ εδώ και 3 χρόνια έχω Βάλει και υγραέριο.. ξέρεις τι είναι να κάνω 730 km με 25,9 ευρώ καύσιμο (0,7 ευρώ το λίτρο αγορά Γκαζιού)... δηλαδή ανά 5.1lt/100km με συνετή οδήγηση και εκτός πόλεως.
Γιάννης Platano Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Απλά αν κάνει 100km τότε θα είναι άμεσο το αποτέλεσμα για το πόσα λίτρα έκαψε στα 100km… Εγώ εδώ και 3 χρόνια έχω Βάλει και υγραέριο.. ξέρεις τi είναι να κάνω 730 km με 25,9 ευρώ καύσιμο (0,7 ευρώ το λίτρο)... Κι εγω εχω βαλει αλλα ειναι πολυ... φαγανο το Honda CRV....16 λιτρα εκαιγε με βενζινη ανα 100 χλμ το ιδιο καιει και με υγραεριο.
dollyyy19 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Απλά αν κάνει 100km τότε θα είναι άμεσο το αποτέλεσμα για το πόσα λίτρα έκαψε στα 100km… Εγώ εδώ και 3 χρόνια έχω Βάλει και υγραέριο.. ξέρεις τι είναι να κάνω 730 km με 25,9 ευρώ καύσιμο (0,7 ευρώ το λίτρο αγορά Γκαζιού)... δηλαδή ανά 5.1lt/100km με συνετή οδήγηση και εκτός πόλεως. την βενζινη την υπολογιζεις;ή δεν;αν καιει 5.1 αεριο,με βενζινη θα ηταν το πολυ 4.3/100,αρκετα χαμηλο ηδη.αν δεν ειναι κανα 600αρακι,τοτε δεν οδηγουσες,αλλα τσουλουσε.....ποιο ειναι;
bromiaris Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Την βενζίνη όχι δεν την υπολόγισα. Κάνω τον χρόνο περίπου 1 και κάτι φουλαρίσματα ? (ένα σίγουρα δηλαδή 45 λίτρα) και σε χιλιόμετρα 12000 – 15000 χιλιόμετρα. Αλλά δεν τα έχω υπολογίσει ακριβώς για να σου πω με ακρίβεια. Yaris 1lt. 69hp μοντέλο 2000, αλλα με συντηρητική οδήγηση και σε απέραντες ευθείες σχεδόν χωρίς ανηφόρες και χωρίς σταμάτα - ξεκίνα…
zio10 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Την βενζίνη όχι δεν την υπολόγισα. Κάνω τον χρόνο περίπου 1 και κάτι φουλαρίσματα ? (ένα σίγουρα δηλαδή 45 λίτρα) και σε χιλιόμετρα 12000 – 15000 χιλιόμετρα. Αλλά δεν τα έχω υπολογίσει ακριβώς για να σου πω με ακρίβεια. Yaris 1lt. 69hp μοντέλο 2000, αλλα με συντηρητική οδήγηση και σε απέραντες ευθείες σχεδόν χωρίς ανηφόρες και χωρίς σταμάτα - ξεκίνα… Αξίζει να βάλεις υγραέριο σε τόσο μικρό και οικονομικό αμάξι; Έχεις κάνει απόσβεση;
bromiaris Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Αξίζει να βάλεις υγραέριο σε τόσο μικρό και οικονομικό αμάξι; Έχεις κάνει απόσβεση; Σε 3 χρόνια έκανα σχεδόν 50.000χιλ αν θυμάμαι καλά.(αύριο μπορώ να δω το βιβλίο του σέρβις για σίγουρα), δηλαδή ας βάλουμε περίπου 15.000 τον χρόνο στρογγυλά… Με τιμή βενζίνης μέσο όρο 1,45 και γκάζι 0,70 / λίτρο και μέσο όρο 6 λίτρα καταναλοση/100χιλ, χρειάζομαι 900λιτρα καύσιμο… 900λιτρα x 1,45= 1305 ευρώ για βενζίνη 900λιτρα x 0,7= 630 ευρώ για γκάζι Κέρδος 675 ευρώ κάθε χρόνο (σχεδόν ένας μισθός μόνο για έχτρα καύσιμο)! Βέβαια πρέπει να αφαιρέσω και το ένα φουλάρισα βενζίνης που θα καταναλώσει… 45 λίτρα είναι νομίζω Έκανα απόσβεση την εγκατάσταση του αερίου σχεδόν από τον πρώτο χρόνο… 1
dollyyy19 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 ελα,κοψε κατι.ολοι στο νημα,κατι γνωριζουμε απο αεριο.δεν ειναι ιδια η καταναλωση σε αεριο ,με την βενζινη.παντα θα καις το λιγοτερο 15% παραπανω σε αεριο,αν εχεις ψεκαστο υγρου τυπου με καλα μπεκια κλπκλπ.....ειναι η φυση του αεριου.βαλε μεσα στην κοστολογηση και τα γεμισματα με βενζινη,διοτι καιει και βενζινη ,ειτε στην αρχη ειτε και απο καποιες στροφες και πανω κλπκλπ......επισης,ΠΟΤΕ δεν ειναι το αεριο κατω απο την μιση τιμη της βενζινης,πανε αυτες οι εποχες,ψοφησαν αντεπιστρεπτι!!!!!!!
bromiaris Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 ελα,κοψε κατι.ολοι στο νημα,κατι γνωριζουμε απο αεριο.δεν ειναι ιδια η καταναλωση σε αεριο ,με την βενζινη.παντα θα καις το λιγοτερο 15% παραπανω σε αεριο,αν εχεις ψεκαστο υγρου τυπου με καλα μπεκια κλπκλπ.....ειναι η φυση του αεριου.βαλε μεσα στην κοστολογηση και τα γεμισματα με βενζινη,διοτι καιει και βενζινη ,ειτε στην αρχη ειτε και απο καποιες στροφες και πανω κλπκλπ......επισης,ΠΟΤΕ δεν ειναι το αεριο κατω απο την μιση τιμη της βενζινης,πανε αυτες οι εποχες,ψοφησαν αντεπιστρεπτι!!!!!!! Εγώ πάντως φούλαρα χτες στην πόλη μου σε κατάστημα που έχει μόνο υγραέριο της πετρογκαζ με 68 λεπτά το λίτρο. Πριν 20 μέρες και για πολλούς μήνες με 0,60 - 0,64 το λίτρο… (αν θυμηθώ αύριο ίσως έχει ξεμείνει καμία πρόσφατη απόδειξη στο αυτοκίνητο να σου την δήξω). Η βενζίνη έχει το λιγότερο 1,45 σήμερα… Όσο και να βγάλεις πάλι εμένα με συμφέρει γιατί κάνω πολλά χιλιόμετρα… δεν έβαλα υγραέριο μόνο και μόνο για να πω ότι το έχω και να περιμένω μια Κυριακή που θα πάω καμία βόλτα να κάνω απόσβεση.
dollyyy19 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Εννοειται οτι σε συμφερει,αλλα οπως τα γραφεις,θα καταλαβει ο αλλος οτι κερδιζει πανω απο 50% ,αλλα δεν ισχυει.η τιμη του υγραεριου ειναι σημερα τα 0.75 με τιμη βενζινης 1.45.το 0.68 που εχεις,παραειναι καλο,και μαλλον ειναι ο μοναδικος.σαλονικα ειναι στα 0.77 και παραεξω 0.8 με βενζινη 1.45. 1
gia_nnis Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Yaris 1lt. 69hp μοντέλο 2000, αλλα με συντηρητική οδήγηση και σε απέραντες ευθείες σχεδόν χωρίς ανηφόρες και χωρίς σταμάτα - ξεκίνα…Ρε φιλε ο ts λεει για το ιδιο αυτοκινητο και εκ των υστερων αναφερεις οτι το δικο σου ειναι του 2000.
mp123 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 παρτε λεωφορειο .ασχολιστε αν εκαψε 1 λιτρο παραπανω.
costacurta Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 7 για αυτοκίνητα σε συνθήκες πόλης έιναι φυσιολογικό. Μην ακούς ουτε τον καθένα που λέγει 5ρια(είτε είναι υπερβολές και προσπαθεί να εκθειάζει το δικό του όχημα είτε δέν είναι 100%συνθήκες πόλης) ούτε φυσικά τον αντιπρόσωπο που υπόσχεται και λιγότερα (αυτά ειναι κλασσικά τρικ μετρήσεις πού γίνονται σε ιδανικές συνθήκες). Στην τελική για αυτοκίνητο μιλάμε όχι για παπί. Αυτά απο μένα. 2
zeys13 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Απλά αν κάνει 100km τότε θα είναι άμεσο το αποτέλεσμα για το πόσα λίτρα έκαψε στα 100km… Εγώ εδώ και 3 χρόνια έχω Βάλει και υγραέριο.. ξέρεις τι είναι να κάνω 730 km με 25,9 ευρώ καύσιμο (0,7 ευρώ το λίτρο αγορά Γκαζιού)... δηλαδή ανά 5.1lt/100km με συνετή οδήγηση και εκτός πόλεως. Τι λές τώρα;;;;; Εγω με 26 ευρώ υγραέριο βγάζω 420 χλμ. Εσένα σου βγάζει τα διπλά σχεδόν;;; Οπελ αστρα 1.4 2004 μοντέλο με κίνηση σε χωριό και επαρχιακή πόλη, ούτε φανάρια, κίνηση κτλ.... Και εννοείται ήρεμη οδήγηση, όχι συντηριτική.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα