Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.

Αποφάσισα να πάρω καινούριο pc, έφτιαξα ένα build, που πιστεύω ότι είναι αξιοπρεπές και θα ήθελα την άποψή σας.

1) Ποσό που διαθέτουμε : Μέχρι 1100-1200, μαζί με τα μεταφορικά, εάν πάρω τα εξαρτήματα από διαφορετικά μαγαζιά

2) Χρήση υπολογιστή : Gaming και προγραμματισμό

3) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Destiny 2, Final Fantasy (XIV - XV), Dauntless, WoW και για προγραμματισμό Microsoft Visual Studio

4) Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη : Χρειάζομαι οθόνη και έχω καταλήξει σε μία, στην AOC G2770PF. Η αγορά της δεν περιλαμβάνεται στην τιμή που έχω αναφέρει παραπάνω, θα είναι επιπλέον έξοδο.

5) Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? : Όχι.

6) Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). : Αθήνα

7) Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? : Μπορούν να είναι και απο διαφορετικά, δεν υπάρχει θέμα.

8) Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? : Μπορώ να το στήσω και εγώ, εάν η συναρμολόγηση από το κατάστημα κοστίζει αρκετά.

9) Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο : Windows 10, αλλά μπορώ να τα εγκαταστήσω και μόνος μου από τη σχολή μου, που τα διαθέτει δωρεάν.

To build το έχω επισυνάψει σαν φωτογραφία. Θα ήθελα να πείτε την άποψή σας, άμα πιστεύετε πως πρέπει να αλλάξω κάτι. Επιπλέον, θεωρείται καλύτερο να περιμένω τουλάχιστον να περιμένω τα benchmarks για τους καινούριους επεξεργαστές της Intel, μπας και αποδειχθούν περισσότερο value for money από τους ryzen.

Αναλυτικά, το build είναι : 

gpu : Sapphire Radeon RX 580 4gb Nitro+

cpu : AMD Ryzen 5 1600

Μητρική : Gigabyte AB350M Gaming 3(rev. 1.0)

ram : Corsair Vengeance PLX 8gb DDR4-2400 MHz

hdd : Western Digital Caviar 1TB 3.5'' Sata III

ssd : Samsung 850 Evo 250gb

κουτί : NZXT Source 340

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τροφοδοτικό https://www.skroutz.gr/s/4519437/XFX-TS-Series-550W-Gold.html

ram https://www.skroutz.gr/s/9332844/Crucial-Ballistix-Tactical-8GB-DDR4-3000MHz-BLT8G4D30AETA.html και αργότερα προσθέτεις άλλη μια (θες τουλάχιστον 2933mhz για gaming με ryzen)

Επίσης αν θες να κλοκάρεις με την μητρική που επέλεξες μείνε στα 3,7-3,8ghz γιατί ανεβαίνουν πολύ οι θερμοκρασίες με τα voltages από κει και πάνω.

Επεξ/σία από tanasen01
Δημοσ.

ξέχνα την 580/8 , δυσέυρετη και πανάκριβη

πάρε μια 1060/6GB 

βάλε 16GB με πάνω από 3Ghz αν πας σε πλατφόρμα RYZEN

ψάξε καλύτερα το δίδυμο motherboard-ram να μπορείς να τα ρυθμίσεις και να πιάσεις 3000 τουλάχιστον

πρόσεξε γιατί η θεωρία απέχει από την πραγματικότητα και μπορεί να σου προκύψουν προβλήματα επειδή αγόρασες πράγματα που σου χτύπησαν στο μάτι αλλα δεν ρώτησες σχετικό.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...