Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

έχω ένα παλιό κουτί για σκληρούς δίσκους 3,5" Sata II  (macally) όπως μπορείτε να δείτε και στα specs στην φωτογραφία. Το θέμα μου είναι ότι μου κράσαρε ο σκληρός που είχε μέσα και θα πρέπει να αγοράσω νέο. Από ότι βλέπω στο skroutz οι καινούριοι είναι όλοι Sata III. Θα μπορεί να τον δεχτεί το κουτί και θα μπορέσει να τον δει ο υπολογιστής; (imac 27" 2010). Τι λέτε; Μην τον αγοράσω τσάμπα;

post-77503-0-07875700-1505915333_thumb.jpg

post-77503-0-16761900-1505915351_thumb.jpg

Δημοσ.

Όπως το λέει ο Chralexo.

Αν έπαιρνες μια καινούργια θήκη Sata III ?

Δεν είναι τόσο ακριβές.

https://www.skroutz.gr/c/667/thikes-sklhrwn-diskwn/f/597461_597467_597470_597472_597478/SATA-USB-3-0-exoteriki-parochi-reymatos-1-3-5.html?keyphrase=θηκη+εξωτερικου+σκληρου+δισκου

Δημοσ.

ο sataiii σε κουτί sataii θα δουλέψει σε ταχύτητες usb2.

βεβαιώσου πρώτα οτι το κουτί μπορεί να υποστηρίξει την χωρητικότητα του δίσκου που θες να αγοράσεις ή εναλλακτικά πάρε έναν εξωτερικό κατευθείαν. οι τιμές δεν διαφέρουν και πολύ.      

Δημοσ.

ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΙ ΘΗΚΗ...!!  

δεν κοστιζουν και τοσο δα, ωστε να μην μπορεις να παρεις και μια SATA III  θηκη...!!  αξιζει τον κοπο.  μην θαβεις τους δισκους.

ακομα και Sata II δισκο να βαλεις σε Sata III θηκη, οι ταχυτητες ανεβαινουν δραστικα...!!!   

Δημοσ.

δλδ ο usb controller της θήκης δεν παίζει ρόλο? δλδ η usb 3 είναι γρηγορότερη απο ένα εσωτερικό sata 2?

ρωτάω για να μάθω γιατί αλλιώς τα ξέρω.. 

Δημοσ.

σιγουρα παιζει ρολο και ο Controller της θηκης. αλλα στις περισσοτερες περιπτωσεις, θεωρω οτι θα παρει ανασα ακομα και ο Sata II.

συγκεκριμενα, ενας δικος μου 2.5" Seagate 500gb Sata ΙΙ HDD, απο την μαμισια,  σε θηκη της Orico με USB3, περιπου διπλασιαστηκαν οι ταχυτητες.....!!!  

Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι και ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Ο δίσκος θα χρησιμοποιηθεί για backup με το timemachine οπότε δεν έχω απαιτήσεις σε ταχύτητα καθόλου. Μια φορα τον μηνα θα τον ανοίγω για να παίρνω το backup. Ο δίσκος που είχα πριν ήταν ένας 2tb WD Sata II. Παρήγγειλα ήδη αντίστοιχο Sata III δίσκο της WD τον blue edition τον πιο φθηνό που υπάρχει. Ούτως η άλλως δεν θα είναι για απαιτητικές εργασίες. Λογικά θα δουλέψει σε Sata II στα 5400 rpm. Πραγματικά δεν με ενοχλεί καθόλου αρκεί να δουλέψει. 

ΥΓ. Σε περίπτωση που δεν τον αναγνωρίσει το κουτί τότε θα παραγγείλω καινούριο. Δεν υπάρχει λόγος να το αγοράσω από τώρα. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...