Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά έχω ένα laptop rog g751 με windows 10 και δεν αντιμετωπίζω δύο προβλήματα. Θα ήθελα τα φώτα σας γιατί δεν ξέρω εάν είναι θέμα software ή hardware.

• Όταν είναι σε κατάσταση εξοικονόμησης ενέργειας δλδ (windows button + L)

Ξαφνικά ανάβει η οθόνη κλειδώματος και κάνει τον κλασσικό ήχο σαν να αποσυνδέετε/συνδεετε μια usb συσκευή. Αυτό ειδικά όταν πας να κοιμηθείς και το κάνει συχνά είναι σπαστικό.

• Σχετικά σπάνια όταν είμαι μέσα στα windows και αφήσω το ποντίκι και το πληκτρολόγιο για κανα 3λεπτο το λαπτοπ μπαίνει σε ανενεργεί κατάσταση σβήνει και πρέπει να το ανοιξω πάλι.

Υ.γ. Να πω ότι όλα αυτά γίνονται ενώ είναι συνδεδεμένο στην πρίζα και έχω συνέχεια κουμπωμένο πάνω του έναν εξωτερικό σκληρό WD. Δοκίμασα να αποσυνδέσω τον εξωτερικό σκληρό και συνεχίζει να το κάνει

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Το WINDOWS+L δεν βάζει το λάπτοπ σε χαμηλή λειτουργία αλλά κλειδώνει τον τρέχον λογαριασμό χρήστη και σε πάει στην οθόνη υποδοχής. Εκτός αν η asus έχει αλλάξει τις συντομεύσεις των windows.

Πήγαινε στη διαχείριση εργασιών (WINDOWS+R και δώσε powercfg.cpl) και δες τι ρυθμίσεις έχει στο ενεργό σχέδιο ενέργειας για αναστολή λειτουργίας.

Για το 1ο κάνε αναστολή ή αδρανοποίηση από την έναρξη και δες αν στο κάνει πάλι.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το WINDOWS+L δεν βάζει το λάπτοπ σε χαμηλή λειτουργία αλλά κλειδώνει τον τρέχον λογαριασμό χρήστη και σε πάει στην οθόνη υποδοχής. Εκτός αν η asus έχει αλλάξει τις συντομεύσεις των windows.

Πήγαινε στη διαχείριση εργασιών (WINDOWS+R και δώσε powercfg.cpl) και δες τι ρυθμίσεις έχει στο ενεργό σχέδιο ενέργειας για αναστολή λειτουργίας.

Για το 1ο κάνε αναστολή ή αδρανοποίηση από την έναρξη και δες αν στο κάνει πάλι.

Ναι φίλε μου κλείδωμα εννοούσα αλλά το κάνει ώρα μετά το κλείδωμα οπότε υποθέτω ότι έχει μπει σε κατάσταση αδρανοποίησης. Τα μόνα που βλέπω να έχουν σχέση με το πρόβλημα είναι αυτά  https://imgur.com/a/OiNRU έχεις καμία άλλη ιδέα;

Επεξ/σία από MySql
Δημοσ.

Δε νομίζω να είναι κάτι από αυτά αλλά απενεργοποίησε τους διακόπτες ενεργοποίησης για αρχή και όταν το κλειδώνεις να αφαιρείς πρώτα δίσκους και στικάκια να δεις μήπως φταίει κάτι από αυτά.

Γιατί όμως το κλειδώνεις και δεν το βάζεις σε αδρανοποίηση;

Δημοσ.

Δε νομίζω να είναι κάτι από αυτά αλλά απενεργοποίησε τους διακόπτες ενεργοποίησης για αρχή και όταν το κλειδώνεις να αφαιρείς πρώτα δίσκους και στικάκια να δεις μήπως φταίει κάτι από αυτά.

Γιατί όμως το κλειδώνεις και δεν το βάζεις σε αδρανοποίηση;

Απενεργοποίησα το "να επιτρέπεται στον χρονοδιακόπτη ενεργοποίησης" το δοκίμασα για καμια ώρα και δεν το έκανε. Μακάρι να είναι αυτό θα το τσεκάρω και καλύτερα το βράδυ.

Όσο για το κλείδωμα η μία η άλλη δεν είναι; Όταν το κλειδώνεις μετα απο κάποια ώρα αδρανοποιήτε...

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι τη διαφορά της αδρανοποίησης με την αναστολή λειτουργίας. 

Παίζει με τις λέξεις η microsoft...

Δημοσ.

Και έτσι να το αφήσεις πάλι θα μπει σε αδρανοποίηση, δε χρειάζεται να το κλειδώσεις.

Όσο για τη διαφορά, υπάρχει και μεγάλη μάλιστα.

Στην αναστολή αντιγράφονται όλες οι πληροφορίες στη μνήμη RAM και τα σύστημα μπαίνει σε κατάσταση χαμηλής λειτουργίας αλλά δεν κλείνει τελείως. Το καλό είναι ότι ανοίγει γρήγορα, το κακό είναι ότι αν χαθεί το ρεύμα θα χαθούν και όλες οι πληροφορίες και την επόμενη φορά το σύστημα θα κάνει cold boot.

Στην αδρανοποίηση όλη μνήμη RAM αντιγράφεται στον δίσκο στο αρχείο hyberfil και το σύστημα κλείνει τελείως από ρεύμα. Στην επαναφορά φορτώνονται όλα πάλι στη RAM και συνεχίζεις από εκεί που το άφησες (όπως και στην αναστολή). Το κακό είναι ότι αν έχεις πολύ RAM μπορεί να αργήσει να κλείσει λίγο παραπάνω αλλά το σύστημα κλείνει τελείως όπως είπα πριν και δεν επηρεάζεται από διακοπές ρεύματος.

Στα 10άρια, ο τερματισμός είναι ένα είδος υβριδικού κλεισίματος μεταξύ του κανονικού τερματισμού και αδρανοποίησης και είναι διαφορετικός από την επανεκκίνηση, σε αντίθεση με τα 7άρια που τερματισμός και επανεκκίνηση είναι το ίδιο.

• Like 1
Δημοσ.

Και έτσι να το αφήσεις πάλι θα μπει σε αδρανοποίηση, δε χρειάζεται να το κλειδώσεις.

Όσο για τη διαφορά, υπάρχει και μεγάλη μάλιστα.

Στην αναστολή αντιγράφονται όλες οι πληροφορίες στη μνήμη RAM και τα σύστημα μπαίνει σε κατάσταση χαμηλής λειτουργίας αλλά δεν κλείνει τελείως. Το καλό είναι ότι ανοίγει γρήγορα, το κακό είναι ότι αν χαθεί το ρεύμα θα χαθούν και όλες οι πληροφορίες και την επόμενη φορά το σύστημα θα κάνει cold boot.

Στην αδρανοποίηση όλη μνήμη RAM αντιγράφεται στον δίσκο στο αρχείο hyberfil και το σύστημα κλείνει τελείως από ρεύμα. Στην επαναφορά φορτώνονται όλα πάλι στη RAM και συνεχίζεις από εκεί που το άφησες (όπως και στην αναστολή). Το κακό είναι ότι αν έχεις πολύ RAM μπορεί να αργήσει να κλείσει λίγο παραπάνω αλλά το σύστημα κλείνει τελείως όπως είπα πριν και δεν επηρεάζεται από διακοπές ρεύματος.

Στα 10άρια, ο τερματισμός είναι ένα είδος υβριδικού κλεισίματος μεταξύ του κανονικού τερματισμού και αδρανοποίησης και είναι διαφορετικός από την επανεκκίνηση, σε αντίθεση με τα 7άρια που τερματισμός και επανεκκίνηση είναι το ίδιο.

Mε την αλλαγή που έκανα απενεργοποιόντας τον χρονοδιακόπτη ενεργοποίησης νομίζω έστρωσε το πρόβλημα.

Το θέμα είναι ότι ξύπνησα σήμερα το πρωί και ήθελα πχ να συνεχίσω μια εργασία στο photoshop και ήταν σαν να είχε κάνει τερματισμό το laptop δλδ χρειάστηκε να πατήσω το power button για να ανοίξει ο υπολογιστής και όταν άνοιξε ήταν όλα τα παράθυρα(photoshop, chrome) που είχα αφήσει κλειστά.

Έαν κατάλαβα καλά και στις δύο περιπτώσεις αναστολή/αδρανοποίηση το laptop δεν "επανέρχεται" με το power button αλλά με ένα κλικ στο πληκτρολόγιο/ποντίκι.

Εγώ αυτό που θέλω σύμφωνα και με αυτά που είπες είναι όταν αφήνω τον υπολογιστή για πάνω από 1 ώρα να μπαίνει σε αδρανοποίηση και να μην τερματίζει ποτέ μόνος του. Πράγμα που δεν έγινε με τις παραπάνω ρυθμίσεις... μπορείς να με βοηθήσεις στο τι άλλο πρέπει να πειράξω;

Τέλος μήπως αυτή η τακτική στο να μην κάνω συχνούς τερματισμούς/επανεκκινήσεις επηρεάσει το laptop αρνητικά "στο χρόνο ζωής του"; Να το πω μπακαλίστικα μήπως χρειάζεται κάποιο διάστημα ξεκούρασης το ηλεκτρικό κύκλωμα;

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Εγώ πάντα κάνω αδρανοποίηση με το πλήκτρο power και το ανοίγω πάλι με το power και συνεχίζω από εκεί που το άφησα. Το έχω ρυθμίσει από τις ρυθμίσεις στο κουμπί ενεργοποίησης και καπάκι.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ πάντα κάνω αδρανοποίηση με το πλήκτρο power και το ανοίγω πάλι με το power και συνεχίζω από εκεί που το άφησα. Το έχω ρυθμίσει από τις ρυθμίσεις στο κουμπί ενεργοποίησης και καπάκι.

Σε σχέση με αυτό; " μήπως αυτή η τακτική στο να μην κάνω συχνούς τερματισμούς/επανεκκινήσεις επηρεάσει το laptop αρνητικά "στο χρόνο ζωής του"; Να το πω μπακαλίστικα μήπως χρειάζεται κάποιο διάστημα ξεκούρασης το ηλεκτρικό κύκλωμα;" έχεις γνώμη;

Δημοσ.

Καμία σχέση. Στην Αδρανοποίηση κλείνει τελείως το σύστημα από ρεύμα.

Ούτε στην αναστολή όμως έχει πρόβλημα. Το μεγαλύτερο ζόρι το τρώει ο υπολογιστής στην εκκίνηση που δουλεύουν όλα φουλ μέχρι να σταθεροποιηθεί. Αν δεν έχεις πρόβλημα με τα τιμολόγια της ΔΕΗ και δεν υπάρχει θέμα υπερθέρμανσης τότε το καλύτερο είναι να μένει πάντα ανοιχό το σύστημα ή να μπαίνει μόνο σε αναστολή λειτουργίας εκτός αν πρόκειται να μείνει κλειστό για πολλές μέρες, οπότε τερματισμός ή αδανοποίηση.

• Like 1
Δημοσ.

Ολα τα Power options off, ασε να περιστρεφεται ο hdd,  την οθονη την σβηνουμε χειροκινητα εμεισ

αν για καποιεσ ωρεσ δεν τον χρειαστούμε τον σβηνουμε  η σβησιμο οταν πατε για υπνο.

Αποψη μου, η On η Off μονο ((εγω κλεινω και το router 12ετιας συχνα).

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...