Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Όχι, δεν το ρώτησα. Αλλά φαντάζομαι πως πρέπει να'ναι από τη στιγμή που μου είπαν πως μόνο από καμπίνα μπορούν να μου δώσουν, μιας και δεν υπάρχει άλλη καμπίνα κοντά στο σπίτι μου πέρα από αυτές τις 2. Εκτός αν με δουλεύουν... Θα περάσω πάντως μια βόλτα από τις καμπίνες να δω μήπως ακούγεται τίποτα μέσα. 

Δημοσ.

απο μια καμπινα του οτε δεν μπορουν να δωσουν ολοι οι παροχοι vdsl;

ρωταω γιατι κιεμενα αλλα και στον earendil7 ,με τον οποιο μενουμε πολυ κοντα, η forthnet μας εδωσε vdsl απο καμπινα αλλα στο site των αλλον providers μας λεει οτι δεν υπαρχει διαθεσιμοτητα.

Δημοσ.

Ίσως στις συγκεκριμένες καμπίνες να μην έχουν "δικαιώματα" ακόμα οι άλλοι πάροχοι? Ή να μην έχουν βάλει δικό τους εξοπλισμό ακόμα μέσα? Δεν το γνωρίζω κιόλας πως ακριβώς λειτουργεί αυτό το θέμα... 

Δημοσ.

Κάθε καμπίνα του ΟΤΕ έχει δικό του εξοπλισμό (στη μισή το δίκτυο τηλεφωνίας και adsl με το παλιό χάλκινο δίκτυο και στην άλλη μισή minidslam, ανεμιστήρες κλπ και η σύνδεση με την οπτική ίνα που πάει στο ΑΚ).

Οι εναλλακτικοί πάροχοι (Nova, Wind, Voda) αγοράζουν, αν θέλουν, χονδρική από τον ΟΤΕ και δίνουν στους συνδρομητές τους. 

Η διαφορά με το ΑΚ είναι ότι εκεί κάθε πάροχος έχει το δωμάτιό του και τα dslam του ενώ στα KV του ΟΤΕ υπάρχει μόνο το minidslam του ΟΤΕ και σ' αυτό συνδέονται οι συνδρομητές των άλλων παρόχων. Γι΄αυτό και σε περίπτωση βλάβης δεν μπορεί να επέμβει ο τεχνικός του παρόχου αλλά μόνο ο τεχνικός του ΟΤΕ.

Έχει παρατηρηθεί σε πολλές περιοχές το φαινόμενο να αγοράζει χονδρική ένας πάροχος από KV του ΟΤΕ και να μην αγοράζει άλλος/οι για δικούς τους λόγους και πολιτική.

Δημοσ.

Εγώ που μετακόμισα στην ίδια περιοχή αλλά με αλλάξανε κέντρο και εκεί που κλείδωνα στα 10, τώρα κλειδώνω στα 3, υπάρχει λόγος να βάλω vdsl; Θα δω διαφορά;

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα ξανά, επαναφέρω το θέμα γιατί σήμερα μπήκε τελικά η VDSL σύνδεση μου και δεν μπορώ να πω πως είμαι ικανοποιημένος. Αρχικά, έπεσε το μεσημέρι το ίντερνετ για περίπου 2 ώρες και όταν τελικά ήρθε η σύνδεση, ήμουν σε ADSL, συγχρονισμένος στα 9Mbps περίπου (ενώ προηγουμένως ήμουν στα 17-18). Όταν τελικά μπήκα σε VDSL, ήμουν πάλι αρκετά πιο χαμηλά από όσο περίμενα ή μου είχαν υποσχεθεί. 

post-329951-0-75032400-1507302605_thumb.jpg

Όσα reboot και αν έκανα, τα νούμερα παραμένουν πάνω-κάτω τα ίδια. Είναι φυσιολογικό ή θα έπρεπε να πιάνω την "σωστή" ταχύτητα άμεσα? Να περιμένω ή να επικοινωνήσω με την Nova? 

Ευχαριστώ. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...