Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο forum. Είμαι κάτοχος ADSL Forthnet/Nova και μιας και το συμβόλαιο μου λήγει σε περίπου 1 μήνα, σκέφτηκα μήπως κάνω το βήμα παραπάνω και βάλω VDSL. Μη έχοντας όμως τις απαραίτητες γνώσεις, και διαβάζοντας τα διάφορα στο net, είμαι λίγο προβληματισμένος. Θέλω να ρωτήσω αυτό που έχω και στο τίτλο του post, αξίζει? Θέλω να πω οι ταχύτητες που θα έχω θα είναι καλές ή ό,τι να'ναι? Από την Forthnet μου είπαν πως γίνεται κανονικά σύνδεση VDSL στη περιοχή μου(Ταμπούρια, δίπλα στο Θεμιστόκλειο). 

Κοντά στο σπίτι μου υπάρχουν αυτές οι 2 "ντουλάπες" του ΟΤΕ.

post-329951-0-43934900-1505908985_thumb.jpgpost-329951-0-03213800-1505908996_thumb.jpg

Στα 70 και 150 μέτρα αντίστοιχα. 

Το παράξενο είναι πως όταν τεστάρω την περιοχή μου από άλλες εταιρίες, παίρνω ανάμικτες απαντήσεις...

ΟΤΕ: "Το αίτημά σας θα πρέπει να διερευνηθεί περισσότερο. Καλέστε μας στο 13888."

CYTA: "Μετά απο έλεγχο των στοιχείων σου, σε ενημερώνουμε ότι το δίκτυό μας βρίσκεται ήδη στην περιοχή σου.

Η απόσταση απο το πλησιέστερο αστικό κέντρο είναι 1111,6 μέτρα."

H WIND μου λέει πως δεν είναι καν διαθέσιμη.  

Επίσης τα τώρα στοιχεία της ADSL σύνδεσης μου είναι τα εξής:

post-329951-0-83942400-1505909490_thumb.jpg

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν η Forthnet δίνει Fastpath μέσω VDSL.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Super Moderators
Δημοσ.

Όλοι δίνουν fastpath αρκεί να παίρνεις από τις καμπίνες αυτές. Το πρόβλημα είναι ότι επειδή είναι στα "1100μ" μπορεί να Forthnet να του λέει ότι έχει διαθεσιμότητα και να τον κουμπώσει στο Α/Κ κι όχι πάνω στην καμπίνα, μιας κι αν δεν δίνει ακόμα ο ΟΤΕ, δύσκολα θα δίνουν οι υπόλοιποι...

Δημοσ.

Αξίζει οπωσδήποτε να πας σε vdsl και αν μπορέσεις να πετύχεις μια καλή προσφορά από τη Nova που είσαι ήδη πελάτης θα είναι ακόμη καλλίτερα.

Σε ότι αφορά στη διαθεσιμότητα από το νέο δίκτυο, θα σιγουρευτείς ότι ο ΟΤΕ σου δίνει από KV (στον κατανεμητή του ΟΤΕ στο υπόγειο της πολυκατοικίας θα δεις σε ποια καμπίνα είσαι συνδεδεμένος) και μετά θα ζητήσεις από τη Nova vdsl από KV. Μπορεί να μην είναι ακόμη διαθέσιμο το νέο δίκτυο (βλέπω ότι οι καμπίνες είναι παρθένες από graffitti) και γι' αυτό δεν δίνει η Wind.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Ναι, σε προσφορά το πάω το ζήτημα γιατί είμαι χρόνια πελάτης. Οι φωτογραφίες δεν είναι δικές μου, τις πήρα από άλλου και είναι σχετικά "παλιές". Μια χαρά στα graffitti είναι τώρα :P Δεν γνωρίζω που βρίσκεται αυτό που λες στην πολυκατοικία, αλλά θα το ψάξω. Αν ρωτήσω τη Nova αν μπορεί να μου δώσει net από τη καμπίνα και όχι από το ΑΚ, να τους εμπιστευτώ ή θα μου πουν απλά ότι θέλω να ακούσω?

Αυτό σκεφτόμουν που λέει ο thresh. Μήπως με βάλουν στο ΑΚ και όχι στην καμπίνα. 

Αν στη χειρότερη μου δώσουν το net από το ΑΚ, τι αποτελέσματα θα πρέπει να περιμένω στην απόσταση που βρίσκομαι? 

Δημοσ.

Επειδή έχουν γραφτεί περιστατικά που κάποιος πάροχος λέει ότι θα δώσει από KV αλλά μετά τη σύνδεση λέει ότι μπορεί μόνο από το ΑΚ (όλοι οι εναλλακτικοί φτάνουν μέχρι το ΑΚ), θα ζητήσεις και θα απαιτήσεις σύνδεση από KV.

Σε περίπτωση που σου δώσουν από ΑΚ είσαι σε οριακή απόσταση (συνήθως δίνουν μέχρι 800μ.)

Μου κάνει εντύπωση που δεν δίνει η Wind και αυτό κάτι σημαίνει. Έχεις ερευνήσει αν έχει λειτουργήσει το νέο δίκτυο; Έχει βάλει άλλος γνωστός σου vdsl:

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν γνωρίζω κάποιον κοντά μου που να έχει βάλει. 

Επίσης βρήκα αυτό που μου είπες στη πολυκατοικία αλλά δεν γράφει τίποτα μέσα-έξω. Μόνο καλώδια...  

Δημοσ.

Πρέπει να βεβαιωθείς ότι το νέο δίκτυο λειτουργεί σε vdsl.

Είτε έξω είτε μέσα στον κατανεμητή πρέπει να αναγράφεται ο αριθμός του KV, εκτός αν έχει βαφτεί.

Δημοσ.

Βρήκα κάπου χωμένο μέσα ένα "KK-110" δεν γνωρίζω αν είναι αυτό. Πάντως το 3ψήφιο δεν ταιριάζει με καμία από τις 2 καμπίνες μιας και η μια γράφει 124 και η άλλη 231.

Δημοσ.

φιλε μου μενω κοντα σου,στον αγιο δημητριο στην εκκλησια.

εχω nova και ενω στο site τους μου εγραφε οτι υπαρχει διαεσιμοτητα ο οτε μου εβγαζε "Το αίτημά σας θα πρέπει να διερευνηθεί περισσότερο. Καλέστε μας στο 13888." και οι αλλοι παροχοι μου εγραφαν οτι δεν υπαρχει διαθεσιμοτητα.

βγηκα μια γυρα και τελικα ειδα οτι υπαρχει κοντα μου καμπινα με τον 3ψηφιο κωδικο του κουτιου μου.και η καμπινα δειχνει οτι εχει ρευμα γιατι ακουω μεσα τα ανεμηστηρακια να δουλευουν.τωρα γιατι οι αλλοι οι παροχοι δεν μου βγαζουν διαθεσιμοτητα δε ξερω.

Δημοσ.

Μάλιστα... Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Θα επικοινωνήσω με τη Forthnet να δω τι θα μου πουν και εκείνοι και θα σας πω.  

Δημοσ.

Επικοινώνησα με την Forthnet και μου είπαν τα εξής:

Με βάση τα στοιχεία της περιοχής μου που τους έδωσα, το VDSL στη περιοχή μου παρέχεται μόνο από καμπίνα μιας και η απόσταση του σπιτιού μου από το ΑΚ είναι μεγάλη. Όταν έπειτα τους ρώτησα τι ταχύτητες μπορώ να περιμένω μιας και βρίσκομαι κοντά στις νέες καμπίνες του ΟΤΕ, εκείνοι μου απάντησαν ότι η γραμμή μου μπορεί να συγχρονίσει κοντά στην ονομαστική ταχύτητα των 50Mbps.

Τι λέτε? Να κάνω το leap of faith? 

Δημοσ.

Αυτό σημαίνει ότι η Nova δίνει χονδρική από τα KV του ΟΤΕ στην περιοχή σου.

Θα προχωρήσεις ζητώντας πάντα δέσμευση ότι θα πάρεις από KV αλλιώς ανακαλείται η συμφωνία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...