Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 211
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πληροφωριακά το iphone 7 των $649 κόστιζε $220 στην Apple. Δηλαδή περιθώριο κέρδους  195%

To Iphone X των $999 κοστίζει γύρω στα $581 υπολογιζόντας το κόστος της οθόνης απο την Samsung(περίπου $80 δίοτι το σχήμα της οθόνης είνα ιδιαίτερο). To περιθόριο κέδους είναι 75%.  Άμα είχει το ίδιο περιθώριο κέρδους τότε η πραγματική τιμή έπρεπε να ήταν $1,700+.  

Η τιμή είνα πραγματικά καλή και η Apple δεν βασίζεται στο Χ για να βγάλει κέρδος αλλά στο 8. Οπότε συμφωνώ με τον Cook οτι το Χ πραγματικά αξίζει τα λεφτά του. Αρκεί βέβαια να τα έχεις.

http://bgr.com/2017/09/18/iphone-x-price-vs-iphone-8-vs-iphone-7/

Δημοσ.

Πληροφωριακά το iphone 7 των $649 κόστιζε $220 στην Apple. Δηλαδή περιθώριο κέρδους  195%

To Iphone X των $999 κοστίζει γύρω στα $581 υπολογιζόντας το κόστος της οθόνης απο την Samsung(περίπου $80 δίοτι το σχήμα της οθόνης είνα ιδιαίτερο). To περιθόριο κέδους είναι 75%.  Άμα είχει το ίδιο περιθώριο κέρδους τότε η πραγματική τιμή έπρεπε να ήταν $1,700+.  

Η τιμή είνα πραγματικά καλή και η Apple δεν βασίζεται στο Χ για να βγάλει κέρδος αλλά στο 8. Οπότε συμφωνώ με τον Cook οτι το Χ πραγματικά αξίζει τα λεφτά του. Αρκεί βέβαια να τα έχεις.

http://bgr.com/2017/09/18/iphone-x-price-vs-iphone-8-vs-iphone-7/

Aργησες....  :-D

Apple iPhone X production cost estimated at $412.75

''The total sum of all components might be not so high as the end price, but don’t let the numbers mislead you - the price does not include the actual manufacturing, logistics and most importantly R&D costs.''

http://www.gsmarena.com/iphone_x_real_cost_leaks-news-27293.php

iPhone 7 costs only $220   :ph34r:

iPhone 7 estimated to cost Apple ~$220, here’s the component breakdown

Δημοσ.

Αυτά που δεν καταλαβαίνει ο περισσότερος κόσμος είναι τρία βασικά πράγματα.

1. Η Apple είναι αυτή που δημιούργησε την αγορά με τα Smartphones στη μορφή που τα γνωρίζουμε σήμερα. Από τον τρόπο που πακετάρει τα κινητά της, μέχρι τις εφαρμογές τους.

2*. Το iPhone πράγματι είναι το πιο σύγχρονο τεχνολογικά τηλέφωνο. Είναι το πιο γρήγορο.

3. Τα προϊόντα της Apple και όχι μόνο αυτής, είναι Status Symbols. 

Νομίζω πως σε αυτά συμφωνούμε όλοι. Η τιμή του καλύτερου, είναι πάντα δυσανάλογη με του αμέσως κατώτερου.

Από εκεί και πέρα η τιμολογιακή πολιτική της κάθε εταιρίας, σχετίζεται άμεσα με το Marketing της. Στην προκειμένη περίπτωση εκτός όλων των άλλων κάνει τη συσκευή ποθητή.

*Η Apple πάντα ήταν πιο μπροστά με νέες ιδέες. Τώρα δεν είναι. Απλά ενσωματώνει καλύτερη τεχνολογία από τους ανταγωνιστές της με το αζημίωτο πάντα. Να θυμηθούμε πως ήταν η πρώτη που είχε κινητό όπου δεν φαίνονται τα Pixels (Retina Display). Είχε το μεγαλύτερο PPI (iPhone 4). Ήταν η πρώτη που έβαλε Touch ID σε συσκευές ευρείας κατανάλωσης όπως τα κινητά τηλέφωνα. 

Προσωπικά όμως αυτό που βλέπω μετά τον θάνατο του Steve Jobs είναι στασιμότητα σε ότι αφορά τις καινοτομίες.
Θα συμφωνήσω με το παρακάτω άρθρο:

Πιθανώς η ανώτατη διοίκηση της Apple, με επικεφαλής τον Τιμ Κουκ ως διάδοχο του ιδιοφυούς Στιβ Τζομπς, να έχει συμβιβαστεί πια πλήρως με το γεγονός ότι επαναστάσεις σαν αυτές που ξεσπούσαν από τις απροσδόκητες επινοήσεις του Τζομπς, δεν πρόκειται να προκύψουν ποτέ ξανά -ή τουλάχιστον όχι έως την έλευση μιας μετενσάρκωσης, ενός «νέου Στιβ Τζομπς». Οπότε, αντ' αυτών, δημιουργούνται όλο και πιο ελκυστικές παραλλαγές του iPhone ως αντικειμένου το οποίο, ακόμη και μόνο η απόκτηση και η κατοχή του, να λειτουργούν σαν σηματοδότηση κοινωνικού, «ταξικού» θα έλεγε κανείς, status

Το «premium», δηλαδή το πολυτελές, κορυφαίο, ελιτίστικο κ.ο.κ. iPhone X, πέρα από τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, σχεδιάστηκε καταφανώς με προτεραιότητα να λειτουργήσει σαν αντικείμενο πόθου. Υπό την έννοια ότι είναι τόσο υπερβολικά ακριβό, ώστε θα προσελκύσει εκείνη τη μερίδα κοινού που θα βάλει στόχο να το αποκτήσει μόνο και μόνο επειδή -ακριβώς- είναι ακριβό. Δηλαδή στη βάση της λογικής «εάν το iPhone μου είναι ξεχωριστό και 'αριστοκρατικό', τότε είμαι και εγώ ο ίδιος κάτι τέτοιο».
http://www.protothema.gr/technology/article/713024/iphone-pano-apo-1000-euro-i-apple-to-termatise-me-ta-nea-x-kai-8-/
  • Like 2
Δημοσ.

Aργησες....  :-D

Κατά 2 μέρες. Αλλα το $581 έχει και τα R&D Costs. Πάντος νομίζω οτι στο επόμενο Flagship της δεν θα χρισημοποιησει οθόνη απο την Samsung. Τους πίασανε κότσο.

• Like 1
Δημοσ.

Πλέον σήμερα όλα τα κινητά έχουν oled.

Την ίδια εποχή είχε κυκλοφορήσει το πρώτο Iphone και κόστιζε τα μισά από το Nokia.

Κάποια, όχι όλα. Μειοψηφία.

Δημοσ.

Το tech που επικαλείται θεωρώ πως είναι του FaceID το οποίο όντως είναι πολύ μπροστά.  

To tech που επικαλείται είναι συνολικά οι δυνατότητες της συσκευής να παρέχει καλύτερες AR εμπειρίες από οτιδήποτε άλλο. Και μόνοι τους το λένε, δε χρειάζεται καν να σκεφτείς.

Όσον αφορά το tech και τον πελάτη, ναι το FaceID είναι άγνωστος Χ αυτή τη στιγμή και "AR εμπειρίες" δεν υπάρχουν πρακτικά. Αλλά όταν αγοράζεις ένα τέτοιο προϊόν, δεν το αγοράζεις για να πάρεις αυτό που ξέρεις κι από αλλού. Το αγοράζεις για να πάρεις θέση πρώτο τραπέζι για αυτά που θα γίνουν στο μέλλον.

Marketing 101 παιδιά.

• Like 2
Δημοσ.

Κάποια, όχι όλα. Μειοψηφία.

Μειοψηφία μόνο; 5-6 θα 'ναι! 

To tech που επικαλείται είναι συνολικά οι δυνατότητες της συσκευής να παρέχει καλύτερες AR εμπειρίες από οτιδήποτε άλλο. Και μόνοι τους το λένε, δε χρειάζεται καν να σκεφτείς.

Όσον αφορά το tech και τον πελάτη, ναι το FaceID είναι άγνωστος Χ αυτή τη στιγμή και "AR εμπειρίες" δεν υπάρχουν πρακτικά. Αλλά όταν αγοράζεις ένα τέτοιο προϊόν, δεν το αγοράζεις για να πάρεις αυτό που ξέρεις κι από αλλού. Το αγοράζεις για να πάρεις θέση πρώτο τραπέζι για αυτά που θα γίνουν στο μέλλον.

Marketing 101 παιδιά.

Μα AR εμπειρία προσφέρει και το 8, έχουν τον ίδιο επεξεργαστή. Εγώ αναφέρομαι στην υψηλότερη τιμή σε σχέση με το 8

Ας πούμε τώρα για το FaceID οτι δεν είναι άγνωστος Χ. Ας προεξοφλήσουμε οτι όσο βολευόταν κάποιος με το TouchID, το ίδιο θα βολεύεται και με το FaceID. Ναι μεν λοιπόν για να το επιτύχει η Apple αυτό (γρήγορη και ακριβής αναγνώρισηκαι ξεκλείδωμα) χρησιμοποιεί πολύ υψηλή τεχνολογία, αλλά εγώ σαν χρήστης είτε μου δώσεις το 8 είτε το X, την ίδια εμπειρία έχω.

edit: Να το θέσω και αλλιώς. Ας πούμε εσύ έχεις ένα Stradivarius. Και έρχομαι εγώ και σου λέω "κάτσε όπως είσαι. Με τη χρήση τεχνολογίας 50 χρόνια μπροστά, κατάφερα να κατασκευάσω με σύγχρονα υλικά ένα ίδιο και καλύτερο". Το πιάνεις εσύ, πράγματι, στον ήχο που βγάζεις δεν ακούς διαφορά. Θα μου πληρώσεις εσύ καπέλο (200/800)*(4-5mil) για να πάρεις αυτό το βιολί;

• Like 1
Δημοσ.

Είναι ένα από τα καλύτερα κινητά της αγοράς (για πολλούς το καλύτερο) και είναι λογικό να έχει υψηλή τιμή. Όποιος θέλει και μπορεί ας το πάρει, όλοι οι υπόλοιποι μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας άνετα με ένα από τα χιλιάδες φτηνότερα κινητά που υπάρχουν για κάθε πορτοφόλι κυριολεκτικά. Ακόμα και iphone.

Δεν πιστεύω πως υπάρχει άνθρωπος που χρειάζεται πραγματικά το iphone x και δεν έχει τη δυνατότητα να το πάρει. Είναι ένα είδος πολυτελείας κι έτσι πρέπει να το δούμε.

Κατά τα άλλα μου έκανε εντύπωση ότι και για τον μέσο Αμερικανό θεωρείται κάτι ακριβό.

Δημοσ.

Τιμολογιακή πολιτική λέγεται ρε παιδιά, με μακροπρόθεσμο σχεδιασμό. Η Apple στην ουσία ανεβάζει το ανώτατο όριο τιμών για όλη την κατηγορία των premium flagships. Στην ουσία ωφελούνται όλοι οι μεγάλοι παίκτες γιατί πλέον "νομιμοποιούνται" να ανεβάσουν και αυτοί τιμές. Ενδιαφέρον έχει ότι ταυτόχρονα η Apple έχει μπει πιο δυναμικά και στην μεσαία κατηγορία τιμών με iPhone SE και Ipad (2017) κοντά στα 300-350 ευρώ. Αυτά είναι όντως value for money ή τουλάχιστον better value for money.

• Like 1
Δημοσ.

Τιμολογιακή πολιτική λέγεται ρε παιδιά, με μακροπρόθεσμο σχεδιασμό. Η Apple στην ουσία ανεβάζει το ανώτατο όριο τιμών για όλη την κατηγορία των premium flagships. Στην ουσία ωφελούνται όλοι οι μεγάλοι παίκτες γιατί πλέον "νομιμοποιούνται" να ανεβάσουν και αυτοί τιμές. Ενδιαφέρον έχει ότι ταυτόχρονα η Apple μπαίνει πιο δυναμικά και στην μεσαία κατηγορία τιμών με iPhone SE και Ipad (2017) κοντά στα 300-350 ευρώ.

Δεν ξέρω βέβαια γιατί, αλλά οι Αμερικάνοι έχουν τσινήσει άσχημα. Πρώτη φορά θυμάμαι να βλέπω τόσο ντόρο για την τιμή του iPhone από διάφορα αμερικάνικα sites. Εν αντιθέσει με το Note 8, που δεν είναι και ιδιαίτερα φθηνότερο (ούτε 80 δολλάρια νομίζω)

• Like 4
Δημοσ.

Τι να πουν και οι Ινδοι δηλαδη....  :-D

Applechart1-kWIE--621x414@LiveMint.jpg

Παντως μεσα στα apple stores σχεδον οι περισσοτερες ερωτησεις περιστρεφονται γυρω απο το Iphone X (αφου περιεργαστουν στα χερια τους τα 8αρια)  :-)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...