thief7710 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Καλημέρα. Έχω ένα χρόνο που μετακόμισα σε καινούργιο σπίτι. Το νερό σε αυτή την περιοχή έχει πολλά άλατα με αποτέλεσμα να βουλώνουν οι τρύπες από τα σιτακια στις βρύσες και στο τηλέφωνο του μπάνιου. Έχω αλλάξει 3 τηλέφωνα μέχρι στιγμής γιατί μέσα σε ένα μήνα το νερό που πετάει χτυπάει στο δέρμα και είναι σαν καρφίτσες.Τα τηλέφωνα που παίρνω δεν είναι ιδιαίτερα ακριβά. 20-25€.Θα βοηθούσε να πάρω πιο ακριβά;Επίσης έχω δοκιμάσει να αφήσω το τηλέφωνο ολόκληρο βραδυ βυθισμένο σε λεκάνη με νερό και υγρό που διαλύει τα άλατα αλλά χωρίς αποτέλεσμα.Υπάρχει κάποια λύση;
achilles_g_ Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Bάλε φίλτρο αλάτων χαλαζία στην κεντρική παροχή ώστε να μειώσεις τα άλατα. Αν και θεωρείται ότι το νερό με το φίλτρο αυτό είναι πόσιμο εγώ θα έβαζα και φίλτρο ενεργού άνθρακα στην βρύση της κουζίνας.
thant Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Μια λύση ειναι να βαλεις το ντουζ σε ενα μέρος, πχ ενα μπολ η κατι αλλο, και να το γεμίσεις με ξύδι μεχρι να καλύψει το τηλέφωνο του μπάνιου. Μετα ρίξε και μια κουταλιά σόδα για να αφρίσει και άστο απο το βραδυ μεχρι το πρωί. Αυτο κανω εγω οταν αρχιζει και βουλώνει απο άλατα η σίτα της βρύσης, το ντουζ κ.α. με απόλυτη επιτυχία.
siracos Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Μην πετάς τα βουλομένα από άλατα. Βάλε τα μέσα σε ξύδι ή καθαριστικό αλάτων για όσες ώρες χρειαστεί ώστε να καθαρίσουν - ξεβουλώσουν . Σκέτο ξύδι ή καθαριστικό όχι μαζί με νερό . Δοκίμασε κάποιο τηλέφωνο αυτοκαθαριζόμενο π.χ. http://www.viospiral.gr/gr/eidi-mpanioy/tilefona-ntoyzieres-kodones/tilefona-mpanioy-aytokatharizomena/tilefono-claretta.html Αυτά έχουν τρύπες με εύκαμπτο λάστιχο και σπάνε εύκολα τα άλατα που μαζεύονται .
nickmanak Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Αγορασε υδροχλωρικο οξύ απο το σουπερ μαρκετ και φορωντας γαντια και γυαλια, ριξε σε ολα τα βουλωμενα αντικειμενα. Θα τα δεις να αφριζουν αμεσως. Μετα απο 3 λεπτα ξεπλενεις πολυ καλα με νερο.
Alexlooker Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Αγορασε υδροχλωρικο οξύ απο το σουπερ μαρκετ και φορωντας γαντια και γυαλια, ριξε σε ολα τα βουλωμενα αντικειμενα. Θα τα δεις να αφριζουν αμεσως. Μετα απο 3 λεπτα ξεπλενεις πολυ καλα με νερο. Εσι εισε επικυνδυνοσ.
Βασίλης_29 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Το σπίτι που μένεις είναι ιδιόκτητο ή στο ενοίκιο. Αν είναι ιδιόκτητο, ψάξε για φίλτρο αλάτων κεντρικής παροχής, θα χρειαστείς και υδραυλικό για την εργασία, αλλαγή κάθε έτος ή όσο λέει ο κατασκευαστής που θα επιλέξεις, το φίλτρο θα είναι με ρητίνες ανταλλαγής ιόντων. Αν είσαι στο ενοίκιο, βρες φίλτρο αλάτων για την βρύση στο πόσιμο νερό, για το ντους χρειάζεσαι ειδικά φίλτρα μπάνιου που αφορούν μόνο τα άλατα.
thief7710 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Το σπίτι το νοικιάζω. Δοκίμασα το ξύδι και ομολογώ ότι τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά. Καμία σχέση με τη φορά που το είχα βάλει σε λεκάνη με νερό και καθαριστικο για άλατα που δεν είχε γίνει τιποτα. Ευχαριστώ πολύ για τις διάφορες λύσεις σας. Μα πέρα από τα βουλωμένα σιτακια υπάρχει θέμα υγείας? Θα ήταν καλό να βάλω φίλτρο στην βρύση της κουζίνας?
papoys1 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Το ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ στο εξοχικό. Στις βρύσες κουζίνας και νιπτήρα μπάνιου δεν υπάρχει άλλη λύση αλλαγή στα σιτάκια.Εγώ έχω πάρει κινέζικα με 1 ευρώ τα 10 κομμάτια. Στο ντουζ είχα πρόβλημα (δεν ξεβουλώνουν με άλατα) και παιδευόμουν με καρφίτσα να ξεβουλώνω μία μία τις τρύπες ώσπου βρήκα ένα απλό πλαστικό τηλέφωνο στο οποίο βγάζοντας τη μεσαία βίδα το εσωτερικό πλαστικό χωρίζει σε δύο κυκλικά κομμάτια ακριβώς εκεί που υπάρχουν οι τρύπες χωρίζοντας τις τρυπούλες στη μέση. Τις καθαρίζω με μία βούρτσα τα ξαναβάζω στις θέση τους και όλα εντάξει. Είμαι Αθήνα και δεν μπορώ να βγάλω φωτογραφία να σου το δείξω. Δεν θυμάμαι από που το πήρα.Αν βρεις κάτι τέτοιο σώθηκες.
Alxnks Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Τα άλατα αυτά δεν επικάθονται μόνο στα σπιτάκια στις βρύσες, στα τηλέφωνα ντουζ κτλ, αλλά και σε συσκευές (πλυντήρια), θερμοσίφωνες, καλοριφέρ και λοιπά...καλό (και φθηνότερο μακροπρόθεσμα αν αναλογιστεί κανείς τα κόστη ζημιών στα παραπάνω) είναι να μπεί φίλτρο αλατων στην κεντρική παροχη.
papoys1 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2017 Καλό το φίλτρο αλλά θέλει συνεχώς αλλαγή και δεν συμφαίρει.Μιλάμε για πολλά άλατα και όχι σαν το νερό της Αθήνας. Πάρε σβάρνα τις Λαικές και ψάξε ένα τέτοιο τηλέφωνο.Όταν βουλώνει ξεβιδώνεις τη μεσαία βίδα όπως είπα παραπάνω ανοίγει στα δύο το μεσαίο πλαστικό καθαρίζεις και το ξαναβάζεις. Εδώ βγαλμένο Και εδώ ξανά στη θέση του Τελικά έτυχε και εδώ στην Αθήνα να έχω το ίδιο αλλά δεν βουλώνει γιατί έχει λίγα άλατα το νερό. Edit.Και κάτι συμπληρωματικό Ας πούμε ένα τιπ για τα άλατα. Σε περιοχές με πολλά άλατα αποφεύγεται τα μεταλλικά τηλέφωνα γιατί τα άλατα επικάθονται πολύ εύκολα και γρήγορα βουλώνουν. Πάντα πλαστικά και το μέσα και το έξω.Απωθούν περισσότερο τα άλατα και δεν βουλώνουν εύκολα όπως τα μεταλλικά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα