Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Εχω κανει καινουργια συνδεση VDSL 30Mbps ΟΤΕ αλλα εχω τα εξης προβληματα
1.Συχνες αποσυνδεσεις που συμπτωματικα(?) γινονται κυριως οταν μιλαω στο τηλεφωνο
2. Μειωμενη ταχυτητα απο 5-6Μbps αλλα συνηθως κοντα στα 18 Μbps και ανεβοκατεβαινει εκει γυρω, σπανιως πλησιαζω στα 29!!!
παρακατω ειναι οι μετρησεις απο το ρουτερ του οτε , καμπινα οτε δεν εχω κοντα μου...

Link Status Up
Modulation Type VDSL2
Actual Rate(Up/Down) 2496/20919 kbps
Attainable Rate(Up/Down) 10127/30946 kbps
Noise Margin(Up/Down) 20.7/16.4 dB
Line Attenuation(Up/Down) 6.6/14.8 dB
Output Power(Up/Down) 7.3/14.5 dBm
Data Path(Up/Down) Interleaved/Interleaved
Interleave Depth(Up/Down) 43/183
Interleave Delay(Up/Down) 4/10 ms
INP(Up/Down) 2/2 symbols
Profile 17a
LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM
CRC Errors(Up/Down) 37/5331

FEC Errors(Up/Down) 22152/193840

Εχοντας αλλαξει καλωδιωσεις και μπριζες και με τεχνικο του οτε δεν βρεθηκε τελικη λυση.
Κυριως τ προβλημα μου ειναι οι αποσυνδεσεις καθως χρειαζεται το ιντερνετ και για λογους επαγγελματικους.
Εχει αντιμετωπισει κανεις το ιδιο προβλημα? Καποια ιδεα για λυση απο τους γκουρου του ινσομνια?

• Like 1
  • Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

τηλεφωνία έχεις tdm η voip ?

και πωε τα έχεις συνδέσει; 

επίσης δοκίμασες το ρουτερ σου στην κεντρική πρίζα χωρις τίποτα πάνω του;

• Like 1
Δημοσ.

για να λες οτι το κανει οταν μιλας τηλεφωνο κατι παιζει λαθος ειτε κατι χωρις φιλτρο πχ κανας συναγερμος ειτε δεν ξερω.

απο εκει και περα εφοσον εβαλες adsl θα κανεις εναν μικρο κοπο να διαβασεις το παρακατω και καλο θα ειναι να το κανεις κιολας για να παρεις τα μεγιστα απο το vdsl και να φτασεις και τα 30.

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

ειτε voip ειτε tdm το νοημα ειναι το ιδιο.απλα στο ενα η τηλεφωνια βγαινει απο το σπλιττερ ενω στο αλλο απο το ρουτερ.

το vdsl δεν θελει παραλληλη καλωδιωση κοινως bridge taps

• Like 2
Δημοσ.

για να λες οτι το κανει οταν μιλας τηλεφωνο κατι παιζει λαθος ειτε κατι χωρις φιλτρο πχ κανας συναγερμος ειτε δεν ξερω.

απο εκει και περα εφοσον εβαλες adsl θα κανεις εναν μικρο κοπο να διαβασεις το παρακατω και καλο θα ειναι να το κανεις κιολας για να παρεις τα μεγιστα απο το vdsl και να φτασεις και τα 30.

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

ειτε voip ειτε tdm το νοημα ειναι το ιδιο.απλα στο ενα η τηλεφωνια βγαινει απο το σπλιττερ ενω στο αλλο απο το ρουτερ.

το vdsl δεν θελει παραλληλη καλωδιωση κοινως bridge taps

Αυτο ηταν το πρωτο που δοκιμασα ως οδηγο ....χωρις αποτελεσμα . Επισης απ οσο θυμαμαι δεν ηταν αυτη η συνδεσμολογια που προτεινε ουσιαστικα ο οτε. ΔΕν εχω Voip αν και αναρωτιεμαι μηπως θα με εξυπηρετουσε αν ειχα ? επισης δεν εχω ιδεα τι εστι bridge tap αλλα φανταζομαι αφορα την καλωδιωση οπως την αναφερει στον οδηγο. Στα τηλεφωνα υπαρχουν φιλτρα κανονικα και στο ρουτερ ειναι συνδεμενες με ethernet 3 συσκευες. Θεωρειτε οτι το προβλμα εντοπιζεται στην συνδεσμολογια ?

και αν ειναι ετσι γτ  δεν μου ειπε να την αλλαξω ο τεχνικος του οτε?

να σημειωσω οτι οι αποσυνδεσεις δεν γινονται καθε φορα που μιλαω στο τηλεφωνο απλα καποιες φορες . Γι αυτο και αρχισα να σκεφτομαι διαφορετικες αιτιες

Δημοσ.

τηλεφωνία έχεις tdm η voip ?

και πωε τα έχεις συνδέσει;

επίσης δοκίμασες το ρουτερ σου στην κεντρική πρίζα χωρις τίποτα πάνω του;

Δεν έχω voip. Το δοκίμασα να συνδέσω μόνο το ρουτερ και δούλευε καλά ωστόσο δεν μπορώ ν δουλέψω χωρις τηλέφωνο

Δημοσ.

Αυτο ηταν το πρωτο που δοκιμασα ως οδηγο ....χωρις αποτελεσμα . Επισης απ οσο θυμαμαι δεν ηταν αυτη η συνδεσμολογια που προτεινε ουσιαστικα ο οτε. ΔΕν εχω Voip αν και αναρωτιεμαι μηπως θα με εξυπηρετουσε αν ειχα ? επισης δεν εχω ιδεα τι εστι bridge tap αλλα φανταζομαι αφορα την καλωδιωση οπως την αναφερει στον οδηγο. Στα τηλεφωνα υπαρχουν φιλτρα κανονικα και στο ρουτερ ειναι συνδεμενες με ethernet 3 συσκευες. Θεωρειτε οτι το προβλμα εντοπιζεται στην συνδεσμολογια ?

και αν ειναι ετσι γτ δεν μου ειπε να την αλλαξω ο τεχνικος του οτε?

να σημειωσω οτι οι αποσυνδεσεις δεν γινονται καθε φορα που μιλαω στο τηλεφωνο απλα καποιες φορες . Γι αυτο και αρχισα να σκεφτομαι διαφορετικες αιτιες

στην σωστη καλωδιωση πρεπει να μην υπαρχουν φιλτρα και ολα τα τηλεφωνα να παιρνουν απο το σπλιττερ.επισης ναι ο οτε δεν θα μπει στον κοπο να πει για την σωστη καλωδιωση και προκειμενου να παιξει ο πελατης ειδιka οταν ειναι απο kv κανουν τις απειρες πατεντες μεχρι και επιστροφη του voip πισω στο σπλιττερ.το τι μπορει να παιξει μεχρι τι ειναι σωστο ειναι μεγαλη διαφορα.το σωστο ειναι αυτο που δινει η cyta και γενικα καλωδιωση χωρις bridge taps .το τι μπορει να παιξει με απωλειες κτλ ειναι οτιδηποτε αλλο.αν googlareis bridge tap θα καταλαβεις τι ειναι και γιατι δεν πρεπει να υπαρχει ειδικα στο vdsl
Δημοσ.

στην σωστη καλωδιωση πρεπει να μην υπαρχουν φιλτρα και ολα τα τηλεφωνα να παιρνουν απο το σπλιττερ.επισης ναι ο οτε δεν θα μπει στον κοπο να πει για την σωστη καλωδιωση και προκειμενου να παιξει ο πελατης ειδιka οταν ειναι απο kv κανουν τις απειρες πατεντες μεχρι και επιστροφη του voip πισω στο σπλιττερ.το τι μπορει να παιξει μεχρι τι ειναι σωστο ειναι μεγαλη διαφορα.το σωστο ειναι αυτο που δινει η cyta και γενικα καλωδιωση χωρις bridge taps .το τι μπορει να παιξει με απωλειες κτλ ειναι οτιδηποτε αλλο.αν googlareis bridge tap θα καταλαβεις τι ειναι και γιατι δεν πρεπει να υπαρχει ειδικα στο vdsl

Άρα ο μόνος τρόπος ειναι να φιλοτιμηθεί να μου δώσει ο ΟΤΕ γραμμή χωρίς bridge tap ή μπορεί να το διορθώσει και άλλος τεχνικός ;

Ο ΟΤΕ δεν μου φαίνεται να έχει διάθεση εξυπηρέτησης πάντως

Δημοσ.

Προχτες ενεργοποιηθηκα στο vdsl 50 στον οτε, το ρουτερ δειχνει αυτα :

Link Status Up
Modulation Type VDSL2
Actual Rate(Up/Down) 4996/49998 kbps
Attainable Rate(Up/Down) 29347/93285 kbps
Noise Margin(Up/Down) 30/18.2 dB
Line Attenuation(Up/Down) 17.9/14.9 dB
Output Power(Up/Down) 1/13.1 dBm
Data Path(Up/Down) Fast/Interleaved
Interleave Depth(Up/Down) 1/1325
Interleave Delay(Up/Down) 0/10 ms
INP(Up/Down) 0/4.5 symbols
Profile 17a
CRC Errors(Up/Down) 0/0
FEC Errors(Up/Down) 0/152

το θεμα ειναι οτι τα vdsl τεστ που κανω σε διαφορετικα site παντα με lan τερματιζουν στο 30 ,31

κατεβαζω  απο ftp ote και απο αλλού αρχεια μεγαλα να δω τι γινεται και βλεπω download 2,8 με 2,9 !!!

Το ρουτερ του οτε γιατι δειχνει  τοσο  ψηλα??

Δημοσ.

Σημαινει οτι εχεις τις κατάρες ολης της επαρχιας που σου φαινονται και λίγα :P Εδω πληρωνουμε 30 και παιρνουμε τα 3 .... Αμα σου βαλουνε και fastpath θα εχεις και ακομα ταχυτερο - θεωρητικα γιατι νομιζω θα εχει και καποιο κοφτη μετα τα 5.1 mb/s

Δημοσ.

Άρα ο μόνος τρόπος ειναι να φιλοτιμηθεί να μου δώσει ο ΟΤΕ γραμμή χωρίς bridge tap ή μπορεί να το διορθώσει και άλλος τεχνικός ;

Ο ΟΤΕ δεν μου φαίνεται να έχει διάθεση εξυπηρέτησης πάντως

τα bridge taps δεν ειναι στο κομματι του οτε.ειναι μεσα στο σπιτι σου.σπανια ναεχει γινει κατι εξω και να υπαρχει bridge tap που εννοειται ειναι βλαβη.bridge taps ειναι μεσα στο σπιτι που η γραμμη πηγαινει σε πολλα πριζακια.οποτε τεχνικος που ξερει απο πριζακια μπορει να το διορθωσει αρκει να καταλαβει τι θες γιατι καποιοι  ηλεκτρολογοι δεν ξερουν που πανε τα τεσσερα.

Attainable Rate(Down) 93285 kbps ! σε interleaved με 10 ms :rolleyes:  Που μενεις ??

αλλοι εχουν και 110+ attainable.

Αγρινιο, τι σημαινει αυτο; (interleaved με 10 ms)

Τελικα κατεβαζω με 4,9 με  5.0 mb /sec

αυτο ειναι μια χαρα.απλα με wireless δεν θα ειναι ευκολο να τα πετυχεις.

Σημαινει οτι εχεις τις κατάρες ολης της επαρχιας που σου φαινονται και λίγα :P Εδω πληρωνουμε 30 και παιρνουμε τα 3 .... Αμα σου βαλουνε και fastpath θα εχεις και ακομα ταχυτερο - θεωρητικα γιατι νομιζω θα εχει και καποιο κοφτη μετα τα 5.1 mb/s

οταν παιρνεις απο kv ειναι δυσκολο να μην πιασεις τα 50 ειδικα αμα η καλωδιωση σου ειναι σωστη.( υπαρχει κοφτης .το μεγιστο που θα κατεβασει η γραμμη ουτε ειναι κοντα στα 5 με 5,5 Mbyte.ειτε βαλει Fast ειτε μεινει με Interleave το μονο που αλλαζει ειναι το Ping.

Αν μου λες γι'αυτο     (Data Path(Up/Down) Fast/Fast)    εγινε fast/fast, απο τοτε ανεβηκε λιγο ακομη

καλο ειναι να εισαι Fast/fast διοτι εχεις το μικροτερο Ping.σε ταχυτητα δεν σε κοβει αφου ετσι και αλλιως εχεις μεγαλο attainable.

Δημοσ.

Προχθες ενεργοποιηθηκε και η δικη μου vdsl 30 ΟΤΕ οριστε τα stats του router speedport entry 2i:

Page Information

This page shows the status of DSL.

DSL Link Information
Link Status Up
Modulation Type VDSL2
Actual Rate(Up/Down) 2495/29970 kbps
Attainable Rate(Up/Down) 59418/121811 kbps
Noise Margin(Up/Down) 49/33.3 dB
Line Attenuation(Up/Down) 1.8/3.6 dB
Output Power(Up/Down) -5.7/3.2 dBm
Data Path(Up/Down) Fast/Fast
Interleave Depth(Up/Down) 1/1
Interleave Delay(Up/Down) 0/0 ms
INP(Up/Down) 0/0 symbols
Profile 17a
CRC Errors(Up/Down) 0/5

FEC Errors(Up/Down) 0/0

Πολυ καλα ειμαι .

• Like 1
Δημοσ.

To vdsl ειναι πιο ευαισθητο σε κακες οικιακες καλωδιωσεις απο το adsl .Ειμαι παθων

Με το που εγινε vdsl ειχα αποσυνδεσεις ,ενω με adsl δεν ειχα.Τελικα αλλαξα την καλωδιωση απο κατανεμητη πολυκατοικιας μεχρι το μπριζακι του roυter και δεν ξανακοπηκε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...