Hal9000 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Διαθέσιμο είναι εδώ και λίγη ώρα το iOS 11, η νέα έκδοση της mobile πλατφόρμας της Apple στην οποία στηρίζονται τα iPhone, τα iPad και το iPod Touch, μια έκδοση η οποία φέρνει αρκετά καινούρια πράγματα, ειδικά στο IPad. Αρχικά το iOS 11 είναι διαθέσιμο από σήμερα με μικρές στυλιστικές αλλαγές, για τo iPhone 5s και άνω, για το iPad mini 2 και άνω, για την πέμπτη γενιά του iPad και άνω, για όλα τα iPad Pro και τέλος για την 6η γενιά του iPod Touch. Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν είναι η υποστήριξη του ARKit framework που επιτρέπει σε προγραμματιστές να δημιουργήσουν εντυπωσιακές εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας, με τις πρώτες προτάσεις να έχουν ανέβει ήδη στο App Store. Μία από αυτές που ξεχωρίζουν είναι το IKEA Place που δίνει τη δυνατότητα να δούμε στο χώρο μας πως ακριβώς ταιριάζει αλλά και αν χωράει ένα συγκεκριμένο έπιπλο. Άλλη μία εφαρμογή που ξεχωρίζει είναι το ModiFace που δίνει τη δυνατότητα δοκιμής προιόντων ομορφιάς όπως κραγιόν και άλλα, από την άνεση του σπιτιού σας. Το iPad δέχεται πάντως τις σημαντικότερες βελτιώσεις αφού εκτός από το ARKit, πλέον οι κάτοχοί του μπορούν να εκτελέσουν λειτουργίες που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε σε επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές όπως το drag n drop, εφαρμογή διαχείρισης αρχείων, προσθήκη περισσότερων εφαρμογών στο dock και άμεσο άνοιγμά του από παντού κ.α. Οι περισσότερες από τις αλλαγές έχουν στόχο να αποτελέσει το iPad και ειδικότερα το iPad Pro μια αξιόπιστη εναλλακτική στους φορητούς υπολογιστές για όσους βασίζονται σε παραγωγικές εφαρμογές. Άλλα χαρακτηριστικά που διαθέτει το iOS 11 όπως έχουμε αναφέρει και κατά το παρελθόν, είναι τα εξής: Εγγραφή screencast για δημιουργία βίντεο με τις κινήσεις που κάνετε στο iOS Νέος εντυπωσιακός σχεδιασμός του App Store με έμφαση στην καλύτερη ενημέρωση για την εφαρμογή ή το παιχνίδι Συγχρονισμός μηνυμάτων του iMessage μεταξύ του macOS και του iOS Καλύτερη πρόσβαση σε εφαρμογές του iMessage To Apple Pay θα υποστηρίζει πλέον πληρωμές και μεταξύ χρηστών, αρχικά μέσω του iMessage Ο ψηφιακός βοηθός Siri αποκτά πιο «φυσική» φωνή με διαφορετικό τρόπο να εκφωνεί την ίδια λέξη, ανάλογα με την πρόταση Αυτόματη σύνδεση σε ασύρματο δίκτυο ενός σπιτιού της iOS συσκευής μόλις δοθεί η σχετική έγκριση από τον ιδιοκτήτη Νέα εμφάνιση του μενού και στην εμφάνιση των καρτών του Siri και καλύτερη συνεργασία με εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών Μεγαλύτερη υποστήριξη του προτύπου HEVC για συμπίεση των φωτογραφιών που κάνετε λήψη με το IPhone και το iPad και οι οποίες καταλαμβάνουν σημαντικά μικρότερο χώρο. Μάλιστα η Apple θα αντικαταστήσει το jpg ως τον προκαθορισμένο τρόπο αποθήκευσης φωτογραφιών, με το heif που καταλαμβάνουν πολύ μικρότερο χώρο στην iOS συσκευή Περισσότερα εργαλεία επεξεργασίας Live Photos Επαγγελματικής ποιότητας φίλτρα για καλύτερη εμφάνιση φωτογραφιών του iPhone. Καλύτερη απόχρωση δέρματος κ.α Παράλληλα η Apple κάνει διαθέσιμο από σήμερα το watchOS 4 με νέα watch faces, βελτιώσεις στη Siri, καλύτερη συνεργασία με εξοπλισμό γυμναστηρίου και πολλά άλλα.
coffeex Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Το πέρασα πριν λίγη ώρα στο SE, ωραιότατο και γρήγορο. Το μόνο που μου φάνηκε κάπως περίεργο, μέχρι να το συνηθίσω, ήταν το store. 3
DaemonLord92 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 To περασα στα 6s plus και 7 plus. Μπορω να πω οτι μ αρεσει το νεο control center και τα design tweaks που φερνει το ios 11.
FORIS78 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 To περασα στα 6s plus και 7 plus. Μπορω να πω οτι μ αρεσει το νεο control center και τα design tweaks που φερνει το ios 11. Το 6s plus πως το βλέπεις σε σχέση με το 10.3.3 είναι ποιο αργό ?
DaemonLord92 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Το 6s plus πως το βλέπεις σε σχέση με το 10.3.3 είναι ποιο αργό ? Στην αρχη ειδα καποια hiccups αλλα εν τελει ηταν επειδη το κινητο ειχε ζεσταθει απο την αναβαθμιση. Τωρα που το λειτουργω το κινητο μ φαινεται λιγο πιο γρηγορο αλλα μπορει να ειναι και η ιδεα μ. Παντως σιγουρα δεν εγινε πιο αργο! 1
hayatevo9 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Παιδιά το κατέβασα κι εγώ σε iPad mini 4 και πρέπει να πω πως επικρατεί ένα μπαχαλο. Η πολυδιεργασία με τα 4 δάκτυλα από την κάτω πλευρά της οθόνης εξαφανίστηκε και τη θέση της πήρε ένα gesture που γίνεται με τράβηγμα ενός δακτύλου προς τα πάνω που μια εμφανίζει τις κάτω εφαρμογές και μια τις πρόσφατες εφαρμογές μαζί με το παλιό navigation control, αν το λέω και καλά. Επίσης στο split screen δεν ξέρω πως να κάνω αλλαγή μια εφαρμογή αν θέλω να αλλάξω δλδ μια από τις 2 που έχω βάλει δίπλα διπλα! Γενικά έχω μπερδευτεί και η πρώτη εντύπωση είναι αρνητική. Όλα βέβαια είναι θέμα συνήθειας απλά ήθελα κάτι πιο απλό και γενικά δε μου αρέσουν οι τόσες αλλαγές. Μελλοντικά σίγουρα θα αλλάξω γνώμη αλλά για την ώρα πρέπει να βρω ένα tutorial!! 5
podarilos Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Μένουμε iOS 9 μέχρι να έρθει jailbreak! 5
Regulus Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Δεν το έχω βάλει ακόμη στο ipad 4 mini αλλά διάβασα ότι πλέον δεν θα μπορεί να διαβάζει τις mac addresses άλλων συσκευών με αποτέλεσμα προγράμματα ελέγχου δικτύων (όπως το Fing) δεν θα μπορούν να προβάλλουν με ακρίβεια τον κατασκευαστή μιας συσκευής συνδεμένης στο δίκτυο. Προσωπικά για μένα που το χρησιμοποιώ και γι' αυτό είναι λάθος. Αν το δεις βέβαια αλλιώς αυτό είναι καλό για περισσότερη ασφάλεια όταν είσαι συνδεμένος σε δίκτυο τρίτων. Πάντως θα το περάσω (κατεβαίνει ήδη). Update: Όντως δεν διαβάζει mac addresses
Makis38 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Χάθηκε το auto brightness ή κάνω λάθος;
Tsakalos! Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Αν το χει καποιος σε 5s η σε ipad mini 2, ας γραψει μια γνωμη...
Predatorkill Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Μένουμε iOS 9 μέχρι να έρθει jailbreak! Εδω που τα λεμε, πιο χαμηλο iOS μυριζει ποδαριλα if you know what i mean 1
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Κάτοχος iPhone 6 64 giga, έκανα clean install και ξανακατέβασα ότι είχα από προγράμματα, μόλις τελείωσα έκανα επανακίνηση, παιδιά πάει ΣΦΑΙΡΑ!!!
deceit Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Το smart invert για τα χρώματα και η απουσία του force touch για να μεταβείς στη multi-task screen ήταν από τα ξενερώματα Το control centre είναι σαφώς καλύτερο. Κατά την άποψή μου θα πρέπει κάποια στιγμή να γίνει και ένα revamp στις ειδοποιήσεις. Για τον file manager ίδωμεν 1
Dr.Fuzzy Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Αν το έβαλε κάποιος σε 6 plus ας πει εντυπώσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα