Προς το περιεχόμενο

Συνδεση τηλεοραση με ενυσχυτη home cinema

kosgreece

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα παιδια εχω μια τηλεοραση turbo-x 40ιντσες 4Κ και θελω να την συνδεσω με τον ενυσχητη μου ο οποιος ειναι ενας JVC 5020r οπου πανω του ειναι 5 ηχεια + γουφερ αλλα το προβλημα μου ειναι το εξης

Η τηλεοραση δεν εχει audio out παρα μονο in και την μονη out συνδεση που μπορω να κανω ειναι μεσω οπτικης ινας αλλα μολις το κανω δεν δουλευει τιποτα δυστηχως,εχω δοκιμασει τα παντα πανω στον ενυσχητη απο θεμε ριθμησεων αλλα τιποτα δυστηχως,η τηλεοραση εχει audio in,subW out,τα 3 καλωδια πρασινο μαυρο κοκκινο αλλα τα συνδεσα και εκει τπτ και εχει και ενα κιτρινο audio jack που μου βγαινει σε 3 καλωδια μαυρο κοκινο κιτρινο αλλα ειναι για καμερα λεει το manual υπαρχει κανενας αλλος τροπος να συνδεσω τον ενυσχητη?

Ο ενθσχητης εχει τα παντα και in και out αλλα δεν ξερω που πρεπει να τον συνδεσω αν εχει καποιο κολπο αλλο

Σας ευχαριστω πολυ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπερα παιδια εχω μια τηλεοραση turbo-x 40ιντσες 4Κ και θελω να την συνδεσω με τον ενυσχητη μου ο οποιος ειναι ενας JVC 5020r οπου πανω του ειναι 5 ηχεια + γουφερ αλλα το προβλημα μου ειναι το εξης

Η τηλεοραση δεν εχει audio out παρα μονο in και την μονη out συνδεση που μπορω να κανω ειναι μεσω οπτικης ινας αλλα μολις το κανω δεν δουλευει τιποτα δυστηχως,εχω δοκιμασει τα παντα πανω στον ενυσχητη απο θεμε ριθμησεων αλλα τιποτα δυστηχως,η τηλεοραση εχει audio in,subW out,τα 3 καλωδια πρασινο μαυρο κοκκινο αλλα τα συνδεσα και εκει τπτ και εχει και ενα κιτρινο audio jack που μου βγαινει σε 3 καλωδια μαυρο κοκινο κιτρινο αλλα ειναι για καμερα λεει το manual υπαρχει κανενας αλλος τροπος να συνδεσω τον ενυσχητη?

Ο ενθσχητης εχει τα παντα και in και out αλλα δεν ξερω που πρεπει να τον συνδεσω αν εχει καποιο κολπο αλλο

Σας ευχαριστω πολυ

to λογικο ειναι να εχει audio out και οχι in,eεισαι σιγουρος

κατα τα αλλα απ οτι ειδα τον ενισχυτη σου θα κουμπωσεις στο tv sound

• Super Moderators

Επίσης δεν αρκεί να συνδέσεις απλά το οπτικό καλώδιο. Πρέπει και από τις ρυθμίσεις ήχου της τηλεόρασης να επιλέξεις την οπτική έξοδο. 

Η εξοδος 1 stereo mini jack out δεν μπορω? Στην συσκευασια της εχει ενα εξαρτημα που μπαινει στην τηλεοραση mini jack και βγαινει τρια χρωματα σαν component ναι αυτη πρεπει να ειναι γιατι τωρα ειμαι δουλεια και δεν μπορω να δω ακριβες μοντελο,εχει επιλογη για να ενεργοποιησω την οπτικη ινα? Γιατι το φοτησμο τον βγαζει κανονικα η εξοδο,μου φανηκε και εμενα περιεργο να μην εχει out

Λογικά μέσα από το μενού της τηλεόρασης θα έχει επιλογή για το optical out.

Παρεμπιπτόντως εγώ τον ίδιο ενυσχιτη από το 2003 και δουλεύει ακόμα μια χαρά.

Λογικά μέσα από το μενού της τηλεόρασης θα έχει επιλογή για το optical out.

Παρεμπιπτόντως εγώ τον ίδιο ενυσχιτη από το 2003 και δουλεύει ακόμα μια χαρά.

Φιλε μου μολις ενεργοποιησω την επιλογη απο την τηλεοραση πρεπει να κανω και κατι αλλο στον ενυσχητη για να παιξει πχ τι κουμπια πρεπει να πατησω αν το εχεις κανει ποτε σε ευχαριστω πολυ

Δεν τα θυμάμαι απέξω να σου πω και δεν είμαι κοντά στον ενυσχιτη.

σαφώς και έχω κάνει σύνδεση optical πως αλλιώς θα παίξει 5.1; ο ενυσχιτη είναι παλιός δεν έχει άλλο τρόπο σύνδεσης.

Ναι αυτο λεω και εγω φιλε μου αλλα δεν θυμαμαι τι να πατησω αλλα θα το προσπαθησω οπως μπορω και βλεπω φιλε μου να σαι καλα παντως

Κανονικα θαπρεπε αλλαζοντας το απο την τηλεοραση να εχεις ηχο. Δες κατα δευτερο μηπως ο δικος σου ενισχυτης απαιτει να το αλλαξεις και απο εκει στις ρυθμισεις του. Ολα αυτα με τη προυποθεση οτι οπτικα καλωδια και opt in-out δουλευουν.

Για ποιο λογο να υποβιβασει το πολυκαναλο ψηφιακο σημα σε αναλογικο δικαναλο με τον παραπανω μετατροπεα. ? (ειδικα αν βλεπει και απο τον Media player της Tv πολυκαναλα βιντεο)

Αυτος θα επρεπε να χρησιμοποιηθει μονο σε περιπτωση οπου ο ενισχυτης δεν ειχε ψηφιακη εισοδο.

Απο τη στιγμη που η τηλεοραση εχει οπτικη εξοδο και ο ενισχυτης οπτικη εισοδο, ειναι απλα θεμα ρυθμισεων.

Απο την μια, θα πρεπει να ρυθμισει στην Tv του μεσα απο τα μενου της να ειναι ενεργοποιημενη η ψηφιακη εξοδος της.

Απο την αλλη, θα πρεπει να επιλεξει στον ενισχυτη την πηγη εισοδου οπου εχει γινει alignment η οπτικη εισοδος.

Βρισκοντας μια φωτο απο την πισω πλευρα του ενισχυτη, ειδα οτι στην οπτικη εισοδο αναφερει το "CD".

(επανω αριστερα στην φωτο)

rx_5020f.jpg?MODsid=5bjfrpa1512gamqqb6hn

Πιθανοτατα αυτο σημαινει πως η οπτικη εισοδος του ενισχυτη, ειναι ηδη alignment με την πηγη "CD"

Λογικα, αν επιλεξει το Mode "CD" ως επιλογη εισοδου πηγης στον ενισχυτη και αν στην τηλεοραση ειναι ενεργοποιημενη η οπτικη εξοδος, θα πρεπει να ακουει ηχο.

Αν παρ'ολα αυτα, ειναι 100% σιγουρος (συμβουλευομενος και τα Manual των συσκευων) οτι τα εκανε ολα σωστα στην Tv/ενισχυτη, καλο θα ηταν να ελεγξει την οπτικη ινα και σε καποια αλλη συσκευη, μηπως εχει προβλημα αυτη.

Πρωτα απο ολα σας ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σας

Οσο εχει να κανεις με την οπτικη ινα με πεδευει πολυ και δεν λεει να βγαλει ηχο και οι ριθμησεις ειναι οι εξης που διαβασα,μπορεις να διαλεξεις το digital 1 και 2 μπορω να το βαλω σε ολες τις επιλογες οπως πχ και cd/dvd/tv/cdr εγω παντως τα δοκιμασα ολα οπου υπαρχει ενα κουμπι που ονομαζεται digital διπλα απο τον analog ηχο αλλα πισματικα δεν δουλευει,το φως το κοκκινο απο την τηλεοραση φευγει κανονικα και φτανει στην αλλη ακρη του καλωδιου με μια κοκκινη αποχρωση αλλα εχω καποια ερωτηματα σε αυτο το σημειο γιατι δεν εχω καποια συσκευη να κανω δοκιμη με οπτικη ινα γιατι θελει πολυ κοπο και μετακινηση αντικειμενων απλα οι ερωτησεις μου ειναι οι εξης αν γνωριζει καποιος παιδια

1)το καλωδιο της οπτικης ινας το εχω πανω απο 9 χρονια μηπως και εχει χαλασει για καποιο λογο και ας φενεται το κοκκινο χρωμα απο ακρη προς ακρη

2)μηπως εχει σκονιστει η οπτικη ειναι στον ενυσχητη και γι αυτο δεν βγαζει ηχο,ο λογος που δεν το εχω κανει αυτο ακομα ειναι πως δεν γνωριζω πως,μπορει να ακουγεται κουλο αλλα δεν γνωριζω την λεπτομερεια μην κανω καμια ζημια

Εκανα παλι συνδεση με αλλο τροπο στα ακουστικα της τηλεορασεις εναν ανταπτορα απο rca σε audio jack και παιζει σε αναλογικο ηχο απο την πηγη cd αλλα το προβλημα μου ειναι το εξης δεν παιζουν τα ηχεια της τηλεορασης χαχαχαχα ειναι καπως θεμα αυτο γιατι οταν δεν χρειαζομαστε ενυσχητη πρεπει να βγαζουμε και να ξαναβαζουμε το βυσμα (ολα αυτα απο μια επιλογη της τηλεορασης οπου επιλεγης η ακουστικα απο αυτην την εξοδο η εξοδος ηχου οπως την ονομαζει)

Πραγματικα εχω απορησει που δεν μπορω να κανω την συνδεση normal και υπαρχουν ακομα θεματα σας ευχαριστω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...