Ήρθα να Ρωτήσω Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Χαίρετε! Πρώτη φορά δημοσιεύω ερώτηση στην ιστοσελίδα σας, οπότε ελπίζω να την στοίβαξα στην σωστή κατηγορία. Δημιουργώ κάτι βιντεάκια στο youtube με ζωγραφιές, που όμως το κάνω για χόμπυ, κι όχι για οικονομικούς σκοπούς. Παρόλα αυτά, αν θέλουν οι συνδρομητές μου να μου δώσουν ένα χαρτζιλίκι, εγώ δε βρίσκω λόγο να αρνηθώ. Δεν θέλω να κάνω "monetize" τα βίντεο μου, και δεν θέλω να βγάζω χρήματα μέσω διαφημίσεων στο κανάλι μου κτλ... Όπως πρωείπα, τα χρήματα θα ήταν "μπόνους" για εμένα, και τίποτ' άλλο. Απ' ότι όμως έχω καταλάβει, το να γράψω απλώς ένα λινκ για να μου κάνουνε "δωρεές μέσω Paypal" (Paypal Donations) δεν είναι και τόσο απλό γιατί προϋποθέτει πως θα πληρώσω φόρους στο κράτος. Επειδή είμαι άνεργη και έχω κάρτα ανεργίας (για 3 χρόνια+), αν δει το κράτος πως έχω το οποιοδήποτε εισόδημα (κι ας είναι....... 12 ευρώ το μήνα.....) θα μου κοπεί η κάρτα ανεργίας και θα χάσω τα όποια μόρια, για να καταφέρω να χωθώ σε κάποιο από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ. Η ερώτηση μου λοιπόν είναι.... Καταρχήν, πόσο χρεώνεται κάποιος μέσω των Paypal donations; Εννοώ, πόσοι είναι οι τελικοί φόροι που πληρώνουμε στο κράτος μας; Κατά δεύτερον, υπάρχει τρόπος που να δέχομαι δωρεές δίχως να πληρώνω φόρους; (γιατί, ξεφτίλα ρε γαμώτο, δεν είναι λες και θα βγάλω χιλιάρικα... ούτε εκατοστάρικο... ούτε πενηντάρικο δεν το κόβω... Ξεφτίλα) Η αλήθεια είναι πως υπάρχει η πιθανότητα να βρω δουλειά σύντομα (με ένσημα κτλ κτλ), οπότε, αν οι τελικοί φόροι είναι κάποιο φυσιολογικό %, θα το δεχτώ... Εσείς όμως πιστεύετε πως θα συμφέρει; Ξέρετε άτομα από Ελλάδα που να το έχουνε δοκιμάσει;
Silverage Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Αν δεν τα δηλώσεις στην εφορία δεν μπορεί να ξέρει οτι παίρνεις χρήματα στο paypal.
opcorsa Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 αρχικα δωσε το καναλι να θαυμασουμε... δωσε λινκ στον λαο
Ήρθα να Ρωτήσω Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 αρχικα δωσε το καναλι να θαυμασουμε... δωσε λινκ στον λαο Να δώσω εγώ λινκ, αλλά δε ξέρω αν θα αντέξουν τα μάτια του λαού χαχα (όχι πως είναι κακές οι ζωγραφιές -ε, ακόμη μαθαίνω- αλλά το ιδεολογικό υλικό μπορεί να ενοχλήσει μερικούς ) https://www.youtube.com/channel/UCm38z0KRxd_XY58wEzPDliQ Αν δεν τα δηλώσεις στην εφορία δεν μπορεί να ξέρει οτι παίρνεις χρήματα στο paypal. Να σου πω, έψαξα αρκετά στο paypal για να βρω μία απάντηση, και αυτό που είδα είναι πως η ίδια η Paypal ενημερώνει το κράτος της χώρας σου για το ότι δέχεσαι εισόδημα από αυτήν. Δε ξέρω αν ήταν κοτσάνα αυτό, αλλά δες παράδειγμα (στα αγγλικά) για την Αμερική: https://www.reddit.com/r/Twitch/comments/2au4qj/legality_of_paypal_donations/ Ουσιαστικά αυτό που λένε είναι πως φορολογείται το ποσό που παίρνεις από τα donations, αλλά δεν έχω ιδέα τι ισχύει για την Ελλάδα (που σίγουρα, αν φορολογείται, η φορολόγηση θα' ναι πολύ μεγαλύτερη από της Αμερικής). 1
NikosKallithea Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Τώρα πλεον δεν την γλυτωνεις απο πουθενά, πρόσφατα υπόγραψαν συνεργασια και ανταλλαγή ολων των κινήσεων ελλήνων στο εξωτερικο, βέβαια Donations μην περιμένεις και αν έρθει κάποιο θα ειναι μηδαμινό, δεν θα ασχοληθούν και να το δουν 1
mindreader Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Παντως το donation φαινεται να ειναι ενας κομψος τροπος να σου δωσει καποιος χρηματα, με τον πιο διακριτικο τροπο.
stefanos_th Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 παρε τα donations σε paypal αδερφου, γονιων, συζυγου κτλ. αμα θες βαλε το δικο μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα