nvnight Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Καλησπέρα σε όλους, αρχικά να πώ οτι δεν είμαι απόλυτα σίγουρος για το αν είμαι στη σωστή ενότητα αλλά μιας που θα μιλήσουμε για mobile cpus, θεώρησα σωστότερη τη παρούσα..Αν κάποιος mod πιστεύει οτι πρέπει να μεταφερθεί, be my guest Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα mini pc για media player σαλονιού (kodi, browsing, κανα ελαφρύ steam-ο-game, κλπ) και προσπαθώ να καταλήξω στα επιθυμητά specs πριν προχωρήσω σε έρευνα αγοράς. Έχω απορρίψει τα android boxes και θα κοιτάξω για x86 σύστημα με windows 10, 4GB RAM και κατ'ελάχιστο 32GB eMMC ή ssd. Το ζήτημα τώρα είναι το cpu και καθώς δεν ασχολούμαι με mobile, έχω μπερδευτεί με τις διαθέσιμες επιλογές. Έχω απορρίψει τους Atom και βλέπω για Pentium ή Celeron (Ν- & J- families) Τα περισσότερα 'μηχανάκια' στο price range μου (καρα max 150E), βλέπω χρησιμοποιούν J3455 ή N3450.. Κάποια γνώμη, εμπειρία? Μη ψάχνετε για προτάσεις και ταλαιπωριέστε, θα το κοιτάξω με τo καλό κατα Νοέμβρη, έρχεται και Black Friday, κάτι καλό θα υπάρξει στα κινεζομάγαζα θεωρώ. Ευχαριστώ πολύ!
Avatar_GR Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Για 150 ευρώ δεν αξίζει να πάρεις Κινέζικο μηχάνημα. Θα σου πρότεινα η να ρίξεις κατά πολύ το κόστος και να πάρεις κάτι τέτοιο: https://www.banggood.com/Wintel-Pro-W8-PRO-Intel-Z8300-4K-Windows-10-2GB32GB-BT-4_0-HDMI-H_265-TV-Box-Windows-Mini-PC-p-1038187.html?utm_source=google&utm_medium=cpc_fashion&utm_content=cathy&utm_campaign=cmb-dm-t&gclid=EAIaIQobChMI1pjQ_oWx1gIVxoeyCh2YcAdiEAAYAyAAEgL8xvD_BwE το οποίο το έχω εδώ και 1 χρόνο περίπου και είναι πολύ καλό μηχάνημα (εκτός από gaming εννοείτε). Σε browsing και kodi δεν μασάει. Η να ανέβεις λίγο σε χρήματα και να φτιάξεις μια φτηνή λύση με mini ITX μητρική, έναν επεξεργαστή τύπου G3260 η AMD A6 για παράδειγμα, 2 φτηνές RAM και ενα φτηνο (η ακόμα καλύτερα custom made δτιαγμένο από εσένα κουτί) Και ένα φτηνό τροφοδοτικό και δίσκο. Αν ψάξεις και για μεταχειρισμένα θα σου βγεί πολύ φτηνά και θα έχεις πολύ καλύτερο μηχάνημα που θα σηκώνει και ένα ελαφρύ Gaming... Επίσης, κακός απέρριψες τα andoid boxes. Έχει πολύ φτηνά μηχανάκια που είναι αξιοπρεπέστατα σε Kodi, σερφάρισμα και παιχνίδια andoid 1
cabdik Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 αυτο το "ελαφρυ" gaming ειναι ολο το ζουμι. αυτα τα BOX's ειναι πολυ βολικα, οταν ΔΕΝ περιλαμβανεται το gaming, γιατι αναλογα το παιχνιδι, θα παιζεις ή θα κυλαει καρε καρε...!! σαφεστατα ενα "κανονικο" μινιPC, εχει περισσοτερες δυνατοτητες. αλλα το ενα κοστιζει 75-80€, και το αλλο 150-200...!!! αρα.. αναλογα με το τι ζητας, παιρνεις. @Avatar_GR πως "τρεχει" το μηχανακι σε "βαριες" σελιδες? γιατι ειναι μερικες που..... αστα να πανε...!!! Π.Χ. σελιδα σε FB... κολλαει καθολου? το Wifi του, πως ειναι? σκεφτομαι ενα τετοιο μηχανακι για τηλεοραση....!! με ασυρματο πληκτ-ποντ παει καλα? 1
nvnight Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Για 150 ευρώ δεν αξίζει να πάρεις Κινέζικο μηχάνημα. Θα σου πρότεινα η να ρίξεις κατά πολύ το κόστος και να πάρεις κάτι τέτοιο: https://www.banggood.com/Wintel-Pro-W8-PRO-Intel-Z8300-4K-Windows-10-2GB32GB-BT-4_0-HDMI-H_265-TV-Box-Windows-Mini-PC-p-1038187.html?utm_source=google&utm_medium=cpc_fashion&utm_content=cathy&utm_campaign=cmb-dm-t&gclid=EAIaIQobChMI1pjQ_oWx1gIVxoeyCh2YcAdiEAAYAyAAEgL8xvD_BwE το οποίο το έχω εδώ και 1 χρόνο περίπου και είναι πολύ καλό μηχάνημα (εκτός από gaming εννοείτε). Σε browsing και kodi δεν μασάει. Η να ανέβεις λίγο σε χρήματα και να φτιάξεις μια φτηνή λύση με mini ITX μητρική, έναν επεξεργαστή τύπου G3260 η AMD A6 για παράδειγμα, 2 φτηνές RAM και ενα φτηνο (η ακόμα καλύτερα custom made δτιαγμένο από εσένα κουτί) Και ένα φτηνό τροφοδοτικό και δίσκο. Αν ψάξεις και για μεταχειρισμένα θα σου βγεί πολύ φτηνά και θα έχεις πολύ καλύτερο μηχάνημα που θα σηκώνει και ένα ελαφρύ Gaming... Επίσης, κακός απέρριψες τα andoid boxes. Έχει πολύ φτηνά μηχανάκια που είναι αξιοπρεπέστατα σε Kodi, σερφάρισμα και παιχνίδια andoid Αρχικά thanks για την απάντηση! Η αλήθεια είναι οτι το ταβάνι των 150ε είναι μόνο σε περίπτωση που πετύχω κάνα καλό flash sale ακριβότερου μηχανήματος (πχ https://www.gearbest.com/mini-pc/pp_694600.html? ) . Σε γενικές γραμμές κάτι τέτοιο κοίταγα.. https://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_562952.html?' απλά έλεγα μήπως ο Atom με την HD 400 δε τη παλεύει..gaming οκ δε θα περίμενα με τέτοιο μηχανημα να κάνω αλλά να μπορεί να τρέξει και κάνα emulator Έχω ήδη ένα μικρό κουτάκι με A10-7890k, οπότε δε θα έφτιαχνα άλλο, μα λόγω μετακόμισης δε ταιριάζει στο νέο χώρο (λέει η γυναίκα )..οπότε εξού και η όλη σκέψη.. αυτο το "ελαφρυ" gaming ειναι ολο το ζουμι. αυτα τα BOX's ειναι πολυ βολικα, οταν ΔΕΝ περιλαμβανεται το gaming, γιατι αναλογα το παιχνιδι, θα παιζεις ή θα κυλαει καρε καρε...!! σαφεστατα ενα "κανονικο" μινιPC, εχει περισσοτερες δυνατοτητες. αλλα το ενα κοστιζει 75-80€, και το αλλο 150-200...!!! αρα.. αναλογα με το τι ζητας, παιρνεις. @Avatar_GR πως "τρεχει" το μηχανακι σε "βαριες" σελιδες? γιατι ειναι μερικες που..... αστα να πανε...!!! Π.Χ. σελιδα σε FB... κολλαει καθολου? το Wifi του, πως ειναι? σκεφτομαι ενα τετοιο μηχανακι για τηλεοραση....!! με ασυρματο πληκτ-ποντ παει καλα? Αυτά φοβάμαι με τους Atom.. Επεξ/σία 19 Σεπτεμβρίου 2017 από nvnight
Avatar_GR Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Έχω ήδη ένα μικρό κουτάκι με A10-7890k, οπότε δε θα έφτιαχνα άλλο, μα λόγω μετακόμισης δε ταιριάζει στο νέο χώρο (λέει η γυναίκα )..οπότε εξού και η όλη σκέψη.. Αν έχεις κανένα συρτάρι/ντουλάπι, δες μήπως μπορείς να το βάλεις εκεί μέσα και να του βάλεις κανέναν ανεμιστήρα στο ντουλάπι από πίσω. Και το μηχάνημα δε θα φαίνεται και δεν θα γρινιάζει η γυναίκα και εσύ θα κάνεις την δουλειά σου. Για κουμπιά On/off Μπορείς να βάλεις επεκτάσεις η ακόμα και να το ρυθμίσεις με τηλεκοντρόλ... Λύσεις υπάρχουν αν σε ενδιαφέρει. @Avatar_GR πως "τρεχει" το μηχανακι σε "βαριες" σελιδες? γιατι ειναι μερικες που..... αστα να πανε...!!! Π.Χ. σελιδα σε FB... κολλαει καθολου? το Wifi του, πως ειναι? σκεφτομαι ενα τετοιο μηχανακι για τηλεοραση....!! με ασυρματο πληκτ-ποντ παει καλα? Καλά τα πάει το wintel σε σερφάρισμα και Kodi. Εντάξει έχει ένα μικρό lag στις βαρυές σελίδες, αλλά τίποτα το φοβερό. Σε youtube έχει κάτι θεματάκια (λόγο VP9 κωδικοποίησης των βίντεο) αλλά λύνεται αν τρέχεις με IE η EDGE η αν βάλεις ένα addon στον chrome/firefox/opera. Με ασύρματο ποντικί/πληκτρολόγιο δουλεύει τέλεια (λογικό, αφού έχει windows μέσα). Πάντως και τα android boxes δεν είναι άσχημα για FB, browsing Και Kodi και παιχνίδια και youtube. Ακόμα και τα φτηνά των 30 ευρώ είναι καλά για αυτή την δουλειά π.χ https://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_436942.html 1
BlueBlood7 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Ο J3455 τρώγεται. Οτιδήποτε άλλο atomοειδή ή Ν επεξεργαστές μείνει μακριά. 2
nvnight Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 ...... Πάντως και τα android boxes δεν είναι άσχημα για FB, browsing Και Kodi και παιχνίδια και youtube. Ακόμα και τα φτηνά των 30 ευρώ είναι καλά για αυτή την δουλειά π.χ https://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_436942.html Δεν έχεις πολύ άδικο η χρήση τέτοια θα είναι...έχω διαβάσει όμως οτι παίζει να έχουν ελάχιστη αναβαθμησιμότητα, θέματα με firmware και γιαυτό τα είχα 'κάψει'.. Anyway, θα το κοιτάξω και προς αυτή τη κατεύθυνση και με το καλό όταν έρθει η ώρα, θα ποστάρω εκ νέου Ο J3455 τρώγεται. Οτιδήποτε άλλο atomοειδή ή Ν επεξεργαστές μείνει μακριά. Η αλήθεια είναι οτι αυτό 'έψαχνα' και ανοίχτηκε το νήμα, many thanks 1
Avatar_GR Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Δεν έχεις πολύ άδικο η χρήση τέτοια θα είναι...έχω διαβάσει όμως οτι παίζει να έχουν ελάχιστη αναβαθμησιμότητα, θέματα με firmware και γιαυτό τα είχα 'κάψει'.. Anyway, θα το κοιτάξω και προς αυτή τη κατεύθυνση και με το καλό όταν έρθει η ώρα, θα ποστάρω εκ νέου Η αλήθεια είναι οτι αυτό 'έψαχνα' και ανοίχτηκε το νήμα, many thanks Αναβαθμhσιμότητα στις εφαρμογές θα έχει λόγο του ότι έχει android. Τώρα σε 5 χρόνια π.χ αν θα είσαι 2-3 εκδόσεις πίσω στο android και είναι τόσο πρόβλημα για εσένα το πουλάς και αγοράζεις άλλο μηχάνημα αν μιλάμε για 30 ευρώ μηχάνημα. Kodi/facebook και ιντερνετ browsers θα έχεις μια χαρά αναβαθμίσεις πάντως. Αν θέλεις και αναβαθμίσεις σε android και firmware κτλ τότε πήγαινε σε κάτι επώνυμο π.χ xiaomi και θα είσαι καλυμένος. Εγώ πάντως ένα android που έχω που το είχα αγοράσει 25 ευρώ (με 2GB RAM) για kodi, σερφάρισμα,facebook, youtube είναι μια χαρά 1
nvnight Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Αναβαθμhσιμότητα στις εφαρμογές θα έχει λόγο του ότι έχει android. Τώρα σε 5 χρόνια π.χ αν θα είσαι 2-3 εκδόσεις πίσω στο android και είναι τόσο πρόβλημα για εσένα το πουλάς και αγοράζεις άλλο μηχάνημα αν μιλάμε για 30 ευρώ μηχάνημα. Kodi/facebook και ιντερνετ browsers θα έχεις μια χαρά αναβαθμίσεις πάντως. Αν θέλεις και αναβαθμίσεις σε android και firmware κτλ τότε πήγαινε σε κάτι επώνυμο π.χ xiaomi και θα είσαι καλυμένος. Εγώ πάντως ένα android που έχω που το είχα αγοράσει 25 ευρώ (με 2GB RAM) για kodi, σερφάρισμα,facebook, youtube είναι μια χαρά Καλά για 25ε και 40ε ακόμη, αμα κάνεις δουλίτσα θα είναι super, έχουμε πήξει στα pc άλλωστε ίσως δώσω και σε κάτι τέτοιο μια δοκιμή 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα