Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

έχω μία gigabyte 380 και θελω να την ελεγξω να δω αν δουλευει, το θεμα ειναι οτι βγηκε απο τροφοδοτικό με 2χ6 pin connectors αν βρω τροφοδοτικό με 1χ6 θα μπουταρει να δω τουλαχιστον οτι δουλευει;

Δημοσ.

Χρειαζεται για το boot μονο τοσο ρευμα? Το 1χ6 pin δινει 150W και τα 2χ6 που ζηταει ειναι 225W. Θα ηθελα να δω μονο αν αναβει η καρτα, αλλα ενταξει δε θα το δοκιμασω

Δημοσ.

CORSAIR CMPSU-450VX

αυτό το τροφοδοτικό μπορώ να βρω, ναι θεωρητικά μπορώ να παίξω με 2 molex σε 1 εξαπινο adapter που δίνουν 8.5Α το καθένα άρα 17Α συνολικά

Δημοσ.

Χρειαζεται για το boot μονο τοσο ρευμα? Το 1χ6 pin δινει 150W και τα 2χ6 που ζηταει ειναι 225W. Θα ηθελα να δω μονο αν αναβει η καρτα, αλλα ενταξει δε θα το δοκιμασω

Το ενα 6πινο δινει 75 watt, τα 2 δινουν 150 και η pci-e αλλα 75 , το συνολο 225 :-)

Ο,τι λιγοτερο δωσεις στην καρτα σου, πας για υποτασσικη ζημιουλα.... :shifty:

Δημοσ.

Το ενα 6πινο δινει 75 watt, τα 2 δινουν 150 και η pci-e αλλα 75 , το συνολο 225 :-)

Ο,τι λιγοτερο δωσεις στην καρτα σου, πας για υποτασσικη ζημιουλα.... :shifty:

Το ένα δίνει όσο θέλεις (μέχρι να λιώσουν τα καλώδια στην τελική).

Αλλά ναι σαν μέγιστο έχουν οριστεί τα 75watt για να καλύπτουν ακόμη και τα χειρότερα καλώδια.

Επί του θέματος, όχι δεν θα ανάψει και αν ανάψει θα φτάσει μέχρι το σημείο που θα δείξει μύνημα στη οθόνη σου να συνδέσεις ή να ελέγξεις την τροφοδοσία.

Ζημιά από υπόταση δεν έχω διαβάσει καν όχι να δω ποτέ στην ζωή μου, μόνο ζαλάδες καμία φορά και με λίγο νερό+ζάχαρη στρώνει :D

• Like 1
Δημοσ.

Το ένα δίνει όσο θέλεις (μέχρι να λιώσουν τα καλώδια στην τελική).

Αλλά ναι σαν μέγιστο έχουν οριστεί τα 75watt για να καλύπτουν ακόμη και τα χειρότερα καλώδια.

Επί του θέματος, όχι δεν θα ανάψει και αν ανάψει θα φτάσει μέχρι το σημείο που θα δείξει μύνημα στη οθόνη σου να συνδέσεις ή να ελέγξεις την τροφοδοσία.

Ζημιά από υπόταση δεν έχω διαβάσει καν όχι να δω ποτέ στην ζωή μου, μόνο ζαλάδες καμία φορά και με λίγο νερό+ζάχαρη στρώνει :D

Οκ αρα βαζουμε το ενα και αλλαζουμε καλωδια με πιο χοντρα και ειμαστε ετοιμοι!

Αφου αυτο εχει οριστει οπως λες κι εσυ σαν μεγιστο(75 watt) για να ειναι καλλυμενοι απ τα σαπιοτροφοδοτικα αρα 75 θα λεμε..

Οταν θα υπαρξει υποταση,βυθιση τασης πιο "επιστημονικα" εσυ μην κλεισεις καμια συσκευη κι ασε να δουμε τι θα γινει! Ενα ρισκο ειναι η ζωη!

Οταν καποιες καρτες δουλευουν χωρις το 6πινο και σου βγαζουν το μηνυμα που λες, δεν σου λεει μονο "συνδεστε την εξτρα τροφοδοσια" αλλα  σου λεει και  οτι "υπαρχει κινδυνος ζημιας"!

Σελιδα 3

https://www.dei.gr/documents/xrisimes%20plirofories%20gia%20siskeves.pdf

Και τελος...

Υποταση (θεμα υγειας) οταν εχεις, τρως κατι αλμυρο για να σου ανεβει η πιεση.

Νερο και ζαχαρη ειναι για υπογλυκαιμια! :-)

• Like 1
Δημοσ.

Στην υπόταση της ΔΕΗ η ζημιά γίνεται με την επαναφορά του ρεύματος που συνήθως είναι κρουστικη.

Για το 6πινο, και 300 βαττ περνάς αν είναι χοντρά τα καλώδια...

Δημοσ.

Στην υπόταση της ΔΕΗ η ζημιά γίνεται με την επαναφορά του ρεύματος που συνήθως είναι κρουστικη.

Για το 6πινο, και 300 βαττ περνάς αν είναι χοντρά τα καλώδια...

Ε ναι οκ αφου ειτε υποταση εχει ειτε διακοπη, οταν το ρευμα επανερχεται, παντα εχει μεγαλυτερη ταση..

Κι αυτο με τα καλωδια που λες, δεν το εγραψα για πλακα,ναι περναει απλα οπως ξανα ειπα(και ο Pal) για λογους ασφαλειας το εχουν κανει ετσι..

Παντως στις καρτες που δεν εχουν το 6πινο το μηνυμα σε αρκετες περιπτωσεις  λεει και κινδυνος ζημιας..

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν πρόκειται για κίνδυνο λόγο υπότασης (γιατί άλλωστε να δημιουργηθεί υπόταση ?). Εγώ όπως το καταλαβαίνω αν δεν πάρει η κάρτα την απαραίτητη ισχύ σε watt θα προσπαθήσει να τραβήξει περισσότερο ρεύμα οπότε μιλάμε για Over Current  και όχι για Under Voltage. Αν κάνω λάθος διορθώστε με. Σε κάθε περίπτωση τα επώνυμα τροφοδοτικά έχουν : OVP (Over Voltage Protection), UVP (Under Voltage Protection), OCP (Over Current Protection), OPP (Over Power Protection), SCP (Short Circuit Protection),  OTP (Over Temperature Protection). Αλλά καλό είναι να μην τεστάρουμε απο μόνοι μας αν δουλεύουν αποτελεματικά για την κάρτα γραφικών αυτές οι προστασίες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...