atssssss Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Καλησπέρα παιδιά, έχω μία απορία για ποιος ευθύνεται σε ένα τρακάρισμα. Ένας φίλος μου είχε βάπτιση την Κυριακή. Και όπως τον βοηθούσα να μεταφέρει κάποια πράγματα, είδα ότι είχε θέση έξω από την εκκλησία. Ο φίλος μου είχε παρκάρει 100 μέτρα μπροστά από την θέση που είχα δει άδεια. Επειδή δεν ήξερα τους δρόμους και ήταν άδειος ο δρόμος έκανα όπισθεν. Όπως έφθανα στην διασταύρωση, είδα να υπάρχει αμάξι στον κάθετο (που αυτός έχει στοπ). Οπότε ακινητοποιήθηκα (στην μέση του δρόμου), να δω αν είναι να στρίψει ή αν θα πάει ευθεία. Ο τύπος έστριψε και μου την μπουμπούνισε (πρακτικά επειδή είχε στοπ κοίταξε μόνο από την άλλη πλευρά και δεν είδε καν εκεί που πήγαινε και έπεσε πάνω μου). Μου έλεγε μαλακίες ότι έκανα όπισθεν (ενώ ήμουν ακίνητος τουλάχιστον 5"), είχα αλάρμ και πιθανότητα το φως της όπισθεν άναβε (περίμενα με συμπλέκτη και φρένο). Ο τύπος πήγε να μου τα ρίξει πάνω μου και του έλεγα ότι αυτός φταίει και τι θα γινόταν αν ήταν παιδάκι στο δρόμο (η απάντηση ήταν το παιδάκι θα το έβλεπε). Τέλοσπάντων κάλεσε την αστυνομία ο τύπος, αλλά όταν ήρθε ο φίλος μου (μανιακός με το αμάξι), επειδή είχε και το τραπέζι μετά και κόσμο έξω, είπε χωρίς να το σκεφτεί καθόλου, εμείς φταίμε θα σου κάνουμε δήλωση στον άλλον. Όπως καταλαβαίνετε απλά ρωτάω για το ηθικό του πράγματος, το ποιος είχε την ευθύνη στο εν λόγω τρακάρισμα; Από ζημιές επειδη αυτός είχε βανάκι στον φίλο μου έκανε "ζημιά σε πίσω προφυλακτήρα, πίσω δεξί φανάρι και πόρτα πορτ-μπαγκάζ και σε εκείνο μποστρά προφυλακτήρας και φανάρι (και εννοείται του φίλου μου του είπα ότι θα τις πληρώσω εγώ) ΥΓ: Σχεδιάγραμα του που χτυπηθήκαμε παρακάτω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mansora Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Φταις σε κάθε περίπτωση γιατί απαγορεύεται η οπισθοπορεία, ούτε το φλας ούτε τα 5" ούτε το φως της όπισθεν είναι επιχείρημα. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
unforgiven Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Φταις σε κάθε περίπτωση γιατί απαγορεύεται η οπισθοπορεία, ούτε το φλας ούτε τα 5" ούτε το φως της όπισθεν είναι επιχείρημα. Ήταν όμως σταματημένος όταν έγινε η σύγκρουση. Πιθανότατα υπάρχει συνυπευθυνότητα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papoys1 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Οπισθοπωρεία απαγορεύεται ρητώς σε κατοικημένη περιοχή εκτός και η προς τα έμπροσθεν κίνηση είναι αδύνατη αλλά με ευθύνη του οδηγού. Επιτρέπεται μόνο σε περίπτωση που κάποιος κάνει ελιγμό στάθμευσης και για το σκοπό αυτό έχει αναμμένα τα αλάρμ. Τώρα τι ακριβώς έγινε και εάν μπορείς να το αποδείξεις εσύ γνωρίζεις. Όσο για τον άλλο οδηγό αφού βγαίνει από stop είναι υποχρεωμένος να κοιτάξει και προς τις δύο πλευρές άσχετα αν μπαίνει σε μονόδρομο ή δρόμο διπλής κατεύθυνσης.Είναι κάποιος σταματημένος προς την κατεύθυνση του μονόδρομου που θέλουμε να πάμε.Δεν μπορούμε να μην κοιτάξουμε επειδή είναι μονόδρομος και να πέσουμε πάνω του. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
katergaris79 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Πάντως και μπροστά να πήγαινες (ανάποδα στον μονόδρομο) εσύ θα έτρωγες κλήση λόγω αντίθετης πορείας σε μονόδρομο κι αυτός θα ευθυνόταν για το τρακάρισμα λόγω του stop. Άρα θεωρώ πως αν απομονώσουμε το ατύχημα, εκείνος ευθύνεται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atssssss Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Mansora ήμουν ακίνητος 5" όταν έγινε το ατύχημα αυτό λέω. Επίσης λέω τα λαμπάκια της όπισθεν θα ήταν ανοιχτά γιατί πάταγα συμπλέκτη και φρένο. Επίσης τα αλάρμ τα είχα εξ αρχής. papoys1 ναι το ξέρω μόνο το πρόβλημα ήταν ότι εγώ δεν έκανα όπισθεν όταν έγινε η σύγκρουση. Έφθασα στο σημείο που τρακάραμε με όπισθεν, αλλά ήμουν ακίνητος αρκετή ώρα μέχρι να πέσει πάνω μου. Ο τύπος απλά δεν είδε. Αν δείτε τα αμάξια έχουν πάθει νορμαλ ζημιά. Αν είχα τόση ταχύτητα από όπισθεν που δεν θα με έβλεπε καν μπροστά του και πήγαινα, ο φίλος μου δεν πρέπει να είχε πίσω μέρος αμαξιού και εκείνος μπροστά. Ήμουν πρακτικά σαν σταθμεμένος στην μέση του δρόμου με αλάρμ (μόνο που ήταν και ανοιχτά τα φώτα της όπισθεν αφού είχα σταματήσει και πάταγα συμπλέκτη και φρένο). Το λέω και για τα άλλα παιδιά. Έχει λήξει, αφού ο φίλος μου πήρε την ευθύνη πάνω του. Το λέω στο πρακτικό του θέματος ποιος φταίει. Εγώ με το δικό μου το βλαμμένο μυαλό λέω ότι φταίει 100% ο άλλος. Ακίνητος με αλάρμ ήμουν και έπεσε πάνω μου. Αν ήταν δηλαδή παιδάκι θα το σκότωνε και θα έλεγε α έβλεπε μόνο για το στοπ από την άλλη; Αυτός από την πλευρά του θα έλεγε ότι έκανα όπισθεν (που δεν έκανα). Αυτός απλά δεν είδε καν το δρόμο που έστριβε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mansora Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Ήταν όμως σταματημένος όταν έγινε η σύγκρουση. Πιθανότατα υπάρχει συνυπευθυνότητα. Το αίτιο του τρακαρισματος είναι ότι το προκάλεσε επειδή θεώρησε σωστό να κάνει 100 μέτρα όπισθεν γιατί δεν ήξερε το δρόμο. Τα ρημάδια τα alarm δεν χρησιμοποιούνται για να δίνει ο κόσμος έξτρα προσοχή στην παρανομία κανενός παρά μόνο να δηλώσουν κάποια επικινδυνη κατάσταση ή στάση από βλάβη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gregdel Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Απλά πράγματα: παρανομία εσύ γιατί έκανες όπισθεν. Αν όντως ήσουν ακίνητος στο δρόμο φταίει 100% αυτός. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atssssss Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Το αίτιο του τρακαρισματος είναι ότι το προκάλεσε επειδή θεώρησε σωστό να κάνει 100 μέτρα όπισθεν γιατί δεν ήξερε το δρόμο. Τα ρημάδια τα alarm δεν χρησιμοποιούνται για να δίνει ο κόσμος έξτρα προσοχή στην παρανομία κανενός παρά μόνο να δηλώσουν κάποια επικινδυνη κατάσταση ή στάση από βλάβη. Mansora εγώ συμφωνώ με εσένα. Ο τύπος όμως δεν με είδε ξαφνικά επειδή έκανα όπισθεν, αυτό σου λέω. Ο τύπος δεν είδε καν μπροστά του, κοίταξε μόνο από την άλλη επειδή είχε στοπ. Και σου ξαναλέω εγώ πες είμαι λάθος, ένα παιδάκι να ήταν εκεί τι θα γινόταν; Ή ένα αυτοκίνητο με αλάρμ για φορτώσει έναν ηλικιωμένο ή να βάλει το παιδάκι στο κάθισμα... Στο ξαναλέω δεν βγάζουμε πόρισμα εδώ. Την ευθύνη την πήρε πάνω του ο φίλος μου. Ούτε το ηθικό λέμε. Έκανα όπισθεν σε έναν άδειο δρόμο που όταν είδα αμάξι από τον κάθετο να έρχεται σταμάτησα. Εγώ οκ είμαι μαλάκας και έκανα όπισθεν αυτά τα 20 μέτρα που έκανα ως το σημείο. Ο άλλος που δεν είδε ολόκληρο αμάξι μπροστά του στον δρόμο του ηθικά είναι καλύτερος; Και δεν υπήρχε κάτι να καλύπτει την ορατότητα. Φαντάσου εγώ ως οδηγός που κάνω όπισθεν τον είχα δει πάρα πολύ ώρα. Αυτός και έκανα 20 μέτρα στον δρόμο του και πήρε στροφή και έκανε άλλα 10 μέτρα εκεί και δεν με είχε δει που ήμουν εκεί όλη την πορεία, γιατί κοίταζε από την άλλη μόνο το στοπ. Απλά πράγματα: παρανομία εσύ γιατί έκανες όπισθεν. Αν όντως ήσουν ακίνητος στο δρόμο φταίει 100% αυτός. Αυτός θα έλεγε ότι έκανα όπισθεν, βασικά και αυτό έλεγε εκεί. Εγώ θα έλεγα την αλήθεια (την αντικειμενική) και ήμουν ακίνητος. Δεν ξέρω τι θα έκανε η αστυνομία αν ερχόταν. Απλά θα κατέγραφε. Λογικά θα πηγαίναμε στα δικαστήρια και άκρη δεν θα βγάζαμε (το πιθανότερο συνυπαιτιότητα). Προφανώς ούτε εγώ (φανταστείτε το αμάξι του κολλητού μου που βάπτιζε το παιδί του), ούτε ο άλλος άνθρωπος θέλαμε να γίνει αυτό. Ο άλλος απλά δεν είδε καθόλου στον δρόμο που έστριψε. Δεν ξέρω αν στο γκντουπ με είδε ή ελάχιστα πιο πριν. Το θέμα είναι ότι ορατότητα είχε και θα μπορούσε να με έχει δει τουλάχιστον 5" όπως τον είχα δει και εγώ και περίμενα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mansora Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Mansora εγώ συμφωνώ με εσένα. Ο τύπος όμως δεν με είδε ξαφνικά επειδή έκανα όπισθεν, αυτό σου λέω. Ο τύπος δεν είδε καν μπροστά του, κοίταξε μόνο από την άλλη επειδή είχε στοπ. Και σου ξαναλέω εγώ πες είμαι λάθος, ένα παιδάκι να ήταν εκεί τι θα γινόταν; Ή ένα αυτοκίνητο με αλάρμ για φορτώσει έναν ηλικιωμένο ή να βάλει το παιδάκι στο κάθισμα... Στο ξαναλέω δεν βγάζουμε πόρισμα εδώ. Την ευθύνη την πήρε πάνω του ο φίλος μου. Ούτε το ηθικό λέμε. Έκανα όπισθεν σε έναν άδειο δρόμο που όταν είδα αμάξι από τον κάθετο να έρχεται σταμάτησα. Εγώ οκ είμαι μαλάκας και έκανα όπισθεν αυτά τα 20 μέτρα που έκανα ως το σημείο. Ο άλλος που δεν είδε ολόκληρο αμάξι μπροστά του στον δρόμο του ηθικά είναι καλύτερος; Και δεν υπήρχε κάτι να καλύπτει την ορατότητα. Φαντάσου εγώ ως οδηγός που κάνω όπισθεν τον είχα δει πάρα πολύ ώρα. Αυτός και έκανα 20 μέτρα στον δρόμο του και πήρε στροφή και έκανε άλλα 10 μέτρα εκεί και δεν με είχε δει που ήμουν εκεί όλη την πορεία, γιατί κοίταζε από την άλλη μόνο το στοπ. Αυτός θα έλεγε ότι έκανα όπισθεν, βασικά και αυτό έλεγε εκεί. Εγώ θα έλεγα την αλήθεια (την αντικειμενική) και ήμουν ακίνητος. Δεν ξέρω τι θα έκανε η αστυνομία αν ερχόταν. Απλά θα κατέγραφε. Λογικά θα πηγαίναμε στα δικαστήρια και άκρη δεν θα βγάζαμε (το πιθανότερο συνυπαιτιότητα). Προφανώς ούτε εγώ (φανταστείτε το αμάξι του κολλητού μου που βάπτιζε το παιδί του), ούτε ο άλλος άνθρωπος θέλαμε να γίνει αυτό. Ο άλλος απλά δεν είδε καθόλου στον δρόμο που έστριψε. Δεν ξέρω αν στο γκντουπ με είδε ή ελάχιστα πιο πριν. Το θέμα είναι ότι ορατότητα είχε και θα μπορούσε να με έχει δει τουλάχιστον 5" όπως τον είχα δει και εγώ και περίμενα Στα ατυχήματα δεν εξετάζεται το ηθικό του θέματος. Με το μυαλό μας πάντα προσπαθούμε να ωραιοποιήσουμε καταστάσεις με παιδάκια κτλ. Ακόμα και τώρα αμφιβάλω αν έχεις κατανοήσει την χρήση του αλάρμ και για να στο θέσω και διαφορετικά κανένας σοβαρός οδηγός σε άδειο δρόμο όπως λες θα πάρκαρε με alarm στη μέση του δρόμου πάνω σε διασταύρωση για να φορτώσει η να ξεφορτώσει γιαγιάδες παππούδες ψώνια απ τη λαϊκή κτλ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atssssss Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Προφανώς και όχι. Αλλά εσύ δεν έχεις καταλάβει μάλλον ότι όταν στρίβω σε ένα δρόμο δεν κοιτάω μόνο από την άλλη αν ερχεται αμάξι για το στοπ. Το παιδάκι ή οτιδήποτε άλλο εκτός από το αμάξι εκείνη την ώρα είναι απλά (ακραία) αντιπαραδείγματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχα εκεί, ακίνητος. Το αν υπήρξα εκεί επειδή πήγαινα κανονικά και μου έσβησε το αμάξι ή όπως εγώ έκανα όπισθεν δεν έχει σημασία γιατί δεν τηλεμεταφέρθηκα εκεί, ούτε κουνιόμουν. Και επειδή κοιτάμε το ατύχημα και μόνο, απλά αναφέραμε τα ηθικά, το αν έκανα ή όχι όπισθεν από την στιγμή που ήμουν ακίνητος δε νομίζω ότι αφορά το ατύχημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mansora Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Προφανώς και όχι. Αλλά εσύ δεν έχεις καταλάβει μάλλον ότι όταν στρίβω σε ένα δρόμο δεν κοιτάω μόνο από την άλλη αν ερχεται αμάξι για το στοπ. Το παιδάκι ή οτιδήποτε άλλο εκτός από το αμάξι εκείνη την ώρα είναι απλά (ακραία) αντιπαραδείγματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχα εκεί, ακίνητος. Το αν υπήρξα εκεί επειδή πήγαινα κανονικά και μου έσβησε το αμάξι ή όπως εγώ έκανα όπισθεν δεν έχει σημασία γιατί δεν τηλεμεταφέρθηκα εκεί, ούτε κουνιόμουν. Και επειδή κοιτάμε το ατύχημα και μόνο, απλά αναφέραμε τα ηθικά, το αν έκανα ή όχι όπισθεν από την στιγμή που ήμουν ακίνητος δε νομίζω ότι αφορά το ατύχημα. Πάμε άλλη μια με τη λογική σου, Νοιάζεσαι για το παιδάκι που μπορεί να υπήρχε στη διασταύρωση αλλά το ίδιο παιδάκι μπορεί να υπήρχε όταν έκανες παράνομη οπισθοπορεια. Πριν εξετάζες το ηθικό και τώρα προσπαθείς να εξετάσεις τα facts που εξακολουθείς να βρίσκεσαι σε ένα σημείο ΠΑΡΑΝΟΜΑ. Πριν είπα ότι δεν έχεις καταλάβει την χρήση του alarm, δυστυχώς το πρόβλημα σου είναι ότι δεν έχεις καταλάβει τον ΚΟΚ και τους νόμους. Οδηγεις με την αντίληψη που εχεις εσύ για σωστό (όπισθεν, αλάρμ κτλ) Επειδή δεν μπορεί να οδηγάει ο καθένας με την αντίληψη του και με έναν tailor made κοκ οφειλεις απλά να τον ακολουθείς. Με την αντίληψη σου εγώ που φοράω 6πιστονες στο αμάξι μπορώ να τρέχω παραπάνω στα στενά γιατί έχω καλύτερα φρένα και όταν πεταχτεί ενα παιδάκι θα σταματήσω ή επειδή μπορώ να πιω ένα μπουκάλι ουίσκι χωρίς να με πειράξει να έχω αλλά όρια για μένα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atssssss Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Απάντησα στο πάνω ποστ στην στην πρόταση σου "Στα ατυχήματα δεν εξετάζεται το ηθικό του θέματος.". Προφανώς και στο είπα ότι έκανα λάθος που χρησιμοποίησα όπισθεν. Έκανα όπισθεν για 20 μέτρα και είχα βάλει και τα αλάρμ. Δεν σου είπα ότι τα αλάρμ δικαιολογούν να πάω ανάποδα στον (άδειο) δρόμο. Πριν σου απάντησα ακριβώς στην πρόταση που προαναφέρθηκε και στο ξαναλέω. Εγώ ήμουν ακίνητος. Για το καθαρά του ατυχήματος δε νοιάζει κανέναν το πως βρέθηκα εκεί, αυτό σου είπα και αυτό ξαναλέω. Η αρχική ερώτηση ήταν ποιος ευθύνεται (καθαρά με facts) στο ατύχημα. Στο ηθικό που λέγαμε, προφανώς φταίω και εγώ που έκανα όπισθεν και που ακινητοποιήθηκα στην μέση του δρόμου, αλλά προφανώς φταίει και ο άλλος που μπαίνει σε δρόμο και δεν τον κοιτάει για τόσα μέτρα. Οι άλλες καταστάσεις που λέγαμε, πχ μπορεί να είχε μείνει το αμάξι μου εκεί ακινητοποιημένο από βλάβη στο ίδιο σημείο (θα είχα ανοίξει και τα αλάρμ), πάλι θα με χτύπαγε ο άλλος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mansora Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Εξακολουθεις να είσαι κακος οδηγος. Αν είχε μείνει το όχημα εκεί οφειλεις να προειδοποιήσεις τους υπόλοιπους οδηγούς με ένα τρίγωνο και όχι με alarm και πατημένο φρένο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atssssss Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Δεκτό το κακός οδηγός. (Προφανώς και εννοούσα να έχεις μείνει και να μην προλάβεις να λάβεις τα μέτρα τρίγωνα κλπ). Καθαρά στo ατύχημα όμως, που δεν έχεις πάρει θέση και τόση ώρα κάνεις κύρηγμα της μαλακίας μου να κάνω όπισθεν (που το δέχομαι όπως έχω αναφέρει παραπανω ότι ήταν μαλακία μου και πες με και κάκιστο οδηγό, θα το δεχθώ και αυτό), δεν λες από τα facts που πριν είπες ποιος ευθύνεται; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα